به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 14,531
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 49,620
بازدید ماه: 188,792
بازدید کل: 25,175,685
افراد آنلاین: 95
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
کنعانی در همایش اسوه‌های صبوری به مناسبت روز بین‌المللی احترام به قربانیان تروریسم: ۱۴۰۳/۰۵/۳۱

کنعانی در همایش اسوه‌های صبوری به مناسبت روز بین‌المللی احترام به قربانیان تروریسم:

نقاب از چهره غرب افتاده است
در هر ساعت ۴ کودک فلسطینی به شهادت می‌رسد 
۱۴۰۳/۰۵/۳۱

هشتمین همایش اسوه‌های صبوری چهارشنبه ۳۱ شهریور مصادف با ۲۱ اوت (روز بین‌المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم) به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با حضور ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، حسین قریبی سفیر سابق ایران در برزیل، منصوره کرمی همسر شهید هسته‌ای دکتر علی‌محمدی، رخا دبیر اول سفارت ونزوئلا در ایران، رحیم نریمانی مدیرکل تشکل‌های شاهد بنیاد شهید و امور ایثارگران، هیبت‌الله نژندی‌منش استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی و با ارتباط ویدئویی با جوزف رونکا، استاد دانشگاه اسپرینگ فیلد آمریکا برگزار شد. 
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در هشتمین همایش اسوه‌های صبوری که به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم چهارشنبه ۳۱ شهریور مصادف با ۲۱ اوت (روز بین‌المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم) برگزار شد سخنرانی کرد.
به گزارش ایرنا، متن کامل سخنان کنعانی در این همایش به شرح ذیل است:
شعار امسال روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریسم صداهایی برای صلح، با تکیه بر نقش بازماندگان حوادث تروریستی بر ایفای وظیفه آنها به عنوان مربیان صلح تأکید نموده است.
صلح حقیقی در سایه عدالت و اجرای عدالت در حق مجرمان و ظالمان و جنایتکاران حاصل می‌شود. جای تاسف عمیق است که تروریسم سازمان‌یافته ریشه در حمایت سازمان‌یافته برخی نظام‌ها و رژیم‌ها و مدعیان دروغین بشر دارد.
امسال در شرایطی به استقبال این روز می‌رویم که بزرگ‌ترین تروریست دولتی جهانی رژیم جعلی و کودک کش صهیونیستی با حمایت تمام‌عیار و نامحدود برخی دولت‌های مدعی حقوق بشر مانند آمریکا و انگلیس در حال انجام قبیح‌ترین جنایات و فجیع‌ترین خونریزی‌ها در سرزمین مقدس همه ادیان آسمانی، فلسطین عزیز است.
صحبت کردن از احترام به قربانیان تروریسم در شرایطی که در هر ساعت چهار کودک فلسطینی به دست ارتش سفاک و تروریست رژیم اسرائیل به شهادت می‌رسند و هر روز حدود چهل کودک فلسطینی مادر خود را در حملات تروریستی این جانیان از دست می‌دهند شعاری تو خالی بیش نیست به‌ویژه آنکه نهادهای بین‌المللی و دولت‌های غربی چشم خود را بر روی این جنایت کم سابقه علیه بشریت بسته و از کوچک‌ترین اقدامی برای پایان این جنایت هشتاد ساله دریغ نموده‌اند.
برخی کشورهای مدعی غربی خاصه دولت آمریکا در حالی ادعای مبارزه با تروریسم دارند. که خطرناک‌ترین هویت تروریستی جهان یعنی رژیم صهیونیستی را به‌وجود آورده و از آن حمایت همه‌جانبه می‌کنند. براستی چه کسانی داعش را به‌وجود آورده و آنها و دیگر گروه‌های تروریستی خطرناک را به جان ملت‌ها و به‌ویژه ملت‌ها و کشورهای اسلامی انداخته‌اند؟ تسلیحات مرگبار رژیم تروریست اسرائیل و بمب‌های ممنوعه آن را چه کسانی تأمین می‌کنند؟
منابع مالی و تسلیحاتی گروه‌های خطرناک تروریستی را چه کسانی تامین می‌کنند؟ گروهک منفور منافقین را که دستان پلیدشان به خون بیش از ۱۷ هزار ایرانی اعم از سران دولتی نمایندگان مجلس نیروهای نظامی و انتظامی و خاصه شهروندان ایرانی اعم از زن و مرد و کودک آغشته است چه کسانی حمایت کرده و اکنون میزبانی و حمایت می‌کنند؟
تروریست‌هایی که در دهه ۶۰ هزاران نفر از ملت ایران را بی‌رحمانه به خاک و خون کشیدند و از جمله در یک بمب گذاری تروریستی ۷۲ نفر از مسئولان بلندپایه، نخبگان سیاسی علمی و سیاسی و نمایندگان ملت را و در اقدام تروریستی دیگری رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر کشورمان را به شهادت رساندند اکنون در حمایت همین دولت‌ها در آمریکا و اروپا و تحت حمایت آنان زندگی می‌کنند.
همچنین در جریان تلاش‌های ملت ایران برای دستیابی به توان علمی و فنی هسته‌ای بمنظور بهره‌گیری در مصارف صلح‌آمیز تروریسم دولتی و سازمان یافته که نماد آشکار آن رژیم غاصب صهیونیستی است تعدادی از دانشمندان برجسته هسته‌ای کشورمان را به شهادت رساند. ننگ به شهادت رساندن رذیلانه سردار ایرانی و قهرمان مبارزه با تروریسم در حمله پهپادی در فرودگاه بغداد در حالی‌که او در مصونیت دیپلماتیک قرار داشته و عازم مأموریتی سیاسی و صلح‌طلبانه بوده است هیچ‌گاه از پیشانی دولت آمریکا پاک نخواهد شد.
اخیرا نیز رژیم غاصب صهیونیستی به‌عنوان تحت الحمایه و همپیمان راهبردی آمریکا در رفتاری مشابه اقدام ننگین دولت آمریکا در ترور سردار سلیمانی در اقدامی پست و رذیلانه و با نقض تمامی قوانین و مقررات موضوعه و عرفی بین‌المللی آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس را در تهران در حالی‌که وی میهمان دولت ایران بود، ترور کرد و به شهادت رساند.
حملات مرگبار آمریکایی‌ها به ساکنان بی‌دفاع در کشورهای منطقه، حمله به تجمعات مردمی و جشن‌های عروسی آنها جنایات بلک واتر در عراق، ترور دانشمندان هسته‌ای در ایران با همکاری موساد، حمله به حرم‌ها و اماکن شریف در کشورمان، سرنگون کردن هواپیمای مسافری ایران در خلیج‌فارس تنها گوشه‌هایی از فهرست بلند جنایات آمریکا است که هیچ‌گاه از حافظه ملت ایران و ملت‌های منطقه پاک نخواهد شد.
مدت‌های مدیدی است که نقاب از چهره مدعیان غربی و در رأس آنها رژیم آمریکا که بزرگ‌ترین حامی تروریسم به‌ویژه باند جنایتکار ساکن در تل‌آویو است و نیز تنها رژیم استفاده‌کننده از بمب اتم در دنیا علیه شهروندان است کنار رفته است.
امروز این واقعیت تلخ و تاسف بار در برابر دیدگان همه جهانیان از هر قشر و طبقه‌ای از مردم رنجدیده منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا گرفته تا دانشجویان اروپا و آمریکا قرار دارد که دولت آمریکا بدون هیچ‌گونه پرده‌پوشی از تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند.
همزمان با روز بین‌المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی باید هرچه سریع‌تر برای توقف نسل‌‌کشی محاکمه آمران و عاملان و حامیان آن و یاری‌رسانی به مردم فلسطین و بازسازی غزه مظلوم اقدام فوری و مؤثر انجام دهند.
اکنون ملت سربلند و عزیز ایران در عین حال که یکی از بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم دولتی و سازمان یافته است با اتکال به خداوند متعال به بلندترین صدای مروج صلح مبتنی بر عدالت و قوی‌ترین نیروی مبارزه با تروریسم تبدیل شده است. جمهوری اسلامی ایران در این مسیر شرافتمندانه مبارزه با تروریسم اعم از تروریسم سازمان یافته و دولتی و نیز
تروریسم فرقه‌ای مورد حمایت نظام سلطه خود را در کنار همه دولت‌ها و ملت‌هایی می‌بیند که قربانی تروریسم بوده و یا صادقانه مایل به مبارزه با این پدیده شوم هستند. ایران به عنوان کشوری که همواره هدف تروریسم مسلحانه سیاسی و اقتصادی قرار داشته و همواره منادی صلح در جهان بوده با تجربه‌ای گرانسنگ در کنار همه قربانیان تروریسم و مقابله کنندگان صادق و حقیقی مبارزه با تروریسم ایستاده است.
تردیدی نیست که دولت دستگاه قضائی و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مسیر احقاق حقوق ملت ایران استیفای حقوق قربانیان ترور و خانواده‌های عزیز و رنجدیده آنان و اجرای عدالت در حق تروریست‌ها و حامیان آنها از همه ظرفیت‌های سیاسی، حقوقی، قضائی در سطح ملی و بین‌المللی استفاده خواهد کرد.
جای بسی خوشوقتی است که در راستای سیاست قطعی نظام و مبتنی بر خواست ملت و خانواده‌های قربانیان اکنون همکارهای مکمل و هم افزا میان قوای سه‌گانه خاصه همکاری‌ها میان قوه قضائیه و دستگاه دیپلماسی در بهترین شرایط خود بمنظور محاکمه، صدور احکام انسانی و اجرای عدالت قانونی در حق مجرمان و تروریست‌ها و حامیان آنها قرار دارد و این رویکرد ان‌شاءالله با جدیت تداوم خواهد یافت.
در پایان بار دیگر از انجمن دفاع از قربانیان تروریسم که خود از فرزندان و خانواده‌های گرانقدر شهدا و قربانیان ترور هستند و دارای مقام مشورتی نزد شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است برای برگزاری این نشست تشکر می‌کنم.
از شما عزیزان و همه کسانی که می‌توانند می‌خواهم که صدا و فریاد تظلم‌خواهی کودکان و زنان مظلوم غزه نزد جهانیان باشید و خون آشامان صهیونیست و حامیان آنان را رسواتر ‌نمایید.
سلاح هسته‌ای هیچ‌گاه در دکترین دفاعی و امنیتی ایران جایگاهی نداشته است
 ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال خبرگزاری اسپوتنیک ادعای مایک ترنر رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در مورد دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تا پایان سال‌ جاری گفت: راهبرد و دکترین جمهوری اسلامی ایران، استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای مطابق با نیازها و برنامه‌های توسعه‌ای و بر اساس حقوق و تکالیف بین‌المللی کشور ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه پادمان جامع است.
وی ادامه داد: سلاح هسته‌ای هیچ‌گاه در دکترین دفاعی و امنیتی ایران جایگاهی نداشته است. چنین ادعاهای بی‌پایه و اساسی که از چند دهه قبل همواره با ادبیات مختلف از سوی مقامات آمریکایی مطرح می‌شود، با هدف امنیتی‌سازی برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و در راستای همراهی با سیاست‌های ایران هراسانه صهیونیست‌هاست.
کنعانی افزود: سابقه این رویکرد هم به اظهارات و ادعاهای سال‌های گذشته نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بازمی‌گردد. مقامات آمریکایی سال‌هاست که در چارچوب سیاست ایران‌هراسی به دروغ موعدهای تازه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای از جانب ایران اعلام می‌کنند و همواره هم کذب بودن آنها به اثبات رسیده است. جمهوری اسلامی ایران هیچ ارزشی برای چنین اظهارات و ادعاهایی قائل نیست. باید توجه داشت که این اظهارات و موضع‌گیری‌های مشابه عمدتا در فضای انتخاباتی ایالات متحده صورت می‌گیرد که می‌تواند دارای اهداف انتخاباتی و رقابت‌های دو حزبی نیز باشد.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که «تکرار این‌گونه تهمت‌ها به ایران از طرف اعضای مجلس نمایندگان آمریکا چه فوایدی برای آمریکا در این مرحله حساس دارد؟» تاکید کرد: این ادعا که ایران یک کشور در آستانه تولید سلاح هسته‌ای است، همواره از سوی رژیم اسرائیل و حامیان آن در واشنگتن تکرار شده، اما دروغ بودن این مواضع، بارها و بارها اثبات شده است. تکرار این ادعاهای واهی، هیچ منفعتی برای آمریکا ندارد، زیرا هیچ‌گونه خللی در اراده جمهوری اسلامی ایران برای ادامه و توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود ایجاد نخواهد کرد.
کنعانی بیان کرد: نباید از یاد برد که شرایط فعلی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، نتیجه خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام و نقض تمام مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و نمی‌توان جای مقصر و قربانی را با طرح ادعاهای اینچنینی تغییر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: ایالات متحده نیز باید توجه داشته باشد که نمی‌توان با اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی ایران و ترویج ایران‌هراسی، توجهات را از اقدامات و جنایات این رژیم اشغالگر و متجاوز که تنها دارنده تسلیحات اتمی در منطقه غرب آسیاست و به هیچیک از معاهدات خلع سلاحی در زمینه تسلیحات کشتارجمعی نپیوسته و همواره تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود، منحرف نماید. هدف دیگر از انتشار این‌گونه اخبار کذب نیز، فضاسازی دروغین بمنظور منحرف کردن افکار عمومی جهان از جنایات گسترده، ضدبشری و نسل‌‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه صورت می‌گیرد که متأسفانه نه تنها از جانب آمریکا و اروپا محکوم نمی‌شود بلکه برخلاف موازین و مقررات بین‌المللی از طریق حمایت‌های سیاسی، نظامی و رسانه‌ای به استمرار این‌گونه جنایت‌ها کمک نیز می‌شود.
منشا اصلی تهدید صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی رژیم صهیونیستی است
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه مشترک نخست‌وزیران استرالیا و نیوزیلند درخصوص بحران در منطقه غرب آسیا، با اشاره به این که این بیانیه تنها بخشی از واقعیات را پوشش داده و بخش‌های مهم دیگر را نادیده گرفته است، تأکید کرد: درخواست آتش‌بس فوری در غزه، محافظت از غیرنظامیان و ارسال سریع و کافی کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه درخواستی جهانی است و جامعه جهانی برای تحقق آن می‌بایست اقدامات عملی و مؤثر انجام داده و رژیم صهیونیستی را وادار به قبول آنها کند.
کنعانی با تصریح بر این‌که بیانیه مشترک استرالیا و نیوزیلند بار دیگر اِعمال معیارهای دو‌گانه از سوی این کشورها نسبت به حقوق بنیادین بشری، حقوق بین‌الملل و تحولات منطقه را نشان داد، افزود: حمایت آشکار و پنهان از رژیمی که بیش از ده ماه متوالی مشغول جنایت جنگی و نسل‌کُشی علیه شهروندان مظلوم فلسطینی است، به معنای تشویق رژیم یادشده به استمرار این جنایات هولناک است. 
وی با اشاره به اینکه جنایات رژیم اسرائیل در فلسطین و در سطح منطقه هر روز ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد و اکنون ثبات و امنیت منطقه در معرض تهدیدهای خطرناک ناشی از رفتارهای جنایتکارانه، ناقض منشور ملل متحد و مقررات حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی قرار گرفته است، افزود: مفاد بیانیه صادره از سوی این دو کشور، مصداق واقعی چشم بستن بر حقایق و دادن آدرس غلط به افکار عمومی و مخاطبین جهانی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: در شرایطی که شورای امنیت سازمان ملل به دلیل حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی نتوانست حتی یک بیانیه در محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور اسماعیل هنیه رئیس فقید دفتر سیاسی حماس و نخست‌وزیر اسبق فلسطین صادر کند، درخواست غیرمنطقی استرالیا و نیوزیلند از جمهوری اسلامی ایران به معنای نادیده گرفتن حق ذاتی ایران در تنبیه متجاوز و ایجاد بازدارندگی در مقابل ماجراجویی‌های رژیم صهیونیستی است.
کنعانی خاطرنشان کرد: منشا اصلی تهدید صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی رژیم نژادپرست صهیونیستی است و رویکرد استرالیا و نیوزیلند در انتخاب گزینشی هنجارهای بین‌المللی، نه تنها کمکی به کاهش تنش در منطقه نمی‌کند، بلکه منجر به تشویق بیشتر رژیم یاغی اسرائیل و اقدامات بی‌ثبات‌کننده این رژیم در منطقه خواهد شد.
 ابراز تاسف کنعانی از کشته و مجروح شدن جمعی از زائران پاکستانی
ناصر کنعانی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: کشته و مجروح شدن جمعی از زائران عزیز پاکستانی در نتیجه واژگونی اتوبوس حامل آنان، موجب تأسف و تأثر عمیق ما گردید. وی ادامه داد: با دولت همسایه و برادر پاکستان و خانواده‌های داغدیده صمیمانه ابراز همدردی می‌کنیم و از خداوند برای درگذشتگان علو درجات و برای مجروحان شفای عاجل مسئلت می‌نمائیم.
کنعانی تاکید کرد: مراجع و نهادهای ذی‌ربط جمهوری اسلامی ایران با جدیت مشغول ادامه فعالیت‌های امدادی، خدماتی و درمانی هستند.
به گزارش ایرنا، منصوره کرمی همسر شهید علی‌محمدی و رئیس هیئت‌مدیره انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در ابتدای این نشست عنوان داشت: همایش اسوه‌های صبوری در گرامیداشت قربانیان ترور است. همایش‌های مختلفی در استان‌های گوناگون به مناسبت یادبود قربانیان ترور برگزار شده و بیش از ۱۰۰۰ نفر از خانواده‌های قربانیان ترور مورد تجلیل قرار گرفته‌اند و به واسطه همین در راستای صلح قدم برداشته می‌شود. وی ادامه داد: روایت مصیبت بزرگی همچون ترور می‌تواند به درک این واقعه برای دیگران کمک کند. انجمن ما قربانیان تروریسم را آموزگاران صلح می‌داند و آنان را دارای ظرفیت بزرگی در راستای صلح جهانی می‌داند.
کرمی بیان داشت: امروزه شاهد هستیم در دنیا یک ترور بزرگ صورت می‌گیرد. تروری که از سوی بسیاری از کشورها حمایت می‌شود. رژیم کودک‌کش در غزه بالای چهل هزار شهید و ۱۰۰ هزار مجروح را به ثبت رسانده و به واسطه دولت‌ها و نه ملت‌ها با حمایت مالی و تجهیزاتی این ترور بزرگ در حال رخ دادن است.
 نریمانی: ۲۱۰۹۰ شهید و ۲۵۲۲۹ جانباز ترور در کشور داریم
در ادامه نریمانی مدیرکل تشکل‌های شاهد بنیاد شهید اظهار داشت: واژه صلح در عرصه حقوق بشر تقدس دارد. همیشه تفسیر‌های گوناگونی برای واژه‌های مقدس وجود دارد و نظام سلطه سعی بر تفسیر خود و استفاده از آن دارد. در قاموس حقوق بشر آمریکایی چهل هزار نفر به شهادت می‌رسند و قطعنامه‌ها وتو شده و از رژیم حمایت می‌شود و از یک‌سو بمب‌های چند تنی به رژیم صهیونیستی داده شده و از سوی دیگر هواپیماهای آمریکایی بسته‌هایی را از هوا ارسال می‌کنند
نریمانی ادامه داد: ما ۲۱۰۹۰ شهید و ۲۵۲۲۹ جانباز ترور در کشور داریم و از ترس و ترومای ایجاد شده برای خانواده‌های قربانی ترور غفلت شده است. یکی از پدیده‌های شوم تروریسم، ترور نخبگان و تغییر سرنوشت کشورها هستند. در این ۴۵ سال نخبگان کشور ترور شده و این در حقوق بین‌الملل جای پیگیری دارد. ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران حمایت از سمن‌ها در حوزه ترور را مورد توجه قرار داده‌ایم.
 قریبی: باید در انتشار روایت قربانیان تروریسم فعال‌تر باشیم
حسین قریبی سفیر سابق ایران در برزیل عنوان داشت: سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ بحث مقابله با روایت‌های تروریسم را هم آورد و دولت‌ها مکلف به مقابله با روایت‌های تروریسم در کنار عدم تامین و پشتیبانی از تروریسم شدند. 
وی افزود: قربانیان تروریسم بهترین راویان روایت‌های ضد تروریستی هستند، از همین‌رو نقش قربانیان تروریسم در مقابله با این پدیده برجسته است.
قریبی خاطرنشان کرد: ما گرچه از بزرگ‌ترین قربانیان پدیده تروریسم بودیم ولی متاسفانه قادر نبودیم صدای خودمان را در این حوزه به گوش جهانیان برسانیم. وی تصریح کرد: ما متاسفانه قانون مبارزه تروریسم و مرجع ملی در این موضوع نداریم و باید مرجعی ملی مشخص شده و در راستای مقابله با تروریسم و انتشار روایت قربانیان فعال‌تر عمل شود.
 جوزف رونکا: هیچ کس با دولت‌های تروریستی برخورد نمی‌کند
در بخش دیگری از همایش جوزف رونکا استاد دانشگاه اسپرینگفیلد آمریکا نظرات خود را بیان کرد. وی گفت: متاسفانه در دنیای امروز دولت‌ها می‌توانند در کشتار بی‌حد و مرز بی‌گناهان وارد شوند و با حجمی بالاتر از گروه‌های تروریستی انسان‌های بی‌گناه را به قتل برسانند اما کسی آنها را به عنوان گروه تروریستی در نظر نمی‌گیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اکنون نیز آمریکا از اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه حمایت می‌کند، اقداماتی که منجر به قتل بیش از ۴۰ هزار انسان بی‌گناه شده است.
جوزف رونکا تاکید کرد: برای مقابله با آمریکا ابتدا باید بپذیریم که هیچ دولتی برتر از دولت دیگر نیست و با تفاق و دورویی در قبال حقوق بشر مبارزه کنیم. مثلا در سرود ملی آمریکا و فرانسه جنبه‌هایی از خشونت‌طلبی دیده می‌شود که باید از بین بروند و ما باید راه‌های دیگری برای اجتماعی نمودن افراد و با هدف عشق ورزیدن به یکدیگر و همزیستی مسالمت‌آمیز ایجاد نمائیم. جوزف رونکا، در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید در نظر داشته باشیم که توجه به حقوق بشر، یعنی اصولی که در منشور سازمان ملل و اعلامیه جهانی سازمان ملل آمده می‌تواند از بروز جریان‌های تروریستی جلوگیری نماید. این فعال حقوق بشر و استاد دانشگاه در انتها گفت؛ به نظر من عدم تامین نیازهای انسانی از علت‌های اصلی بروز خشونت در جهان است.
 
 
 
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل: 
احتمالا پاسخ به اسرائیل در زمان و شرایطی خواهد بود
که این رژیم کمترین احتمال را می‌دهد

‫نماینده ایران در سازمان ملل: ما مسئول رفتار هیچکس در منطقه نیستیم‬‎

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل سه‌شنبه شب به وقت محلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا ایران تعمداً تا مشخص شدن نتیجه گفت‌وگوهای آتش‌بس در غزه، پاسخ به رژیم اسرائیل را به تعویق انداخته است؟، گفت: «پاسخ ایران باید دو نتیجه مشخص داشته باشد. نخست، باید متجاوز را به دلیل ترور و نقض حاکمیت ملی ایران مجازات کند. دوم، باید قدرت بازدارندگی ایران را تقویت کند و پشیمانی شدید رژیم را به همراه داشته باشد تا از تکرار هرگونه تجاوز در آینده جلوگیری شود».
به گزارش ایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل همچنین تصریح کرد: «همچنین، پاسخ ایران باید از یک اثر سلبی احتمالی تاثیرگذار بر آتش‌بس (غزه) احتمالی اجتناب کند. احتمالا پاسخ ایران در زمان، شرایط و به‌گونه‌ای خواهد بود که این رژیم کمترین احتمال را می‌دهد؛ شاید هنگامی که چشمانشان به آسمان و صفحه رادار است، از زمین متحیّر شوند و شاید هم ترکیبی از این دو.»
ایروانی: پاسخ به اسرائیل با حداکثر غافلگیری انجام می‌شود 
امیر سعید ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل در مصاحبه با الجزیره عنوان داشت: زمان‌بندی پاسخ ایران به گونه‌ای دقیق هماهنگ خواهد شد تا در لحظه حداکثر غافلگیری به وقوع بپیوندد. 
وی افزود: پاسخ ایران بایستی متجاوز را بابت اقدام تروریستی و تعرض به حاکمیت ملی مورد تنبیه قرار دهد. 
ایروانی خاطرنشان کرد: پاسخ ایران همچنین باید به تقویت توانمندی‌های بازدارندگی ایران بپردازد تا باعث پشیمانی عمیق در رژیم اسرائیل شود و بدین ترتیب به عنوان بازدارنده عمل کند. 
این دیپلمات ارشد کشورمان در نیویورک تصریح کرد: علاوه‌ بر این پاسخ ایران بایستی به گونه‌ای تنظیم شود که واجد آثار منفی‌ احتمالی و اثرگذاری بر توافق آتش‌بس نباشد.
ادامه مذاکرات بر سر آتش‌بس در غزه
نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.
کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای به‌عنوان بیانیه مشترک  قطر، مصر و آمریکا اعلام کرد که مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه «جدی و سازنده» و در فضای مثبت انجام شد و ادامه مذاکرات هفته آینده در قاهره مصر انجام خواهد شد.
جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا نیز اعلام کرده است که انتظار دارد در صورت دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه، ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند. رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین ماههای ریاست جمهوری یک دوره‌ای خود به سر می‌برد و  ادعا کرده است که ماه‌های آخر ریاست جمهوری خود را متمرکز بر تلاش برای دستیابی به صلح در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا)  خواهد بود، ۲۳ مرداد ماه جاری گفت: درباره اوضاع در خاورمیانه نگران هستم. شرایط دشوار شده است. خواهیم دید که چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و ایران چگونه پاسخ خواهد داد. انتظار دارم در صورتی که در غزه آتش‌بس شود، ایران از حمله به اسرائیل خودداری کند.
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا آتش‌بس بین اسرائیل و حماس می‌تواند جلوی حمله ایران را بگیرد، گفت: «انتظار دارم که چنین شود.»
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره‌کننده این جنبش برای توافق آتش بس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید. 
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز (چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»
دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری در پیامی در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه»، نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را برعهده ‌دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.
یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران‌، به‌ عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد.
او که ۶۲ سال سن دارد ریاست جنبش حماس در نوار غزه را برعهده داشته است. السنوار در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) از سوی یک دادگاه اسرائیل به چهار بار زندان ابد به علاوه ۲۵ سال زندان محکوم شد اما در نهایت بعد از ۲۲ سال حبس در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان آزاد شد؛ وی از جمله رهبران حماس به شمار می‌رود که آمریکا نامش را در فهرست ادعایی افراد تحت تعقیب قرار داده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به‌ عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۵/۳۱، ۰۶:۵۳:٤۳       بازدیدها: 87