خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۰۵/۱۴
سیانان: صهیونیستها با وحشت در انتظار پاسخ ایران هستند
شبکه آمریکایی در گزارشی تاکید کرد: صهیونیستها با وحشت در انتظار پاسخ ایران هستند.
با نزدیک شدن به موعد پاسخ و انتقام ایران از رژیم صهیونیستی در برابر ترور شهید هنیه، رسانههای غربی و عبری به ترس صهیونیستها و ابعاد گسترده حمله احتمالی ایران پرداختهاند.
شبکه خبری آمریکایی «سیانان» در تحلیلی نوشت، در زمانی که نخستوزیر رژیم صهیونیستی «دستاوردهای» هفته اخیرش علیه حماس و حزبالله را جشن میگیرد، حال و هوای جشن او با فضای حاکم بر صهیونیستها در تضاد است و مردم در سرزمینهای اشغالی از پاسخ احتمالی به ترورهای اخیر در ایران و لبنان به هراس افتادهاند.
به گزارش ایسنا، این شبکه خبری گزارش کرد، تلآویو که معمولا تعطیلات آخر هفته شلوغ میشد، ساکتتر از حد معمول است و این «حال و هوای آرام» ناشی از ترس از حمله ایران در پاسخ به ترورهایی است که در روزهای اخیر علیه رهبران حماس و حزبالله لبنان انجام شده است.
سیانان گزارش کرد، موضوع فراتر از اعلام آمادهباش حداکثری ارتش رژیم صهیونیستی است و صهیونیستها در حال خرید کالاهای اساسی در فروشگاههای بزرگ و ذخیرهسازی آنها هستند.
این شبکه گزارش کرد، در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، آنچه را که «حملات کوبنده علیه حماس، حزبالله و متحدانش» نامیده، جشن میگیرد، فضای جشن او با فضای حاکم بر جامعه صهیونیستی از جمله با حال و هوای خانوادههای اسرای صهیونیستی که همچنان اعضای خانوادهشان در غزه اسیر هستند، کاملا متفاوت است.
شبکه خبری آمریکایی نوشت، نظرسنجیها بارها و بارها نشان میدهند که اکثر صهیونیستها آزادی اسرای صهیونیستی را بر ادامه جنگ غزه ترجیح میدهند.
سیانان نوشت، در حالی که جامعه صهیونیستی نگران اسرای خود غزه است، برای حمله احتمالی ایران هم آماده میشود. حملهای که ممکن است منطقه را وارد جنگی گسترده کند و بازیگران منطقهای دیگر و احتمالا ایالات متحده را هم شامل شود.
این شبکه خبری با صهیونیستها مصاحبه کرده است و یکی از آنها به نام «ایتای عووید» گفته است: ما منتظر حمله هستیم و این احساس اکنون عمومیت یافته است. در حالی که اسرائیلیها به حملات عادت کردهاند، بسیاری هم از آن خستهاند.
وی افزود: بیایید این کار را تمام کنیم. ما خستهایم، همه خسته هستند.
«الونا للچوک»، صهیونیست دیگر میگوید: این جنگ متفاوت است، عمدتاً به این دلیل که هنوز گروگانها در اسارت هستند. ما نمیتوانیم خیلی مغرور باشیم و نمیتوانیم جشن بگیریم. ما باید در وضعیت آمادهباش باشیم و نمیتوانیم جشن بگیریم.
در حالی که جامعه صهیونیستی، نتانیاهو را به بیتوجهی به یکی از اهداف جنگ یعنی آزادی اسرای صهیونیستی متهم میکنند، سیانان گزارش کرد بدون وجود توافق آتشبس، بعید است اسرا آزاد شوند.
«غفعات زیلر» که همچنان چهار نفر از اعضای خانوادهاش در غزه اسیر هستند، میگوید نگران است که با ادامه جنگ و افزایش تعداد قربانیان در نوار غزه، اسرا در سطح جهانی نادیده گرفته شوند مخصوصا که رژیم صهیونیستی به شکل روزافزون حمایت بینالمللی از جنگ خود در نوار غزه را از دست میدهد.
الجزیره به نقل از منبع ایرانی: پاسخ ایران به اسرائیل سخت و دردناک است
شبکه الجزیره نیز به نقل از یک مقام مسئول ایرانی اظهار داشت: ایران ۲ پیام به ایمن الصفدی (وزیر امورخارجه اردن) تحویل خواهد داد که یکی برای پادشاه این کشور و دیگری برای آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
الجزیره همچنین عنوان داشت: به هیچ وجه موافقت ایران با عدم پاسخ به جنایت ترور «اسماعیل هنیه» و یا پاسخ نمادین به آن مطرح نیست و پاسخ سخت و دردناک خواهد بود.
هاآرتص: بهای ترورهای نتانیاهو را اسرائیلیها میپردازند
روزنامه صهیونیستی هاآرتص عنوان داشت: رژیم صهیونیستی در جنگهای طولانی و تمامعیار بسیار ضعیف است. در ۱۰ ماه گذشته ارتش صهیونیستی در خیابانهای غزه سرگردان شده و در برابر حملات حزبالله لبنان نیز ناتوان ظاهر شدهاند.
این روزنامه خاطرنشان کرد: نتانیاهو عامل اصلی عدم حصول توافق با حماس است و این میتواند یک نقطه عطف باشد.
هاآرتص افزود: اسرائیل در هر دو جبهه غزه و لبنان دچار یک درگیری فرسایشی شده است. وقتی گردوخاکی که نتانیاهو با ترورهای اخیر به پا کرده بخوابد، خواهیم دید که اسرائیل هنوز درگیر همان مشکلات سابق است.
این رسانه صهیونیستی همچنین اظهار داشت: هدف اصلی «بنیامین نتانیاهو» از ترور مقامات حماس و حزبالله شعلهور کردن آتش مناقشات منطقه بوده تا جایگاه متزلزل خود را حفظ کند، اما هزینه این اقدامات را ساکنان اراضی اشغالی پرداخت خواهند کرد.
یدیعوت آحارونوت: پاسخ ایران و حزبالله این بار بسیار شدیدتر خواهد بود
منابع عبری زبان تاکید کردند که این بار پاسخ ایران و حزبالله به ترورها و جنایات اخیر دشمن صهیونیستی بسیار شدیدتر و محکمتر از دفعه قبلی خواهد بود.
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت به نقل از مسئولان امنیتی اسرائیلی بیان کرد که حزبالله همچنان به دنبال فرصتی برای انجام یک حمله وسیع و گسترده علیه «اسرائیل» میگردد و این حمله صرفا محدود به اهداف نظامی نخواهد بود و برآوردها حاکی از آن است که ایرانیها هنوز محاسبات خود را کامل نکرده و در حال مشخص کردن دامنه پاسخ خود هستند.
این روزنامه اشاره کرد که پاسخ ایران این بار بسیار شدیدتر، دقیقتر و ویرانگرتر خواهد بود.
یدیعوت آحارونوت به نقل از یک مسئول بلندپایه اسرائیلی آورده است که اگر حمله از چند جبهه و به شیوهای گسترده انجام گیرد، مقابله با آن برای «اسرائیل» و آمریکا دشوار خواهد بود و باید برای وقوع تلفات آمادگی داشت اما در چنین شرایطی، «اسرائیل» میتواند با قدرت بیشتری پاسخ داده و حمایت جهان را هم بهدست آورد. وی گفت: ایران و حزبالله طی دههها یک نیروی نظامی قدرتمند را ایجاد کردند تا روزی از آن استفاده کنند.
روزنامه مذکور خطاب به صهیونیستها آورده است: از سواحل و رستورانهای مملو از جمعیت در «اسرائیل» سرگشته نشوید، چرا که ما در روزهای مرگباری قرار داریم که هر لحظه ممکن است جنگ در آن اتفاق بیفتد.
یدیعوت آحارونوت همچنین در گزارشی دیگر به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی عنوان داشت: اگر حمله از چند عرصه و با سرعتی شگفتانگیز انجام شود، مقابله با آن برای اسرائیل و آمریکا دشوار خواهد بود و باید برای تلفات بالا آماده باشیم، اگر در چنین شرایطی میتوانستیم با قدرت بیشتری پاسخ دهیم میتوانستیم حمایت جهان را به دستآوریم. ایران و حزبالله در طول دههها نیروی نظامی قدرتمندی ساختهاند که روزی مورد استفاده قرار میگیرد. و این روز استفاده از آن نیروها است.
همچنین اینتل تایمز عبری در مورد برآورد نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی از پاسخ ایران و لبنان نوشت: چیزی به نام پاسخ
چند مرحلهای توسط حزبالله وجود ندارد، یک پاسخ درجهبندی شده وجود دارد و احتمالاً این پاسخی است که به شدت غافلگیرکننده خواهد بود. این رسانه صهیونیستی در ادامه نوشت: احتمالا قبل از حمله از سوی ایران به چندین موضع، که زمان هشدار دارد. هدف، به چالش کشیدن دفاع هوائی اسرائیل توسط حزبالله است. حزبالله به پاسخی کمتر از یک ضربه به قلب اسرائیل راضی نخواهد شد.
وبگاه آمریکایی: فانتومهای ایران کماکان قدرتمند و عملیاتی هستند
وبگاه آمریکایی همزمان با تشدید تنش در غرب آسیا به بررسی نیروی هوائی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و جتهای موجود را کماکان قدرتمند برشمرد.
وبگاه «والست» در بخشی از این گزارش نوشت: «ایران بیش از هر کشور دیگری در جهان جنگنده «فانتوم اف-4» دارد.»
بر اساس این گزارش، این جنگندهها در دهه شصت میلادی در طول جنگ ویتنام به شهرت رسیدند. این جتها به دلیل تطبیقپذیری، سرعت و حمل سلاح مشهور هستند.
ایران قبل از انقلاب سال 79 میلادی تعداد قابلتوجهی از این هواپیماهای جنگنده را خریداری کرد. با وجود تحریمها، جمهوری اسلامی ایران هنوز بیش از 60 فروند فانتوم اف-4 عملیاتی دارد. یکی دیگر از سرمایههای مهم نیروی هوائی ایران ناوگان «اف-14 تامکت» است.
این وبگاه نوشت؛ باوجود قدیمی بودن ناوگان جنگندههای ایران، این هواپیماها کماکان هنوز قدرتمند هستند و بسیاری از کشورها در سراسر جهان هنوز به طور منظم از این هواپیماها بهویژه فانتوم استفاده میکنند.
این جنگنده به خاطر موتورهای دوقلوی قوی «جی-79» و قابلیتهای سرعت بالا شهرت دارد و حدنصابهای متعددی از جمله پرواز با سرعت 2.2 ماخ و رسیدن به ارتفاع 98556 پایی را به نام خود ثبت کرده است.
فانتوم که زرادخانه قابلتوجهی از جمله توپ ولکان را دارد ابتدا به عنوان رهگیر دریایی شروع به کار کرد، اما بعدا وارد نیروی هوائی بسیاری از کشورها شد و اینک نیروهای هوائی ایران، یونان، کره جنوبی و ترکیه همچنان با آن پرواز میکنند.
این جنگنده میتواند تا 19000 پوند سلاح از جمله موشکهای هوا به هوا، هوا به زمین و بمب حمل کند.
وبگاه «فوربز» چندی قبل نوشت، ایران موشک کروز «قاصد-۳» خود را بر جنگندههای اف-۴ نصب کرده است.
وبگاه آمریکایی «19 فورتی فایو» نیز نوشت، در حالی که آمریکا پس از سقوط سلطنت پهلوی، ارسال جنگنده اف-۴ را به ایران متوقف کرد، اما نیروی هوائی این کشور توانسته این جنگندهها را حفظ کرده و حتی ارتقا دهد.
به گزارش فارس، بنا بر اعلام آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، ناوگان کنونی جنگنده اف-۴ ایران باید هشداری به دشمنان باشد. ایران انباری از هواپیماهای جنگی مانند اف-۴ دارد که میتواند برای حمله به دشمنان از آنها استفاده کند. البته این جنگندهها در قیاس با جتهای جدیدتر برابر دفاع هوائی آسیبپذیرتر خواهند بود.
فریدمن: نتانیاهو، منافع ایران را تامین میکند، نه اسرائیل و آمریکا را
ایران دست آمریکا را در منطقه برای ایجاد ائتلافهای جدید با هدف منزوی کردن خودش خوانده است. رهبر معظم ایران، گفته بود که کشورهای مسلمانی که روابطشان را با اسرائیل عادیسازی میکنند، روی اسب بازنده شرط میبندند. او همچنین پیشبینی کرده بود که اسرائیل بهزودی نابود خواهد شد.
چه ایران دقیقاً میدانست حمله حماس چه زمانی اتفاق میافتد یا نه، بدون تردید حمله حماس برای ایران، ابزاری برای منزوی کردن اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا بود. روایت وسیعتر، مانعتراشی در برابر عادیسازی روابط سعودی- فلسطینی- اسرائیلی است. اما این ماجرا چگونه پایان میپذیرد؟ در طول ماه گذشته، اسرائیل فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزبالله را در بیروت، اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس را در تهران و محمد ضیف، رهبر نظامی حماس را در غزه ترور کرده است. همه این افراد در پی این بودند که همه نیروهایشان را وارد یک جنگ بیپایان کنند تا «کشور یهودی» را از بین ببرند. اما اسرائیل در گذشته هم نفر اول و دوم حماس را کشته است. مشکل اینجاست که حماس و حزبالله شبکه هستند. آنگونه که جان آرکیلا، استراتژیست شبکه و نویسنده کتاب «بیتسکریگ: چالش نوی جنگ سایبری» به من آموزش داده است: «در یک شبکه، هر کسی نفر دوم محسوب میشود.» همیشه جانشینهای جدید پیدا میشوند که از اسلاف خود بدتر هستند.
تنها راه ممکن برای اینکه واقعاً بتوان حماس را به لحاظ سیاسی به حاشیه راند و ایران را به لحاظ منطقهای منزوی کرد، این است که اسرائیل قدرت جایگزین حاضر و ناظر را تقویت کند: تشکیلات خودگردان فلسطینی. تشکیلات خودگردان توافقهای اسلو را پذیرفته است و به صورت روزمره برای توقف خشونتها در کرانه باختری با اسرائیل همکاری میکند. اما نتانیاهو حاضر به پذیرش علنی این واقعیت نیست، چراکه میخواهد هر جایگزینی را برای حماس غیرمشروع جلوه دهد تا به جهان و اسرائیلیها وانمود کند که هیچ شریکی برای صلح و راهکار دودولتی وجود ندارد. نتانیاهو با چنین حرکتی در شطرنج منطقه، یعنی پذیرش تشکیلات خودگردان فلسطینی، میتواند ائتلاف آمریکا- اسرائیل- اعراب را تقویت کند، سازوکار حکومتی در غزه ایجاد کند که اسرائیل را تهدید نمیکند و ایران و نیروهای نیابتیاش را به لحاظ نظامی و سیاسی منزوی کند که در نتیجه باعث میشود جنگ حماس فقط به هدر دادن پول و جان تبدیل شود. اما نتانیاهو برای چنین اقدامی ائتلاف دولتش را به خطر میاندازد، چراکه شرکای افراطی او با هر توافقی با فلسطینیها مخالف هستند.
نتیجه اینکه من باور دارم در روزهای آغازین جنگ غزه، این مسائل مبهم بودند، اما حالا دیگر کاملاً واضح شدهاند. آنچه روشن نیست، این است که نتانیاهو چه خواهد کرد. او منافع چه کسی را تامین میکند؟ منافع خودش، منافع اسرائیل، منافع آمریکا یا منافع ایران؟ اگر نتانیاهو الان اقدام درست را انجام دهد، دست ایران از لحاظ سیاسی خالی میماند. ایران دیگر نخواهد توانست هدف اصلیاش برای سلطه بر جهان عرب را با پنهان شدن خودش و نیروهای نیابتیاش پشت آرمان فلسطینی پنهان کند. نتانیاهو همین حالا میتواند پرده را از این بازی کنار بزند. اما او باید منافع اسرائیل را نسبت به منافع خودش اولویت بدهد. آیا این کار را خواهد کرد؟
والاستریت ژورنال: ایران در مجازات اسرائیل هیچ خط قرمزی نمیشناسد
قاطعیت ایران در خونخواهی شهید هنیه و مجازات دردناک اسرائیل، محافل عبری و غربی را به هراس انداخته است.
در این زمینه روزنامه والاستریت ژورنال خبر داد: ایران درخواستهای آمریکا و اعراب برای تعدیل در پاسخ خود به اسرائیل یا ارائه هشدارهای دقیق را رد کرده و گفته که برایش اهمیتی ندارد پاسخش به اسرائیل به جنگ منجر شود.
این روزنامه نوشت: ایران به کشورهای عربی اطلاع داد که حتی اگر این پاسخ به جنگی تمام عیار تبدیل شود، برای ایران هیچ اهمیتی ندارد.
والاستریت ژورنال از قول منابع خود اعلام کرد: ایران درخواستهای آمریکا و اعراب برای تعدیل در پاسخ خود به اسرائیل را رد کرد. ایران از ارائه هشدارهای دقیق که به کاهش تأثیر هرگونه حملهاش علیه اسرائیل کمک کند، خودداری کرد.
وبسایت شبکه الجزیره هم نوشت: تهران دو پیام را به وزیر خارجه اردن خواهد رساند، یکی به پادشاه اردن و دیگری به آمریکا و اسرائیل؛ اینکه پذیرش عدم پاسخ یا پاسخ نمادین برای تهران دور از ذهن است، و هرگونه پاسخ تهران تند و دردناک خواهد بود؛ چرا که فرستادن میانجی برای مهار پاسخ ایران پس از نقض حاکمیت ایران بیهوده است.
در همین حال روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» با نگرانی نوشت: برخی از موشکهای بالستیک پیشرفته ایران قابل ردیابی و رهگیری نیستند و میتوانند از سیستمهای دفاعی عبور کنند. برآوردهایی وجود دارد که ایران با موشکهای بالستیک شهاب۳ و خیبر شکن میتواند اسرائیل را هدف قرار دهد. ایران میگوید اسرائیل از همه خطوط قرمز تخطی کرده و باید بهای آن را بپردازد و شک نداریم که آن را گران خواهد پرداخت.
وبسایت رادیو فردا نیز در تحلیلی با طرح این سؤال که «واکنش حکومت ایران به ترور اسماعیل هنیه چه خواهد بود؛ «وعده صادق۲» یا نیروهای نیابتی؟» نوشت: با کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، حالا در میان هواداران جمهوری اسلامی یک موضوع داغتر از بقیه است؛ «وعده صادق۲» که برگرفته از نام عملیاتی است که اوایل بهار امسال انجام شد. نیمهشب ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، حکومت ایران صدها موشک و پهپاد تحت عنوان «عملیات وعده صادق» به سمت اسرائیل شلیک کرد. شاید اگر ایران این عملیات را اجرا نمیکرد، امروز نگاه به صفحه شطرنج تصمیمات راهبردی، تصویری سادهتر را پیشروی ناظران میگذاشت.
یکی از معیارهایی که ناظران در ساعات پس از کشته شدنِ اسماعیل هنیه درباره آن گفته و نوشتهاند، این است که پاسخ تهران بستگی به هدفش هم دارد؛ اینکه آیا آنطور که رهبر جمهوری اسلامی گفته «خونخواهیِ مهمان عزیز» باشد یا به رخ کشیدن قدرت نظامی یا تغییر در موازنه قدرت در خاورمیانه و شکل و شمایل بازدارندگی؟
فرزین ندیمی، تحلیلگر امور راهبردی در انستیتوی واشینگتن میگوید ایران احتمالاً واکنشی شبیه حمله پهپادی و موشکی به اسرائیل را لازم میبیند. تصور نمیکنم همانند آن عملیات این میزان موشک و پهپاد بفرستد تا بالاخره برخی از آنها به هدف برخورد کند، بلکه شاید سعی کنند یک اقدام متمرکزتر و محدودتر انجام دهند».
در میان استفاده از نیروهای نیابتی در این عرصه، خصوصاً حزبالله لبنان که یکی از فرماندهان ارشدش چند ساعت پیش از کشتهشدنِ اسماعیل هنیه در بیروت کشته شد، از سناریوهای محتمل است.
تهران همچنین برای رویارویی میخواهد از نظر تاکتیکی موقعیت دفاعی اسرائیل را در شرایط سختتری قرار دهد
البته حسین آرین، تحلیلگر امور راهبردی در بریتانیا، میگوید اسرائیل تمایلی به یک رویارویی مستقیم ندارد چرا که با همه تواناییاش از نظر اطلاعاتی و نظامی، به کمبودها و ضعفهایش آگاه است و وارد درگیری تمامعیار با ایران نخواهد شد.
البته در این میان گزینه دیگری هم مطرح است؛ گزینهای که روزنامه «نیویورکتایمز» آن را «پرریسکترین» گزینه خوانده و آن تصمیم و اقدام مقامات جمهوری اسلامی به ساخت سلاح اتمی است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۱۵، ۰۶:٤۶:۳۷ بازدیدها: 77