به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 502
بازدید دیروز: 3,648
بازدید هفته: 502
بازدید ماه: 249,795
بازدید کل: 25,860,158
افراد آنلاین: 12
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۳۰ فروردین ۱٤۰٤
Saturday , 19 April 2025
السبت ، ۲۱ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
عراقچی: طرح‌ کوچ اجباری مردم غزه خلاف انسانیت است ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
عراقچی:  
  طرح‌ کوچ اجباری مردم غزه خلاف انسانیت است
  ۱۴۰۳/۱۱/۲۴

‫وزیر خارجه ترکمنستان: برای ادامه همکاری‌ها جهت حل مسئله آب با ایران، توافق  کردیم | سایت انتخاب‬‎

وزیر امور خارجه با بیان اینکه با همتای ترکمنستانی درباره فلسطین و غزه تبادل‌نظر داشته و مواضع دو کشور در حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با طرح‌هایی که برای کوچ مردم غزه ارائه شده مشترک است، گفت: این طرح‌ها خلاف همه اصول بین‌الملل و خلاف انسانیت و اهداف بشریت است.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه روز چهارشنبه ۲۴ بهمن‌ماه پس از دیدار و گفت‌وگو با رشید مردوف همتای ترکمنستانی در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.
وی ضمن خیرمقدم به همتای خود که در رأس هیئتی به تهران سفر کرده، گفت: دیروز و امروز مذاکرات فشرده‌ای در حوزه‌های اقتصادی انجام شد.
وزیر خارجه با اشاره به دیدار مردوف با مسعود پزشکیان افزود: وزیر خارجه ترکمنستان دیدار موفقی با پزشکیان داشت.
عراقچی بیان کرد: ایران و ترکمنستان دارای روابط بسیار عمیقی هستند. ما از مشترکات دیرینه فرهنگی، تمدنی، تاریخی و دینی برخورداریم. ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال ترکمنستان را به رسمیت شناخت و جزو اولین کشورهایی است که ترکمنستان را به عنوان یک کشور بی‌طرف به رسمیت شناخت و ما به اصل بی‌طرفی که از اصول مهم سیاست خارجی ترکمنستان است، احترام می‌گذاریم. رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: دولت ترکمنستان در سازمان ملل دو قطعنامه بسیار مهمی را به تصویب رساند. یکی تحت عنوان صلح و اعتماد بین‌المللی و دیگری در خصوص آسیای مرکزی، منطقه صلح، اعتماد و همکاری.
وی گفت: براساس این قطعنامه سال ۲۰۲۵ به عنوان سال صلح و اعتماد بین‌المللی شناخته شده و ما این موفقیت را به رئیس‌جمهور ترکمنستان و رهبر ملی مردم این کشور تبریک می‌گوییم. عراقچی همچنین بیان کرد: در پایان امسال نشستی با همین عنوان برگزار خواهد شد که مسعود پزشکیان هم در آن شرکت خواهد کرد.
وزیر خارجه همچنین گفت: درباره مسائل منطقه تبادل‌نظر داشتیم. درباره فلسطین و غزه تبادل نظر داشتیم و مواضع ما در حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با طرح‌هایی که برای کوچ مردم غزه ارائه شده مشترک است که این طرح‌ها خلاف همه اصول بین‌الملل و خلاف انسانیت و اهداف بشریت است.
به گزارش فارس‌، وی در پایان بیان کرد: درباره افغانستان نیز در دیدار با وزیر امور خارجه ترکمنستان گفت‌وگو کردیم.
ایران و ترکمنستان برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی در آینده نزدیک توافق کردند
رشید مردوف وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز پس از دیدار و گفت‌وگو با سیدعباس عراقچی در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.
وی در ابتدا این نشست خبری، ضمن ابراز خرسندی برای حضور در ایران، جشن ملی ایران و سالگرد پیروزی انقلاب را صمیمانه تبریک گفت.
مردوف افزود: درباره مسائل آینده گفت‌وگو کردیم. درباره مسائل منطقه گفت‌وگو کردیم. روابط سیاسی دو کشور به صورت مستمر برقرار است و سفرهای مقام‌های عالی بین دو کشور در حال انجام است. وزیر خارجه ترکمنستان به سفرهای مقامات عالی‌رتبه دو کشور در طی سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: رئیس‌جمهور ایران در ماه اکتبر سال گذشته برای شرکت در همایش سیصدمین سالگرد مختوم‌قلی به عشق‌آباد
 سفر کرد.
قدردانی از ایران
وی گفت: دو کشور درباره موضوعات مربوط به صلح و امنیت در عرصه بین‌المللی همکاری دارند.مردوف ادامه داد: ایران جزو اولین کشورهایی است که استقلال و بی‌طرفی ترکمنستان را به رسمیت شناخت و در مجامع بین‌المللی از ترکمنستان همواره حمایت کرده است. 
وزیر خارجه ترکمنستان با اشاره به ابتکارات ترکمنستان برای صلح و امنیت، افزود: از طرف ایرانی تشکر می‌کنیم که همواره از ابتکارات ما حمایت کرده است. وی با بیان اینکه سال ۲۰۲۵ در مجمع عمومی سازمان ملل به ابتکار ترکمنستان سال صلح و توافق نامگذاری شده، اظهار داشت: ایران از این ابتکار حمایت کرده و در رأی‌گیری این قطعنامه مشارکت داشته است و از ایران برای حمایت از این ابتکار تشکر می‌کنیم. رشید مردوف گفت: افغانستان کشور همسایه ماست و در این باره گفت‌وگو کردیم.
 وزیر خارجه ترکمنستان همچنین عنوان کرد: درباره دریای خزر گفت‌وگو کردیم. مسائل آب را بررسی کرده و تأکید کردیم که موضوع آب برای منطقه موضوع مهمی است.
مردوف عنوان کرد: رهبر ملی ترکمنستان در دسامبر گذشته در کنفرانس آب در ریاض شرکت و ابتکارات ترکمنستان را مطرح کرد. رهبر ملی ترکمنستان سه موضوع را برای حل مسئله آب در دنیا بیان کرد اولا اینکه این موضوع باید مطابق با موازین بین‌المللی حل و فصل شود، دوما باید منافع همه کشورهای منطقه در نظر گرفته شود و سوم اینکه در حل این مسائل سازمان‌های منطقه‌ای از جمله سازمان ملل باید مشارکت داشته باشند.
وزیر خارجه ترکمنستان اضافه کرد: برای حل مسئله آب، ایران و ترکمنستان باید همکاری کنند و توافق کردیم به همکاری در این باره ادامه دهیم. وی با بیان اینکه بر توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های تجارت،‌ برق، گاز و حمل‌ونقل و محیط زیست تأکید کردیم، اظهار داشت: گفتیم که ظرفیت‌های خوبی در این حوزه‌ها داریم و ان‌شاءالله شاهد توسعه آنها خواهیم بود و توافق کردیم در آینده نزدیک نشست کمیسیون مشترک اقتصادی را برگزار کنیم.
به گزارش فارس، مردوف گفت: ما میراث غنی فرهنگی داریم و باید در زمینه‌های فرهنگی و علمی همکاری خود را بسط می‌دهیم.
وزیر خارجه ترکمنستان گفت: رایزنی‌های امروز دوستی و برادری ما را نشان داد. امیدواریم این دیدارها در آینده نیز تجدید شود.
 
 
خرازی: آینده حکمرانی باید دیجیتالی و مولد باشد
 
رئیس شورای راهبردی 
روابط خارجی ضمن اشاره به تحول حکمرانی در عصر هوش مصنوعی و عدالت اجتماعی گفت: آینده حکمرانی نه تنها باید دیجیتالی، بلکه می‌بایست عادلانه، دلسوزانه و مولد باشد.
سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سخنرانی خود در دوازدهمین اجلاس جهانی دولت‌ها (World Governments Summit 2025)
 به موضوعات کلیدی پیرامون تحول حکمرانی در عصر هوش مصنوعی و عدالت اجتماعی پرداخت و گفت: هوش مصنوعی باید همچون وسیله‌ای برای توسعه عدالت، توانمندسازی افراد جامعه و برقراری رفاه مشترک عمل کند. ما می‌توانیم از این فناوری برای ایجاد جوامعی عادلانه، فراگیر و انعطاف پذیر استفاده کنیم. آینده حکمرانی نه تنها باید دیجیتالی، بلکه می‌بایست عادلانه، دلسوزانه و مولد باشد.
به گزارش  مهر، سیدکمال خرازی تأکید کرد: هوش مصنوعی (AI) تنها برای خودکارسازی وظایف اجرائی یا صنایع نیست، بلکه شناخت انسان را تقویت و تعریف جدیدی از حکمرانی را ایجاب می‌کند. بدین ترتیب، در چند دهه آینده شاهد ترکیب هوش انسان با قابلیت‌های هوش مصنوعی خواهیم بود و الگوهای جدیدی برای حکمرانی و مدیریت عمومی پدیدار خواهد گشت.
حکمرانی در عصر هوش مصنوعی
خرازی به نقش هوش مصنوعی در پیش‌بینی بحران‌ها و مدیریت بهتر منابع پرداخت و گفت: حکمرانی پیش‌بینی‌کننده، دولت‌ها را از ساختارهای واکنشی به نهادی پویا و پیشگیرانه تبدیل می‌کند و می‌تواند بحران‌ها را قبل از وقوع آنها شناسایی و مدیریت کند.
وی همچنین به چالش‌های مربوط به شکاف دیجیتال و نابرابری اشاره کرد و اظهار داشت: هوش مصنوعی فرصتی انحصاری برای پر کردن شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی است. این فناوری می‌تواند دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی، آموزشی و مالی را تضمین کند.
تحول در زیرساخت‌ها و آموزش
خرازی در بخشی از سخنان خود به اهمیت هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی زیرساخت‌های هوشمند و بهبود کیفیت آموزش اشاره و تأکید کرد: هوش مصنوعی می‌تواند تفاوت‌های میان نظام‌های آموزشی شهری و روستایی را کاهش دهد و از طریق یادگیری فردی، فرصت‌های برابر برای همه فراهم کند.
ضرورت چارچوب‌های اخلاقی و بین‌المللی
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر نیاز به چارچوب‌های اخلاقی برای جلوگیری از سوءاستفاده از هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: سازمان ملل متحد باید شوراهای تخصصی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد کند تا نظارت بر رعایت استانداردهای اخلاقی در تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی تضمین شود.
اجلاس جهانی دولت‌ها ۲۰۲۵ با موضوع «شکل‌دهی به دولت‌های آینده» در دوبی برگزار می‌شود و رهبران، سیاست‌گذاران و صاحب‌نظران از سراسر جهان را گرد هم می‌آورد. این اجلاس به عنوان یکی از برجسته‌ترین سکوهای بین‌المللی در حوزه حکمرانی، با هدف تبادل ایده‌ها و راهکارها برای ساخت دولت‌های آینده، از ۲۳ تا ۲۵ بهمن در دوبی برگزار می‌شود.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۱/۲۵، ۰۷:۲۸:۲۲       بازدیدها: 57