به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,654
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 12,751
بازدید ماه: 151,923
بازدید کل: 25,138,832
افراد آنلاین: 188
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور کارنامه دولت شهید آیت‌الله رئیسی را در حوزه علمی و فناوری: ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
معاون رئیس‌جمهور کارنامه دولت شهید آیت‌الله رئیسی را در حوزه علمی و فناوری:
افزایش سه برابری صادرات دانش‌بنیان
و برپایی بنیاد علم ایران برای نخستین‌بار در کشور 
  ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

‫معاون علمی، فناوری رئیس جمهور به استان قزوین سفر می‌کند‬‎

به گزارش ایرنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، شامگاه یکشنبه در برنامه زنده تلویزیونی با موضوع نقش شهید آیت‌الله رئیسی در زیست‌بوم نوآوری و فناوری ایران و همچنین حوزه نخبگان، اظهار داشت: بنده به عنوان یک معاون کوچک همراه ایشان در حوزه علم و فناوری قویاً معتقدم که حضرت آیت‌الله رئیسی یک مدیر راهبردی تمام‌عیار بود.
وی با اشاره به اضافه شدن عنوان اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان معاونت علمی و فناوری در دولت سیزدهم تاکید کرد: این تغییر عنوان، تنها یک اصلاح عنوان نبود بلکه یک تغییر راهبردی جدی در حوزه علم و فناوری کشور بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: در واقع اضافه شدن عنوان اقتصاد دانش‌بنیان به معاونت علمی و فناوری، بدین معنی بود که اگر می‌خواهیم کاری را انجام دهیم و شاهد رشد اقتصاد باشیم، مسیر این مهم و البته بهبود بهره‌وری و ارزش‌آفرینی در اقتصاد کشور فقط از استفاده از نخبگان و حوزه علم و فناوری برای ارزش‌آفرینی در اقتصاد می‌گذرد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به دیدار نخست خویش با آیت‌الله رئیسی برای صحبت‌های اولیه به منظور تصدی‌ مسئولیت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: آن شهید والامقام دو نکته راهبردی برای بنده ترسیم کردند که نخست اینکه دستاوردهای علمی و فناوری کشور در طول این سال‌ها باید به شکل جدی و واقعی و مؤثر به همه حوزه‌های اقتصاد اعم از کشاورزی، صنعت، سلامت برای بهبود وضعیت زندگی و سفره مردم نفوذ کند. نکته دوم ایشان این بود که توجه به اقتصاد نباید ما را از آینده غافل کند بلکه نگاه راهبردی به توسعه فناوری‌های آینده هم باید مورد توجه
 قرار گیرد.
 مهم‌ترین دستاوردهای رئیس‌جمهور شهید در حوزه علم و فناوری
وی برپایی بنیاد علم ایران برای نخستین‌بار در کشور و همچنین راه‌اندازی سازمان بین‌المللی تعاملات علمی و فناوری ایران در سال ۱۴۰۲ و همچنین تاکید بر حضور فعالان دانش‌بنیان‌های توانمند و ارائه محصولات نوآورانه آنها در نشست‌های خارجی و البته افزایش سه برابری صادرات دانش‌بنیان‌ها را از مهم‌ترین دستاوردهای آیت‌الله رئیسی در حوزه علم و فناوری کشور نام برد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه، در قانون برنامه هفتم توسعه کشور یک بند مورد توجه شهید رئیسی بود، افزود: در واقع در این بند تاکید شده که کشور باید در طول این برنامه ۶ مجموعه بزرگ تراز در آفرینش فناوری‌های روز از جمله مهندسی، میکروالکترونیک، علوم شناختی و اعصاب و مغز و همچنین هوش مصنوعی و فناوری‌های کوانتوم داشته باشد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: این در شرایطی بود که این دیدگاه شهید رئیسی با وجود همه مشغله‌ها و دغدغه‌های روزانه ایشان در بخش‌های مختلف بود اما آن شهید بزرگوار به شکل واقعی به توسعه علم و فناوری کشور اعتقاد داشت. به طوری که مرکز ملی هوش مصنوعی و تشکیل شورای راهبری این حوزه و البته توجه ویژه ایشان به فناروی‌های کوانتوم و تشکیل شورای راهبری این حوزه دو یادگار اختصاصی این شهید بزرگوار در حوزه فناوری با نگاه رو به آینده بود.
 دغدغه‌های شهید جمهور در حوزه علم و فناوری
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که دغدغه اصلی رئیس‌جمهور شهید در حوزه علم و فناوری چه بود، با بیان اینکه خوشبختانه طی سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف از جمله نانو، زیست‌فناوری و حتی هوش مصنوعی رتبه‌های جهانی و دستاوردهای بسیار مناسبی داشته‌ایم، افزود: اما تاکید رئیس‌جمهور شهید این بود که در حوزه‌های راهبردی در منطقه بتوانیم در طول برنامه هفتم در جایگاه‌های نخست تا سوم قرار بگیریم.
وی افزود: نگاه دوم شهید آیت‌الله رئیسی این بود که ایشان توجه واقعی به این مسئله داشتند که زیرساخت‌های مورد نیاز برای فناوری‌های روز در کشور آماده شود. زیرا زمانی در دنیا توسعه فناوری در قالب آزمایشگاه‌های کوچک و شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک و نوپا قابل تصور بود اما در جهان فناورانه امروز که هر روز در حال پیشرفت است، توجه به ساختارهای متمرکز و بزرگ و ملی یک نگاه راهبردی می‌طلبد که آن شهید والامقام همواره به ما متذکر می‌شدند.
 فروش بیش از 530 هزار میلیارد تومان محصول دانش‌بنیان در 1402
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: اینکه وزارت نفت کشور امروز بیش از ۱.۸میلیارد دلار با دانش‌بنیان‌ها قرارداد بسته است و دانش‌بنیان‌های ما در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۳۰هزار میلیارد تومان فروش داشته‌اند، یعنی اگر این عدد را با ارز دولتی معادل کنیم چیزی نزدیک به ۲۰میلیارد دلار محصول و خدمت می‌شود و این بیانگر نگاه بسیار دقیق و هوشمندانه آیت‌الله رئیسی به حوزه علم و فناوری کشور بود.
معاون علمی، فناوری رئیس‌جمهور در توضیح بیشتری با بیان اینکه سال گذشته دانش‌بنیان‌ها پنج میلیارد دلار ارز دریافت کردند، افزود: این در حالی است که ارزش متوسط صادرات آنها نسبت به کالاهای صادراتی دو برابر بود. یعنی به دانش‌بنیان‌ها در حالی که پنج میلیارد دلار ارز تخصیص یافت، آنها ۲.۵میلیارد دلار صادرات داشتند که این عدد سه برابر سال ۱۴۰۱ بود.
وی افزود: در نقطه مقابل نزدیک به معادل خارجی ۳۰میلیارد دلار کالا و خدمت به کشور ارائه کردند به طوری که دارویی که تا دیروز ۱۸۰میلیون دلار برای واردات آن هزینه می‌کردیم، صرفاً با ۲۰میلیون دلار ارز در کشور تامین شد و مردم اصلا احساس تحریم و کمبود هم نکردند. این توسعه بازار بزرگ‌ترین حمایتی بود که رئیس‌جمهور از دانش‌بنیان‌های کشور برای رسیدن به رشد پایدار اقتصادی شخصاً پیگیری می‌کردند.
به گفته دهقانی فیروزآبادی تمرکز و توجه شهید جمهور آیت‌الله رئیسی به حوزه علم و فناوری و دانش‌بنیان‌ها به شکلی بود که امسال یک اتفاقاتی شگرفی در راه خواهد بود. اینکه ایشان پای کار بودند که یکباره چهار برابر منابع حوزه علم و فناوری کشور افزایش یابد، این نشان از اعتقاد عمیق آن شهید والامقام به تاثیرگذاری فناوران و دانش‌بنیان‌ها فعال در زیست‌بوم نوآوری برای بهبود اوضاع اقتصاد کشور بود.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۳/۰۸، ۰۶:۱٤:۳۵       بازدیدها: 64