به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,872
بازدید دیروز: 5,371
بازدید هفته: 26,158
بازدید ماه: 40,781
بازدید کل: 24,740,927
افراد آنلاین: 54
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۱ آبان ۱٤۰۳
Friday , 1 November 2024
الجمعة ، ۲۹ ربيع الآخر ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۵/۲۷

خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....

 ۱۴۰۳/۰۵/۲۷

نشنال اینترست: موشک‌های ایران سراسر منطقه را پُر کرده است
 
در حالی که دولت آمریکا مأیوسانه می‌کوشد حمله موشکی و پهپادی ایران را به اسرائیل متوقف یا محدود کند، باید توجه داشت که سراسر خاورمیانه مملو از موشک‌های ایرانی شده‌ است.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست در تحلیلی با اشاره به عبور ایران از تحریم‌های تسلیحاتی و تبدیل شدن به صادر‌کننده بزرگ نوشت: در حالی‌که سامانه‌های تهاجمی برد بلند عنصر بنیادین استراتژی «حلقه آتش» ایران علیه اسرائیل است، مسئله‌ای که دولت آمریکا باید الان با آن مواجه شود، فقط اشاعه تسلیحات نیست. ایران در حال سرمایه‌گذاری در فضای آسان‌گیرانه‌تر بین‌المللی است تا با استفاده از تجربه موفقش در تسلیح بازیگران غیردولتی‌، خودش را به‌عنوان یک فروشنده بین‌المللی سلاح مطرح کند.
یکی از روش‌هایی که ایران می‌تواند براساس آن طمع کشورها را برانگیزد، نشان دادن نقش مؤثر سامانه‌های ارزان‌قیمت، مانند پهپادها، در میدان جنگ است.  پهپادهای بدنام شاهد ۱۳۶ ایران که در روسیه به گران ۲ مشهور هستند، در حال حاضر نقش اساسی در جنگ جاری روسیه با اوکراین بازی می‌کنند. گفته می‌شود که روسیه در دو سال نخست جنگ ۴۶۰۰ فروند پهپاد شلیک کرده ‌است. 
همین پهپادها در حمله ۱۳‌ آوریل ایران به اسرائیل استفاده شدند. علاوه‌ بر اسرائیل و اوکراین، پهپادهای ایران دست‌کم در دو کشور دیگر هم دیده ‌شده‌اند. در ونزوئلا، گزارشی از سال ۲۰۱۲ برملا کرد که ایران تأسیسات تولید پهپاد در کاراکاس راه‌اندازی کرده ‌است. حالا پس از ۱۲ سال، مشاهده می‌شود که ارتش ونزوئلا از پهپادهای مهاجر ۲ ایران با عنوان ANSU-۱۰۰ و مدل‌های جدیدتر ANSU-۲۰۰ (که بسیار شبیه پهپاد شاهد ۱۷۱ ایران است) استفاده می‌کنند. در اتیوپی هم ایران نقش بسیار مهمی در جنگ منطقه تیگرای بازی کرد و ارتش اتیوپی از پهپادهای مهاجر ۶ ایران استفاده می‌کرد. در جنگ داخلی سودان هم پهپادهای مهاجر ۶ ایران به ارتش سودان کمک کرد که جلوی پیشروی نیروهای اقدام سریع را بگیرند. تصور می‌شود که ممکن است ایران پشت تلاش‌های اخیر کره شمالی برای توسعه توان هوائی باشد. غافلگیرکننده نیست که پهپادهای ایرانی احتمالاً در توافقنامه نظامی ۵۰۰ میلیون دلاری اخیر میان ایران و ارمنستان هم حضور داشته ‌باشند.
تهران و ایروان به صورت رسمی وجود چنین توافقی را انکار کرده‌اند، اما تکذیب از سوی تهران، ممکن است انگیزه‌های داخلی، از جمله تلاش برای بهبود روابط با باکو، داشته ‌باشد.  ماه ژوئیه یک نماینده مجلس ایران از افزایش چشمگیر صادرات تسلیحات ایران سخن گفت و در گفت‌وگویی  از 
دو و نیم برابر شدن تولید تسلیحات ایران به سبب تقاضای صادرات سخن گفت. ایران می‌خواهد جایگاه ترکیه را در منطقه به عنوان فروشنده اصلی پهپادها تا سال ۲۰۲۸ بگیرد و دست‌کم یک چهارم این بازار را به خود اختصاص دهد که معادل 6/5 میلیارد دلار در سال خواهد شد. ایران سال ۲۰۲۲ کارخانه تولید پهپادهای ابابیل ۲ را در تاجیکستان راه‌اندازی کرد. ایران همچنین حضور خود را در نمایشگاه‌های دفاعی تقویت کرده ‌است.  ایران سال ۲۰۲۴ تولیدات خود را در نمایشگاه‌های مالزی، قطر و عراق به نمایش گذاشت و هیئتی برای شرکت در نمایشگاه دفاعی عربستان سعودی اعزام کرد. 
نمایشگاه‌هایی در مسکو و بلگراد هم شاهد نمایش تولیدات دفاعی ایران بودند. به جز تحریم‌های اروپایی و آمریکایی، جمهوری اسلامی در حال حاضر با هیچ محدودیتی برای مشارکت در بازار جهانی سلاح مواجه نیست. با لغو تحریم‌های تسلیحات متعارف و ممنوعیت آزمایش و انتقال فناوری موشک‌ها در اکتبر ۲۰۲۰ و اکتبر ۲۰۲۳ بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بر مبنای برجام، محدودیت حضور ایران در بازارهای جهانی کاملاً از بین رفت.  هرچند وجود این تحریم‌ها قبلاً باعث نشده ‌بود که جلوی حضور ایران در نمایشگاه‌های نظامی از جمله بغداد گرفته‌ شود، اما وجود این تحریم‌ها می‌توانست اجازه اقدام مشترک بین‌المللی علیه ایران را بدهد.
دسترسی گسترده ایران به بازارهای بین‌المللی تسلیحات، باعث می‌شود که اقدام جمعی بین‌المللی برای بازدارندگی و تنبیه ایران ضروری شود. اما زمانی که یک عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل از پهپادهای ایران منفعت می‌برد، احتمال تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران از بین می‌رود.
 
 
حمله ایران و متحدانش به اسرائیل این بار شدید‌تر خواهد بود
 
فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در منطقه (سنتکام) می‌گوید حمله ایران برای مجازات اسرائیل قطعی است اما این بار بر خلاف عملیات ماه‌ آوریل احتمالاً متحدان ایران هم در عملیات انتقامی شرکت خواهند کرد.
ژنرال کنت مک‌‏کنزی، که در سال‏‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ فرمانده سنتکام بود و از متهمان اصلی ترور شهید سلیمانی در گفت‌و‌گو با پایگاه اینترنتی اندیشکده نیولاینز اظهار کرد: آنچه ایران در ۱۵ سال گذشته انجام داده‌، این است که نیروی موشک‌های بالستیک ایجاد کرده ‌است. موشک‌های بالستیک سلاح‌هایی هستند که از جو خارج می‌شوند و از آنجا روی هدف فرود می‌آیند. سلاح‌های آنها موشک‌های بالستیک میدانی است. منظورم این است که می‌توانند از ایران شلیک کنند و بعضی از آنها به تل‌آویو می‌رسند، برخی از آنها می‌توانند عمق عربستان سعودی را هدف قرار دهند، عمق امارات متحده عربی، عمان، اردن و مجموعه‌ای از دیگر اهداف در منطقه. علاوه ‌بر این مجموعه متنوعی از موشک‌های کوتاه‌بردتر دارند که تعداد آنها هزاران فروند است و می‌توانند نقاط را هدف قرار دهند. آنها همچنین به شکل قابل‌توجهی موشک‌های کروز زمین‌پایه‌شان را هم بهبود داده‌اند.
یک موشک کروز زمین‌پایه در ارتفاع بسیار پایین‌تری پرواز می‌کند و با دنبال کردن سطح زمین به هدفش می‌رسد. این موشک‌ها هم می‌توانند بسیار برد زیادی داشته ‌باشند، به حدی زیاد که در شرایطی به اسرائیل هم برسد. آخرین دسته از سلاح‌های آنها پهپادها است. همه اینها سامانه‌های هوائی آنها هستند. همان‌گونه که می‌دانیم، تخصص زیادی در این سامانه‌ها پیدا کرده‌اند و آنها را به روسیه صادر کرده‌اند و نتیجه‌اش را در اوکراین دیده‌ایم. وقتی در مورد تهدید امروز ایران حرف می‌زنیم، باید به این سامانه‌ها به عنوان تهدید اصلی نگاه کنیم. 
آنها همچنین گروه‌های نیابتی دارند که در سراسر منطقه عملیات می‌کنند و می‌توانند علیه کشورها وارد عمل شوند و حتی گاهی اوقات عملیات‌هایی در خارج از منطقه انجام دهند. اما اگر نظر من را بخواهید، توانمندی کلیدی ایران موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز زمین‌پایه و پهپادها هستند. جنگ با ایران، جنگ آتش‌هاست؛ جنگی است که ویژگی بارز آن تبادل موشک‌ها و توانایی دفاع در مقابل موشک‌هاست. در ماه‌آوریل دیدیم که برنامه‌ریزان سپاه در تهران تصمیم گرفتند 
یک حمله قابل توجه به اسرائیل انجام دهند. منظور از قابل توجه این است که حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ موشک بالستیک شلیک کردند. الگوی حمله ایران این است که با موشک بالستیک حمله می‌کند، اما قبل از آن حمله را با پهپاد و موشک‌های کروز آغاز می‌کند، هدف عملیاتی این است که رادارهای مرتبط با سیستم‌های دفاعی را مشغول کنند. 
حمله به اسرائیل در‌آوریل نخستین بار بود که ایرانی‌ها در این ابعاد بزرگ کار خود را انجام می‌دادند. یکی از طرف‌ها در آن حمله مشارکت نداشت که اگر مشارکت کند، کار را برای اسرائیل سخت‌تر می‌کند. این طرف حزب‌الله لبنان است. حزب‌الله لبنان ماه‌هاست که در مرزهای شمالی اسرائیل درگیر 
زد و خوردهای تلافی‌جویانه است. اما آنها هنوز از توانمندترین موشک‌های‌شان استفاده نکرده‌اند و در ابعاد بزرگ وارد نبرد نشده‌اند. منظورم این است که اگر از صدها موشک استفاده کنند، می‌توانند به سیستم‌های دفاعی اسرائیل فشار وارد کنند. به نظرم ایران اگر دوباره بخواهند حمله کنند، جبهه‌های جدید حمله را علیه اسرائیل باز می‌کنند. حمله مجدد از سوی ایران محتمل است، اما این‌بار آنها حمله را با یک حمله همزمان یا تقریباً همزمان از سوی حزب‌الله همراه می‌کنند.
چنین حمله‌ای فشاری به اسرائیل وارد می‌کند که در حمله ۱۳ ‌آوریل وارد نشد. ایران تلاش می‌کند توانمندی‌هایش را بهبود بخشد و اسرائیل هم یک مزیت در نبرد با ایران دارد، چرا که فاصله‌اش در میدان با ایران نسبتاً زیاد است. 
آنچه متفاوت است، این خواهد بود که بتوانند حسن نصرالله را قانع کنند که از توانمندی‌هایی که دارند استفاده کند. حزب‌الله لبنان، بزرگ‌ترین بازیگر نظامی غیردولتی در جهان است. آنها زرادخانه بزرگی از موشک‌های نقطه‌‌زن و غیره دارند که می‌توانند به اسرائیل شلیک کنند. در نتیجه اینکه آنها وارد عمل شوند، یک تغییر مهم در وضعیت است.
نکته آخر در مورد حوثی‌هاست. شکی نیست که حوثی‌ها تمام‌قد در میدان هستند. آنها در شرایط کنونی در میان نیروهای نیابتی ایران از همه مشتاق‌تر هستند. توانایی آنها در آسیب زدن به اسرائیل محدود است. دیدیم که مدتی پیش توانستند موفقیت کوچکی در تل‌آویو به دست بیاورند، اما فکر نمی‌کنم که بتوانند به صورت جدی اسرائیل را تهدید کنند. آنچه می‌توانند انجام دهند این است که به بستن باب‌المندب ادامه بدهند که تاثیر زیادی بر دریانوردی بین‌المللی خواهد داشت و به شکل ویژه باعث خجالت آمریکا می‌شود. انتظار می‌رود که این کار آنها ادامه پیدا کند. 
در کنار اینها ممکن است که گروه‌هایی در سوریه و عراق هم تصمیم بگیرند که وارد نبرد شوند. احتمالاً از حماس هم اقداماتی را خواهیم دید. اگر این حمله اتفاق بیفتد در کرانه باختری هم اقداماتی را شاهد خواهیم بود. باور من این است که این حمله اتفاق می‌افتد؛ مسئله زمان آن است. اما مهم‌ترین متغیر این است که حزب‌الله چه خواهد کرد.

 

 نیویورک‌تایمز: کره جنوبی دیگر چتر اتمی آمریکا را نمی‌خواهد
 
 از پایان جنگ ۲ کره، کره جنوبی زیر چتر هسته‌ای آمریکا بوده است اما ظاهراً در حال حاضر اکثریت در کره جنوبی می‌خواهند کره مستقلاً تسلیحات هسته‌ای داشته باشد.
از زمان پایان جنگِ ۲ کره شهروندان کره‌جنوبی با وعده‌های آمریکا مبنی بر دفاع از کشورشان در مواقع ضروری با تسلیحات هسته‌ای زندگی کرده‌اند. روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی می‌نویسد وعده‌های چند دهه‌ای آمریکا نتوانسته در برابر اقدامات کره شمالی برای توسعه تسلیحات هسته‌ای بازدارندگی ایجاد کند... نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند بسیاری از شهروندان کره‌جنوبی دیگر اعتمادی به چتر هسته‌ای آمریکا برای محافظت در برابر کره شمالی ندارند. آن‌ها همچنین تردید دارند آیا در صورت جنگ آمریکا به کمک آن‌ها خواهد شتافت یا خیر. یکی از گروه‌هایی که برای تأسیس زرادخانه هسته‌ای تلاش می‌کند، می‌گوید: «ما نمی‌توانیم توقع داشته باشیم و نباید از رئیس‌جمهور آمریکا درخواست کنیم که از تسلیحات هسته‌ای خود برای دفاع از یک متحد استفاده کند. ما باید خودمان از خودمان دفاع کنیم.»

 

در پاسخ به ترور اسماعیل هنیه در تهران
 
رسانه‌های عبری: ایران احتمالا رهبران اسرائیل را هدف قرار می‌دهد
بزرگ‌ترین مسئله این روزهای رژیم صهیونیستی-که تنفس را برایشان سخت کرده-چگونگی انتقامی است که ایران و متحدانش خواهند گرفت. صهیونیست‌ها حدود 2 هفته پیش «اسماعیل هنیه»، رهبر حماس را که با گذرنامه دیپلماتیک برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب ایران به تهران آمده بود، ترور کردند. از آن سو «فؤاد شُکر»، از رهبران برجسته حزب‌الله لبنان را هم ترور کردند. هم ایران، هم حزب‌الله لبنان و هم مقاومت یمن و عراق هم قسم شده‌اند که، انتقام خون این دو بزرگوار را از صهیونیست‌ها خواهند گرفت. از آن زمان تا اکنون که مشغول مطالعه این گزارش هستید، صهیونیست‌ها مدام در حال سناریونویسی و تهدید هستند. یکی از قوی‌ترین سناریوهایی که درباره چگونگی انتقام محور مقاومت نوشته شده، حمله همزمان تمام جبهه‌های مقاومت به سرزمین‌های اشغالی و هدف قرار دادن مراکز نظامی و زیرساخت‌های اقتصادی آن است. سناریوی بعدی هم که باز از سوی خود صهیونیست‌ها مطرح می‌شود، هدف قرار دادن اهداف صهیونیستی در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی است. در این بین، بارها گفته شده که انتقام این بار شدیدتر از عملیات وعده صادق خواهد بود. این تحلیل‌ها سرزمین‌های اشغالی را حسابی به هم ریخته و زندگی را برایشان جهنمی کرده است طوری که یکی از صهیونیست‌های فارسی زبان شبکه اسرائیلی«ایران اینترنشنال» گفت، انتظار مرگِ سخت‌تر از خود مرگ است. حالا خبر رسیده است که، صهیونیست‌ها سناریوی جدیدی درباره چگونگی این انتقام تعریف کرده‌اند. آنها معتقدند ممکن است ایران رئیس موساد و شاباک و تنی چند از رهبران این رژیم را هدف قرار دهد. این سناریو را پایگاه خبری و عبری زبان «والا»، «کان» و «یدیعوت آحارونوت» منتشر کرده است. 
 ورود غیرمعمول هیئت صهیونیستی به دوحه 
شبکه عبری زبان «کان» در این باره گزارش داد که «مقامات رژیم اسرائیل تدابیر امنیتی برای هیئت شرکت‌کننده در مذاکرات دوحه را با توجه به تهدیدات ایران مبنی بر پاسخ دادن به ترور اسماعیل هنیه، تشدید کرده‌اند... منابع آگاه اعلام کردند که هیئت مذاکره‌کننده اسرائيلى شامل رئیس سرویس جاسوسی موساد، رئیس شاباک و دیگر مسئولان صهیونیست دستور گرفتند در زمان حضور در دوحه برای شرکت در مذاکرات آتش‌بس غزه، بسیار مراقب باشند...این منابع حتی اعلام کردند که هواپیمای حامل هیئت اسرائيلى به صورت غیرمعمول در ابوظبی امارات فرود آمد و بعد از آن، اعضای این هیئت به صورت امن که جزئیات آن منتشر نشده خود را به دوحه رساندند...» پيش از اين نهاد رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داده بود که مقامات اين رژيم به شدت به دلیل تهدیدات ایران، در ترس و وحشت به سر می‌برند و نگران هدف قرار گرفتن خود در خارج از اراضی اشغالی هستند.
یدیعوت آحارونوت: انتقام لزوما حمله موشکی نیست
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز دیروز گزارش مشابهی منتشر و در آن اعلام کرد که «مقامات ارشد امنیتی در جلسه کابینه سیاسی-امنیتی که شب گذشته (جمعه شب) برگزار شد، هشدار دادند که انتقام ایران یا حزب‌الله برای کشتن فؤاد شکر و اسماعیل هنیه لزوماً شامل حمله موشکی نیست، بلکه تلاش برای ترور وزرا، اعضای کنست، افسران ارشد ارتش اسرائیل در گذشته و حال و مقامات ارشد سابق ارتش، موساد و شاباک‌ را نیز شامل می‌شود.... در پی ترس از ترور مقامات اسرائیلی، شاباک هوشیاری خود را افزایش داده و همزمان دستورات سختگیرانه‌ای را به تمام ارگان‌های ذی‌ربط صادر کرده است. درپی ترور یکی از رهبران ارشد حماس در تهران که به اسرائیل نسبت داده می‌شود، این ارزیابی وجود دارد که ضربه زدن به یک مقام اسرائیلی یک دستاورد بزرگ تلقی می‌شود... همزمان بامداد امروز(روز شنبه)‌، حزب‌الله ویدئوی رعب‌آوری از تاسیسات زیرزمینی موسوم به «عماد ۴» را منتشر کرد. در پس زمینه، تهدیدهای حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله درخصوص توانایی‌های این سازمان به گوش می‌رسد و در این ویدئو، تونل‌های عظیم حزب‌الله، مجهز به رایانه، نور، اندازه و عمق که امکان عبور آسان کامیون‌ها و البته... موتورسیکلت‌ها است... این تصاویر سفری را در یکی از تونل‌ها نشان می‌دهد که هزارتوی طولانی و روشن سازمان حزب‌الله زیرزمینی را نشان می‌دهد. کامیون‌های شماره‌دار یکی پس از دیگری بدون وقفه عبور می‌کنند. در انتهای ویدیو می‌توانید سکوهای پرتاب موشک که از زیرزمین بیرون کشیده می‌شوند و نام تاسیسات را مشاهده کنید. شبکه المیادین وابسته به حزب‌الله اعلام کرد که این ویدئو محرمانه بودن مکان توانایی‌های موشکی حزب‌الله را نشان می‌دهد. این تاسیسات در اعماق زمین و به دور از قابلیت‌های اطلاعاتی است و همچنین در برابر اهداف متخاصم از آن محافظت می‌کند...»
آتش‌سوزی بزرگ در تل‌آویو
وقتی صهیونیست‌ها مشغول سناریونویسی درباره چگونگی انتقام ایران و متحدانش بودند، تصاویری از وقوع یک آتش‌سوزی بزرگ و صدالبته «مشکوک» در قلب تل‌آویو منتشر شد. بنابر اعلام رسانه‌های عبری، دیروز آتش‌سوزی بزرگی در یک پارکینگ در تل‌آویو رخ داده و هنوز دلیل اصلی این حریق مشخص نشده است. «المیادین» نیز ساعاتی قبل از رسانه‌ای شدن این آتش‌سوزی، از وقوع یک حمله دقیق علیه نظامیان صهیونیست در غزه خبر داده و به نقل از رسانه‌های صهیونیستی نوشته بود: «11 نظامی اسرائیلی در یک حادثه امنیتی سخت در غزه مورد هدف قرار گرفته‌اند و تحقیقات کماکان در مورد این موضوع در جریان است.» برخی از این رسانه‌ها از صهیونیست‌ها خواستند برای این 11 نظامی دعا کنند! این یعنی، حال آنها اصلا خوب نیست. گفتنی است صهیونیست‌ها به شدت روی انتشار آمار دقیق تلفات و خساراتشان حساسند و معمولا آمار واقعی را به 3 یا 4 تقسیم و نتیجه را منتشر می‌کنند! 
رژیم صهیونیستی روی موج تورم
شرایط اقتصادی این رژیم نیز «بحرانی» و «وخیم» گزارش شده است. المیادین دیروز از شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نقل کرد که بررسی شاخص قیمت مصرف‌کننده در اراضی اشغالی بیانگر افزایش تورم در این منطقه است. بر اساس گزارش مذکور، قیمت‌ها در اراضی اشغالی از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. به گزارش مهر، عملیات طوفان‌الاقصی طی اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی و حمله فرسایشی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از یک‌سو و تهدیدات محور مقاومت علیه این رژیم مبنی بر پاسخ کوبنده به ترورهای اخیر تل‌آویو از سوی دیگر در کنار حملات یمنی‌ها و حزب‌الله لبنان، باعث فلج شدن اقتصاد اشغالگران صهیونیست طی ماه‌های گذشته شده است.
دیپلمات انگلیسی که تحمل نکرد
صهیونیست‌ها برای جبران خسارت‌هایی که در میادین جنگی متحمل می‌شوند -و بالا به گوشه‌ای از آن اشاره شد- کشتار هدفمند زنان و کودکان و نوزادان را در دستور کار قرار داده‌اند. کشتار 40 هزار غیرنظامی طی کمتر از 11 ماه، کاری است که صهیونیست‌ها در این مدت کرده‌اند. همین دیروز اعلام شد طی کمتر از 11 ماه 115 نوزاد پس از تولد، به شهادت رسیده‌اند. صهیونیست‌ها در این آدم‌کُشی تنها نیستند و برخی کشورها مثل آمریکا و انگلیس تمام قد کنار این رژیم جنایتکار ایستاده‌اند. کار آن‌قدر بیخ پیدا کرد که دیروز اعلام شد، یکی از مقامات انگلیسی در اعتراض به این حمایت‌ها، استعفا کرد. به گزارش فارس «ارک اسمیت»،‌ دیپلمات ارشد دولت انگلیس تحت تاثیر تداوم روند فروش تسلیحات از جانب کشورش به رژیم صهیونیستی که به اعتقاد وی در شرایط کنونی اسفناک مردم جنگ‌زده غزه هیچ توجیهی ندارد،‌ از سمت خود در وزارت خارجه این کشور استعفا داد.
یک میلیون صهیونیست فرار کردند
از سوی دیگر روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» از تشدید بی‌سابقه «مهاجرت معکوس» به دلیل نبود امنیت در سرزمین‌های اشغالی خبر داده و نوشته است که، یک میلیون اسرائیلی از زمان آغاز جنگ فعلی غزه مهاجرت کرده‌اند و ۴۰ درصد نیز به فکر مهاجرت هستند و ۵۹ درصد هم دغدغه مهاجرت دارند. این روزنامه صهیونیستی در ادامه «افزایش تهدیدها، تداوم جنگ علیه غزه، افول سطح معیشتی و تشدید دودستگی داخلی» را از عوامل مهم این فرار ذکر کرده است.

 
بی‌اعتنائی انگلیس و فرانسه به درخواست ضدایرانی وزیر صهیونیست 
«یسرائیل کاتس» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز جمعه و زمانی ‌که در موضعی جنگ‌طلبانه گفت تل‌آویو از شرکای بین‌المللی مانند بریتانیا و فرانسه انتظار دارد که در واکنش به حمله احتمالی ایران، «نه‌تنها در دفاع، بلکه در حمله به اهداف مهم در ایران» به اسرائیل بپیوندند، مایه تعجب بسیاری شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، کاتس این ادعا را در جلسه‌ای برای گفت‌وگو با همتایان انگلیسی خود در قدس برای بحث در مورد «جلوگیری از تشدید تنش در منطقه و ترویج معامله گروگان‌ها» مطرح کرد. با این حال، هم فرانسه و هم انگلیس چنین چشم‌اندازی را کم اهمیت جلوه داده‌اند و بریتانیا بر لزوم شکستن «چرخه مخرب فعلی خشونت تلافی‌جویانه» در غرب آسیا تأکید کرد.
«استفان سژورنه» وزیر امور خارجه فرانسه در یک کنفرانس مطبوعاتی در قدس گفت؛ صحبت از «تلافی یا آمادگی برای انتقام‌جویی» رژیم صهیونیستی، در حالی که مذاکرات دیپلماتیک در جریان است، «نامناسب» است.
لفاظی‌های کاتس در بحبوحه ترس از حمله تلافی‌جویانه ایران و گروه‌های مقاومت در پی ترور شهید «اسماعیل هنیه» رهبر سیاسی حماس در تهران منتشر می‌شود. ایران، رژیم صهیونیستی را مسئول جنایت ترور و به شهادت رساندن هنیه می‌داند اما تل‌آویو آن را تایید یا رد نکرده است.
  درباره ائتلاف ضدایرانی بحث نشد
به گزارش شبکه سی‌ان‌ان، هنگامی که در مورد بیانیه کاتس سؤال شد، سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا تاکید کرد که لندن «همگام با متحدان خود برای کاهش تنش‌ها کار می‌کند و از همه طرف‌ها می‌خواهند که از تداوم چرخه مخرب فعلی خشونت تلافی‌جویانه خودداری کنند.»
این سخنگو افزود: «ما از ایران و متحدانش می‌خواهیم از حملاتی که تنش‌های منطقه‌ای را بیشتر می‌کند و فرصت توافق بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را به خطر می‌اندازد، خودداری کنند. هیچ کشور یا ملتی از تشدید تنش بیشتر در خاورمیانه سودی نخواهد برد.»
یک منبع آگاه از دیدار روز جمعه وزرای خارجه رژیم صهیونیستی، فرانسه و بریتانیا به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت؛ این سه وزیر «اصلا در مورد پیوستن به یک ائتلاف برای حمله به ایران بحث نکردند.»
  طفره رفتن آمریکا از اقدام ضدایرانی
در همین حال، یک مقام ارشد دولت ایالات متحده لحن تندتری به خود گرفت و روز جمعه تهدید کرد که اگر تهران تصمیم به حمله به اراضی اشغالی و تشدید درگیری در غرب آسیا بگیرد، ممکن است عواقب «فاجعه‌بار، به‌ویژه برای ایران» وجود داشته باشد.
این مقام مدعی شد: «آمریکا از طریق واسطه‌ها ایران را تشویق کرده است که حمله نکند، زیرا مسیری برای دستیابی به آتش‌بس و معامله گروگان‌ها روی میز وجود دارد. کاهش تنش و پتانسیل برای توافق آتش‌بس از هم جدا هستند، اما به طور موازی اتفاق می‌افتند.»
هنگامی که خبرنگار شبکه سی‌ان‌ان این پرسش را مطرح کرد که آیا پس از اظهارات کاتس، ایالات متحده در هر حمله‌ای به ایران دخالت خواهد کرد، این مقام ارشد دولت واشنگتن طفره رفت و گفت این وضعیت «بسیار فرضی» است.
این مقام افزود: «ما منابع نظامی را در منطقه مستقر کرده‌ایم که برای هر حادثه احتمالی مورد نیاز است و در هماهنگی بسیار نزدیک با شرکا و متحدان خود کار می‌کنیم. ما برای هرگونه وضعیت احتمالی آماده‌ایم و به دفاع از اسرائیل کمک می‌کنیم و از هیچ چیز دیگری پیشی نمی‌گیریم. من فقط این را می‌گویم که حمله از سوی ایران که الان پیش‌بینی شده است، فکر می‌کنم در دو هفته‌ونیم گذشته هر روز صحبتش بوده است. پس می‌دانید، بیایید ببینیم (چه می‌شود). من فقط می‌گویم ما آماده‌ایم.»



 

 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۲۸، ۱۲:۵۶:٤۷       بازدیدها: 65