به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,233
بازدید دیروز: 7,460
بازدید هفته: 16,784
بازدید ماه: 9,693
بازدید کل: 25,876,437
افراد آنلاین: 32
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰۲ اردیبهشت ۱٤۰٤
Tuesday , 22 April 2025
الثلاثاء ، ۲٤ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
614 - اظهارات بی‌شرمانه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا؛ بین مردم غزه و اوکراین تفاوت قائلیم! ۱۴۰۱/۰۵/۲۱

اظهارات بی‌شرمانه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا؛

بین مردم غزه و اوکراین تفاوت قائلیم! 

   ۱۴۰۱/۰۵/۲۱

اتهام مجدد بورل: روسیه از غذا به عنوان سلاح استفاده می کند - خبرگزاری فارس  | خبر فارسی
مقام ارشد اتحادیه اروپا اذعان کرده که غربی‌ها در برخورد با مسائل بین‌المللی از جمله جنایت در غزه و مسئله اوکراین دارای استاندارد دوگانه هستند و با وجود جنایت علیه کودکان در فلسطین، اما برای مقامات اروپایی، اوکراین مهم‌تر است!
سال‌هاست که بسیاری از کارشناسان و ناظران، غربی‌ها را به داشتن استانداردهای دوگانه در موضوع حقوق بشر متهم می‌کنند و تاکنون گزارش‌ها و یادداشت‌های بسیاری در نقد دفاعیات دروغین حقوق بشری مقامات غربی منتشر شده و در بسیاری از آنها با ارجاع به اسناد و مدارک و همچنین واقعیت‌های جاری نظامی بین‌الملل گفته شده که شعار حقوق بشر برای غرب نه یک ارزش، بلکه یک وسیله است.

سکوت و عدم واکنش مناسب کشورهای غربی در برابر سه روز بمباران اخیر مردم فلسطین از سوی صهیونیست‌ها جدیدترین مثال بارز از تهی بودن شعارهای رنگارنگ حقوق بشری غرب است، تا آنجا که حتی «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به این مسئله اذعان کرده است که کشورهای غربی از استانداردهای دوگانه در مسائل بین‌المللی استفاده می‌کنند.
بورل در بخشی از مصاحبه جدیدش با نشریه اسپانیایی «اِل‌پایس» وقتی در برابر سؤالی درباره موضع‌گیری دوگانه و متفاوت اتحادیه اروپا در قبال مردم اوکراین و غزه قرار گرفت، تلاش کرد تا شانه اتحادیه اروپا را از جنایت روزانه‌ای که در فلسطین و به‌ویژه غزه می‌گذرد، خالی کند و بگوید اتحادیه اروپا قادر به انجام کاری برای فلسطینی‌ها نیست و درباره آنچه بر سر مردم فلسطین می‌گذرد، از آمریکا سؤال کنید. بورل در این ارتباط گفت: «حل مسائل مردمی که در یک زندان روباز به اسم غزه گرفتار هستند در دست اتحادیه اروپا نیست و در واقع بدون تعهدی نیرومند از جانب آمریکا، راه‌حلی برای این درگیری در خاورمیانه وجود ندارد.»
جالب آنجاست بورل همزمان که جنایت کشتار 49 فلسطینی طی چند روز اخیر را نادیده گرفت و به شهادت حداقل 17 کودک فلسطینی هیچ اشاره‌ای نکرد، اما در کمال بی‌شرمی مدعی شد که حمایت از اوکراین برای کشورهای غربی یک «ضرورت اخلاقی» است. بورل حتی وضعیت زندگی مردم غزه را «مایه رسوایی و شرمساری» توصیف کرد اما به ریشه‌های این بحران انسانی اشاره‌ای نکرد و فقط نگاهش را به اوکراین دوخت و حمایت از مردم اوکراین را اخلاقی عنوان کرد! معلوم نیست که تفاوت کودکان فلسطینی و اوکراینی به جز رنگ پوست در چیست که مقامات غربی و اروپایی حمایت از اوکراین را اخلاقی می‌نامند ولی هیچ توجه و اشاره‌ای به قتل عام کودکان فلسطینی توسط نظامیان صهیونیستی ندارند! اگر برای غربی‌ها مردم اوکراین مهم هستند و کشتار کودکان فلسطینی اهمیتی ندارد، آیا ما با پدیده‌ای به‌نام تبعیض نژادی مدرن مواجه هستیم! تبعیض نژادی آشکار اروپایی که به صورت کاملا رسمی در جریان سه روز جنگ اخیر علیه مردم فلسطین به رسوایی رسید.
شهدای کودک بمباران غزه به 17 نفر رسید
با وجود آن که چندین روز از بمباران غیرانسانی مردم فلسطین از سوی جنگنده‌های صهیونیستی می‌گذرد، اما فلسطین همچنان زخم دار جنگ سه روزه اخیر است. طی 48 ساعت گذشته حداقل یک کودک و یک شهروند فلسطینی دیگر بر اثر جراحات وارده از سوی صهیونیست در بمباران غزه به شهادت رسیدند و آمار شهدای جنگ سه‌روزه اخیر را به 49 نفر رساندند.
لیان الشاعر، کودک فلسطینی ساکن خان یونس هفدهمین کودک فلسطینی است که بر اثر شدت جراحت‌های وارده در جریان تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه جان خود را از دست می‌دهد.‌هانی الشاعر، یکی از بستگان این کودک گفته است که او درحمله هواپیمای بدون سرنشین طی یک حمله غافلگیرانه توسط صهیونیست‌ها به شدت آسیب دید و به بیمارستان منتقل شد. دو کودک دیگر غزه با نام‌های نایف العودت ۱۴ ساله و محمد ابوکتیفه ۸ ساله در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.
شهادت لیان 11 ساله کافی است تا بتوان گفت که تشت رسوایی حقوق بشر اروپا از بام بر زمین افتاده است و این روزها غربی‌ها سر به زیر برف کرده‌اند تا جنایت متحد صهیونیستی خود در غرب آسیا را نادیده بگیرند.
همزمان، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در بیانیه‌ای عنوان کرد که از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ۳۷ کودک فلسطینی در اراضی اشغالی فلسطین به قتل رسیده‌اند. میشل باشه با تأیید آمار بالای شهادت کودکان در بمباران اخیر، تل‌آویو را مسئول قتل کودکان بی‌گناه در فلسطین اعلام کرد، هرچند حتی با وجود اعلام رسمی سازمان ملل، بعید است که غربی‌ها توجهی به این جنایات داشته باشند.
ادامه حوادث مشکوک در مناطق اشغالی
صهیونیست‌ها اگرچه طی سه روز غزه را زیرشدیدترین بمباران‌ها قرار دادند تا به زعم خود صدای مقاومت را خاموش کنند، اما هنوز چند روزی از بمباران غزه نگذشته که حوادث سلسله وار در مناطق اشغالی فلسطین باردیگر شدت گرفته است. از جمله در بامداد روز جمعه یک اتوبوس مسافربری در حومه شهر قدس از خیابان منحرف شد و به پیاده‌رو برخورد کرد. این حادثه سه کشته و شش زخمی از میان سرنشینان اتوبوس برجای گذاشت، اما مقامات محلی اذعان کردند که این دومین تصادف مرگبار اتوبوس در همان محل طی کمتر از یک هفته گذشته است.
تکرار حوادث مشابه در مناطق اشغالی آرامش روان را از ساکنان صهیونیستی گرفته و آنها می‌دانند که گروه‌های مقاومت فلسطینی به آسانی از خون شهدای خود نخواهند گذشت. از همین رو بسیاری از ساکنان مناطق اشغالی با نگرانی و هراس روزهای آینده را سپری خواهند کرد.

 

با اشاره به بحران انرژی و تورم
 
جوزپ بورل: مردم اروپا باید هزینه حمایت از اوکراین را بپردازند
 
جوزپ بورل ادعا کرد: مردم اروپا باید بهای مبارزه با روسیه را بپردازند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به بحران انرژی و تورم حاصل از جنگ اوکراین گفته مردم این قاره باید بهای حمایت از اوکراین و حفظ وحدت این اتحادیه را بپردازند.
طی نزدیک به 6 ماهی که از جنگ اوکراین می‌گذرد انرژی به بازیگر مهمی در این عرصه تبدیل شده و «بحران انرژی» هر روز عمیق‌تر می‌شود. در اروپا در کنار بحران انرژی، تورم و رکود نیز به شکل افسارگسیخته‌ای گلوی مردم این قاره را می‌فشارد؛ طوری که اخیرا حتی یکی از کارشناسان انگلیسی هشدار داده که افزایش قیمت برق و گاز در انگلیس منجر به مرگ مردم خواهد شد!
همزمان گزارش‌اندیشکده‌ها و نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد بحران انرژی احتمالا بسیار عمیق‌تر از وضعیت کنونی خواهد شد به ویژه این که، زمستان هم در راه است! نشریه آمریکایی بلومبرگ هفته گذشته بود که با انتشار گزارشی از کشیده شدن بحران انرژی به سفره‌های مردم اروپا خبر داده و نوشته بود: «تولیدکنندگان مواد غذایی در اروپا اکنون با افزایش بهای انرژی، گاز، زغال سنگ و برق دست و پنجه نرم می‌کنند که چند برابر قیمت عادی آن به فروش می‌رسد؛ اما هنوز بدترین روز‌ها با فرارسیدن روز‌های تاریک و یخبندان زمستانی در راه است، زمانی‌که تقاضا برای انرژی برای گرمایش و تولید برق افزایش می‌یابد.»
«دویچه وله» آلمان نیز در گزارش جدیدی به رنج بالای شهروندان اروپایی از تورم بالا و گرانی‌های روزافزون پرداخته و با اشاره به افزایش قیمت مواد غذایی، انرژی و اجاره بها نوشته: «زندگی در همه جای اروپا گران‌تر می‌شود. مثل همیشه، فقیرترین افراد جامعه بیشترین ضربه را از این شرایط می‌بینند و ترس و ناامیدی در بین شهروندان در حال افزایش است.»
اما مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جدیدترین اظهارات خود با اشاره به فشاری که جنگ اوکراین بر زندگی مردم اروپا گذاشته تصریح کرد که مردم این قاره باید هزینه حمایت از اوکراین را بپردازند. «جوزپ بورل» در مصاحبه‌ای که روز پنجشنبه در روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» منتشر شد، گفته: «ما باید به شهروندان خود توضیح دهیم که این، جنگ شخص دیگری نیست. مردم باید بهای حمایت از اوکراین و حفظ وحدت اتحادیه اروپا را بپردازند.» به گزارش شبکه روسی «راشا تودی»، او با بیان این که هزینه‌ها باید «عادلانه» توزیع شود، افزوده: «ما در جنگ هستیم. این چیزها رایگان نیست.» «بورل» در ادامه به تورم فزاینده و کمبود بالقوه انرژی اشاره کرده که کشورهای اروپایی پس از تصمیم به تحریم روسیه، با آن مواجه شده‌اند. بروکسل از کشورهای عضو خواسته که مصرف خود را کاهش دهند تا آمادگی بیشتری برای اوج تقاضا در زمستان امسال داشته باشند، اما برخی از کشورها با این پیشنهاد مخالفت کرده‌اند. به گزارش فارس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت که اروپا باید برای ادامه درگیری در اوکراین برای مدت طولانی آماده‌باشد. وی درباره اهداف اروپا گفت: اگر روسیه در این جنگ پیروز شود و بخشی از خاک اوکراین را اشغال کند، ما اروپایی‌ها شکست خورده‌ایم و با تهدید بسیار بزرگ‌تری مواجه خواهیم شد.
بلومبرگ: پیش‌بینی‌ها غلط بود
با وجود تاثیرات شدید جنگ اوکراین بر اقتصاد اروپا تارنمای بلومبرگ اقتصادی در گزارشی از تاثیر ناچیز تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه خبر داده و نوشته است:«با وجود کوچک شدن‌اندازه اقتصاد روسیه پس از آغاز جنگ اوکراین و اعمال تحریم‌های غرب، میزان آن کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. »
به گزارش ایرنا؛ این تارنمای اقتصادی به نقل از ۱۲ تحلیل گر نوشت:« تولید ناخالص داخلی روسیه در سه ماهه دوم ۲۰۲۲ که نخستین دوره کامل سه ماهه از هنگام آغاز حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) به شمار می‌رود، برای نخستین بار در این سال تنها به میزان ۴.۷ درصد کاهش یافته است.بلومبرگ افزوده که گرچه‌اندازه اقتصاد روسیه در نیمه دوم ۲۰۲۲ زیر فشار تحریم‌های گسترده قرار داشته، اما‌اندازه آن کمتر از میزان پیش‌بینی کوچک شده است. تحلیل گران پیش‌بینی کرده بودند که‌اندازه اقتصاد روسیه طی این مدت نزدیک ۹ تا ۱۰ درصد کوچک شود.    بر اساس این گزارش احتمالا اقتصاد روسیه در پی اعمال محدودیت‌ها و تحریم‌های گسترده غرب به شرایط سال ۲۰۱۸ بازگشته است.   هر چند بر اساس ارزیابی بانک مرکزی روسیه،‌اندازه اقتصاد این کشور تنها به‌اندازه ۴.۳ درصد کوچک شده است.بر اساس ارزیابی بانک جهانی؛ ارزش اقتصاد روسیه در سال ۲۰۱۸، یک تریلیون و ۶۶۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۱ یک تریلیون و ۷۸۰ میلیارد دلار بوده است.داده‌های رسمی روسیه نیز میزان رشد اقتصاد روسیه را در سه ماهه نخست ۲۰۲۲ میلادی ۳.۵ درصد نشان می‌دهد.این گزارش می‌افزاید:«کارزار تحت رهبری آمریکا برای منزوی ساختن روسیه و چین از طریق تحریم‌های شدید شکست خورده است.»
حمله مجدد به بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا
خبر دیگر از جنگ اوکراین این که بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا بار دیگر روز پنج شنبه هدف حمله تروریستی قرار گرفت.بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا در اوکراین در حالی برای دومین بار هدف حمله راکتی قرار گرفته که سازمان ملل درخصوص وقوع فاجعه در این تأسیسات هشدار داده است.
به گزارش فارس، نیروگاه اتمی «زاپوریژیا» در اوکراین روز پنجشنبه برای دومین بار هدف حمله راکتی قرار گرفته و این بار هم مسکو و کیف یکدیگر را بابت آن مقصر دانسته‌اند.به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، روسیه و اوکراین یکدیگر را به شلیک پنج راکت به انبار پسماندهای رادیواکتیو بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا متهم کرده‌اند.از یک سو سازمان اتمی اوکراین می‌گوید دور جدید حملات روسیه به نیروگاه« زاپوریژیا» علیه یکی از ۶ رآکتور آن موجب به راه افتادن دود غلیظ و آسیب به حسگرهای پرتوزایی شده است.از سوی دیگر شبکه «راشا تودی» به نقل از یکی از «مقامات منطقه‌ای» نوشته است، نیروهای اوکراینی با استفاده از توپخانه سنگین از کرانه رود« دنیپر» این حمله را انجام داده‌اند.این مقام دولت محلی گفته است، نیروهای اوکراینی در تلاش هستند انبار بتنی که هزاران تُن پسماند رادیواکتیو در آن نگه‌داری می‌شود تخریب کنند.این دومین بار است که نیروگاه اتمی زاپوریژیا تحت کنترل نیروهای روسی و توسط کارشناسان اوکراینی اداره می‌شود تحت حمله راکتی قرار می‌گیرد. وزارت امور خارجه آمریکا دیروز اعلام کرد از «غیرنظامی شدن» این نیروگاه حمایت می‌کند.پس از حمله اول به این نیروگاه «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد که تداوم درگیری‌ها اطراف این تأسیسات ممکن است «به فاجعه منجر شود»«ایوان نِچایف» معاون سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز پنج شنبه گفت: «بمباران نیروگاه زاپوریژیا توسط اوکراین یک اقدام تروریستی است و می‌تواند منجر به فاجعه‌ای شود که پیامدهای آن فراتر از حادثه چرنوبیل است.»