به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,962
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 38,051
بازدید ماه: 177,223
بازدید کل: 25,164,121
افراد آنلاین: 121
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
گزارش تعدادی از وزرا در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
گزارش تعدادی از وزرا در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم
۱۴۰۳/۰۴/۳۱
جزئیات گزارش وزرای دولت سیزدهم در آخرین جلسه هیات دولت | ۷ هزار و ۴۰۰ مصوبه  در سفرهای استانی - همشهری آنلاین
 
بذرپاش : اقدام بی‌سابقه دولت سیزدهم در الحاق ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای اجرای نهضت ملی مسکن
 
وزیر راه و شهرسازی گفت: اقدام دولت سیزدهم در الحاق ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شهری و روستایی به‌منظور اجرای نهضت ملی مسکن، بی‌سابقه بود.
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در آخرین جلسه هیئت دولت با ارائه گزارش از عملکرد سه ساله حوزه تحت مدیریت خود اظهار داشت: از این میزان حدود نیمی از اراضی (۵۰ هزار هکتار) در محدوده‌های شهری و نیمی دیگر در محدوده‌های روستایی به‌منظور ساخت مسکن به پروژه نهضت ملی مسکن اختصاص یافت.
وی یادآور شد: در بخش روستایی از ابتدای انقلاب تا سال ۱۴۰۲، تعداد ۸۰۰ هزار قطعه زمین تقدیم روستاییان شده بود؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۲ و چهارماهه امسال بیش از یک میلیون قطعه زمین وارد سامانه بخش روستایی شده که بخشی از آن تحویل مردم شده و این یک عدد بی‌سابقه است.
وزیر راه و شهرسازی بیان ‌داشت: در موضوع بافت فرسوده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به طور متوسط سالیانه ۴۷ هزار پروانه صادر شده بود که در سه ساله دولت سیزدهم به ۹۴ هزار فقره افزایش یافت.
بذرپاش خاطرنشان‌ کرد: نوسازی مسکن روستایی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالیانه ۸۰ هزار واحد بود که در سه سال گذشته به ۲ برابر این رقم یعنی بیش از ۱۶۵ هزار واحد در سال افزایش یافت.
  2/6 میلیون واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است
وی با اعلام اینکه بیش از ۲.۶ میلیون واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است، گفت: آمارهای بانک مرکزی نشان‌دهنده رشد تولید و ساخت مسکن از منفی ۶.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۷.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ (در مجموع رشد ۱۴درصدی) است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در موضوع کنترل بازار مسکن، با همکاری مجلس قانون سامان‌دهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مصوب شد که اجازه مداخله برای کنترل بازار مسکن را به دولت می‌دهد.
وی ادامه داد: قانون رسمیت بخشیدن به اسناد رسمی یکی از قوانین مترقی دقیق و کنترل‌کننده پرونده‌های املاک است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نهائی و ابلاغ شده است و تخلفات و کلاهبرداری‌ها این حوزه را به حداقل خواهد رساند.
بذرپاش یادآور شد: در دولت سیزدهم ۳۲۷ کیلومتر آزادراه جدید در کشور احداث شد و طول آزادراه‌ها به سه‌هزار و ۵۳ کیلومتر رسید. همچنین با ساخت سه هزار و ۵۸۶ کیلومتر بزرگراه، طول مسیرهای بزرگراهی به ۴۸ هزار کیلومتر افزایش یافت.
 
وزیر راه و شهرسازی اضافه‌کرد: در بخش راه‌های روستایی احداث هفت هزار و ۴۰۰ کیلومتر مسیر روستایی در دولت سیزدهم به ثبت رسید که رشد ۳۴ نسبت به دولت قبل نشان می‌دهد و البته این به جز بهسازی و روکش آسفالت مسیرها است.
این مقام مسئول گفت: در دولت سیزدهم ۱۸ جلسه شورای مسکن برگزار و مقررات خوبی در آن جلسات به تصویب رسید.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: همه اینها زیرساخت‌های خوبی است که به دولت چهاردهم کمک می‌کند حرکت شتابان‌تری را برای توسعه این بخش‌ها داشته باشد.
وی، رشد ۴۹ درصدی ترانزیت دریایی، افزایش ۲۸میلیون تنی تخلیه و بارگیری بنادر، افزایش ۷۷۲ هزار TEU تخلیه و بارگیری کانتینری با رشد ۴۲ درصدی و رشد ۱۴۰ درصدی جابه‌جایی مسافر را از جمله دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه دریایی برشمرد.
بذرپاش گفت: در همین بخش، با عقد قرارداد با هندی‌ها در بندر چابهار، عقد قرارداد با اماراتی‌ها در بنادر شمالی کشور، همچنین همکاری با عمانی‌ها و قطری‌ها اقدامات خوبی در دست اجراست.
وی خاطرنشان کرد: لایروبی و احیاء خلیج گرگان، ساخت بنادر خمیر، سیریک، بوموسی، اروندکنار و غیره، ساخت سیلوهای مکانیزه غلات به ظرفیت یک میلیون تن احداث ۲۹۲ فروند شناور دریایی و اضافه شدن ۳۱ فروند شناور در بنادر شمالی، در دولت سیزدهم به انجام رسید
وزیر راه و شهرسازی همچنین بیان ‌داشت: در حوزه هوائی ظرفیت اعزام سالیانه ۲.۵ میلیون نفر مسافر وجود دارد و با بهره‌برداری از ترمینال‌های جدید در اهواز،کیش، رامسر و دیگر نقاط، افزایش ۷۶۷ درصدی جابه‌جایی مسافر بین‌المللی در بخش هوائی به ثبت رسید که خود نشان‌دهنده رشد گردشگری در کشور است.
 
خزعلی:بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم تدوین و اجرائی  شد
 
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان طی فعالیت دولت سیزدهم تدوین و برخی قوانین اصلاح و اجرائی شد.
انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در آخرین جلسه هیئت دولت که برای نخستین بار به صورت زنده از تلویزیون پخش شد، با ارائه گزارش عملکرد این معاونت در دولت سیزدهم اظهار داشت: بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان طی فعالیت دولت سیزدهم تدوین و برخی قوانین اصلاح و اجرائی شد.
وی با اشاره به فعالیت‌هایی که در زمینه سیاست‌گذاری و مقررات در دولت مردمی انجام شد، اظهار داشت: بیش از ۳۰ لایحه در حیطه تدوین و اصلاح قوانین انجام گرفته که برخی از آنها اجرا و برخی دیگر ابلاغ شده است، برخی از این لوایح نیز به مجلس ارسال شده و در کمیسیون‌ها در حال بررسی است.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: اختصاص یک درصد تکلیفی از مواردی است که برای اولین بار به زنان و خانواده اختصاص داده شد و شامل لوایحی در زمینه کاهش ساعت کاری، دورکاری، حق اولاد و عائله‌‌مندی، بازنشستگی پیش از موعد، حضانت و گستره اختیارات حاضن است، که برخی از اینها ‌ با قوه قضائیه در حال هماهنگی است و برخی در قالب لایحه، اصلاحیه و تک ماده است که انتقال به تبعیت از همسر، اجرت‌المثل، عسر و حرج و شروط ضمن عقد از جمله آنها است.
خزعلی با اشاره به پیگیری اعطای کارنامه و مدارک به مادران، تاکید کرد: اولین اقدامی که رئیس‌جمهور شهید انجام داد این بود که دستور داد اعطای کارنامه و مدارک به مادر هم انجام شود و این موضوع با اصلاح دستورالعمل عملیاتی شد.
وی خاطرنشان کرد: لایحه چهارقلوها هم در این دولت پیگیری شد که بعد از ارسال به مجلس تبدیل به خانواده‌های پرجمعیت و اعطای ۷۰ هزار قطعه زمین به خانواده‌های پرجمعیت شد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به عملکرد این معاونت در بخش هماهنگی با دستگاه‌های اجرائی، اظهار داشت: رئیس‌جمهور تاکید داشتند که معاونت زنان باید به عنوان قرارگاه فرماندهی باشد و همه دستگاه‌های اجرائی به عنوان قرارگاه عملیات حضور داشته باشند که در این حوزه نیز ۵ طرح ملی شامل طرح زندگی و بالندگی برای آموزش والدین که سه دستگاه اجرائی همکاری دارند، طرح خانواده و فرهنگ عامه در ۹ کارگروه که ۶ دستگاه اجرائی همکاری دارند، طرح حمایت از زوجین روستایی دهه شصتی که سه دستگاه همکاری دارند، طرح نوهمسران برای مشاوره که ۵ دستگاه همکاری دارند و سکوهای پوشش‌دهی که در دو استان فعال است، می‌شود.
خزعلی افزود: همچنین طرح‌هایی که به صورت منطقه و محله‌ای با همکاری نهادها و بیش از ۵۰ سمن و کارگروه‌های مردم‌نهاد در زمینه‌های مختلف مثل هویت دختران، ازدواج آسان، پیشگیری از طلاق، کاستن از آسیب‌ها به‌ویژه آسیب‌هایی مانند خودکشی و مشکلات زنان سرپرست خانوار و حمایت از زنان نخبه و تاثیرگذار انجام گرفته از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم در حوزه زنان و خانواده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارهایی که در حوزه زنان و خانواده انجام شده آثار خود را به دلیل ماهیت فرهنگی، بعداً نشان می‌دهد، تاکید کرد: نویدهای خوبی در همین ایام مانند کاهش ۲.۷ درصدی طلاق، کاهش ۳۳ درصد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال، کاهش بیش از یک درصدی بیکاری که این عدد در بحث فارغ‌التحصیلان به بالای دو درصد می‌رسد و افزایش یک درصدی اشتغال رخ داده است.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: از دو میلیون و ۶۰۰ هزار شغلی که ایجاد شده ۴۱ درصد به زنان اختصاص دارد، ۳۰ درصد از ‌مجوزهای تمامی مشاغل به زنان و ۸۰ درصد از مجوزهای مشاغل خانگی به زنان اختصاص دارد.
 
وزیر صمت : افزایش ۱۱۵ درصدی صادرات صنعتی در سه سال اخیر

وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش ۱۱۵ درصدی ارزش صادرات صنعتی و رشد۵۶ درصدی ارزش تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: نظام مسائل صنعت تدوین شده که به‌زودی منتشر خواهد شد که در آن تحلیل راهبردی از صنعت ارائه شده است.
عباس علی‌آبادی، وزیر صمت در آخرین جلسه هیئت دولت در ارائه گزارشی از عملکرد در دولت سیزدهم، اظهار داشت: اقداماتی در وزارت صمت صورت گرفته با موفقیت‌های خوبی همراه بوده است و ارزیابی‌ها، شرایط مثبت را نشان می‌دهد که آثار سرمایه‌گذاری‌ها در آینده خود را نشان خواهد داد.
وی ادامه داد: فکر می‌کردیم کشوری مملو از انرژی هستیم، این در حالی است که باید در انرژی از مزیت‌های حداکثری استفاده کنیم؛ از این‌رو به سمت صنعت دانش‌بنیان صادرات‌محور حرکت کردیم، به جای اینکه مواد معدنی و فولاد صادر کنیم، یعنی به سمت ارزش افزوده رفتیم.
وزیر صمت با بیان اینکه برای کاهش شدت انرژی باید بر روی راندمان سرمایه‌گذاری کنیم، گفت: این راهبرد را در وزارت صمت دنبال کردیم و در بخش صمت تمرکز را بر روی مهندسی قرار دادیم تا حداکثرسازی ساخت داخل را داشته باشیم؛ راهبرد را تاکید بر مهندسی و تجهیزاتی که ارزش افزوده حداکثری دارد، قرار دادیم و به جای صنعت مونتاژ به صنعت دانش‌بنیان حرکت کردیم.
علی‌آبادی تاکید کرد: تلاش کردیم سرمایه را به سمت زیرساخت‌های دانش‌بنیان ببریم.
وی در حوزه تخصیص ارز، گفت: با کنترل مصارف ارزی، صف تقاضای ارزی را شکستیم و ارز را به افرادی دادیم که در کالاهای راهبردی و افزایش بهره‌وری فعالیت می‌کردند.
  ۴ هزار و ۶۲۷ واحد راکد صنعتی در دولت سیزدهم احیا شد
وزیر صمت با اشاره به فعال‌سازی واحدهای غیرفعال گفت: در این زمینه اتفاق مبارکی افتاد در صنایع کوچک بحث واحدهای غیرفعال بود که آیت‌الله شهید رئیسی دنبال می‌کردند. ۱۷ درصد واحدهای صنعتی در اول دولت سیزدهم راکد بود که این عدد به کمتر از ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد.
علی‌آبادی بیان داشت: چهار هزار و ۶۲۷ واحد راکد فعال شده است به عنوان مثال ماشین‌سازی اراک یک واحد نیمه‌فعال بود که از ۳۰۰ به ۶۰۰ محصول در سال افزایش پیدا کرد این واحد نیمه‌فعال به واحد فعال تبدیل شد. وی با اشاره به افزایش ظرفیت تعداد ۶ هزار واحد در شهرک‌ها در نواحی صنعتی گفت: این امر نشانگر ۱۰ درصد رشد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: انعقاد ۱۵ هزار و ۷۶۵ قرارداد سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی صورت گرفت که سرمایه‌گذاری قابل تامل است و بهره‌برداری از هفت هزار و ۵۱۰ طرح در شهرک‌های صنعتی اقدام با ارزشی است که می‌تواند جزو آمار و عملکرد دولت باشد.
  رشد ۵۶ درصدی ارزش تجارت در کشور
علی‌آبادی از رشد ۵۶ درصدی ارزش تجارت در کشور در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: ثبت رکورد جدید در حوزه تجارت رقم خورد افزایش ارزآوری بخش تولیدات صنعتی با رشد ۱۵ درصدی در صادرات ثبت شده است.
وی بیان کرد: بحث دیپلماسی فعال موجب شده که بتوانیم اقدامات خوبی را انجام دهیم و تعداد زیادی توافقنامه تجاری با کشورهای مختلف امضا کنیم که در مراحل تصویب است، اگر این اقدام انجام شود وضع تجارت کشور بهتر از این خواهد شد.
وزیر صمت تاکید کرد: در ارزش تجارت ۵۶ درصد در وزن تجارت ۱۹ درصد و در صنایع معدنی ۸۰ درصد رشد را ثبت کردیم.
علی‌آبادی از افزایش ۱۱۵ درصدی ارزش صادرات صنعتی کشور در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: وزن صادرات صنعت ۱۰۲ درصد رشد داشته که شاخص‌ها به لحاظ کیفی ارتقای خوبی داشته است و جزو افتخارهای ملی و اقدامات با ارزشی است که ناشی از رویکردهای این دولت بوده است.
وی با بیان اینکه در بحث محیط کسب و کار اتفاق‌های خوبی رقم خورده است، گفت: در ابتدای دولت تمرکز را بر روی پروانه‌های بهره‌وری قرار دادیم و ۱۷ درصد در این عرصه رشد داشته‌ایم و ۶۲۲ درصد در گواهی امضای الکترونیکی رشد را ثبت کردیم.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: ۲۲۱ درصد نماد تجارت الکترونیک اعطا شده و ۱۸۲ درصد جواز سرمایه‌گذاری تاسیس و ۲۴۹ درصد تغییرات در گواهی کشف معدن در این دولت ثبت شده است.
  هزار مگاوات برق صنایع وارد مدار شد
وی با اشاره به حمایت از تولید و ناترازی انرژی، گفت: در این عرصه اقدامات خوبی صورت گرفته و بیش از هزار مگاوات سال گذشته و امسال هم تا پایان سال ۸۸۰ مگاوات امسال به ظرفیت نیروگاه‌های صنایع اضافه می‌شود. علی‌آبادی بیان داشت: انتقال آب در فاز اول به کرمان، یزد و اصفهان در حال انجام است و تا پایان سال یا اوایل سال آینده، آب به زاهدان انتقال می‌یابد که اقدام مبارکی است.
  استخراج 1/5 میلیون تن انواع مواد معدنی
وزیر صمت با اشاره به اینکه در مردمی‌سازی بخش معدن اتفاق خوبی صورت گرفته است، گفت: استخراج یک و نیم میلیارد تن انواع مواد معدنی، صدور سه‌هزار و ۱۹ پروانه اکتشاف، هزار و ۶۴ پروانه بهره‌برداری معدن، توسعه محدوده‌های معدنی، معرفی ۱۰۵ بسته سرمایه‌گذاری معدنی و برگزاری ۱۶ هزار مزایده در معادن جزو رکوردهای تاریخی می‌تواند باشد.
وی با اهتمام بر اینکه بحث تنظیم بازار به صورت مرتب کنترل شده است گفت: در این زمینه از مشارکت مردمی استفاده کرده‌ایم همچنین چهار هزار و ۳۳ بازرسی منجر به تشکیل پرونده شده است.
 وی خاطرنشان کرد: در دوره‌ای هستیم که در بعضی از کالاها افزایش قیمت نداشته و منفی هم بوده‌اند و بیشترین بار کنترل تورم در بخش صنعتی بوده است.

خطیب: داعشی‌ها و تکفیری‌های سرگردان را در کشورمان دستگیر کردیم
 
وزیر اطلاعات گفت: داعشی‌ها و تکفیری‌های سرگردان را در کشورمان دستگیر کردیم؛ همچنین از ورود گسترده، بی‌محابا و ارزان سلاح به کشور جلوگیری کردیم.
سیداسماعیل خطیب وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم در بیان گزارشی از عملکرد وزارت اطلاعات، اظهار کرد: بر اساس طرح تحول رئیس‌جمهور شهید، وزارت اطلاعات گسترش ارتباط با مردم و دریافت اطلاعات مردم پایه را در پیش گرفت و در پیگیری سرنخ‌های اقدامات امنیتی خود از گزارش‌های مردمی بهره برد. همچنین بین دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی هم‌افزایی ایجاد شد که نتیجه آن را در ایجاد امنیت در شمال غرب و جنوب شرق کشور شاهدیم.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: با هم‌افزایی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، شاهد برقراری امنیت در کشور هستیم. شبکه‌های تروریستی متلاشی و افراد آنها بموقع دستگیر شدند. پس از توقف جنگ در سوریه، شاهد گسیل گسترده داعشی‌ها و تکفیری‌های سرگردان از اتباع مختلف به سوی کشور خودمان بودیم که شاهد دستگیری کامل این افراد داعشی، تکفیری و انتحاری هستیم. همچنین با همکاری فراجا و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، از ورود گسترده، بی‌محابا و ارزان سلاح به کشور جلوگیری و مقادیر گسترده‌ای سلاح قاچاق کشف شد.
وزیر اطلاعات همچنین با اشاره به انعقاد همکاری‌های امنیتی بین ایران و کشورهای همسایه، گفت: مهم‌ترین تفاهمنامه با کشور عراق بود که در نتیجه آن شاهد امنیت در شمال غرب کشور هستیم.
خطیب با اشاره به ۱۰ برابر شدن بودجه وزارت اطلاعات برای توسعه زیرساخت‌های فناورانه، خاطرنشان کرد: اکنون زیرساخت‌های فناورانه کشور می‌تواند با رژیم صهیونیستی و کشورهای قدرتمند مقابله کند.
وزیر اطلاعات در پایان گفت: یکی از موفقیت‌های بزرگ ما، آزادی کسانی بود که به ناحق در کشورهای غربی به اسارت گرفته شده بودند.
 
 
باقری: ایران شریک راهبردی بریکس شده است  
 
سرپرست وزارت امور خارجه گفت: مجموعه بریکس بزرگ‌ترین سازوکار تجاری خارج از چهارچوب یکجانبه‌گرایی به حساب می‌آید و امروز ایران به شریک راهبردی تصمیم‌گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است.
علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه بعدازظهر یکشنبه در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم، درخصوص عملکرد دستگاه دیپلماسی این دولت اظهار داشت: دولت آیت‌الله رئیسی در وضعیت سیال نظام بین‌الملل وارد میدان شد و پیش از آن نظام بین‌الملل یک ثباتی را داشت، اما در مقطع اخیر نبودِ قدرت محوری در سازوکارهای بین‌المللی شرایط ویژه‌ای را در مناسبات بین‌المللی ایجاد کرد.
وی گفت: این شرایط ویژه می‌توانست برای ما هم فرصت و هم تهدید ایجاد کند، اما رویکردی که دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی اتخاذ کرد، مبتنی بر تنوع راهبردی در سیاست خارجی بود که یک چابکی و بالندگی به سیاست خارجی داد که در نتیجه عملاً ما شاهد هستیم که در طول سه سال گذشته هیچ‌گاه کشور با بن‌بست مواجه نشده است.
سرپرست وزارت امور خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این سه سال بازیگری نقش‌آفرین و فعال در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است، تصریح کرد: در عرصه سیاست خارجی دولت سیزدهم ما توانستیم عنصری فعال باشیم و نه بازیگری منفعل، در عرصه سیاست خارجی دولت چند محور را دنبال کرده که به نظر من مهم‌ترین ویژگی آن این است که محورهای آن کاملاً اجماعی است و معارض ندارد. باقری ادامه داد: مهم‌ترین محور سیاست خارجی دولت سیزدهم بحث همسایگی است که مطمئناً در دولت چهاردهم هم این موضوع ادامه خواهد داشت. پس از مراسم تحلیف آیت‌الله رئیسی موضوع اعتماد متقابل میان ایران و کشورهای مختلف مدنظر رئیس‌جمهور بود و نتیجه این شد که در یک مدت بسیار کوتاه این نحوه رفتار و سیاست رئیس‌جمهور منجر به بهبود روابط ایران با کشورهای همسایه و منطقه شد. همچنین ما غلبه فضای همکاری بر رقابت در میان کشورهای منطقه را در این مدت شاهد بودیم.
وی عنوان کرد: نکته دیگر تشکیل ائتلاف‌های چند جانبه کوچک بود که یکی از زیر راهبردهای دولت آیت‌الله رئیسی در عرصه سیاست خارجی بود که توانست کارکردهای خوبی را برای ما داشته باشد. بحث ایجاد معادله توازن میان محیط فرهنگی، سیاسی و امنیتی اطراف ما نیز نکته مهم دیگری بود، ما ۱۵ کشور همسایه داریم که از نظر فرهنگی، سیاسی اقتصادی و رویکرد آنها با کشورهای دیگر معمولاً در تضاد هستند. ما در شرایطی که برخی بازیگران و بعضاً تروریست‌ها تلاش کردند تنش و تهدیدات زیادی را برای ایران ایجاد کنند، با اجرای مناسب سیاست همسایگی شرایط مطلوب و رو به جلویی را در تحولات منطقه‌ای ایجاد کردیم. سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت: نکته دیگری که در عرصه سیاست خارجی دولت سیزدهم وجود دارد تاکید بر مسئله چند جانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل است. حتی خود آمریکایی‌ها هم به این نتیجه رسیدند که یکجانبه‌گرایی نه تنها راهکار نیست بلکه بن‌بست است و در عمل هم آمریکا این موضوع را نشان داده که نمی‌تواند معضلات جامعه جهانی را حل کند و خودش هم به یک معضل تبدیل شده است. به گزارش ایرنا، باقری در پایان خاطرنشان کرد: سیاست تاکید بر چندجانبه‌گرایی از آغاز دولت سیزدهم با الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای آغاز شد و عضویت ما در بریکس هم یکی دیگر از نتایج هوشمندی سیاست خارجی دولت سیزدهم و شخص رئیس‌جمهور به حساب می‌آید. سازمان همکاری شانگهای بزرگ‌ترین سازوکار امنیتی و سیاسی و مجموعه بریکس بزرگ‌ترین سازوکار تجاری خارج از چهارچوب یکجانبه‌گرایی به حساب می‌آید و امروز ایران به عنوان یک شریک راهبردی در تصمیم‌گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است.
 
مرتضوی: دولت سیزدهم  همواره پیگیر وضعیت آقای محمدرضا نوری  بوده است
 سیدصولت مرتضوی وزیر کار با اشاره به پیگیری دولت سیزدهم برای آزادی محمدرضا نوری، اسیر ایرانی در بند آمریکایی‌ها در عراق، گفت: در دولت چهاردهم هم دستگاه دیپلماسی باید تمام توان خود را برای آزادی آقای نوری به کار گیرد.
سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ربایش محمدرضا نوری توسط نیروهای آمریکایی در عراق گفت: متاسفانه نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق از دو سال پیش اقدام به ربودن یکی از تبعه‌های کشورمان کردند و تاکنون هم علی‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته حاضر به آزادی او نشده‌اند.
وزیر کار یادآور شد: در اخبار منتشرشده آمده که آقای نوری توسط نیروهای آمریکایی دائما مورد شکنجه قرار گرفته و براساس این شکنجه‌ها هم آسیب‌های بسیاری دیده که این برخلاف ادعای آمریکا درباره حقوق بشر است.
مرتضوی تصریح کرد: دولت سیزدهم همواره پیگیر وضعیت آقای نوری بوده و شهید امیرعبداللهیان در دیداری هم که با خانواده آقای نوری داشت، به وظیفه ذاتی دستگاه دیپلماسی برای حمایت از حقوق کنسولی ایرانیان در اقصی نقاط جهان و اهتمام ویژه مسئولین کشور به خصوص دستگاه دیپلماسی برای پیگیری پرونده آقای محمدرضا نوری تاکید کرده بودند.
وی اضافه کرد: در دولت چهاردهم هم دستگاه دیپلماسی باید تمام توان خود را برای آزادی آقای نوری به کار گیرد.

 

زارع‌پور:۸۲۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل شد

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در دولت سیزدهم کار بسیار بزرگی که انجام شده، اتصال هشت‌هزار و ۲۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت است که طبق آمار اکنون ۹۸.۵ درصد به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و اثر آن را در چهار دوره انتخابات دیدیم.
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آخرین جلسه هیئت دولت و در ارائه گزارش عملکرد دولت سیزدهم در بخش ارتباطات اظهار داشت: در حوزه ارتباطات ثابت جزو کشورهای ته فهرست بودیم. کاری که برای حل این مسئله انجام دادیم پروژه فیبر نوری بود که در این دولت کلید خورد. این پروژه ملی در ۶۰۰ شهر آغاز شده و در ۳۰۰ شهر به پایان رسیده است. در ابتدای دولت سیزدهم ۱۰ سایت نسل پنجم اینترنت در کشور وجود داشت که اکنون به ۲ هزار سایت ارتقا پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ظرفیت شبکه انتقال کشور اکنون به ۶۴ ترابیت رسیده است، افزود: کار بسیار بزرگی که انجام شده، اتصال هشت‌هزار و ۲۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت است که طبق آمار اکنون ۹۸.۵ درصد به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و اثر آن را در چهار دوره انتخابات دیدیم.
وزیر ارتباطات ادامه‌ داد: در حوزه اینترنت ۲ برابر نیاز کشور اینترنت تامین کردیم. در ابتدای دولت ۴۳۰ گیگ اینترنت قطعی داشتیم که منجر به چند هفته اختلال شد، اما مدتی قبل با قطعی گسترده‌ای که داشتیم اختلالی پیش نیامد.
زارع‌پور گفت: دولت هوشمند یکی دیگر از وظایفی بود که بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شد. اتفاق بزرگی که رخ داد، شکل‌گیری پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود که اکنون به این واسطه ۷۵ درصد از خدمات دولت از این طریق به مردم ارائه می‌شود. بیش از ۵۰۰ خدمت بدون مراجعه حضوری و در لحظه به مردم ارائه می‌شود. یکی از این خدمات ارائه مجوز است. این بستر تاکنون ۵میلیون مجوز ظرف ۶ ماه گذشته به شکل برخط صادر شده است. میلیون نفر تاکنون در این بستر احراز هویت و بیش از ۵۰۰ میلیون بار در ۲ سال گذشته از این پنجره استفاده شده است.
وی تصریح کرد: مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور که اتصال بین دستگاه را برعهده‌ دارد، تاکنون بیش از یک و نیم میلیارد در سال ۹۹ به ۸ میلیارد تراکنش در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
وزیر ارتباطات در خصوص حوزه فضائی گفت: با همدلی که با نیروهای مسلح، سپاه، وزارت دفاع، وزارت عموم داشتیم به اندازه ۳ دولت بیش از دولت سیزدهم پرتاب انجام دادیم. ۱۲ پرتاب انجام شده و ۲ پرتاب دیگر نیز به‌زودی انجام خواهد شد. هشت ماهواره را با موفقیت در مدار قرار دادیم. برای نخستین بار توانستیم با ماهواره‌بر خودمان ماهواره عملیاتی در مدار قرار بدهیم. به مدار ۷۵۰ کیلومتری دست پیدا کردیم و در پرتاب سیزدهم قرار است با یک بلوک انتقال مداری که ساخت دانشمندان کشور است از ۳۰۰ کیلومتری به هفت هزار کیلومتری دست یابیم. با انجام این کار پیچیده‌ترین عملیات فضائی که کشور تا الان تجربه کرده به دست خواهد آمد. بزرگ‌ترین پایگاه فضائی کشور در جنوب ایران در حال ساخت است و فاز نخست آن ۶۵ درصد پیشرفت داشته که می‌توان اولین پرتاب را امسال از آنجا انجام داد. در حال پیوستن به جمع ۵ کشور منظومه‌ساز هستیم و بزرگ‌ترین قرارداد را با بخش خصوصی منعقد کردیم.
وی گفت: در موضوع اقتصاد دیجیتال دولت همتی کرد و در ابتدای دولت سیزدهم، یک هیئت دولت دوم برای اقتصاد دیجیتال با اختیارات مناسب انجام دادیم. کل اختیارات دولت و شخص رئیس‌جمهوری به یک جمع ۸ نفره داده شد. مصوبات خوب و گره‌گشایی داشتیم که حاصلش این شد که سهم اقتصاد دیجیتال از ۶.۴ درصد به بیش از ۸ درصد رسیده است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: در حوزه شبکه ملی اطلاعات اتفاق بسیار خوبی که رخ داد این بود که بر اساس ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی که ناظر طرح است و شاخص‌هایی را اعلام کرده، از ۲۰ درصد پیشرفت به بیش از ۶۴ درصد رسیدیم. اکنون قابلیت میزبانی از سکوهای میلیونی در کشور را داریم. تعداد کاربران و ترافیک پیام‌رسان‌های داخلی تا ۱۲ برابر شده است. یک زمانی داشتن پیام‌رسان با ۲۰ میلیون کاربر آرزوی ما بود اکنون با افتخار اعلام می‌کنیم که پیام‌رسان با ۴۵ میلیون کاربر یکتای ماهانه داریم.

امیر آشتیانی:صادرات محصولات نظامی  ۳ برابر شد
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در میزان تولید تسلیحات، تجهیزات و سامانه‌های دفاعی و ارائه خدمات به نیروهای مسلح رشد ۲.۵ برابری و در صادرات محصولات و خدمات نظامی رشد ۳ برابری داشته‌ایم.
امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم گفت: در اکثر شاخص‌های عملکردی در ۳۳ ماه اخیر رشد جهشی داشته‌ایم. ما در میزان تولید تسلیحات، تجهیزات و سامانه‌های دفاعی و ارائه خدمات به نیروهای مسلح رشد ۲.۵ برابری و در میزان صادرات محصولات و خدمات نظامی رشد ۳ برابری داشته‌ایم.
وی با بیان اینکه در توسعه دیپلماسی دفاعی و ارتقای نقش وزارت دفاع در حوزه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی وزارت دفاع عملکرد قابل قبولی داشت، افزود: تعداد شرکت‌های همکار بخش خصوصی با وزارت دفاع از ۵۷۰۰ شرکت به ۷۵۰۰ شرکت رسیده است. ارزش ریالی همکاری با شرکت‌های خصوصی در تولید محصولات و خدمات دفاعی ۴.۵ برابر افزایش یافت که از ۳۲ همت به ۱۴۷ همت رشد یافت.
وزیر دفاع افزود: بالغ بر ۶۰ درصد از عملکرد تولیدی و خدماتی وزارت دفاع در همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی انجام می‌شود که به اشتغال و رونق تولید کشور کمک کرده است.
سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه در حجم همکاری‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش زیادی صورت گرفته است، افزود: تعداد شرکت‌های همکار دانش‌بنیان از ۸۰۰ شرکت به ۱۳۰۰ شرکت افزایش یافت و رشد ۳.۵ برابری داشته است.
وی گفت: در حوزه‌های دیگر وزارت دفاع در اخذ سند مالکیت املاک و اراضی نیروهای مسلح با اخذ تعداد ۲۶ هزار فقره سند مالکیت تک برگی به مساحت ۳۰۹ هزار هکتار رشد ۱۹ برابری داشته است و اختصاص ۱۰ درصد از سهم وزارت دفاع به جذب نخبگان از جمله کارهایی بوده که دنبال کرده‌ایم.
وزیر دفاع افزود: در افزایش میانگین حقوق و مزایا برای بازنشستگان نیروهای مسلح نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۲ برابری داشته‌ایم و میانگین حقوق بازنشستگان بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان شده است. کمک معیشت رزمندگان معسر رشد ماهیانه ۵۰ و نیم برابری داشته است. تعداد مراکز ارائه خدمات برخط درمان در سطح کشور به خانواده‌های شاغلین و بازنشستگان نیروهای مسلح رشد ۳ برابری داشته است. همچنین ما در کسب رتبه برتر جشنواره‌ها به‌ویژه جشنواره شهید رجایی دو سال پیاپی رتبه‌های بالایی داشته‌ایم.
سرتیپ آشتیانی پرتاب موفق موشک ماهواره‌بر سیمرغ و تزریق همزمان سه ماهواره در مدار، پرتاب تحقیقاتی ماهواره‌بر ذوالجناح، پرتاب موفقیت‌آمیز زیرمداری کاوشکر فضای سامان، طراحی و ساخت موشک خرمشهر ۴ و ابومهدی و دستیابی به قابلیت نقطه‌زنی محصولات موشکی، ساخت و تحویل سامانه پدفندی هوائی ۱۵ خرداد و سامانه‌های پدافندی مرصاد و آرمان که امکان درگیری همزمان با چند هدف را دارند، طراحی و ساخت پهپاد راهبردی مهاجر ۱۰، آزمایش پروازی موفق هواپیمای ترابری سیمرغ برای اولین بار، آزمایش پروازی موفق هواپیمای جت آموزشی یاسین که مشکل عمد‌ای از مجموعه آموزشی را حل کرد، تکمیل و بهره‌برداری از ناوشکن دنا، توسعه سامانه‌های کشف و شناسایی و مقابله با اهداف ارتفاع پست و موشک‌های کروز را از جمله اقدامات وزارت دفاع در دولت سیزدهم اعلام کرد.
وی واگذاری ۱۴۷۹ هکتار اراضی مازاد نیروهای مسلح در ۳۱ استان کشور برای ساخت مسکن، ارائه خدمات رایگان به جامعه ۵۷۰ هزار نفری جانبازان، تسویه بدهی انباشته شده نیروهای مسلح به شرکت‌های آب و برق و مخابرات و اجرای طرح جهش تولید و صادرات و هدفمندسازی، پرداخت کارانه کارکنان مجموعه وزارت دفاع حسب ارزیابی عملکرد طی دو سال اخیر را نیز از دیگر اقدمات وزارت دفاع عنوان کرد.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی:330 دستاورد هسته‌ای در دولت سیزدهم داشتیم 
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ۳۳۰ دستاورد دانشی و فناورانه در حوزه هسته‌ای دولت سیزدهم داشتیم، گفت: در بحث درگاه ملی مجوزها سازمان انرژی اتمی همواره ردیف اول بوده و توانسته این افتخار را داشته باشد تا افتخاری بی‌منت را برای مردم عزیز کشورمان داشته باشد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس‌جمهور بعدازظهر یکشنبه در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم در خصوص عملکرد صنعت هسته‌ای کشورمان در دولت سیزدهم، اظهار داشت: یکی از کارهایی که در این مدت انجام دادیم، تاثیرگذاری دستاوردهای صنعت هسته‌ای در زندگی مردم بود که در این دولت هدف قرار دادیم. وی با بیان اینکه در این دوره ما ۳۳۰ دستاورد دانشی، فناورانه و هسته‌ای را به منصه ظهور رساندیم، گفت: در بحث غیر انرژی که بحث پرتودهی بود در سال‌های گذشته هم می‌توانستیم این موضوع را به زندگی مردم بیاوریم و در بحث کشاورزی استفاده کنیم تا مواد غذایی و کشاورزی سالم‌تر و ماندگارتری داشته باشیم تا هم در بحث امنیت غذایی و هم در بحث صادرات مواد غذایی اتفاقات بهتری را رقم بزنیم. رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: با مطالعاتی که انجام دادیم ۱۲ قطب را در کشور شناسایی کردیم و با مشارکت مردم و بخش خصوصی و به لطف الهی گام‌های خوبی را در موضوع پرتودهی برداشتیم. تا پایان شهریور نیز حداقل ۳ مرکز پرتودهی دیگر را افتتاح خواهیم کرد. اسلامی تصریح کرد: محور دیگر در بحث غیرانرژی، بحث رادیوداروها است. دو هدف را دنبال می‌کردیم یک بحث اثربخشی تشخیص و دو دقت بحث درمانی و تشخیص داروها بود. این اقدامات منجر به بهره‌برداری از شش محصول جدید شده و ۲۰ محصول جدید دیگر را هم در چرخه ارائه داریم. وی افزود: در بحث پلاسما نیز، بحث زخم دیابتی‌ها که تا قطع عضو پیش می‌رود، با به‌کارگیری بحث پلاسما یک شور و انگیزه و امیدی به مردم و بیماران دیابتی تزریق شده است. در بحث ۲۰ هزار مگاوات تولید برق، با هدایت‌های رهبری معظم انقلاب و حمایت رئیس‌جمهور و شخص آقای مخبر در فازهای گوناگون این موضوع را در حال اجرا داریم. معاون رئیس‌جمهور بیان داشت: سال ۱۴۰۲ نیروگاه تولید برق بوشهر نیروگاه اول کشور شد، واحدهای ۲ و ۳ که نهایتاً ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر در آن فعالیت می‌کردند در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ نفر مشغول کار هستند. به گزارش ایرنا، اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در بحث درگاه ملی مجوزها سازمان انرژی اتمی همواره ردیف اول بوده و توانسته این افتخار را داشته باشد تا افتخاری بی‌منت را برای مردم عزیز کشورمان داشته باشد.
 
حسینی‌پور: لایحه در طول سه سال دولت سیزدهم به مجلس ارائه شد
سرپرست معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: در دولت دوازدهم در چهار سال ۲۲۰ فقره لایحه داشتیم و در سه سال گذشته
۲۸۳ فقره لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
سید محمود حسینی‌پور، سرپرست پارلمانی رئیس‌جمهور در آخرین جلسه هیئت دولت گزارشی از عملکرد معاونت متبوعش پرداخت و با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین وظایف دولت برای پیشرفت امور، تعامل با مجلس شورای اسلامی است، گفت: در طول این سه سال تعامل سازنده و کارشناسانه با مجلس در حوزه تقنین و نظارت با حفظ اصول حاکم بر استقلال قوا انجام شد.
وی افزود: در سه سال گذشته ۲۸۳ فقره لایحه را به مجلس ارائه کرده‌ایم که در این ۳۴ ماه دولت توانست بسیاری از این لوایح را به نتیجه برساند.
سرپرست معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شاهد حضور کم‌سابقه نمایندگان دولتی و دستگاه‌های اجرائی در نظرات کارشناسی در کمیسیون‌های مجلس بودیم.  در خصوص طرح‌ها و لوایح از سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲،
دو هزار و ۲۴۲ مسئول دولتی در کمیسیون‌های مجلس حضور پیدا کردند و توضیحات لازم را ارائه کردند. حسینی‌پور افزود: برگزاری نشست‌های علمی در راستای ترویج و ارتقای دانش پارلمانی در دو بخش تقنین و نظارت هم با ۲۹ نشست انجام شد. وی اظهار کرد: همچنین شاهد برگزاری نشست‌های تخصصی به منظور استفاده از ظرفیت‌های علمی و کارشناسی صاحب‌نظران دستگاه‌های اجرائی پیرامون طرح‌ها و لوایح بودیم که در این راستا ۲۵ نشست تشکیل شد.
سرپرست معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به حضور اعضای کابینه در مجلس، افزود: ۱۳۳ جلسه در طول این سه سال در راستای رسالت و ماموریت‌های مرتبط با حضور اعضای کابینه در مجلس انجام شد. ۵۹۷ حضور در طول این سه سال  از سوی وزرا و معاونین رئیس‌جمهور در کمیسیون‌های مجلس انجام شد.
حسینی‌پور به تعامل بین قوا اشاره کرد و گفت: شکل‌گیری تعامل دوجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت امور مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس برای اولین بار این اتفاق افتاد. راه‌اندازی نظام جامع نظارت ارزیابی سالانه، ساختار و عملکرد شبکه پارلمانی دستگاه‌های اجرائی هم کار مهمی بود که صورت گرفت.
وی با بیان اینکه تامین نظر دولت در روند تصویب لوایح و طرح‌ها، یک اقدام استثنایی بود اظهار کرد: تعامل سازنده و مؤثر در پاسخگویی دولت نسبت به اقناع نمایندگان شکل گرفت و از ۶ هزار سؤال ثبت شده، ۹۸.۵ درصد آن مختومه شد و فقط ۹ سؤال با عدم اقناع نمایندگان مواجه شد که در طول این مدت بی‌سابقه بود.

 

صحرایی : کارنامه آموزش و پرورشی دولت سيزدهم از ساخت ۷۰۰۰ مدرسه تا ۲۶۳ هزار ردیف استخدامی
وزیر آموزش و پرورش گفت: در طول دولت شهید رئیسی بیش از ۷ هزار مدرسه و ۳۳ هزار کلاس درس با جهت‌گیری مناطق محروم و همچنین دو هزار و ۷۰۰ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای ساخته شد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در جلسه دیروز هیئت وزیران به ارائه گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در دولت سیزدهم پرداخت و با بیان اینکه «رهبر معظم دولت سیزدهم را دولت کار، امید و حرکت نامگذاری کردند»، اظهار داشت: اجرای حقیقی سند تحول بنیادین در دولت در دستورکار رئیس‌جمهور، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت. در این زمینه چند کار مهم انجام شد که مهم‌ترین آن کاهش فاصله سند با صحنه است؛ سند مدرسه در تراز تحول سندی بود که در شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفت و الان در دستور کار قرار گرفته ‌است. نقشه راه سند تحول بنیادین بعد از ۱۲ سال و بیش از ۱۰ مرتبه تاکید رهبر انقلاب توسط رئیس‌جمهور شهید تدوین شد و تا پایان سال ۱۴۱۲ برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و در دستور کار وزرای آموزش و پرورش آینده خواهد بود.
صحرایی افرود: همچنین در راستای تقویت کمی و کیفی نظام تربیت معلم کشور سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان تصویب شد و ۱۴ تحول ایجاد کرد که مهم‌ترین آنها هیئت جذب مرکزی برای دانشگاه فرهنگیان، تاسیس پردیس تربیت مربی پرورشی در قم، تاسیس پردیس تربیت مدیر مدرسه و همچنین کنکور اختصاصی تربیت معلم است.
وی عنوان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت ۳۷ حکم برای آموزش و پرورش به تصویب رسید که به گواه متخصصان بی‌سابقه است؛ جهت‌گیری این احکام عبارات است از عدالت، تقویت جایگاه مدرسه، تقویت دانشگاه تربیت معلم، تقویت امور پرورشی و تربیت بدنی تقویت مدرسه‌سازی و همچنین تقویت صندوق ذخیره فرهنگیان.
وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده توسط وزارت آموزش و پرورش درخصوص نهضت ملی مدرسه‌سازی گفت: معروف است که در دولت سیزدهم دولت به کارگاه مدرسه‌سازی تبدیل شد؛ در طول دولت بیش از ۷ هزار مدرسه و ۳۳ هزار کلاس درس با جهت‌گیری مناطق محروم و همچنین دو هزار و ۷۰۰ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای ساخته و پنج هزارمیلیارد تومان تجهیزات برای مدارس ارسال و ۱۹۲ هنرستان جدید تحویل و ۴۰۰ هنرستان هم در دست ساخت است.
پایان انتظار ۱۰ ساله معلمان به همت دولت سیزدهم 
صحرایی همچنین به ارائه توضیحاتی درباره اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان پرداخت و اظهار داشت: انتظار ۱۰ ساله معلمان به همت دولت سیزدهم انجام شد و تا این لحظه بیش از یک میلیون و پنج هزار پرونده بررسی شدند. تدوین آیین‌نامه مسیر رشد معلمین نیز در همین مسیر اتفاق افتاد. البته تازه آغاز کار رتبه‌بندی است؛ چراکه رتبه‌ها فقط به اندازه پنج سال اعتبار دارند.
بحران کمبود معلم مدیریت شد
وی با تاکید بر اینکه بحران کمبود معلم مدیریت شد و امروز به مسئله‌ای مدیریت‌پذیر تبدیل شده است، عنوان کرد: در مجموع ۲۶۳ هزار ردیف استخدامی به وزارت آموزش و پرورش داده شد و بیش از ۱۰۵ هزار معلم نیز در سال ۱۴۰۳ جذب می‌شود. همچنین قانون تاثیر قطعی نمرات امتحانات نهائی در راه‌یابی به دانشگاه‌ها امروز اجرائی شده است که دو نتیجه اصلی آن بازگشت مرجعیت به مدرسه و عدالت است.
 وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تقویت مدارس دولتی در دستور کار شخص رئیس‌جمهور شهید بود که در این زمینه گام‌هایی برداشته شده است، افزود: توجه به دانش‌آموزان تیزهوش و احیای امور پرورشی از دیگر اقداماتی است که در دولت سیزدهم انجام شد؛ در این زمینه بیش از ۱۱ میلیون نفر روز اردو در سال ۱۴۰۲ برگزار شد و نهضت ملی اردویی شکل گرفته است. همچنین اولین و تنها سند تربیت پیش از مدرسه در دولت سیزدهم تصویب شد.


 

 

 

 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰٤/۳۱، ۱۸:۳۸:۰۲       بازدیدها: 81