742 - معرفی قطعنامهای در کنگره آمریکا برای اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
«کلاودیا تنی»، قانونگذار جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا با معرفی قطعنامهای از اتحادیه اروپا خواسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای «اصطلاحاً تروریستی» آن اتحادیه قرار دهد.
این قانونگذار تندرو کنگره آمریکا در این قطعنامه سپاه پاسداران را به سرکوب معترضان، ارتکاب جرائم حقوق بشری، آموزش، تسلیح و تأمین مالی گروههای نیابتی در خاورمیانه، حمایت از دولت بشار اسد در سوریه و غیره متهم کرده است.
قانونگذار آمریکایی همچنین از دولت جوبایدن، رئیسجمهور آمریکا هم خواسته اتحادیه اروپا را برای انجام این اقدام تحتفشار قرار دهد.
معرفی این قطعنامه چند روز بعدازآن صورت گرفت که یک گروه دوحزبی متشکل از ۱۳۰ قانونگذار آمریکایی دوشنبه با ارسال نامهای، از اتحادیه اروپا خواستند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای بهاصطلاح «تروریستی» قرار دهد. در آن نامه خطاب به جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا شده بود که سپاه «آزادانه و آشکارا توطئههایی را برای هدف قرار دادن شهروندان در سراسر اتحادیه اروپا انجام داده است.»
این گروه از قانونگذاران آمریکایی به رهبری کتی منینگ، توماس کین و بیل کیتینگ از اعضای مجلس نمایندگان، در این نامه از بورل خواستند با توجه به «تهدید سپاه» با این موضوع با حداکثر فوریت رسیدگی کند.
اوایل فروردین هم ۱۲ نماینده مجلس سنای آمریکا در نامهای به جوزپ بورل از او خواستهاند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای «تروریستی» قرار دهد.
به گزارش فارس، پارلمان اروپا چندی پیش قطعنامهای غیر الزامآور را به تصویب رساند که از اتحادیه اروپا میخواست نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی این اتحادیه قرار دهد. باوجوداین، اتحادیه اروپا یک هفته بعدتر علیرغم اعمال تحریمهای جدید علیه برخی از اعضای سپاه پاسداران، از قرار دادن نام سپاه در فهرست مذکور خودداری کرد.
ایران پیشتر هشدار داده بود که در صورت هرگونه اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پاسخی متناسب به این اقدام خواهد داد.
بورل روز سوم بهمنماه قبل از آغاز نشست شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا تأکید کرد که قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمانهای تروریستی نیازمند تصمیم دادگاه است.
«آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان هم روز یک اسفند گفت کارشناسان آلمانی هیچ مبنای حقوقی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» اروپا پیدا نکردهاند او گفت: «تا الآن ما دلایل حقوقی در اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی را نداریم.»
وزارت خارجه آلمان
روز ۳۰ دیماه هم اعلام کرده بود که قرار دادن سپاه در چنین فهرستی با موانع حقوقی روبهرو است.
کریستوفر برگر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز ۳۰ دیماه در یک نشست خبری در برلین گفته بود: «موضع ما این است که چنین اقدامی ازلحاظ سیاسی با عقل جور درمیآید- و وزیر خارجهمان چندین بار این موضوع را مورد تأکید قرار داده است.»
اقدام ضدایرانی پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران دنبالهروی از سیاست ترامپ است که برای اولین بار
نهاد نظامی رسمی یک کشور را در فهرست موسوم به تروریستی قرار داد.
تحرکات اروپاییها برای اقدام ضد سپاه پاسداران با واکنش مقامهای جمهوری اسلامی ایران روبهرو شده است.
سید آیتالله رئیسی رئیسجمهور ایران این حرکت را از روی استیصال خواند و افزود این اقدام «پس از تلاشهای ناموفق خیابانی آنها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور است و این اقدام برخلاف قوانین بینالملل و منشور ملل متحد است».