وزیر نفت: ایران قطب تأمین گاز منطقه میشود وزیر نیرو: کاهش ۱۵ درصدی قطعی برق ناشی از حوادث بهرغم افزایش ۷ درصدی مصرف ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
در جلسه هیئت دولت مطرح شد
وزیر نفت: ایران قطب تأمین گاز منطقه میشود وزیر نیرو:
کاهش ۱۵ درصدی قطعی برق ناشی
از حوادث بهرغم افزایش ۷ درصدی مصرف
۱۴۰۳/۰۴/۲۷
محمد مخبر در جلسه دیروز هیئت دولت با تسلیت ایام عزای اباعبدالله الحسین(ع) و یاران شهیدشان و آرزوی قبولی عزاداریهای همه عاشقان مکتب اهل بیت(ع)، از ریشهدار بودن فرهنگ عاشورا و ایثار در دل و جان مردم گفت و افزود: در جریان بروز مشکل در نیروگاه رامین اهواز، شاهد چشمهای از این روحیه ایثارگری در میان کارگران و تکنیسینهای این نیروگاه بودیم که در گرمای 70 درجه و رطوبت 90 درصد با به خطر انداختن سلامتی خویش برای آسایش و رفاه مردم، وارد عمل شده و در کمترین زمان ممکن آسیب وارده را رفع کردند.
ضرورت برگزاری مطلوب المپیاد جهانی فیزیک
سرپرست ریاست جمهوری در ادامه به موضوع برگزاری المپیاد فیزیک در آینده نزدیک به میزبانی کشورمان اشاره کرد و با مهم دانستن برگزاری مطلوب و بینقص این آزمون جهانی برای کشور، از سازمان برنامه و بودجه خواست از برگزاری این رویداد به طور کامل پشتیبانی کند.
مخبر با اشاره به اینکه طرحهای مصوب در سفرهای استانی دولت سیزدهم عمدتا از اولویتهای استانها بودند، رئیس سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد نسبت به تامین منابع لازم برای تسریع در تکمیل آنها اقدامات لازم را انجام دهد. سرپرست ریاست جمهوری در ادامه از تلاش همه دستاندرکاران برگزاری مطلوب مراسم حج امسال، از مرحله اعزام تا بازگشت زائران قدردانی کرد. مخبر در پایان سخنان خود بار دیگر با اشاره به برگزاری پرشور مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سراسر کشور خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشها دشمنان این مرز و بوم برنامههایی برای ایجاد ناامنی داشتند که به لطف خدا و با تلاشها و همکاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، وزارت کشور، فراجا و دیگر بخشهای مربوطه عزاداریهای مردم بدون هیچ حادثهای برگزار شد.
در جلسه دیروز هیئت دولت وزیر نیرو با تشکر از قدردانی سرپرست ریاست جمهوری از پرسنل ایثارگر نیروگاه رامین اهواز، اقدام ایثارگرانه کارگران و تکنیسینهای نیروگاه رامین را تنها نمونهای از خودگذشتگی کارگران و تکنیسینها و مهندسین خدوم صنعت برق کشور دانست و با ارائه گزارشی از میزان مصرف برق و رکوردشکنی چندباره مصرف در تابستان امسال، افزود: شکلگیری گنبد حرارتی در غرب آسیا باعث افزایش متوسط درجه حرارت شده و هر درجه افزایش دما در کشورمان مصرف برق را حدود هزار و 800 مگاوات افزایش میدهد. در حالی که این شرایط باعث شده در کشورهای همسایه و جهان که از نظر زیرساخت هم بعضا شرایط بهتری از ما دارند، شاهد انتشار جدول خاموشی روزانه و قطعیهای گسترده برق باشیم، اما به لطف خدا در ایران شرایط مدیریت شده و قطعیهای ناشی از حوادث نیز امسال 15 درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.
محرابیان با اشاره به افزایش تامین برق صنایع در سال جاری اظهار داشت: از 10 هزار مگاوات تولید برق برنامهریزی شده از سوی صنایع بزرگ، هزار و 700 مگاوات به بهرهبرداری رسیده و باقی هم در حال اجراست. جا دارد از همراهی و همکاری وزارتخانههای نفت و صمت در مدیریت تامین برق در شرایط پیک مصرف قدردانی کنم.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت صنعت آب و برق و خاموشیهای گسترده و طولانی در ایام آغازین فعالیت دولت سیزدهم از جمله تنش آبی و اعتراضات مردمی در 15 استان کشور و همچنین طرح برخی مسائل در ایام تبلیغات انتخاباتی درباره وضعیت تامین آب و برق خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد نیروگاههای برقآبی کشور در مسیر رود کارون قرار دارد، ولی امسال با وجود کاهش 4 میلیارد مترمکعبی آورده این رودخانه، در تولید برق و تامین آب عملکرد مطلوبی داشتیم و میزان آبی که در این حوزه تاکنون مصرف شده و تا پایان شهریور ماه تحویل خواهد شد، نسبت به سالهای گذشته بیسابقه است. در حالی که میزان آب تحویلی در این حوزه در سال 1400، حدود 900 میلیون مترمکعب بود، دولت سیزدهم این حوزه را با بیش از 2 و نیم میلیارد مترمکعب آب تحویل دولت چهاردهم خواهد داد.
تأمین جاریات کشور بدون دستاندازی به منابع دیگر
رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در ادامه جلسه دیروز هیئت دولت از پایداری بودجه در دولت مردمی گفت و افزود: با وجود اینکه بودجه در سالهای گذشته رشد نسبتاً بالایی داشت، اما امروز اتکاء به منابع و درآمدهای پایدار در بودجه بهگونهای است که این ماهها را بدون دغدغه در بودجه عمومی پشت سر میگذاریم. در حال حاضر ماهانه به طور متوسط 200 هزار میلیارد تومان برای هزینههای جاری اعم از حقوق و دستمزد، هزینههای اجتنابناپذیر دیگر و بازپرداخت اصل و سود اوراق منتشره در دورههای قبل، بدون نیاز به برداشت از محلهای دیگر از محل منابع تعیین شده در قانون بودجه، تامین و پرداخت میشود.
منظور با اشاره به اینکه این وضعیت در ماههای آتی نیز ادامه خواهد داشت، افزود: در حال حاضر ورودی از منابع بودجه جریان منظم و پایداری دارد که مصارف را پوشش میدهد. 90 درصد بودجه جاری 4 ماه اول سال تخصیص داده شده و از محل تملک داراییها هم 50 همت تخصیص انجام شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین به تامین و پرداخت ماهانه حدود 40 همت یارانه نقدی، کمکهای معیشتی، یارانه دارو و برخی هزینههای حمایتی دیگر دولت اشاره کرد و اظهار داشت: این منابع نیز از محل فروش بنزین، گاز طبیعی و سایر فرآوردهها در داخل به دست میآید که عینا به مردم بازگردانده میشود و دولت از این محل چیزی دریافت نمیکند. همین مسئله باعث شده که شاخص عدالت اجتماعی و توزیع درآمد در این دولت بهبود و ضریب جینی کاهش پیدا کند. همچنین با تلاشهای صورت گرفته خرید تضمینی گندم نیز به روال معمول در حال انجام است.
تبادل مالی 10 تا 12 میلیارد دلاری با احداث خط ترانزیت گاز از شمال به جنوب
وزیر نفت هم در این جلسه با اشاره به امضای سند توافقنامه انتقال گاز روسیه به کشورمان، از تلاشها و پیگیریهای رئیسجمهور فقید برای انعقاد این سند قدردانی و تصریح کرد: در حال حاضر مجموع تولید گاز شیرین 23 پالایشگاه کشور حدود 850 میلیون مترمکعب است که با اجرای این طرح روزانه 300 میلیون مترمکعب گاز از روسیه وارد کشور خواهد شد. هزینه احداث این خط لوله را نیز خود روسیه متقبل شده که در زمینه احداث خطوط لوله در کف دریا صاحب تکنولوژی هستند.
اوجی با بیان اینکه با اجرای این خط انتقال، علاوهبر تامین پایدار گاز داخل، ظرفیت و پایداری صادرات گاز کشور نیز به نحو چشمگیری ارتقا خواهد یافت، خاطرنشان کرد: احداث خط ترانزیت گاز از شمال به جنوب از مسیر جمهوری اسلامی ایران اتفاق بسیار بزرگی است که در تاریخ ایران سابقه نداشته و سالانه بین
10 تا 12 میلیارد دلار تبادلات مالی خواهد داشت. به ثمر رسیدن این قرارداد 30 ساله که میتوان آن را اوج دیپلماسی منطقهای شهید رئیسی عنوان کرد، علاوهبر رفع ناترازیهای داخلی، ایران را به هاب تامین گاز منطقه تبدیل خواهد کرد و به افزایش قابل توجه مراودات و مبادلات تجاری و امنیت اقتصادی و سیاسی کشور میانجامد.
در جلسه دیروز هیئت دولت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با درخشان توصیف کردن کارنامه دولت مردمی در عرصه درمان و سلامت، گفت: یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در عرصه سلامت و درمان رایگان شدن عمل کاشت حلزون برای کودکان زیر 4 سال بود. اگر این کودکان تا سن 4 سالگی درمان نشوند، دیگر قابل درمان نخواهند بود و متاسفانه در ادامه زندگی خود کر و لال خواهند بود. کاشت حلزون برای هر نفر از این بیماران بین 200 تا 300 میلیون تومان هزینه دارد که در دولت شهید رئیسی به طور رایگان برای بیش از 5 هزار نفر انجام گرفته است. عیناللهی در ادامه درمان رایگان 30 میلیون نفر با انجام سطحبندی جمعیتی، بیمه رایگان 12 میلیون نفر از افراد فاقد پوشش بیمهای و انجام درمان رایگان 8 میلیون کودک زیر 7 سال را که برخی کاندیداهای ریاست جمهوری آن را به عنوان وعدههای انتخاباتی خود مطرح کردند، از دیگر دستاوردهای دولت مردمی در عرصه سلامت و درمان عنوان کرد و افزود: پوشش بیمهای داروهای سرطانی و برخی بیماریهای خاص تا سطح 100 درصدی افزایش یافته است.
برای کاهش آلام بیماران سرطانی و بیماریهای خاص هزینههای دارویی 40 تا 50 میلیونی آنان به طور کامل توسط بیمه پرداخت میشود و برای این منظور منابع صندوق بیماریهای صعبالعلاج از 5 همت در سال 1401، به 7 همت در سال 1402 و 12 همت در سالجاری افزایش یافته است.
وزیر بهداشت همچنین از احداث مراکز درمانی مجهز با تیمهای درمانی، تشخیصی و امدادی متخصص و کامل در پایانههای مرزی شلمچه، خسروی و مهران برای نظارت و کنترل مشکلات بهداشتی و نیز ارائه خدمات لازم به خصوص در زمینه گرمازدگی برای زائران اربعین خبر داد و اظهار داشت: زائران اربعین در هنگام ورود به کشور به طول کامل و دقیق از لحاظ بیماریها پایش خواهند شد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۲۸، ۰۶:۳۰:٤۸ بازدیدها: 97