آلمان اعلام کرد به حکم دادگاه لاهه گردن مینهد: نتانیاهو، دادگاه لاهه و کابوسی به نام «زندان» ۱۴۰۳/۰۳/۰۴
آلمان اعلام کرد به حکم دادگاه لاهه گردن مینهد:
نتانیاهو، دادگاه لاهه و کابوسی به نام «زندان»
۱۴۰۳/۰۳/۰۴
نتانیاهو که برای فرار از محاکمه در سرزمینهای اشغالی، بر آتش جنگ میدمید، حالا به خاطر دمیدن بر آتش جنگ غزه و «نسلکشی» کابوس زندان میبیند. خبرهایی که منتشر شده نشان میدهد، احتمالا دادگاه لاهه او را محکوم خواهد کرد. آلمان اعلام کرده است، اگر نتانیاهو و سایر سران این رژیم محکوم شوند، حکم را اجرا خواهد کرد.
پیش از آغاز جنگ غزه، سرزمینهای اشغالی ماهها بود که صحنه اعتراضهای خیابانی علیه نتانیاهو و کابینه فوق افراطیاش بود. صهیونیستها شنبههای هر هفته به خیابانها میآمدند-واکنون هم میآیند-تا علیه فسادهای نتانیاهو و همسرش شعار دهند. نتانیاهو که پروندههای قطور فساد آزارش میداد، درگیر یک جنگ داخلی با اعضای کابینه خود و شهرکنشینان شده بود. اگر تسلیم فشارهای وزرای
فوق افراطیاش میشد، باید تن به اصلاحات عجیب و غریب وزرای ارتودوکسش میداد. یعنی تمام فعالیتهای تجاری و غیرتجاری را در روزهای شنبه تعطیل میکرد، حکم اعدام برای اُسرا را قانونی میکرد، تمام فلسطین را اشغال و..... در کنار این اقدامات باید یکسری تغییرات بنیادین، هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی این رژیم اعمال میکرد. تغییراتی که فقط ارتودوکسهای فوق افراطی طرفدارش بودند و حتی غربیها تاب آن را نداشتند. از آن سو، اگر تن به این تغییرات و لایحههای عجیب و غریب نمیداد، وزرای ارتودوکس از کابینه ائتلافیاش خارج میشدند و دولتش
فرو میپاشید. در این صورت بهترین فرصت برای آغاز محاکمه به جرم فسادش بود. همین به هم ریختگی و جنگ داخلی، یکی از دلایل موفقیت عملیات «طوفانالاقصی» شد. اما نتانیاهو نیز بیکار ننشست و با راهاندازی جنگ غزه، تلاش کرد شرایط را طوری جلو ببرد که فرصت محاکمه و زندانی شدنش را به مخالفان ندهد. امروز تقریبا این اتفاق نظر در میان بسیاری از کارشناسان وجود دارد که، نتانیاهو حتی به قیمت کشته شدن تمام اُسرایش، نمیخواهد این جنگ تمام شود چرا که در صورت اتمام این جنگ، «سهل انگاریِ منجر به موفقیت طوفانالاقصی» به «پرونده قطور فساد» اضافه شده و صد در صد محاکمه و زندانی خواهد شد. اما دادگاه لاهه و محاکمه نتانیاهو در آن به جرم «نسلکشی» تمام رشتههای او را پنبه کرد. اکنون او نه تنها در داخل سرزمینهای اشغالی که در مجامع بینالمللی نیز به عنوان یک مجرم و جنایتکار شناخته میشود و همین روزهاست که دادگاه لاهه با محکوم کردن او به «نسلکشی در غزه» حکم بازداشتش را به سراسر جهان ارسال کند.
آلمان: حکم صادر شود، بازداشت میکنیم
در این میان دولت آلمان اعلام کرده است، در صورت صدور حکم از سوی دیوان بینالمللی کیفری لاهه حکم علیه نتانیاهو و سفر او به آلمان، او را بازداشت میکند چرا که به اجرای قوانین پایبند است. خبرگزاری مهر دیروز در این باره نوشت: «در حالی که پس از گذشت دو روز از درخواست حکم بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی از سوی دادستان دیوان لاهه، آلمان اعلام کرده است که در صورت تأیید درخواست دادستان به قانون پایبند است و حکم این دادگاه را اجرا خواهد کرد، حال این موضعگیری دولت آلمان با خشم تل آویو همراه شده است. در واکنش به موضع دولت آلمان در قبال بازداشت نتانیاهو، «ران پروسور»، سفیر اسرائیل در آلمان در پستی در ایکس با انتقاد از رویکرد دولت آلمان نوشت: «این ظالمانه است!، اسرائیل حق دفاع از خود را دارد، اگر به محض دفاع از خود دستهای ما بسته شود، اعتبار و موقعیت خود را از دست خواهیم داد.» برخی منابع در تل آویو هم از احتمال احضار اعتراضی سفیر آلمان خبر داده و خواستار پاسخ اسرائیل به آلمان شدهاند. پیش از این، برلین اعلام کرده بود که در صورت صدور قرار بازداشت دیوان کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، آلمان نیز از این حکم پیروی خواهد کرد و از تصمیم این دادگاه حمایت میکند.
رژیم اسرائیل: نمیپذیریم
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز همزمان، به نقل از «یک منبع سیاسی اسرائیلی» تاکید کرد که برآوردهای این رژیم حاکی از آن است که احتمالاً دیوان دادگستری بینالمللی در لاهه دستور توقف کامل جنگ یا توقف حمله به رفح را صادر کند اما تلآویو قصد ندارد این حکم را بپذیرد. از آن سو آمریکاییها برای «بی اعتبار کردن» این حکم و دهنکجی به آن، اعلام کردند، از نتانیاهو برای سفر به آمریکا دعوت کرده است. رئیسمجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد «به زودی در جلسه کنگره میزبان نخستوزیر اسرائیل خواهیم بود.»
ژنرال صهیونیست: ما باختیم
از آن سو سرلشکر صهیونیست «اسحاق بریک» تصریح کرد که ارتش رژیم صهیونیستی توانایی پیروزی بر حماس در غزه را از دست داده است و حتی در صورت ورود به رفح، نمیتواند آنجا چندان دوام بیاورد. بریک بیان کرد که وزیر جنگ و رئیس ستاد کل ارتش با عملیات در رفح ریسک میکنند و ممکن است کار به قطع روابط با مصر و تبدیل صلح به عنوانی بیمحتوا کشیده شود که این در عرصه استراتژیک یک ضرر به حساب میآید. وی افزود که تعداد نیروهای پیاده ارتش اجازه ماندن در نوار غزه را نمیدهد و ارتش طی سالیان گذشته این بخش از نیروها را کلاً به حاشیه رانده و به طور گسترده بر نیروی هوائی متمرکز شده بود. سرلشکر اسحاق بریک تاکید کرد که مبارزان حماس به هر جایی در نوار غزه که ما آنجا را ترک کردیم، بازگشتند و حملات موشکی به شهرکهای مجاور را از سرگرفتند و این عملاً به معنی بازگشت اوضاع به قبل از هفتم اکتبر و از دست رفتن دستاوردهای ارتش است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۳/۰۵، ۱۷:۲۸:۳۰ بازدیدها: 52