وزیر آموزش و پرورش: مأموریت اصلی آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین است ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
وزیر آموزش و پرورش:
مأموریت اصلی آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین است
۱۴۰۳/۰۶/۰۵
به گزارش وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی صبح روز دوشنبه در جلسه ستاد راهبری و اجرائیسازی سند تحول بنیادین اظهار داشت: کار بسیار ارزشمند و خوبی برای نقشه راه سند تحول بنیادین انجام شده است که مبنای کار قرار خواهد گرفت زیرا نقشه جامع و کاملی است و به قانون نیز تبدیل شده است.
کاظمی با بیان این پرسش که باید دید آیا نسبت احکام برنامه هفتم با نقشه سند منطقی است یا نه، افزود: باید مشخص شود نسبت احکام برنامه هفتم با نقشه اجرای سند بر اساس زیر نظامها است یا نسبت مسئله محوری دارد و اگر مسئله محور است؛ مسائل مورد توجه برنامه هفتم در آن گنجانده شده است یا نه؟
وی با اشاره به الزامات اجرای نقشه راه سند تحول بنیادین همچون گفتمانسازی، نگاشتهای نهادی، حقوقی و...، ادامه داد: این مهم است که برای اجرای سند پیوست اجرائی شامل گفتمانسازی، مسائل حقوقی و مالی مدنظر قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه نکته مهم دیگر این است که چند درصد از طرحهای نظام تعلیم و تربیت در این نقشه همتراز سند تحول است، بیان داشت: باید در این نقشه نسبت اولویتها و شاخصها مشخص باشد.
کاظمی گفت: اگر بهترین نیروی انسانی تربیت و کلاسهای درس استاندارد داشته باشیم، باز هم برنامه درسی مهم است که در حال حاضر این برنامه فقط آموزشی و حافظه محور است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی برنامه درسی طوری طراحی شده که بخشهای اساسی تربیت در حاشیه قرار دارد، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی مکلف میشود که بستههای یادگیری مکمل طراحی کند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ماموریت مهم ما انتقال دانش و فرهنگ اعم از اعتقادات، باورها، ارزشها، آداب و رسوم و سنن است، افزود: فعالیتهای ورزشی نیز در برنامه درسی بهخوبی گنجانده نشده است.
کاظمی با تاکید بر اینکه باید پیگیری اجرای سند به طور منظم و مداوم انجام گیرد، افزود: الگوی مفهومی برای اجرای نقشه تهیه شود که تقسیم کارها در آن مشخص شده باشد و برای الزامات اجرای نقشه از سایر دستگاهها، پیگیریهای لازم مدنظر قرار داده شود.
۳۰هزار معلم بازنشسته برای بازگشت به مدارس اعلام آمادگی کردند
همچنین وزیر آموزش و پرورش عصر روز دوشنبه در همایش استانداران که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: استفاده از معلمان بازنشسته یکی از بهترین راهکارها برای جبران کمبود معلم است، اگر برای معلم ذرهای احترام قائل شویم معلم جانش را فدا میکند، به مدیران کل آموزش و پرورش گفتم اگر معلمان را دعوت کنیم و خواهش کنیم، حتما به ما کمک میکنند.
به گزارش ایرنا، کاظمی افزود: بخشنامهای را اخیراً فرستاده بودند که ۷۰ هزار معلم بازنشسته میشوند. بخشنامهای فرستاده بودند که موجی از نارضایتی ایجاد کرده بود؛ معلمی که ۳۰ سال در نظام تعلیم و تربیت خدمت کرده را با قلبی رنجیده برخورد میکنیم که آن بخشنامه را لغو کردیم و گفتیم ما دست معلمان را میبوسیم و تا همین الان نزدیک ۳۰ هزار نفر از همین معلمان بازنشسته ثبتنام کردند که بیایند کمک کنند.
برای رفع کمبود کلاس و معلم تلاش میکنیم
وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام هم و غم ما بازگشایی آرام، ایمن و کم دغدغه مدارس است، گفت: البته اکنون از کمبود نیرو و فضای آموزشی و کمبود اعتبارات رنج میبریم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش با دو کمبود روبهرو هستیم، خاطرنشان کرد: اول کمبود نیروی انسانی برابر با استانداردهای موجود و دوم کمبود کلاس معلم که برای آموزش و پرورش است که تلاش میکنیم به بهترین شکل ممکن حتی در استانهایی که چالش داریم، این هر دو کمبود کلاس و معلم برطرف شود.
8هزار کلاس درس و ۱۳۰۰پروژه آماده افتتاح است
کاظمی افزود: نزدیک به ۸ هزار کلاس درس و هزار و ۳۰۰ پروژه را آماده افتتاح داریم، شاید اشکالات جزئی این پروژهها داشته باشد که شما استانداران با حمایتی که میتوانید با توجه به ظرفیتهایی که در استان دارید کمک کنید که این ۱۰ درصدی هم که باقی مانده از این پروژهها آماده افتتاح شود.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۶/۰۶، ۰۶:٤۸:۵۱ بازدیدها: 64