در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهور و اعضای انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی اعلام شدکه انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی تاکنون ۴۰ میلیارد دلار صادرات خدمات داشته است و شرکتهای ایرانی بیش از ۷۰۰ پروژه موفق به ثمر رساندهاند.
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور و اعضای انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی، بسته حمایتی پیشنهادی در راستای رفع موانع و مشکلات صادرات خدمات فنی مهندسی و رسیدن به هدف ۱۰ میلیارد دلاری در سال ارائه و بررسی کردند.
وی در این جلسه با اشاره به گشایشهای سیاست خارجی دولت سیزدهم با وجود شرایط تحریم کشور تأکید کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای مهم بینالمللی و منطقهای همانند بریکس، شانگهای و تجارت آزاد اوراسیا بستر و زمینه بسیار مساعد و ارزشمندی برای حضور بخش خصوصی بهویژه صادرکنندگان خدمات مهندسی فراهم کرده است.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی ظرفیت بسیار ارزشمندی با ارزش افزوده فراوان برای کشور ایجاد میکند، تصریح کرد: سابقه و فعالیت چندین دهه شرکتهای بخش خصوصی سرمایه بسیار بزرگ برای اقتصاد کشور است و قطعاً یکی از زمینههای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم و فعالیت بیش از گذشته صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به شمار میرود.
مخبر افزود: بسته حمایتی انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی برای حل مشکلات و موانع بسیار راهگشا است اما از این انجمن انتظار میرود تا در کنار این بسته حمایتی و با توجه به ظرفیت بزرگ فارغالتحصیلان دانشگاهی و نخبگان، این شرکتها هدفگذاری سالانه ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: باید این بسته ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی ظرف یک هفته آینده با درنظر گرفتن تمامی موانع و مشکلات و همچنین نقش دولت در رفع این مسائل تهیه و تنظیم شود و دولت کاملاً آمادگی دارد تمام حمایتها و پشتیبانیهای لازم برای رسیدن به این هدف پیشبینی شده را بهعمل آورد.
معاون اول رئیسجمهور افزود: کمیته پشتیبانی برای رسیدن به هدف ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات مهندسی در دفتر معاون اول تشکیل خواهد شد تا علاوهبر رفع موانع و ساماندهی در تعاملات، ورود دولت برای حل مشکلات صادرکنندگان این بخش از اقتصاد کشور تسهیل شود. مخبر خاطرنشان کرد: با توجه به دیپلماسی دولت سیزدهم مبنی بر گسترش روابط با کشورهای همسایه و قاره آفریقا و همچنین استقبال سران و مقامات این کشورها برای حضور و فعالیت بخش خصوصی ایران باید در سفرهای خارجی دولت بخش خصوصی حضور و فعالیت داشته باشند.
گفتنی است در این جلسه اعلام شد انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی تاکنون ۴۰ میلیارد دلار صادرات خدمات داشته است و شرکتهای ایرانی بیش از ۷۰۰ پروژه موفق به ثمر رساندهاند که با ثبت این رکورد بینالمللی به لحاظ کیفیت، عملکردی بهتر از کشورهای منطقه در سطح جهان داشتهاند و جوایز متعددی از رؤسای جمهور و مقامات سایر کشورها دریافت کردهاند.
در ادامه این نشست، مشکلات، راهکارها و پیشنهادات در راستای افزایش صادرات خدمات فنی مهندسی بحث و بررسی شد.
۱۲۱ قرارداد با کشورهای خارجی در حال عملیاتی شدن است
همچنین مخبر در جلسه پیگیری پروژههای مشترک با کشورهای خارجی که معاونین وزارتخانههای مربوطه حضور داشتند، با اشاره به موفقیت سیاست خارجی دولت سیزدهم در گسترش ارتباطات و دیپلماسی بینالمللی تأکید کرد: در این دولت با کشورهای همسو، همسایگان و مستقل روابط بسیار مستحکمی برقرار شده است و همچنین عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای مهم بینالمللی امکانات و ظرفیتهای فوقالعادهای است که باید وزارتخانههای ذیربط تفاهمها، توافقها و قراردادهای سفرهای خارجی رئیسجمهور را پیگیری و عملیاتی نمایند.
وی تأکید کرد: یک طرف مهم مذاکرات رئیسجمهور و مقامات دولتی با سران سایر کشورها، دستگاههای اجرائی و وزارتخانهها هستند که معاونین مربوطه برای پیگیری طرحها و پروژههای مشترک همکاری با کشورهای خارجی مسئولیت جداگانه و ویژهای برای عملیاتی شدن توافقات صورت گرفته با کشورها را دارند.
معاون اول رئیسجمهور از معاونین وزارتخانههای پیگیر طرحهای مشترک همکاری با کشورهای خارجی خواست تا ظرف ده روز آینده در یک برنامه عملیاتی زمانبندی شده تمامی توافقها، تفاهمها و قراردادها پیادهسازی و تدوین و بر اساس آن گزارش عملکرد ماهانه ارائه شود.
در این جلسه اعلام شد، در ۸۰۰ مذاکره انجام شده با سران کشورهای خارجی تاکنون ۲۵۰ تفاهمنامه، ۱۷۶ توافقنامه و ۱۲۱ قرارداد در حال اجرائی و عملیاتی شدن است.