به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 12,523
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 47,612
بازدید ماه: 186,784
بازدید کل: 25,173,680
افراد آنلاین: 87
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
3742 - کنعانی: به آمریکا اعتماد نخواهیم کرد ۱۴۰۲/۰۴/۰۵

کنعانی: به آمریکا اعتماد نخواهیم کرد   

  ۱۴۰۲/۰۴/۰۵

کنعانی: به آمریکا اعتماد نخواهیم کرد/ مقامات افغان حقآبه ایران را به رسمیت  می‌شناسند | حزب الله نیوز

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با خبرنگاران ضمن ‌اشاره به فرا رسیدن هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی و برنامه‌های وزارت امور خارجه در این ارتباط گفت: به‌زودی گزارش سالیانه نقض حقوق بشر در موضوعات مختلف توسط آمریکا را منتشر می‌کنیم و در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهیم.
وی در ارتباط با آخرین وضعیت تبادل زندانیان بین  ایران و آمریکا با ارائه توضیحاتی در مورد اقدامات صورت گرفته از سوی ایران طی ماه‌های گذشته برای تحقق این موضوع گفت:  کماکان این موضوع در دستور کار ماست و از طریق طرف‌هایی که با حسن نیت در پی ایفای نقش در این زمینه  هستند، این موضوع در حال پیگیری است. البته باید ببینیم که دولت  آمریکا برای تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه آمادگی لازم را دارد یا خیر؟
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر ایجاد تفاهم نانوشته بین ایران و آمریکا در  ارتباط با موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز گفت: ما گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها را تایید نمی‌کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود در ارتباط با گفت‌وگوی تلفنی اخیر بین وزیر خارجه ایران و سوئد در ارتباط با مسائل کنسولی و اینکه آیا با توجه به انجام این گفت‌وگوی تلفنی در آینده نزدیک شاهد تبادل زندانیان بین ایران و سوئد خواهیم بود، اظهار کرد: در ارتباط با موضوع آقای حمید نوری این جزو مطالبه ما از دولت سوئد است که ایشان را بدون قید و شرط آزاد کنند.
کنعانی با ‌اشاره به دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با بازداشت حمید نوری و حکم داده شده به وی، گفت: ما همواره در گفت‌وگو با مقامات سوئدی از جمله در گفت‌وگوی اخیر وزیر خارجه با وزیر خارجه سوئد این موضوع را تاکید کردیم که باید آقای نوری هر چه زودتر آزاد شود. ما آزادی این شهروند را با جدیت دنبال می‌کنیم.
راهکار بحران یمن سیاسی است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با گسترش همکاری‌های ایران و عربستان از سطح سیاسی به سطح اقتصادی نیز گفت: در مذاکراتی که بین وزیران خارجه ایران و عربستان در پکن، آفریقای جنوبی و تهران برگزار شد دو طرف بر اهمیت گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه اقتصادی تاکید کردند.
وی با بیان اینکه دو کشور ایران و عربستان دو کشور مهم در منطقه هستند و می‌توانند نقش سازنده و اثرگذاری در حفظ صلح و ثبات در منطقه داشته باشند در پاسخ به سؤالی در مورد تاثیر روابط ایران و عربستان بر بحران یمن نیز گفت: ما از همان ابتدا در بحث یمن تلاش کردیم که مانع ادامه جنگ شویم و همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که راهکار بحران در یمن سیاسی است و در همین ارتباط همکاری‌های خوبی نیز با نماینده سازمان ملل در امور یمن داشتیم.
به دولت آمریکا اعتماد نداریم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه مقدمات بازگشایی سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد فراهم شده است و بر اساس گفته مقامات عربستان سعودی ان‌شاءالله به‌زودی شاهد این اتفاق خواهیم بود، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه به تازگی مذاکراتی مخفیانه بین منطقه اقلیم کردستان و آمریکا انجام شده که آمریکایی‌ها پدافندهای پیشرفته‌ای در اختیار اقلیم کردستان جهت مقابله با برخوردهای ایران با گروه‌های تروریستی در منطقه قرار دهند، تصریح کرد: بر اساس روابط خوب همسایگی بین ایران و عراق و مبتنی بر توافقنامه امنیتی بین دو کشور ما انتظار داریم که دولت مرکزی عراق به وظایف خود در ارتباط با موضوع امنیت مرزها عمل کند و به این تعهدات پایبند باشد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: ما هیچ‌گاه به دولت آمریکا اعتماد نداشته‌ایم و اعتماد نخواهیم کرد. دولت آمریکا منافع خود را در ایجاد بی‌ثباتی و تنش در منطقه دنبال می‌کند. دولت عراق نیز حتما در این زمینه روشنگری انجام خواهد داد و مقامات اقلیم هم باید در این خصوص توضیح دهند و باید ببینیم توضیح آنها در این رابطه چیست.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که به تازگی اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه برخی از اعضای کنگره در آمریکا به دنبال تصویب طرحی هستند که تحریم‌های آمریکا علیه ایران دائمی‌ شود و در این ارتباط نیز اقدامات اولیه برای تصویب چنین طرحی انجام شده است، گفت: از طرفی شاهد اصرار از سوی آمریکایی‌ها برای انجام مذاکره و حل و فصل موضوعات اختلافی و موضوع برجام هستیم و از طرف دیگر شاهد تلاش‌هایی برای ایجاد چارچوب‌های جدید قانونی برای حفظ و تشدید تحریم‌ها علیه ایران، اینها با یکدیگر در تضاد و تناقض هستند و دوگانگی وجود دارد.
وی همچنین با بیان اینکه آمریکایی‌ها به موضوع اعمال تحریم علیه دولت‌های مستقل اعتیاد پیدا کرده است و متاسفانه تحریم به ابزاری در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است، ادامه داد: تحریم‌های یک‌جانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران عملا منجر به نتایج مورد نظر این کشور نشده است. ایران در حوزه روابط خارجی خود به دو اصل تقویت روابط متوازن با دیگر کشورها و هم بحث خنثی‌سازی تحریم‌ها توجه دارد و اقدامات خود را در این حوزه ادامه می‌دهد.
مقامات افغانستان حقآبه ایران را به رسمیت می‌شناسند
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد آخرین پیگیری‌های تهران در مورد حقآبه ایران از هیرمند و رایزنی‌های انجام شده با مقامات طالبان در این زمینه گفت: مذاکرات ما با مقامات دولت سرپرستی افغانستان، در سطوح مختلف در این زمینه ادامه دارد و گفت‌وگوهای تخصصی نیز در این ارتباط انجام شده است.
وی تصریح کرد: مقامات دولت سرپرستی افغانستان بر حقآبه دولت ایران مبتنی بر عهدنامه موجود میان دو کشور تاکید دارند و آن را به رسمیت می‌شناسند. آنها دلایلی را مطرح می‌کنند از جمله کم‌آبی یا خشکسالی که طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مفاد عهدنامه معتقد است چنین ادعایی باید در مذاکرات فنی و همچنین بازدید گروه‌های فنی طرف ایرانی مورد توجه و بررسی دقیق قرار گیرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص برگزاری مذاکرات رفع تحریم‌ها بین ایران و طرف‌های اروپایی در چند هفته اخیر در ابوظبی و دوحه گفت: با توجه به تمایل طرف‌های اروپایی برای گفت‌وگو با جمهوری اسلامی ایران نشست‌های جداگانه‌ای با حضور آقای باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها با مقامات سه کشور اروپایی در ابوظبی و همچنین آقای انریکه مورا در دوحه قطر برگزار شد. در این ملاقات‌ها موضوعات مورد علاقه مختلفی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت. یکی از این موضوعات، مذاکرات رفع تحریم‌ها و مسیر پیش رو در این زمینه بود. فضای مذاکرات جدی و صریح بود و جمهوری اسلامی ایران به صورت صریح مواضع خود را به طرف‌های اروپایی منتقل کرد و دیدگاه‌های طرف مقابل نیز شنیده شد.
موضع جمهوری اسلامی در قبال آمریکا کاملا روشن است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با دیپلماسی فعال ایران در تعامل با کشورهای مختلف بدون گره زدن آن به مذاکرات با آمریکا تصریح کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با آمریکا کاملا روشن است و جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که در عمل اثبات کرده، روابط خارجی خود و تامین منافع ملی خود را به سرنوشت روابط با کشوری خاص یا موضوع و پرونده خاصی گره نزده و نخواهد زد. ما در روابط خارجی‌مان مبتنی بر مصالح و منافع ملی عمل می‌کنیم.
وی با بیان اینکه نگاه ما به‌ویژه در دولت سیزدهم ایجاد روابط متعادل و متوازن با کشورهای مختلف مبتنی بر احترام متقابل است، گفت: در ارتباط با دولت آمریکا هیچ‌گاه این احترام را شاهد نبودیم. بنابراین تغییر بنیادین رفتار دولت آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران مقدمه هر تغییر نگاه و نگرش خواهد بود.
به گزارش ایسنا‌، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد اقدام اخیر دولت آلبانی در برخورد با اعضای گروهک تروریستی منافقین گفت: عملکرد جنایت‌آمیز این گروهک تروریستی در حق ملت ایران و حتی در حق ملت عراق در همراهی با رژیم بعثی صدام کاملا روشن است. ما در ارتباط با پیگیری جنایات این گروهک تروریستی از منظر حقوقی و قضایی و انجام مذاکرات سیاسی همواره اقدامات زیادی داشته‌ایم. اقدامات ما از طریق پلیس بین‌الملل که قبلا انجام شده ادامه خواهد داشت و مسئولیت هر کشوری که اعضای این گروهک در آنجا قرار دارند این است که اقدامات لازم را برای برخورد حقوقی و قضایی علیه آنها انجام دهد. در ارتباط با آلبانی هم قبلا اقدامات حقوقی لازم را انجام داده‌ایم و از طرق مختلف نظراتمان را در مورد این گروهک تروریستی به دولت آلبانی اعلام کرده‌ایم. انتظار داریم که دولت آلبانی و دیگر دولت‌هایی که احیانا اعضا و رهبران این سازمان تروریستی در آن جا حضور دارند اقدامات مسئولانه و لازم را در قبال این تروریست‌ها انجام دهند.