خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۰۴/۱۳
اسکای نیوز به نقل از والاستریت ژورنال: اشتباهات آمریکا، ایران را به یک قدرت جهانی تبدیل کرده است
شبکه خبری اسکای نیوز عربی که بخشی از مجموعه رسانهای انگلیسی اسکای نیوز به شمار میآید در گزارشی با پرداختن به انتخابات ریاست جمهوری ایران عنوان میدارد: تهران توانست از دستاندازهای خارجی و موانع داخلی عبور کند و الان دارای قدرت مدیریت مسائل پیچیده در داخل و بیرون از منطقه مملو از درگیری است.
اسکای نیوز در ادامه میافزاید: وال استریت ژورنال این موضوع را برجسته کرده و میگوید: درست است که پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران وارث اختلافات داخلی و یک اقتصاد آسیبدیده از تحریم است، اما همزمان وارث نفوذ ایران در سطح جهان نیز میشود که در طول دهههای گذشته بیسابقه است.
این شبکه بریتانیایی خاطرنشان کرد: طبق گفته این روزنامه ایران دههها فشار آمریکا را ناکام گذاشته و توانسته از سالهای انزوا از طریق ائتلاف با روسیه و چین عبور کند، یعنی از اتحاد با غربیها منصرف شده و به شراکت با دو قدرت اصلی دنیا روی آورده است.
اسکای نیوز تصریح کرد: اقتصاد ایران همچنان از تحریمهای واشنگتن رنج میبرد اما فروش نفت به چین و قراردادهای سلاح با روسیه شریان حیاتی مالی و دیپلماتیک برای ایران فراهم کرده است. همچنین ایران بهخوبی از دههها اشتباه آمریکا در خاورمیانه و دگرگونیهای کاخ سفید نسبت به منطقه بهره برده است.
این شبکه خبری میافزاید: به گفته وال استریت ژورنال رد پای نظامی ایران از هر زمان دیگری به مناطق دورتر و گستردهتری رسیده است، چرا که گروههای طرفدار ایران با پهپاد و موشک مسیر حملونقل بینالمللی دریا را هدف قرار میدهند، و بازوان ایران بر سیاست عراق و لبنان و یمن و سوریه چیره شده و ایرانیها ویرانگرترین حمله به اسرائیل در دهههای گذشته را انجام دادند. پهپادهایی که ایران به روسیه میدهد تا به جنگ علیه اوکراین ادامه دهد و تهدیدهای شبهنظامیان و استمرار برنامه هستهای همچنان مسئله ضروری است.
اسکای نیوز همچنین اظهار داشت: حتی با صرفنظر از اینکه چه کسی در دور دوم انتخابات ایران پیروز شود که پنجم ژوئیه برگزار میشود، یا چه کسی در انتخابات آمریکا در نوامبر پیشرو برنده خواهد شد، به گفته تحلیلگران قدرت رو به رشد ایران نشان شکست غرب است و تحریمها دیگر ابزار سیاسی فعالی برای منزوی کردن ایران نیستند.
اندیشکده آمریکایی معتقد است اثرگذاری دیرینه ایالات متحده در منطقه غرب آسیا رو به افول گذاشته است.
اندیشکده «ریسپانسیبل استیت کرافت» در تحلیلی نوشت: حکومت پادشاهی بحرین، در یک اتفاق نهچندان مهم در خلیج فارس، برای از سرگیری روابط با ایران پس از سالها موافقت کرد. هرچند بحرین جزیره کوچکی در خلیج فارس است که آزادی عملی چندانی در سیاستهای خود ندارد و عمدتاً توسط همسایه بزرگترش، عربستان کنترل میشود، تصمیم برای ازسرگیری روابط با ایران میتواند مهمتر از آن چیزی باشد که در نظر اول مشاهده میشود.
نکته مهم نخست این است که بحرین میزبان ناوگان پنجم آمریکا است که مسئولیت امنیت خلیج فارس، دریای سرخ و دریای عرب را برعهده دارد. هرگونه آشتی بحرین با ایران باعث ناخرسندی در واشنگتن میشود و حتی ممکن است آمریکا برای جلوگیری از این آشتی اقدام کند. بحرین در عین حال یک حکومت سرکوبگر است که توسط اقلیت سنی اداره میشود که اکثریت شیعه این کشور را تحت سلطه دارند.
اکثریت شیعه به سیاستهای تبعیضآمیز حکومت، که با رویکرد ضدایرانی عربستان سعودی تقویت میشود، معترض است. طبعاً این شرایط بخشی از الگوی سیاستهای جهانی آمریکاست که از طریق خلق دشمن در مناطق مختلف جهان، برای ایجاد «سازوکارهای امنیتی» مطلوبش در آن منطقه تلاش میکند.
در خلیج فارس ایران به عنوان «دشمن» معرفی شده و سیاست آمریکا با محوریت ایجاد اتحاد برای رویارویی نظامی و سیاسی علیه ایران تعریف شده است. این سیاست به شدت از سوی اسرائیل حمایت و تشویق میشود.
تعجبآور نیست که ایران هم با حمایت از گروههای مختلف در منطقه در کنار پیگیری پروژه هستهای بهعنوان ابزاری برای ایجاد توازن متقابل در مقابل قدرت آمریکا، با این سیاست مقابله میکند.
این سیاست محوری آمریکا در خلیج فارس برای دههها با حفظ حضور نظامی در منطقه برای حفاظت از جریان آزاد نفت تقویت شده است. نخستین سوراخ در دیوار نظامی و استراتژیک آمریکا، دو سال پیش با میانجیگری چین برای آشتی ایران و عربستان سعودی ایجاد شد.
آشتی دیپلماتیک ایران و عربستان، نشانه حیرتآور از دگرگونی واقعیتهای ژئوپلیتیک در خلیج فارس بود. بحرین هرگز نمیتوانست بدون وقوع همزمان آشتی عربستان سعودی، چنین اتفاقی را رقم بزند. از یک نظر این واقعه را میتوان با چرخش انقلابی در سیاست منطقهای ترکیه مقایسه کرد که تحت رهبری وزیر خارجه، احمد داوود اوغلو رخ داد.
او سیاست خارجی «بدون دشمن» را در مورد روابط ترکیه با کشورهای پیرامونی اعلام کرد. به همین دلیل است که داوود اوغلو در واشنگتن مطرود و مایه نفرت است، چرا که دقیقاً برخلاف سیاستهای دشمنتراشی ناتو، که ترکیه عضو آن است، برای توجیه حضور نظامیاش عمل کرد.
شاید میتوان با فرض عاملیت دولتها در تغییر آرایش منفی یا خصمانه، منازعات منطقهای غیر قابل مهار را به منازعههای قابل مدیریت تبدیل کرد. طبعاً در این راستا اساس سیاست آمریکا در راستای دشمنتراشی که روزبهروز نیازمند مداخله و رویارویی نظامی بیشتر زیر سؤال میرود، در عین حال، رویدادهای اخیر تا حدی مشروعیت ایران را به عنوان یک بازیگر اثرگذار منطقهای بالا میبرد که با اقدامهای دیگر از جمله عضویت مشترک ایران و عربستان در گروه بریکس همسو است. ایالات متحده که دستکم از زمان سقوط شوروی ایدئولوژیکترین سیاست خارجی جهان را دارد، میتواند از این تحولات درس بگیرد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۱٤، ۱۲:٤۵:۲۸ بازدیدها: 67