به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,446
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 12,543
بازدید ماه: 151,715
بازدید کل: 25,138,625
افراد آنلاین: 156
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....

۱۴۰۳/۰۳/۰۷

تسلیحات ناشناخته حزب‌الله کابوس بزرگ ارتش اسرائیل
نگرانی اسرائیل از سامانه‌های دفاع هوائی حزب‌الله لبنان، هراس و نگرانی رژیم صهیونیستی را برانگیخته است.
به گزارش وب‌سایت آمریکایی بیزنس اینسایدر، وجود سامانه‌های دفاع ضدهوایی میان‌بردی مثل صیاد-2 در زرادخانه حزب‌الله لبنان و مبهم بودن زرادخانه حزب‌الله، یکی از نگرانی‌های بازدارنده ارتش اسرائیل در حمله همه‌جانبه علیه لبنان است. با وجود چنین سامانه‌هایی که هنوز درباره چند و چون آن اطلاع دقیقی در دست نیست، اسرائیل باید درباره شروع جنگ علیه لبنان احتیاط کند.
درباره زرادخانه بزرگ موشک‌ها و راکت‌های حزب‌الله و ویرانی‌هایی که می‌توانند در اسرائیل ایجاد کنند، تحلیل‌های بسیاری نوشته شده، اما یک حادثه، پدافند هوائی کمتر شناخته‌شده حزب‌الله را مورد توجه قرار داد. اخیرا پس از آن که نیروی هوائی اسرائیل، سایت‌های حزب‌الله را در جنوب «صیدا» هدف قرار داد، تصاویری منتشر شد که ظاهرا بقایای یک موشک زمین به هوای «صیاد-2» ساخت ایران را نشان می‌داد. ارتش اسرائیل در پی این حمله اعلام کرد که سایت‌های حزب‌الله که هدف قرار گرفته‌اند «تهدیدی برای هواپیماهای اسرائیلی هستند.»
رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که این فیلم ظاهرا اولین شواهد عمومی است که نشان می‌دهد حزب‌الله چنین موشک‌هایی دارد، همان‌طور که پیش‌تر هم ادعا شده بود. حزب‌الله از زمان آغاز جنگ بین حماس و اسرائیل در غزه، حملاتی را با اسرائیل مبادله کرده، اما پدافند هوائی حزب‌الله نشان می‌دهد که نیروی هوائی اسرائیل در جنوب لبنان با تهدید بسیار بزرگ‌تری نسبت به آسمان غزه رو‌به‌رو خواهد شد.
«صیاد-2» موشک ضدهوایی میان‌برد ایرانی است که با مهندسی معکوس از روی موشک‌های «اس‌ام-1» آمریکایی ساخته شده است. ایران این موشک را پیش از انقلاب از آمریکا خریده بود.
صیاد-2 برد کوتاه‌تری نسبت به موشک‌های پیشرفته‌تر دفاع ضدهوایی ایران دارد. پیشرفته‌ترین آن، «صیاد-4بی» است که ایران برای سامانه پدافند هوائی باور-373 خود توسعه داده است. برد این موشک 186 مایل است.
در ماه اکتبر، یک راهنمای حزب‌الله مقداری از قدرت آتش این گروه را در معرض دید خبرنگاران بازدیدکننده قرار داد و اشاره کرد که آنها دفاع هوائی دوربردی مانند اس-300 روسی هم دارند.  او گفت: «به نظر شما ما اس-300 نداریم؟ اگر ایران اس-300 داشته باشد، قطعا حزب‌الله هم اس-300 را خواهد گرفت. مشخص نیست که آیا ایران تلاش کرده تا باور-373، معادل ایرانی سامانه اس-300 روسی یا موشک‌های صیاد-4بی را به حزب‌الله منتقل کرده یا خیر.
«نیکلاس بلانفورد» کارشناس ارشد غیرمقیم شورای آتلانتیک و نویسنده کتاب «جنگجویان خدا: درون مبارزه سی‌ساله حزب‌الله علیه اسرائیل»، گفت: «توانایی‌های دفاع هوائی حزب‌الله بسیار مبهم است. درباره سایر سامانه‌های موجود در زرادخانه آنها بیشتر از پدافند هوائی شناخت وجود دارد‌، زیرا حزب‌الله به ندرت از آن استفاده می‌کند. با این وجود، اگر ایران سیستم دفاع هوائی متناسب با نیازهای حزب‌الله را داشته باشد یا بتواند به آن دست یابد، می‌توان فرض کرد که حزب‌الله نیز احتمالا آن را خواهد داشت.»
در اختیار داشتن موشک‌هایی مانند صیاد-2 مطمئنا سطح تهدید هواپیماهای اسرائیلی را افزایش می‌دهد. اسرائیل همیشه گفته که هرگونه دستیابی حزب‌الله به سامانه‌های دفاع هوائی پیشرفته «خط قرمز» است.
از سال 2013، اسرائیل یک عملیات ویژه را در سوریه انجام داده تا محموله‌های تسلیحاتی ایران به لبنان را هدف قرار دهد تا از دستیابی حزب‌الله به سامانه‌های پیشرفته جلوگیری کند. 
اسرائیل از زمان آغاز جنگ اخیر در غزه این کارزار را تشدید کرده است و احتمالا انتقال تسلیحات به حزب‌الله از طریق سوریه را برای ایران دشوارتر از همیشه کرده است. اما صیاد-2 حاکی از آن است که ایران حداقل تعدادی موشک ضدهوایی را به باارزش‌ترین نماینده منطقه‌ای خود منتقل کرده است. پیش‌تر گزارش شده بود که حزب‌الله موشک‌های ضدهوایی صیاد-2 را در اختیار دارد و حمله اسرائیل در روز جمعه این ادعاها را تقویت کرد. حزب‌الله از صیاد-2 برای سرنگونی برخی از پهپادهای پیشرفته هرمس900 اسرائیل بر فراز لبنان استفاده کرده است. حزب‌الله در چند سال گذشته از پیشرفت قابلیت‌های دفاع هوائی خبر داده و رونمایی صیاد-2 حزب‌الله نشان می‌دهد که آنها تا چه اندازه به سامانه‌های ضدهوائی پیشرفته دست یافته‌اند.
 
 
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا با طرح اروپا برای اقدام علیه ایران در آژانس مخالف است
 
دیپلمات‌های غربی گفته‌اند ایالات متحده مخالف تلاش‌های بریتانیا و فرانسه برای محکوم کردن ایران در نشست حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوایل ژوئن است.
وال‌استریت‌ژورنال نوشت دیپلمات‌ها می‌گویند ایالات متحده تعدادی دیگر از کشورها را تحت فشار قرار داده تا در این نشست رای ممتنع بدهند و گفته است که این کاری است که واشنگتن انجام خواهد داد.
مقامات آمریکایی لابی علیه قطعنامه را نیز رد کرده‌اند.
اختلاف میان مقام‌های غربی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران به شدت آشکار شده است. دیپلمات‌های اروپایی با این ادعا که اقدام نکردن، اقتدار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را که نظارت بر عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای است، تضعیف می‌کند، می‌گویند این همچنین اعتبار فشار غرب بر ایران را تضعیف می‌کند و آن‌ها از آنچه به عنوان تلاش‌های واشنگتن برای تضعیف رویکرد آن‌ها می‌دانند، ناامید هستند.
یک مقام آمریکایی گفت واشنگتن با شرکای اروپایی خود پیش از نشست ماه آینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «به شدت هماهنگ» است اما «هرگونه گمانه‌زنی درباره تصمیم‌گیری زودهنگام است».
بی‌میلی دولت بایدن به اقدام علیه ایران
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات گروه هفت پس از حمله تلافی‌جویانه موشکی و پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی در ماه گذشته، مدعی شد: «ما از طریق تحریم‌ها و انزوای بین‌المللی در حال افزایش فشار بر ایران هستیم». یک مقام دیگر آمریکایی هم گفت اینکه واشنگتن قصد دارد از ایجاد اختلال در روابط با ایران قبل از انتخابات ایالات متحده جلوگیری کند، درست نیست.
آخرین بار شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای در مورد توبیخ ایران در نوامبر ۲۰۲۲ تصویب کرد. مقامات آمریکایی و اروپایی در وین از آن زمان تاکنون بارها هشدار داده‌اند که اگر تهران پیشرفت‌های هسته‌ای خود را مهار نکند و همکاری با آژانس را افزایش ندهد، اقدام خواهند کرد. در مرکز این مناقشه، نگرانی‌های مداوم در برخی از کشورهای اروپایی، به‌ویژه فرانسه و بریتانیا، وجود دارد که واشنگتن راهبردی برای مقابله با پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ندارد.
دیپلمات‌های اروپایی گفته‌اند که به نظر می‌رسد دولت بایدن تمایلی برای پیگیری یک تلاش دیپلماتیک جدی با ایران یا انجام اقدامات تنبیهی علیه برنامه هسته‌ای تهران ندارد.
وال استریت‌ژورنال نوشت واشنگتن راهبرد خاص خود را برای افزایش فشار بر ایران بر سر فعالیت‌های هسته‌ای‌اش دارد که شامل درخواست از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تهیه گزارش جامعی است که همه چیزهایی را که درباره شکست ایران در همکاری می‌داند، ارائه کند اما یک گزارش، هیچ پیامد کارآمدی نخواهد داشت.
بیم آمریکا از اقدام متقابل ایران
رسانه آمریکایی نوشت تهران زمانی که تحت فشار غرب بر سر برنامه هسته‌ای خود در نشست‌های آژانس قرار گرفت، برنامه هسته‌ای خود را تشدید کرده یا اقدامات جدیدی برای محدود کردن دسترسی بازرسان در سال‌های اخیر انجام داده است. ایران سال گذشته پس از انتقادات شفاهی در شورای حکام، تعدادی از بازرسان با تجربه اروپایی را از ورود به کشور محروم کرد.
وال‌استریت‌ژورنال نوشت ایالات متحده از تکرار این نوع گام‌ها در صورت انجام یک طرح محکومیت بیم دارد. واشنگتن همچنین شک دارد که یک توبیخ رسمی به نتیجه‌ای برسد. حتی اگر کار برنامه هسته‌ای ایران در نهایت به شورای امنیت سازمان ملل متحد کشیده شود، احتمالاً در آنجا محکوم به فنا خواهد بود. روسیه و چین که دارای حق وتو در سازمان ملل هستند، تقریباً به طور قطع هرگونه تلاشی برای تحریم تهران به دلیل فعالیت‌هایش را وتو خواهند کرد.
ایران نیز بارها اعلام کرده اهداف غنی‌سازی این کشور کاملا صلح‌آمیز است و در صورت پایان بدعهدی کشورهای غربی و بازگشت به تعهدات خود ذیل برجام، اقدامات تهران برگشت‌پذیر است.
شکاف در غرب، پیروزی بزرگ ایران
ایالات متحده پیش از سایر نشست‌های اخیر شورای حکام، علیه قطعنامه تند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فشار آورده است، اما اختلاف‌نظرهای گذشته بر سر نحوه رسیدگی به کار هسته‌ای ایران عمدتاً بین واشنگتن و اروپایی‌ها باقی مانده است. با این حال، در آخرین نشست در ماه مارس، «لورا هولگیت» سفیر آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هشدار داد که عدم همکاری ایران با آژانس نمی‌تواند ادامه یابد.
طبق این گزارش، این بار، مقام‌های انگلیسی و فرانسوی به واشنگتن گفته‌اند که می‌خواهند با قطعنامه تند ادامه دهند و به گفته افراد درگیر در بحث، زمان تعیین حدود و خط کشی فرا‌رسیده است. مشخص نیست که آیا اروپایی‌ها واقعاً این کار را انجام خواهند داد.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی نوشت: «اگر آن‌ها قطعنامه‌ای را پیشنهاد کنند که شکست بخورد، این یک دستاورد دیپلماتیک بزرگ برای تهران خواهد بود که نشان می‌دهد فشار غرب بر ایران در حال فروپاشی است».

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۳/۰۸، ۰۶:۱٤:۱۳       بازدیدها: 70