به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,901
بازدید دیروز: 5,371
بازدید هفته: 28,187
بازدید ماه: 42,810
بازدید کل: 24,742,956
افراد آنلاین: 52
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۱ آبان ۱٤۰۳
Friday , 1 November 2024
الجمعة ، ۲۹ ربيع الآخر ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
طحان نظیف: تا تنفیذ رئیس‌جمهور معاون اول، مدیر قوه مجریه است ۱۴۰۳/۰۴/۱۹

طحان نظیف:

تا تنفیذ رئیس‌جمهور معاون اول، مدیر قوه مجریه است

  ۱۴۰۳/۰۴/۱۹

‫سخنگوی شورای نگهبان: تا تنفیذ رئیس جمهور، معاون اول مدیر قوه مجریه است‬‎
 
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بر اساس قانون انتخابات، دوره ۴ ساله ریاست جمهوری از زمان تنفیذ حکم رئیس‌جمهور آغاز می‌شود و تا روز تنفیذ، معاون اول رئیس‌جمهور مدیریت قوه مجریه را برعهده ‌دارد.
در پی سقوط بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و هیئت همراه و به شهادت رسیدن رئیس‌جمهور و با توجه به پیش‌بینی قانون اساسی درباره شرایط فقدان رئیس‌جمهوری، لوازم برای اجرای اصل ۱۳۱ قانون اساسی مهیا شد.
در اصل ۱۳۱ قانون اساسی آمده است که «در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس‌جمهور و یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیس‌جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس‌جمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیت‌های وی را برعهده می‌گیرد و شورایی متشکل از رئیس‌مجلس و رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیس‌جمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت پنجاه روز رئیس‌جمهور جدید انتخاب شود، در صورت فوت معاون اول و یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیس‌جمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب می‌کند.»
به گزارش مهر، بر همین اساس نیز حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در بخشی از پیام تسلیت شهادت او فرمودند: «جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ مجریه قرار می‌گیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس‌جمهور جدید انتخاب شود.»
با تدابیر اتخاذ شده از سوی این شورای سه نفره فرآیندهای برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری آغاز شد و در نهایت این انتخابات در دو مرحله در تاریخ‌های ۸ و ۱۵ تیر برگزار گردید مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور منتخب برگزیده شد.
با توجه به اینکه مهلت ۵۰ روزه قید شده در اصل ۱۳۱ قانون اساسی امروز به پایان می‌رسد و از سوی دیگر نیز رئیس‌جمهور منتخب هنوز به طور رسمی کار خود را به عنوان رئیس‌جمهور دولت چهاردهم آغاز نکرده است، ابهاماتی درخصوص مسئولیت اجرائی کشور و همچنین فعالیت هیئت سه نفره مذکور مطرح شده است.
هادی طحان نظیف به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت و گفت: اصل ۱۳۱ دارای دو بخش است؛ صدر اصل راجع به این است که در شرایط فقدان رئیس‌جمهور چه اتفاقی می‌افتد که اشاره کرده که معاون اول رئیس‌جمهور عهده‌دار اختیارات، وظایف و مسئولیت‌های رئیس‌جمهور خواهد بود. وی افزود: با توجه به اینکه در ماده یک قانون انتخابات ریاست جمهوری آمده است که 
دوره ۴ ساله ریاست جمهوری از تاریخ تنفیذ آغاز می‌شود، طبیعتاً مسئولیت اجرائی کشور همچنان و تا روز تنفیذ برعهده سرپرست ریاست جمهوری است و او عهده‌دار وظایف و اختیارات رئیس‌جمهور خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: معاون اول رئیس‌جمهور به عنوان مدیر قوه‌ مجریه تا روز تنفیذ عهده‌دار مسئولیت‌های رئیس‌جمهور است و پس از آن نیز تا زمانی که رئیس‌جمهور جدید بخواهد، می‌تواند به کارش به عنوان معاون اول ادامه دهد.
طحان نظیف همچنین به ارائه توضیحاتی درباره بخش دوم اصل ۱۳۱ و مسئولیت شورای سه نفره ذکر شده در این اصل پرداخت و اظهار کرد: براساس قانون این شورا باید ترتیبی اتخاذ کند که انتخابات ظرف ۵۰ روز برگزار شود و با توجه به اینکه مراحل اول و دوم انتخابات ظرف کمتر از ۵۰ روز انجام شد، این شورای ۳ نفره وظیفه‌اش هماهنگی‌های کلان برای برگزاری انتخابات بوده که وظیفه‌اش را انجام داده و وظیفه‌اش عملاً پایان یافته است.

 

 جلسه هماهنگی برگزاری
«مراسم تحلیف رئیس‌جمهور» تشکیل شد
 
جلسه هماهنگی برگزاری «مراسم تحلیف رئیس‌جمهور» تشکیل شد - خبرگزاری مهر |  اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency
جلسه هماهنگی کمیته‌ بین‌الملل ستاد برگزاری مراسم تحلیف چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری تشکیل شد.
کمیته بین‌الملل ستاد برگزاری مراسم تحلیف چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری به ریاست علیرضا شریفی، معاون اجرائی مجلس شورای اسلامی و با حضور مدیران وزارت خارجه و تشریفات نهاد ریاست‌جمهوری و نماینده‌ای از سوی رئیس‌جمهور منتخب تشکیل شد. در این جلسه هماهنگی برای دعوت مهمان‌های خارجی در سطوح عالی پارلمانی و بین‌المللی صورت گرفت. به گزارش  مهر گفتنی است، مراسم تحلیف رئیس‌جمهور پس از مراسم تنفیذ حکم رئیس‌جمهور از سوی مقام معظم رهبری و با حضور رئیس دیوان عالی کشور، اعضای شورای نگهبان قانون اساسی، رئیس قوه قضائیه و سایر مقامات کشوری و لشکری در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و طی آن رئیس‌جمهور منتخب براساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد می‌کند که همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته است، به‌کار گیرد و در پایان سوگندنامه را امضا می‌کند.


 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۲۰، ۱۵:۳۱:۱۱       بازدیدها: 37