خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۵/۲۳
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۰۵/۲۳
تبعات حمله بزرگ حزبالله به اسرائیل به روایت صهیونیستها
رسانهها و شخصیتهای سیاسی رژیم آپارتاید اسرائیل به تبعات منفی جنگ با حزبالله لبنان اشاره داشتهاند. از روزنامه اسرائیلی هاآرتص تا نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی از فجایعی گفتهاند که با جنگ با حزبالله بر سر رژیم خواهد آمد.
حزباللهِ سال 2006 گروه دست و پا بستهای درمقابل رژیم آپارتاید اسرائیل نبود که حمایت تام و تمام آمریکا را داشت و عالیترین تسلیحات نظامی را در اختیار داشت. اگر حزبالله در آن سال 1500 موشک داشت حالا بیش از 15000 موشک در اختیار دارد که بیشتر آنها دقیق و نقطهزن هستند. افزون بر این، در این سالها حزبالله آزمودهتر از قبل است و آماده برای آنکه جهنمی را که در شمال اراضی اشغالی برپا کرده است تا عمق خاک اشغالی گسترش دهد.
جنگ ۳۳ روزه، به عربی پیروزی تموز یا به انگلیسی جنگ جولای ۲۰۰۶ در تقویم ایران به روز مقاومت اسلامی ثبت شده است. اما در این جنگ چه اتفاقی افتاد که حزبالله لبنان از آن به عنوان پیروزی یاد میکند و رژیم صهیونیستی از یادآوری آن روزها واهمه دارد؟ از تاریخی که رژیم صهیونیستی در سرزمینهای کشور فلسطین تاسیس شد، هیچ کدام از کشورهای عربی نتوانستند این رژیم را که از حمایت شدید آمریکا و غرب برخوردار است، مجبور به عقبنشینی کنند.
به همین دلیل رژیم صهیونیستی با کمک تصویرسازی آمریکا از خود به عنوان ارتشی که شکست نمیخورد، یاد میکرد. اما در جولای ۲۰۰۶ تصویر اسرائیل شکستناپذیر، شکست و جنبش مقاومتی توانست این رژیم تا دندان مسلح با تسلیحات غربی را مجبور به عقبنشینی کند.
رژیم صهیونیستی پس از جنگ ۳۳ روزه دیگر به دنبال نابودی مقاومت نیست، بلکه اکنون نظریهپردازان آن مانند اورنا مزراحی و یورام شوایتزر در مرکز مطالعات امنیت داخلی اسرائیل، به دنبال پاسخی برای این سؤال خود هستند که اسرائیل چگونه میتواند بازدارندگی فرسایشی خود را در امتداد مرز با لبنان تقویت کند؟
خود اسرائیلیها نیز کمابیش به این مسئله واقف هستند. روزنامههای عبری در روزهای گذشته تحلیلهای متفاوتی درباره حمله محور مقاومت به سرزمینهای اشغالی و تبعات آن بر ادامه موجودیت رژیم صهیونیستی مطرح کردهاند؛ روزنامه عبری هاآرتص در گزارشی تاکید کرده که اگر اسرائیل به جنگ با حزبالله ورود کند، موجودیتش را در معرض خطر قرار میدهد. «ایهود اولمرت»، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی، نیز در مصاحبه با بیبیسی گفت: «باید بگویم که حمله حزبالله به اسرائیل، قربانیهای زیادی را از ما خواهد گرفت و خسارات بزرگی را به مراکز ما وارد خواهد کرد!»
پیش از این نیز روزنامه صهیونیستیهاآرتص در مقالهای هشدار داده بود که ارتش رژیم تروریستی اسرائیل آماده جنگ واقعی دیگر نیست و منابع آن بعد از ۱۰ ماه درگیری در غزه و آمادهباش کامل در شمال دچار فرسایش حداکثری شده است. این روزنامه به کشته شدن صدها نظامی و مجروح شدن هزاران تن دیگر و آسیبهای روانی نظامیان اشاره کرده و گفته بود یگانهای رزمی و پشتیبانی رزمی نیز دچار خستگی و فرسودگی شدهاند.
همچنین بسیاری از نظامیان ذخیره نیز از زمان آغاز درگیریهای زمینی در غزه بسیاری از آنها دچار مشکلات آشکاری شدهاند. هاآرتص گفته بود که ارتش رژیم صهیونیستی در حال حاضر برای درگیری در دو جبهه ساخته نشده است و همچنین ارتش پاسخ مناسبی برای پهپادهای انفجاری یا موشکانداز حزبالله یا خطرات آتشسوزی ندارد.
والا نیز نوشته بود: «انتظار شلیک روزانه هزاران موشک وجود دارد و این بسیار از جنگ ۳۳ روزه بدتر است. بیشتر بیمارستانها در حال آمادهباش کامل هستند و آماده شرایطی هستند که هزاران موشک به شمال شلیک شود و هزاران نفر همزمان با تشدید جنگ با ایران و حزبالله زخمی شوند. جادهها بسته خواهند شد و آب، برق، غذا یا سوخت ژنراتورها در صورت گسترش جنگ در کار نخواهد بود.»
گسترش جنگ نفعی برای اسرائیل ندارد
روزنامه عبریزبان معاریو نیز روز سهشنبه در مقالهای به قلم «اوریل لین» عضو سابق کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) نوشت، «سقوط اسرائیل در یک جنگ منطقهای به منزله ماجراجویی بزرگی برای آن است که خطرات بسیاری را به همراه دارد.» لین در مقاله خود نوشت: «هیچ نفعی برای اسرائیل وجود ندارد و در آینده نیز هیچ منفعتی برای آن در گسترش دامنه تقابل نظامی در منطقه و سوق آن به یک جنگ فراگیر و مستقیم با ایران وجود نخواهد داشت.»
ترس از آغاز جنگی بینظیر
همچنین «یسرائیل زیو»، ژنرال ذخیره و رئیس سابق شعبه عملیات در ارتش رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که جنبش حماس موافقت خود را با توافق اعلام کرده بود و کابینه این رژیم طرفی بود که تغییراتی را به فرمول این توافق احتمالی اضافه کرد. یسرائیل زیو همچنین نسبت به آغاز جنگی منطقهای هشدار داد به گونهای که رژیم اشغالگر پیش از این شاهد آن نبوده است.
تهدیدهای اسرائیل و لبنان متحد
از طرف دیگر، نخستوزیر لبنان روز سهشنبه در اظهاراتی مقابله با تهدیدهای رژیم صهیونیستی را عامل وحدت میان لبنانیها ارزیابی کرد. به گزارش ایسنا، «نجیب میقاتی»، نخستوزیر پیشبرد امور (موقت) لبنان، در این باره تأکید کرد: «تنها نگرانی که لبنانیها را در این مرحله گرد هم میآورد، مقابله با تهدیدات جدید اسرائیل و تجاوزاتی است که ماههاست علیه لبنان ادامه دارد.»
ادامه حملات حزبالله
تا رسیدن زمان حمله بزرگ حملات معمول و سنگین حزبالله به شمال اراضی اشغالی ادامه دارد. حزبالله لبنان روز سهشنبه با صدور بیانیههای جداگانه اعلام کرد که سه مرکز نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف حملات موشکی و توپخانهای خود قرار داده است.
در بیانیه اول حزبالله لبنان آمده است که در حمایت از مردم فلسطین در غزه و پشتیبانی از مقاومت آن، رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان صبح روز سهشنبه تجهیزات جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در موضع نظامی «مسکاف عام» را با سلاحهای مناسب هدف قرار داده و تلفاتی به دشمن وارد کردند.
مقاومت اسلامی لبنان همچنین در دومین بیانیه خود نیز اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی تجمعات نظامیان دشمن را در اطراف پادگان «میتات» هدف حملات موشکی قرار دادند و موشک مستقیما به هدف اصابت کرد.
در سومین بیانیه حزبالله لبنان اعلام کرد که روز سهشنبه پایگاه «السماقه» را در تپههای اشغالی کفرشوبا در شمال فلسطین اشغالی هدف حمله توپخانهای قرار داده و تلفات قطعی به اشغالگران اسرائیلی وارد کرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، رسانه های رژیم صهیونیستی از وقوع انفجارهایی مهیب در منطقه نهاریا در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند. همزمان منابع خبری از شلیک چندین موشک به سمت رویسات العلم در بلندی کفرشوبا اشغالی نیز خبر دادند.
از طرف دیگر نیز خبر از یک حمله پهپادی جدید به خودرویی در لبنان میرسد. منابع خبری از حمله پهپادی به یک خودرو در اطراف شهرک برعشیت در جنوب لبنان خبر دادند. خبرنگار النشره اعلام کرد که این خودرو در حدفاصل میان شهرکهای برعشیت و بیت یاحون هدف قرار گرفته است. وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که در این حمله دو نفر به شهادت رسیدهاند. تا زمان تنظیم این گزارش از این حمله پهپادی جزئیاتی بیشتری منتشر نشده است.
گفتنی است، در حالی که صهیونیستها همچنان بعد از گذشت حدود دو هفته از جنایتهای تروریستی اسرائیل در بیروت، در وضعیت وحشت و انتظار پاسخ حزبالله به سر میبرد، افسران ارتش صهیونیستی در فرماندهی جبهه شمالی این ارتش، با ابراز نگرانی درباره شدت پاسخ مقاومت لبنان به این رژیم اعلام کردند که نیروهای یگان ویژه رضوان حزبالله همچنان قادر به انجام یک حمله سازمان یافته به اسرائیل (فلسطین اشغالی) از جمله نفوذ به شهرکها یا مواضع نظامی در مرزهای شمالی هستند و هر کسی که غیر از این تصور کند، در توهم و اشتباه است. وب سایت عبری والا در این زمینه گزارش داد که افسران بخش فرماندهی شمال ارتش اسرائیل هشدار دادند که تهدید نفوذ زمینی حزبالله به مرزهای شمالی، بیش از هر زمان دیگری واقعی است و نیروهای رضوان هنوز میتوانند یک حمله سازمان یافته به شهرکها و مواضع نظامی اسرائیل انجام دهند.
عملیات دریایی مقاومت
از حوزه شاخه یمن مقاومت نیز خبر میرسد که خبرگزاری رویترز به نقل از آژانس امنیت دریایی انگلیس اعلام کرد که حادثه دریایی جدیدی در فاصله ۹۷ مایل دریایی واقع در شمال غرب الحدیده به وقوع پیوسته است.
بر اساس این گزارش ناخدای این کشتی اعلام کرده است که انفجاری در نزدیکی کشتی رخ داده است. آژانس امنیت دریایی همچنین از یک حادثه دیگر در فاصله ۶۳ مایلی جنوب غرب الحدیده خبر داد. از جزئیات این حوادث اطلاع دقیقی در دست نیست، اما به نظر میرسد این حوادث نیز در چارچوب محاصره دریایی رژیم صهیونیستی از سوی نیروهای مسلح یمنی صورت گرفته است.
گفتنی است، یمن اعلام کرده که در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین اجازه نخواهد داد کشتیهای صهیونیست یا کشتیهایی که مقصد آنها بندرهای اراضی اشغالی است از دریای عرب و دریای سرخ عبور کنند.
ارتش یمن عملیاتهای موفقیتآمیزی را در این چارچوب به انجام رسانده و آسیبهای اقتصادی فراوانی را به بندرهای جنوبی اراضی اشغالی وارد آورده است. اما در مقابل، ائتلاف متجاوز آمریکایی- انگلیسی در حمایت آشکار از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه، به بهانه حمایت از دریانوردی چندین بار اراضی یمن را مورد هجوم قرار داده است.
اسرائیل نمیتواند بفهمد سنوار کجاست و چگونه فرماندهی میکند؟
انتخاب سریع جانشین شهید اسماعیل هنیه در مقام رهبری حماس، آن هم انتخاب کسی که داخل غزه حضور دارد و جنگ را از وسط میدان مدیریت میکند، موجب سرخوردگی و درماندگی تحلیلگران صهیونیست شده است.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در تحلیلی نوشت: هنوز کسی نمیداند یحیی سنوار در غزه دقیقا کجاست و چگونه میتواند گروه فلسطینی حماس را کنترل و اداره کند. با تصمیم حماس او اخیرا به جای اسماعیل هنیه به عنوان رئيس دفتر سیاسی این گروه نیز منصوب شده است.
یحیی سنوار رهبر حماس در غزه منزوی است اما همچنان با مبارزان و رهبری این گروه در سایر نقاط خاورمیانه در ارتباط است. بسیاری این پرسش را مطرح میکنند که او چگونه از غزه با دیگر افراد، گروهها و مقامهای این گروه فلسطینی ارتباط میگیرد؟ گفته میشود سنوار به ارتباطات الکترونیکی اعتماد ندارد.
این واقعیت که سنوار در ارتباطات خود جنبه احتیاط را رعایت میکند تجربهای است که پیشتر در جریان ترور دیگر مقامهای ارشد حماس و حزبالله لبنان حاصل شده و مقامهای این گروهها در استفاده از گوشیهای تلفن همراه بسیار احتیاط میکنند.
سنوار کار دشواری دارد که همزمان هم در ارتباطات خود بسیار احتیاط کند و هم بتواند بر گروه تحت کنترل خود اشراف داشته باشد. سنوار باید اطمینان حاصل کند که حماس در خلا رهبری در هرج و مرج گرفتار نشود. او باید به صورت مداوم در غزه در حال تغییر مکان خود باشد، سنوار که در خان یونس بزرگ شده به خوبی نوار غزه را میشناسد و بر جغرافیای تونلهای زیرزمینی آنجا اشراف دارد. اسرائيل میگوید حماس در دوران رهبری سنوار توانسته مبالغ هنگفتی کمک مالی از حامیانش از جمله قطر دریافت کند.
در آخرین تصاویر منتشر شده از سنوار، او در حال عبور از یکی تونلهای زیرزمینی نوار غزه مشاهده شد اما با وجود ماهها جنگ در این باریکه و حضور نظامی سربازان، اسرائيل نتوانسته این مرد مرموز و باهوش را پیدا کند.
در عین حال و با توجه به اینکه اخیرا او به عنوان رئيس دفتر سیاسی حماس منصوب شده بسیار مهم است که ارتباطات با سنوار در طول مذاکرات آتشبس حفظ شود. این در حالی است که پیشتر افرادی در خارج از غزه مانند هنیه حضور داشتند که میتوانستند درخصوص مذاکرات تصمیمگیری کنند اما حالا کار برای این امر دشوارتر شده است.
روزنامه سعودی الشرق الاوسط هم که در لندن منتشر میشود در گزارشی نوشت: تنها تعداد کمی از مقامهای ارشد حماس میدانند که یحیی سنوار در کجاست. سنوار میتواند هم با افرادش مکالمه تلفنی داشته باشد و هم به نقاط مختلف در غزه هم سرکشی کند. سنوار هر دو هفته یک بار و گاهی یک بار در ماه اطلاعات و دستورالعملها را میدهد، گاهی اوقات دستنویس و گاهی اوقات پیامهای چاپ شده با امضای خودش. هیچ کس نمیدانست چگونه این اطلاعات منتقل شده و کسی هم نمیدانست که سنوار کجا پنهان شده است.»
این روزنامه همچنین مینویسد که سنوار نه تنها با فرماندهان تیپ خود ارتباط برقرار میکند، بلکه به نوعی با حماس در خارج از کشور نیز در تماس است. حماس به پروتکلهای ارتباطی ویژهای متکی است که عمدتا برای برقراری ارتباط با متحدین خود در خارج از کشور از آن استفاده میکند.
یادآور میشود روزنامه صهیونیستی جروزالم پست پیش از این هم نوشته بود: اگر در جنوب (یعنی غزه) نظمی برقرار نشود، ما وخیمتر و وخیمتر میشویم.
اسرائیل، تاوان سه ترور را به گردن دارد
نشریه انگلیسی اسپکتیتور در گزارشی تاکید کرد اسرائیل سه بدهی انتقامی معوقه دارد و حتما مجازات خواهد شد و تفاوت تحلیلها درباره چگونگی این مجازات است.
این نشریه به قلم جی منز (عضو اندیشکده پالسی اکسچنج انگلیسی و مدیر اجرائی انجمن در دانشگاه کمبریج) نوشت: خاورمیانه از ماه اکتبر درگیر جنگی منطقهای بوده که در چند هفته آینده احتمالا آشکار خواهد شد. پس از حمله هوائی اسرائیل به بیروت و ترور «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، ایران از رویکرد متفاوتی خبر میدهد. پس از ترور ژنرال قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰ میلادی و حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، وعده انتقام از سوی ایران مطرح شد. امروز ایران از مجازات یا خونخواهی میگوید. اسرائیل سه بدهی خونی معوقه دارد که طی چند هفته گذشته از سراسر محور مقاومت انباشته شده است. اسرائیل، بندر حدیده بندری در یمن را در روز روشن بمباران کرد. اسرائیل یک فرمانده ارشد حزبالله را در بیروت ترور کرد. اسرائیل همچنین با ترور هنیه، ایران را خشمگین کرد. پاسخ به گونهای هماهنگ خواهد شد که هر سه طرف سوگوار بتوانند با همراهی یکدیگر حساب خود را با اسرائیل تسویه کنند.
آنچه بیش از زمان حمله محور مقاومت اهمیت دارد، چیستی و چگونگی آن است. روشی که محور مقاومت برای انتقامگیری انتخاب میکند به مهمترین پرسش پاسخ خواهد داد: آیا اسرائیل بلوف میزند؟ محور مقاومت میتواند فرض کند که اسرائیل بیش از آن که بتواند بجود، گاز گرفته است. این میتواند اسرائیل را وارد یک جنگ فرسایشی دوم در لبنان کند که برای جبهه داخلی اسرائیل بسیار مجازاتکنندهتر از غزه خواهد بود. سایر گروههای عضو محور مقاومت میتوانند دفاع هوائی اسرائیل را فرسوده کنند. این وضعیت باعث تضعیف روحیه میشود و کاخ سفید به سرعت تحت فشار شدیدی قرار خواهد گرفت تا برای حصول آتشبس تلاش کند. ایران حتی میتواند از هرج و مرج ایجاد شده برای گام برداشتن به سوی ساخت بمب اتمی استفاده کند.
گزینه دیگر برای محور مقاومت آن است که قمار کند و باعث شود آمریکا برای در آغوش کشیدن اسرائیل مداخله کند. محور مقاومت اکنون ممکن است نوع حملهای را انتخاب کند که در آن خطرات برای توجیه یک جنگ منطقهای تمام عیار بسیار زیاد یا بسیار کم باشد.برای ماههای متمادی ناظران مسائل خاورمیانه به جنگ فرسایشی سختی که در پارامترهای محدودی انجام میشود عادت کردهاند. ثابت شده که حصول آتشبس از ماه نوامبر به این سو دست نیافتی بوده است.
برخلاف تصور عمومی نتانیاهو در شرایط فعلی در محاصره افراطیها نیست. اکنون آزادی عمل سیاسی او بیش از یک سال گذشته است. کنست (پارلمان اسرائیل) در تعطیلات تابستانی به سر میبرد بدان معنا که تا اواخر اکتبر نمیتوان علیه نتانیاهو رای عدم اعتماد داد. تا آن زمان، او آزادی عمل دارد. مهلت واقعی او تا تاریخ ۵ نوامبر است زمانی که آمریکاییها پای صندوقهای رای میروند.
اکنون سؤال این است که آیا اسرائیل وارد جنگ دوم با لبنان یا جنگ سوم با ایران خواهد شد؟ اسرائیل زمانی که به بیروت حمله کرد و یکی از فرماندهان ارشد حزبالله را ترور نمود، خطوط قرمز حزبالله را نادیده گرفت. حزبالله اکنون چارهای جز حمله به حداقل یک شهر بزرگ اسرائیلی ندارد. اسرائیل سپس دوباره تلافی خواهد کرد و این حملات رفت و برگشتی ادامه خواهد یافت. به سختی میتوان دید که آن وضعیت چگونه به پایان خواهد رسید.
دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی خود گفته که حمله اسرائیل علیه هنیه «حمله به حاکمیت و امنیت ملی ایران» بود. با این وجود، گزینههای ایران پیچیدهتر است. حوزهای که ایران در آن دست برتر را دارد استفاده از نیروهای نیابتی و استفاده از فرصتهاست. ایران یک برنامه طولانیمدت برای بیرون راندن ایالات متحده از خاورمیانه دارد. تا الان این طرح جواب داده است. تهران بزرگترین منتفع از وضعیت فعلی در خاورمیانه است. اکنون ایران باید انتخابی را انجام دهد: اگر به اندازه کافی پیش نرود به افکار عمومی داخلی پاسخ قانعکننده نخواهد داد و اگر بیش از حد پیش برود میتواند جو بایدن را به جیمی کارتر تبدیل کند و دونالد ترامپ را دوباره به قدرت برساند یا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا آنچه را که به نظر میرسد سرنوشت خود میداند یعنی حمله به تاسیسات هستهای ایران را محقق سازد.
ماههاست که توازن قوا به نفع ایران متمایل شده، اما اکنون توازن قوا در میانه بازی قرار دارد. ایران و حزبالله در هفتههای آینده رگبارهای موشکی گستردهای را پرتاب خواهند کرد. با این حال، لحظه واقعی حقیقت برای منطقه از پیامدهای اقدامات ایران و حزبالله پدیدار خواهد شد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۲٤، ۰۶:٤۸:۰٤ بازدیدها: 91