بازتاب دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در رسانههای جهان ۱۴۰۳/۰۴/۱۵
بازتاب دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در رسانههای جهان
۱۴۰۳/۰۴/۱۵
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران همواره مورد توجه رسانههای مطرح خبری در سراسر جهان بوده است. رسانههای عربی نیز به صورت گسترده به پوشش دور دوم از انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداختند.
مشارکت ایرانیان مقیم سوریه در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری
ایرانیان مقیم سوریه از ساعت هشت صبح دیروز به مراکز رأیگیری که توسط سفارت ایران در چندین استان تعیین شده بود، رفتند تا در مرحله دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.
حسین اکبری، سفیر ایران در دمشق، پس از دادن رأی خود در مقر سفارت به خبرنگاران گفت: مشارکت در مرحله اول در سوریه در مقایسه با سایر کشورها بسیار خوب بود. سفارتخانه ده صندوق در سراسر سوریه از جمله ۳ صندوق در حلب و لاذقیه و ۷ صندوق در دمشق راهاندازی کرده و همچنین صندوقهای سیار و وسایل نقلیه برای تسهیل فرآیند رأیگیری برای رایدهندگان اضافه کرده است.
اکبری با اشاره به اینکه در مرحله اول ۹۵ درصد ایرانیان مقیم سوریه در انتخابات شرکت داشتند، ابراز امیدواری کرد که مشارکت در این مرحله نیز خوب باشد.
وی تاکید کرد: موضع اصولی ایران در قبال مقاومت و فلسطین و همچنین نظام سلطه جهانی تغییر نکرده است و به همین دلیل دشمنان تلاش میکنند تا مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران کم باشد.
گزارش جدید المیادین از انتخابات
خبرنگار المیادین گزارش داد: اقبال گسترده مردم به انتخابات و حضور در پای صندوقها، گواهیدهنده این است که میزان آرا در دور دوم انتخابات به مراتب بیشتر از دور اول خواهد بود.
همچنین خبرنگار المیادین اعلام کرد: بیش از ۱۰ میلیون ایرانی تاکنون رأی دادهاند.
شبکه الجزیره همزمان با آغاز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ایران به پوشش این رویداد پرداخت.
گزارش الجزیره از مشارکت اقلیتهای دینی در انتخابات
شبکه الجزیره در گزارشی در خصوص اقلیتهای مذهبی و انتخابات ایران تاکید کرد: بر اساس ماده ۱۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دین رسمی در این کشور اسلام و مذهب رسمی شیعه ۱۲ امامی است.
در ادامه این گزارش آمده است: با این وجود مذاهب اسلامی دیگر از جمله اهل تسنن از احترام کامل در ایران برخوردار بوده و میتوانند بهراحتی مناسک دینی خود را بهجا آورند. آنها همچنین قوانین مخصوص به خود را در خصوص ازدواج، طلاق، دادگاه و غیره دارند.
الجزیره اضافه کرد: بر اساس ماده ۱۳ قانون اساسی، کشور ایران، زرتشتیها، کلیمیها و مسیحیان را به عنوان اقلیتهای دینی به رسمیت میشناسد و این اقلیتهای دینی میتوانند مراسم مخصوص به خود را بهجا بیاورند.
اسقف وانیا سرگیز «اسقف خلیفهگری آشوری کلدانی کاتولیک» در گفتوگو با الجزیره تاکید کرد که در تمام انتخابات ایران به عنوان یک شهروند ایرانی شرکت میکند و اهمیتی به این نمیدهد که نامزدها به کدام حزب وابستگی دارند بلکه به برنامههای آنها توجه میکند.
موبد هرمز خسرویانی نیز در این خصوص تاکید کرد: ما به جامعه زرتشتیها تعلق داریم و به خطوط قرمز امنیت ملی کشورمان آگاه هستیم و حقوق ملی خود را در چارچوب همین خطوط دنبال میکنیم.
یونس حمامی لالهزار خاخام یهودیان ایران تصریح کرد: ما در انتخابات شرکت میکنیم تا بتوانیم حقوق مخصوص به خود را دنبال کنیم. مانند هر شهروند ایرانی دیگر خواستههایی داریم.
الفرات نیوز، رسانه عراقی از صف طولانی رأیدهندگان در شهر قم ایران طی دقایق نخست فرآیند رأیگیری خبر داد.
شبکه المسیره یمن نیز گزارش داد: دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد و امام خامنهای رأی خود را در دور سرنوشتساز از رقابتهای انتخاباتی به صندوق انداختند.
شبکه المیادین نیز با اشاره به شروع انتخابات ریاست جمهوری ایران گزارش داد: رأیدهندگان ایرانی در دور دوم و سرنوشتساز انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوقهای رأی رفتند. خبرنگار المیادین از اقبال گسترده به انتخابات خبر داد.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز گزارشی از شروع رأیگیری در انتخابات ریاست جمهوری ایران داد.
تصاویر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه از انتخابات ریاست جمهوری ایران که رأیدهندگان را در صف برای انداختن آرای خود به صندوق نشان میدهد.
خبرگزاری عراقی واع نیز به پوشش انتخابات ریاست جمهوری پرداخته است.
بخش عربی سی ان ان نیز در خصوص انتخابات ایران نوشت: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران در ساعت هشت صبح به وقت محلی در مراکز اخذ رأی داخل کشور و خارج آن آغاز شد. مسعود پزشکیان نامزد اصلاحطلبان و سعید جلیلی نامزد اصولگرایان در این دور از انتخابات با یکدیگر رقابت میکنند. با آغاز روند اخذ رأی، رهبر ایران نیز رأی خود را به صندوق انداخت.
الشرق در این باره گزارش داد: دور دوم انتخابات ایران در حالی برگزار میشود که منطقه شاهد درگیریهای شدید در نوار غزه از ۹ ماه قبل تاکنون است. رئیسجمهور ایران از هر جناحی که باشد تغییری در سیاستهای این کشور در زمینه برنامه هستهای و یا حمایت از جریانهای مقاومت در منطقه ایجاد نمیشود.
خبرگزاری وام امارات در این خصوص نوشت: صبح جمعه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران با رقابت سعید جلیلی و مسعود پزشکیان آغاز شد. در دور نخست هیچکدام از چهار نامزد انتخابات نتوانستند اکثریت آرا را به دست بیاورند. بر اساس قوانین ایران تمام کسانی که تابعیت این کشور را دارند و ۱۸ سال به بالا هستند میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
روسیا الیوم نیز با انتشار تصویر رهبر معظم انقلاب نوشت: رهبر ایران در نخستین ساعات صبح جمعه رأی خود را به صندوق انداخت. ایشان در زمان رأی دادن تاکید کردند که امروز روز مهمی برای تعیین سرنوشت کشور است.
تی آر تی عربی در این باره گزارش داد: پزشکیان و جلیلی ۲ نامزدی هستند که مردم ایران باید در این دور از انتخابات ریاست جمهوری یکی از آنها را انتخاب کنند. رهبر ایران در نخستین ساعات آغاز رأیگیری، رأی خود را در صندوق انداخت. نتیجه نهائی این انتخابات طی روز شنبه اعلام خواهد شد.
تلویزیون عربی نیز در این باره نوشت: مردم ایران از صبح جمعه برای انداختن آرای خود در صندوقهای رأی به مراکز مخصوص مراجعه میکنند تا چهاردهمین رئیسجمهور این کشور را تعیین کنند. در جریان مناظره میان ۲ نامزد انتخابات ایران، موضوعاتی مانند اوضاع اقتصادی ایران و روابط بینالملل و مسئله اینترنت در کشور مورد توجه قرار گرفت.
آناتولی نوشته است که شعب اخذ رأی در سراسر ایران باز شده است و در ادامه به ارائه آمار و ارقام دور نخست و میزان مشارکت پرداخت و نوشت که این برای نخستین بار بعد از بیش از ۱۹ سال است که انتخابات ریاست جمهوری در ایران به دور دوم کشیده میشود. آناتولی در ادامه نوشت که روند حدود ۱۰ ساعته رأیگیری در ایران احتمالاً تمدید خواهد شد.
به گزارش مهر، رویترز با انتشار تصاویری از حضور مردم ایران پای صندوقهای رأی در آغازین ساعات آدینه داغ تابستانی، نوشت که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران، با تنشهای منطقهای ناشی از جنگ غزه و همچنین تنش میان اسرائیل و حزبالله لبنان، تلاقی کرده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۱۶، ۰۶:۰۸:۰٤ بازدیدها: 52