معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در نتیجه غفلتهای گذشته امروز قریب به ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور کمبود داریم.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی گفت: تقریبا از سال ۱۳۶۳ معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و تا ۱۳۸۰ ادامه داشت، که در دولت دوم اصلاحات، معاونت پرورشی منحل شد. خیلی کار اشتباهی بود با این توجیه که معلم مدرسه باید در کلاس درس، کار تربیتی انجام دهد؛ حرف درستی که کار غلطی با آن انجام شد و حضرت آقا هم در دیدار اخیر با معلمان دقیقا به همین موضوع اشاره کردند.
پورثانی ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیتبدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب میرسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون میگذرد هنوز که هنوز هست، معاونت پرورشی آنچنان که باید باشد، نیست.
وی افزود: در این ۱۸ سال بعد از قانون احیا، ما تقریبا یکبار جذب مربی پرورشی داشتیم و بقیه جذبهایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ سالی ۸۰۰ نفر بوده است. اوضاع به جایی رسیده که امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم؛ یعنی مدرسهای که هزار و 200 دانشآموز دارد، مدرسهای که ۹۰۰ دانشآموز دارد، مدرسهای که ۶۰۰ دانشآموز دارد، ما یک عنصر فعال پرورشی در آن نداریم. اگر اسم این را خیانت نگذاریم، چه باید بگذاریم؟!
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: من امروز توئیت یکی از وزرای سابق وزارت آموزش و پرورش را میخواندم، یاد حرف رئیسجمهور وقت افتادم که میگفت من از هر چیزی نگذرم از آن کسانی که گفتند ما ۲۰۳۰ را اجرا میکنیم نخواهم گذشت. معاون اول دولت، قانون اجرای ۲۰۳۰ را در دو ماه ابلاغ میکند، در حالیکه سند تحول به قول حضرت آقا در کشوهای میز میماند و سند تحول اجرا نمیشود. خیلی جالب است که در کنار عدم اجرای سند تحول، در دولت قبل، نیروی پرورشی در مدارس گرفته نمیشود و حتی اداره کل امور تربیتی که قلب معاونت پرورشی است، ادغام میشود تا کارایی خود را از دست بدهد.
پورثانی درباره فضاهای پرورشی نیز گفت: تقریبا اکثر فضاهای پرورشی در سالهای اخیر و قبل از روی کار آمدن این دولت، به یک متروکه تبدیل شده بودند. ما تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانشآموزی داریم. اردوگاههایی داشتیم که مثل برخی از مغازهها بعد از ۲۰ و ۳۰ سال کرکره مغازه را بالا میکشند، واقعا کرکره اردوگاه بالا کشیده شد و مدیران اردوگاهها میگفتند تازه پس از سالها این اردوگاهها، دانشآموز به خود دیدهاند.
وی بیان داشت: در بحث محتوا هم حوزه پرورشی نه به طور صد درصدی، اما خیلی از جاها به یک حوزه کناردستی و کیفیتبخشی تبدیل شده و دیده شده است. یعنی دیدی که به یک عنصر مؤثر تربیتی در مدرسه بوده به یک عنصر کناردستی تبدیل شده بود که نه کلاسی در مدرسه دارد و نه هیچی.
آموزش و پرورش در سه ضلع اصلی کار تربیتی با مشکل مواجه است
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: مربی پرورشی ما در مدرسه از ابزار لازمی که باید برای تربیت دانشآموزان بهرهمند باشد، نیست؛ لذا عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا، سه ضلع اصلی کار تربیتی، امروز در هر سه این موارد مشکل داریم، کمبود داریم و احساس میکنیم تا رسیدن آن جایی که مطلوب است، فاصله بسیار زیادی داریم.