به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,804
بازدید دیروز: 5,371
بازدید هفته: 26,090
بازدید ماه: 40,713
بازدید کل: 24,740,859
افراد آنلاین: 43
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۱ آبان ۱٤۰۳
Friday , 1 November 2024
الجمعة ، ۲۹ ربيع الآخر ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
وزیر نیرو : انعقاد قرارداد ساخت ۱۱ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ۱۴۰۳/۰۵/۲۳
وزیر نیرو :
انعقاد قرارداد ساخت ۱۱ هزار مگاوات
برق تجدیدپذیر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی
  ۱۴۰۳/۰۵/۲۳
‫علی اکبر محرابیان‬‎
 
وزیر نیرو گفت: قرارداد ساخت نزدیک به ۱۱ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی امضا شده است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو در تشریح عملکرد خود در صنعت برق با بیان اینکه در آغاز دولت سیزدهم با ناترازی جدی در بخش برق مواجه بودیم و باید دو مشکل را حل می‌کردیم، گفت: مشکل اول ناترازی و مشکل دوم اضافه تقاضایی که در طول اجرای این برنامه به‌وجود می‌آمد، بود. به طور کلی دولت سالانه بین چهار تا پنج هزار مگاوات با افزایش تقاضا رو‌به‌رو بود. پس شروع کار ما برای رفع ناترازی 15 هزار مگاواتی و رفع نیاز سالانه پنج هزار مگاوات باید طراحی می‌شد.
وی افزود: در این زمینه در دو بعد برنامه‌ریزی صورت گرفت، نخست اینکه باید در راستای توسعه ظرفیت نیروگاه‌ها اقدام صورت گیرد. همچنین شبکه را به اندازه لازم وسعت دهیم. اختلالات شبکه، نقاطی که در شبکه دچار افت ولتاژ است را برطرف کنیم. بعد دوم هم مدیریت هوشمندانه مصرف، به نحوی که در رفاه و تولید کشور خللی ایجاد نشود.
به همین منظور در کنار استفاده از ظرفیت‌های نیروگاهی تحت نظارت وزارت نیرو، برنامه جامعی برای به مدار آوردن نیروگاه‌های خود تامین صنایع پیش‌بینی شد. ضمن اینکه به موضوع توسعه تجدیدپذیرها توجه ویژه‌ای صورت گرفت.
محرابیان درخصوص گذر موفق از پیک تابستان سه سال فعالیت دولت سیزدهم هم گفت: 100 اقدام برای تابستان 1401 در دستور کار قرار گرفت. این 100 اقدام شامل مواردی مثل توسعه نیروگاه‌ها، ارتقای توان نیروگاه‌ها و تعمیرات نیروگاه‌ها، اورهال کردن نیروگاه‌هایی که بعضاً از مدار خارج بود یا در آستانه خروج بود.
مجموع این اقدامات باعث شد که کشور در تابستان 1401 با مشکلات بسیار کمتری نسبت به سال 1400 بتواند برق را مدیریت کند، به طوری‌که خاموشی‌های خانگی به طور کامل برطرف شد و تامین برق برای بخش تولید رشد قابل توجهی را به ثبت رساند.
 180 اقدام برای گذر از خاموشی‌های امسال
وزیر نیرو افزود: برای تابستان 1402 و همچنین تابستان 1403 نیز همین بسته‌های اجرائی در دستورکار قرار گرفت. تابستان سال گذشته 140 اقدام و تابستان 1403 که اکنون در آن به سر می‌بریم 180 اقدام در دستور کار قرار گرفت. این اقدامات بخشی اقدامات ایجادی، بخشی توسعه‌ای و رفع محدودیت‌های شبکه و نیروگاه‌ها بود. ضرورت داشت نیروگاه‌های موجود را با حداکثر ظرفیت به مدار تولید بیاوریم. 
محرابیان درباره ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای مدیریت این شرایط هم گفت: در دولت سیزدهم با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، نیروگاه‌های کشور را ارتقای توان دادیم که بعضاً تا 15 درصد ارتقای ظرفیت ادامه داشت. همچنین برخی از نیروگاه‌ها بعضاً سال‌ها از مدار تولید خارج شده بود و بر این اساس تعمیرات و اورهال تمام نیروگاه‌ها در دستورکار قرار گرفت. وی به آخرین آمار افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور هم اشاره کرد و گفت: در طول دولت سیزدهم بیش از 10 هزار و 382 مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شد و حدود 22 هزار مگاوات نیروگاه هم در مراحل اجرا داریم که با پیشرفت‌هایی بین 10 تا 95 درصد همراه است. ظرفیت مدیریت تولید نیروگاه‌های کشور امروز به 
93 هزار مگاوات رسیده است. در برنامه هفتم یعنی طی پنج سال آینده پیش‌بینی شده است که تا پایان برنامه، ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور به 123 هزار مگاوات برسد. در حال حاضر ظرفیت منصوبه 93 هزار مگاوات است که باید 30 هزار مگاوات به ظرفیت منصوبه اضافه شود.
 رشد تولید برق ایران بالاتر از چین، آمریکا و روسیه
وزیر نیرو در مورد روند توسعه ظرفیت نیروگاهی در دولت سیزدهم، تصریح کرد: بر اساس گزارش مؤسسه انرژیEI‌، توسعه نیروگاه‌ها در طول سه سال گذشته سرعت قابل توجهی یافت. طی سه سال گذشته برق ایران 45 و هفت دهم تراوات ساعت(حدود 46 هزار گیگاوات ساعت) رشد تولید داشته است و این رشد تولید، ایران را در مقام هفتم جهان قرار داده است. قبل از ایران کشورهایی مثل چین، هند، آمریکا، روسیه، برزیل و اندونزی قرار گرفتند که این کشورها بسیار وسیع هستند، از جمعیت بسیار بالایی برخوردارند و اقتصاد بزرگی هم دارند.
محرابیان افزود: صنعت سهم بسیار بالایی در مصرف بخش عمده برق تولیدی کشور دارد و 87 درصد به برق تولید و صنعت کشور اضافه شده است. می‌توان این نتیجه را گرفت که به همین نسبت ما شاهد رشد تولید، اقتصاد و توسعه کشور بودیم. این رشد تولید ایران را در مقام سوم آسیا و اول غرب آسیا قرار داده است که یک رتبه شاخص است. یعنی بالاتر از کل کشورهای اروپایی، بالاتر از کشورهای عربی منطقه، بالاتر از ترکیه، بالاتر از کره جنوبی، ژاپن و اغلب کشورهایی که اقتصاد بزرگی دارند. وی با بیان اینکه اگر بخواهیم سرانه رشد تولید را در دولت‌های مختلف بسنجیم، افزود: در دولت‌های پس از جنگ، در دولت آقای‌ هاشمی سالانه پنج و سه دهم تراوات ساعت به تولید کشور افزودیم. در دولت آقای خاتمی سالانه 
9 و یک دهم تراوات ساعت افزودیم و در دولت آقای احمدی‌نژاد 10 و هشت دهم تراوات ساعت افزودیم. در دولت آقای روحانی هم سالانه تنها هشت و هفت دهم تراوات ساعت به تولید برق کشور افزوده شد. این در حالی است که در دولت سیزدهم 15 و دو دهم تراوات ساعت سالانه به تولید برق کشور افزوده شد.
وزیر نیرو تاکید کرد: این در شرایطی است که این دولت با شهادت آیت‌الله رئیسی سه ساله شد. بخش قابل توجهی از نیروگاه‌هایی که پیش‌بینی کرده بودیم و در طول این دوره شروع کردیم هنوز به مرحله بهره‌برداری نرسیده که ان‌شاءالله طی یک سال و حداکثر دو سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید و امیدواریم هر دولتی که کار را دنبال می‌کند توجه ویژه‌ای به تکمیل این نیروگاه‌ها و رفع ناترازی برق کشور داشته باشد.
 احداث بزرگ‌ترین نیروگاه بادی شرق کشور
محرابیان با اشاره به اینکه از سرمایه‌گذارانی که اقدام به تاسیس واحدهای صنعتی برای تولید تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های تجدیدپذیر کردند، حمایت کردیم، افزود: امروزه واحدهای صنعتی را داریم که امکان اجرای پروژه‌های عظیم دارند. واحدی اخیراً افتتاح شده که امکان تولید دو هزار و 300 مگاوات پنل خورشیدی در سال دارد. 
وی ادامه داد: تا امروز قرارداد احداث حدود 11 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی منعقد شده است. بخش خصوصی ضمانت‌نامه نزد دولت سپرده کرده که این نیروگاه‌ها را در زمان مقرر خود به بهره‌برداری برساند. این نیروگاه‌ها یکی پس از دیگری در حال بهره‌برداری است.  وزیر نیرو با اشاره به اینکه قرارداد 4500 مگاوات اجرای نیروگاه تجدیدپذیر در وزارت نیرو با حضور آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور شهید، با سرمایه‌گذاران بزرگ این حوزه منعقد و عملیات اجرائی آن شروع شد، گفت: در همین راستا اخیراً قراردادی با سرمایه‌گذاران برای احداث 1500 مگاوات نیروگاه بادی منعقد شده است. همچنین بزرگ‌ترین نیروگاه بادی شرق کشور به تازگی به بهره‌برداری رسید.
 فروش 60 درصد برق کشور در بورس
محرابیان یکی از کارهایی که در دستور کار قرار گرفت را استفاده از ظرفیت بورس انرژی برای خرید و فروش برق و تامین نقدینگی نیروگاه‌ها دانست و گفت: از ابتدای امسال براساس سیاستی که پیش‌بینی شد، برق مورد نیاز شبکه توسط شرکت‌های توزیع و شرکت‌های برق منطقه‌ای از طریق بورس خریداری می‌شود. این روش در گذشته بود ولی یک نمایشی از عرضه در بورس بود. قبلا کمتر از یک درصد برق کشور در بورس خرید و فروش می‌شد ولی در حال حاضر بیش از 60 درصد برق مورد نیاز کشور از طریق بورس خریداری و نرخ آن نقدی در هنگام معامله به مالک نیروگاه پرداخت می‌شود.
وی در نهایت تصریح کرد: پیش‌بینی شده در سال پنجم برنامه هفتم توسعه خرید و فروش برق از طریق بورس به 60 درصد برسد. به عبارتی در حال حاضر به نحوی احکام سال پنجم برنامه را اجرائی کرده‌ایم و بیش از 60 درصد برق اکنون از طریق بورس خرید و فروش می‌شود.

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۲٤، ۰۶:٤۸:۱۱       بازدیدها: 56