خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۰۴/۱۹
کاخ سفید: تصمیمی برای مذاکره با ایران نداریم
سخنگو و هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پی انتخاب رئیسجمهور جدید ایران با بیان اینکه واشنگتن در حال حاضر تصمیمی برای مذاکره با ایران ندارد، گفت که باید ببینیم رئیسجمهور جدید ایران چه اقدامی میخواهد انجام دهد.
«جان کربی» سخنگو و هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا آمریکا حاضر است مذاکرات درباره توافق هستهای (برجام) یا سایر مذاکرات را با توجه به اینکه ایران رئیسجمهور جدیدی دارد، از سر بگیرد؟ گفت: «نه».
در این هنگام خبرنگار از او خواست بلندتر بگوید که او دوباره «نه» خود را تکرار کرد و ادامه داد: ما در موقعیتی نیستیم که فقط به این خاطر که ایران یک رئیسجمهور جدید دارد، به میز مذاکره بازگردیم. کربی با بیان اینکه تغییری در موضع واشنگتن رخ نداده است، با تکرار مواضع و ادعاهای این کشور علیه ایران مدعی شد: «آنها همچنان از گروههای تروریستی مانند حماس،حزبالله و حوثیها (انصارالله یمن) حمایت میکنند. حوثیها همچنان به کشتیها در دریای سرخ حمله میکنند. ایران همچنان به ارسال پهپاد به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین ادامه میدهد. مانند آنچه همین آخر هفته روی داد و ... بنابراین پاسخ ما نه، نه است». کربی در پاسخ به این خبرنگار که پرسید آیا کاخ سفید انعطافی در موضع خود با توجه به انتخاب رئیسجمهوری جدید در ایران در نظر دارد، افزود که ما باید ببینیم رئیسجمهور جدید ایران چه اقدامی میخواهد انجام دهد با این حال انتظار تغییر رویکرد ایران را نداریم. هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: «باید ببینیم این آقا (رئیسجمهور جدید ایران) چه میکند. ما با این حال انتظاری درباره تغییر رویکرد ایرانیان نداریم». پیش از این، وزارت امور خارجه آمریکا در نخستین واکنش به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران، با تکرار اظهارات مداخلهجویانه با ادعای اینکه انتخابات در ایران آزاد و عادلانه نبوده است، گفت: نتیجه انتخابات تاثیر قابل توجهی در رویکرد آمریکا به ایران نخواهد داشت. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی در نخستین واکنش به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران ادعا کرد که انتخابات ریاست جمهوری ایران «آزاد یا عادلانه» نبود و «به تغییر اساسی در مسیر ایران منجر نخواهد شد». این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با رسانههای آمریکایی مدعی شد که «در نتیجه، تعداد قابلتوجهی از ایرانیها تصمیم گرفتند به هیچ عنوان در آن شرکت نکنند» و دولت آمریکا انتظار ندارد که این انتخابات به تغییرات اساسی در مسیر ایران یا احترام متقابل بیشتر به حقوق شهروندان منجر شود.
به گزارش ایرنا، این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیام خود به رسانههای آمریکایی ادعا کرد: «انتخابات تاثیر قابل توجهی در رویکرد ما به ایران نخواهد داشت. نگرانیهای ما در مورد رفتارهای ایران تغییری نکرده است. در همین حال، تا زمانی که دیپلماسی منافع آمریکا را پیش میبرد، ما همچنان به دیپلماسی متعهد هستیم.»
انگلیس میداند که توان درگیر شدن با سپاه پاسداران را ندارد
حزب کارگر که یک روز پیش از انتخابات پارلمانی انگلیس، در منشور انتخاباتی خود، سپاه پاسداران را به عنوان یک «سازمان متخاصم» توصیف کرده بود، در پی بهدست گرفتن قدرت اعلام کرد در تروریستی خواندن سپاه پاسداران عجله نخواهد کرد. گاردین نوشت: مشاوران وزارت خارجه انگلیس برای چنین اقدامی، ملاحظاتی عنوان کرده و نسبت به پیامدهای «غیرقابل پیشبینی» و «بسیار مخرب» این اقدام بر روابط لندن با تهران هشدار دادهاند.
حزب کارگر پس از ۱۴ سال بودن در جناح اپوزیسیون، در انتخابات چند روز قبل قدرت را به دست گرفت و کییر استارمر، رهبر آن، از سوی شاه چارلز مأمور تشکیل دولت جدید شد. دولتهای محافظهکار بریتانیا در سالهای اخیر در زمان نخستوزیری بوریس جانسون، لیز تراس و ریشی سوناک در برابر خواستههای مطرح شده در این کشور برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران مقاومت کرده بودند.
حزب کارگر یک روز پیش از انتخابات پارلمانی، در منشور خود سپاه پاسداران را به عنوان یک «سازمان متخاصم» توصیف کرد. شماری از فعالان این حزب تا پیش از انتخابات گفته بودند که سپاه باید تروریستی اعلام شود.
با این حال، دیوید لمی، وزیر خارجه جدید از حزب کارگر، به گاردین گفت او باید به دقت این موضوع را بررسی کند و ببیند سیستم پیشین تاکنون چگونه تصمیم گرفته است.
به نوشته گاردین، مشاوران دیوید لمی گفتند او در حال بررسی اصلاحیهای بر قانون کنونی است که تاکنون به دولت امکان میداد علیه فعالیت سازمانهای مرتبط با دولت، مانند سپاه پاسداران، برخی محدودیتها قائل شود. روند تهیه اصلاحیه بر قانون کنونی «زمانبر» خواهد بود.
گاردین نوشت: دیوید لمی قرار است درباره سیاست خارجی دولت جدید ایران با مشاوران خود رایزنی کند. لمی گفت برنامههای رئیسجمهور پزشکیان را زیر نظر دارد و هنوز برای نتیجهگیری زود است. جمهوری اسلامی ایران در ماههای گذشته به کشورهای اروپایی نسبت به تروریستی نامیدن سپاه پاسداران هشدار داده بود. دولت کانادا به تازگی سپاه پاسداران را «تروریستی» معرفی کرده است. اما اتاوا ۱۳ سال است در حالت قطع کامل رابطه با ایران به سر میبرد و برخلاف انگلیس، دارای سفیر و سفارتخانه در تهران نیست.
دیوید کامرون، وزیر خارجه در دولت ریشی سوناک، در میانه بهار امسال تأکید کرد تروریستی نامیدن سپاه میتواند به قطع رابطه سیاسی انگلیس و ایران منجر شود. کامرون ۱۲ اردیبهشت در نشست یک کمیته پارلمان گفت کشورش سپاه را بهطور کامل تحریم کرده و میتوان این تحریم را تقویت کرد اما تروریستی خواندن سپاه همین مناسبات مختصر دو کشور را نیز از بین خواهد برد.
غیر از انگلیس، کشورهای اتحادیه اروپا نیز در دو سال گذشته کوششها در کشورهای خود و درخواست اسرائیل را برای تروریستی نامیدن سپاه نپذیرفتند.
آنچه بر گزارش گاردین بایدن افزود این است که هر نوع برچسب زنی به سپاه پاسداران از سوی یک دولت خارجی با اقدام متقابل ایران درباره ارتش و نیروهای طرف متقابل مواجه خواهد شد و آنگاه ایران در منطقه به ویژه خلیجفارس با مراکز و نیروهای طرف مقابل به عنوان طرف متخاصم رفتار میکند.
تلگراف: چیزی به اسم رئیسجمهور میانهرو در ایران وجود ندارد
روزنامه انگلیسی تلگراف در واکنش به انتخابات ایران نوشت: چیزی به عنوان رئیسجمهور میانهرو در ایران وجود ندارد.
به گزارش شبکه دولتی انگلیس، روزنامه تلگراف در مقالهای با عنوان «چیزی به عنوان رئیسجمهور میانهرو در ایران وجود ندارد»، نوشت: نتیجه این انتخابات تغییر چندانی در سیاستهای ایران ایجاد نخواهد کرد.
کان کاگلن، سردبیر دفاعی و روابط خارجی تلگراف مینویسد: «با در نظر گرفتن سابقه اسفبار رهبران به اصطلاح میانهرو ایران، به شدت سادهانگارانه خواهد بود اگر باور کنیم که انتخاب مسعود پزشکیان، تهران را به اتخاذ رویکردی کمتر خصمانه در مقابل غرب هدایت خواهد کرد. انتخاب مسعود پزشکیان به حکومت ایران کمک خواهد کرد تصویر میانهروتری از خود در جهان ارائه دهد اما در واقع تقریباً هیچ تأثیری بر تندروهایی نخواهد داشت که عملاً کنترل سرنوشت کشور را برعهده دارند. نویسنده این مقاله، خطاب به سیاستگذاران دولتهای غربی نوشت آنها باید در نظر داشته باشند احتمال این که پزشکیان باعث هرگونه تغییر ملموس در رفتار تهران شود، بسیار اندک است.
به گزارش بیبیسی، خبرگزاری اینترفاکس هم با یوری لیامین، پژوهشگر و کارشناس امور ایران مصاحبه کرده که معتقد است با تغییر رئیسجمهور ایران، نباید انتظار تغییر جدی به خصوص در سیاست خارجی را داشت. این تحلیلگر به وعدههای پزشکیان برای توجه به دیپلماسی و مذاکره برای رفع تحریمها اشاره کرده اما گفته است که با توجه به برگزاری انتخابات آمریکا در شش ماه آینده، این مسئله چندان به موضع پزشکیان و به طور کلی موضع ایران در این موضوع بستگی ندارد.
سردبیر بینالملل شبکه خبری اسکای انگلیس هم تغییر در سیاستهای هستهای ایران را بعید دانسته و نوشت: این مسئله تا حد زیادی به این موضوع بستگی خواهد داشت که آیا دونالد ترامپ به کاخ سفید برمیگردد یا نه. ممکن است رئیسجمهور آینده ایران لحنی آشتیجویانهتر در قبال غرب در پیش بگیرد اما احتمال بازگشت به مذاکرات هستهای بسیار کم است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۲۰، ۱۵:۳۰:۵۲ بازدیدها: 43