آیین بزرگداشت مقام حضرت آیتالله علامه محمدتقی مصباح یزدی در محل نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم ابراز داشت: میراث باقی مانده از آیتالله مصباح یزدی علاوهبر میراث مکتوبی که به آناشاره شد، میراث دیگری هم هست که قطعاً شاگردان آیتالله مصباح که در موسسات و مراکزی که توسط ایشان راهاندازی شده، حضور داشتند آنها را حفظ خواهند کرد و قطعاً اینها سرمایه گرانقدری است.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: نگاه آیتالله مصباح یزدی به بنیانگذاری موسسات و نهادهای علمی نیز قابل توجه است. ایشان مراکز پژوهشیای را بنیانگذاری کردند که در آن مراکز شاگردان و اساتید و محققان خوبی را تربیت کردند که نیاز هست حتماً به دستاوردهای این مراکز توجه و از دستاوردهای آیتالله مصباح پاسداری شود.
نگاه آیتالله مصباح یزدی
در تبیین جایگاه ولایت فقیه بسیار دقیق بود
غلامی با اشاره به زحمات و اثرگذاریهای وجودی آیتالله مصباح یزدی در مباحث فرهنگی، گفت: نگاهی که آیتالله مصباح یزدی در مراکز علمی و دانشگاهی درباره بحثهایی در رابطه با مباحث ولایتمداری و بحث تبیین جایگاه ولایت فقیه داشتند، بسیار نگاه دقیقی بود که این سرمایه هم ضرورت دارد حفظ شود و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این حوزه جایگاه ویژهای دارد.
وزیر علوم تاکید کرد: از اینکه ما سرمایه بزرگی همچون آیتالله مصباح یزدی را از دست دادیم، قطعاً در محیطهای علمی احساس خسران میکنیم اما خدا را شاکریم که وجود علمایی مانند ایشان در برهههای مختلف، چراغی را برای روشن کردن بخشهای مختلف در مباحث علوم اسلامی فراهم کردهاند لذا باید برای حفظ دستاوردهای علمی آیتالله مصباح تلاش کنیم.
مغالطهافکنان در اثر «طرح ولایت»
جلساتشان را تعطیل کردند
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، عضو هیئترئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در این مراسم گفت: معنویت و مظلومیت آیتالله مصباح یزدی نباید مورد غفلت قرار گیرد و معنویت ناب و عرفان اصیل اسلامی را باید از محضر ایشان آموخت.
وی بیان داشت: آیتالله مصباح یزدی کاملاً عالمانه معنویت را بر پایه دانش و عقلانیت استوار کرد و پیشنهاد میدهم کتاب در جستوجوی عرفان اسلامی ایشان را ملاحظه کنید یقیناً از این همه عقلانیت جاری در معنویت ناب اسلامی سیراب خواهید شد.
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان خاطرنشان کرد: کسانی که آیتالله مصباح را میشناختند و میدانستند برای جامعه علمی کشور یکی از روشنفکرترین شخصیتهای حوزه، آیتالله مصباح است. چه کردند که دانشگاهیان ممکن است به سادگی تمایل پیدا نکند کتابهای ایشان را مطالعه کنند؟ آیتالله مصباح را تولیدکننده و عرضهکننده خشونت و مسائل دیگری که نادرست است قلمداد کردند!
وی گفت: یادم هست که در همین دانشگاه تهران و دانشگاههای کشور کسانی با مغالطات و شبهات برای خودشان فضایی ایجاد کرده بودند. بعد از شروع داستان طرح ولایت با همه تبلیغاتی که آنها انجام میدادند و با حمایتی که دولت آن زمان هم از آنها داشت، میدیدیم در آمفیتئاترها تقریباً ۲۰ نفر برای جلسات مشهورترین مغالطهافکنان میآمدند و اینها خودشان تعجب میکردند و جلساتشان را تعطیل میکردند.
عضو هیئترئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: این عدم استقبال از جلسات مغالطهافکنان برای این بود که بعد از طرح ولایت به شبهاتی که اینها مطرح میکردند پاسخ داده میشد و دانشگاهیان متوجه شدند که پاسخهای شبهات وجود دارد.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان خاطرنشان کرد: برخی از مغالطهافکنان از شدت اینکه کسی شنونده مطالب آنها نبود، به خارج از کشور رفتند، ممکن است خودشان را مهاجرتکننده به خاطر محدودیت معرفی کنند ولی واقعیت این است که بعد از طرح ولایت، شنوندگان آنها در دانشگاهها کم شد.
دشمنان از گسترش اندیشه علامه مصباح
هراس دارند
همچنین، آیتالله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در آیین بزرگداشت مقام علامه مصباح یزدی تصریح کرد: میلیونها نفر از افرادی که تشنه اسلام هستند، میتوانند از اندیشه ایشان استفاده کنند که البته دشمنان از گسترش اندیشه علامه هراس دارند که در این رابطه باید کار شود. حقیقتا علامه مصباح یزدی بیشترین زمان را برای دانشجویان و جوانان میگذاشتند زیرا میگفتند آینده در اختیار جوانان است.
ویژگی متمایز آیتالله مصباح نظریهپردازی ایشان بود
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام و المسلمین محمود محمدی عراقی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این مراسم گفت: ما در حوزههای علوم انسانی شخصیتهای بسیار زیادی داریم و آیتالله مصباح استاد برجسته این حوزه بود، اما آنچه که ایشان را متمایز میکرد، ویژگی نظریهپردازی ایشان بود. آیتالله مصباح یزدی متفکر نظریهپرداز بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: ویژگی دیگر آیتالله مصباح نظام سازی بود که نظام جدیدی را ارائه کرد و با شناخت نیازهای زمان معرفت شناسی داشت.
وی خاطرنشان کرد: آیتالله مصباح به ارتباط حوزه و دانشگاه تاکید زیادی داشت، ایشان شهامت نهادسازی داشت و در بین اساتید حوزه از طرح همکاری حوزه و دانشگاه استقبال کرد و با تمام وجود به میدان آمد، آیتالله مصباح بود.
حجتالاسلام رستمی، رئیسنهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها هم در این مراسم گفت: علاوهبر طرح ولایت که جزو آثار ماندگار علامه مصباح است؛ آثار ارزشمند بسیاری از ایشان بهجا مانده است. ایشان باوجود جایگاه ارزشمند در حوزه عرفان و فلسفه، در مواقعی که احساس میکردند که جامعه نیاز به حضور عالمانه، متعهدانه و با بصیرت برای دفاع از دین در مقابل امواج متعدد روشنفکرنمایی دارد، هیچ ابایی از حضور در این میدان نداشت. این پرچمی که علامه مصباح از اندیشه ناب اسلام و انقلاب اسلامی پیروزمندانه به اهتزاز درآوردهاند، وظیفه همه ما است که تداوم داشته باشد و بر زمین نیفتد.
وی با اشاره به فعالیتهای علامه مصباح یزدی در عرصه آموزش عالی، ابراز داشت: تلاشهایی که علامه در ستاد انقلاب فرهنگی، تالیف کتب درسی و تولید محتوای دانشگاهها و علوم انسانی داشتند، جزو زحمات ستودنی ایشان است.
تبیین فلسفی، معرفتی و تطبیقی اندیشه اهلبیت علیهمالسلام
حجتالاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در مراسم بزرگداشت مقام علامه مصباح یزدی بیان داشت: یکی از ویژگیهای مهم آیتالله مصباح در تبیین فلسفی، معرفتی و تطبیقی اندیشه اهلبیت علیهمالسلام و دین مبین اسلام بود که از همان قبل از انقلاب وجود داشت و در زمان حاضر هم این مهم را به وضوح میدیدیم.
وی ادامه داد: آیتالله مصباح یزدی قبل از انقلاب که مارکسیستها و افکار التقاطی زیادی وجود داشتند و نسل جوان و علاقهمند به معرفت را منحرف میکردند، موسسهای را برای پاسخگویی به شبهات راهاندازی کردند، بعد از پیروزی انقلاب هم که باز جریانات التقاطی و انحرافی تلاش میکردند مسیر انقلاب را منحرف کنند، این ظرفیت فکری آیتالله مصباح یزدی بود که بسیار کمک میکرد به تبیین علمی و فلسفی و معرفتی اندیشههای اسلامی.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه آیتالله مصباح تبیین دقیقی از مسیر درست انقلاب داشت، ابراز داشت: جنبه نهادسازی ایشان متمایزکننده ظرفیت حکیمانه، فیلسوفانه و عالمانه این عالم با بسیاری از عالمان دیگر است و این بسیار اثرگذار خواهد بود و انشاءالله شاگردان علامه مصباح مسیر ایشان را ادامه خواهند داد.
حجتالاسلام سید محمود نبویان نماینده مجلس و عضو موسسه پژوهشی و آموزشی امام خمینی(ره)، حجتالاسلام علی مصباح و... از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.