به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8
بازدید دیروز: 901
بازدید هفته: 7,077
بازدید ماه: 8
بازدید کل: 23,784,377
افراد آنلاین: 2
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۳۱ اردیبهشت ۱٤۰۳
Tuesday , 21 May 2024
الثلاثاء ، ۱۳ ذو القعدة ۱٤٤۵
خرداد 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
313029282726
آخرین اخبار
770 - سخنگوی وزارت خارجه چین: بعضی از تدابیر محدودکننده قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران در اکتبر سال جاری منقضی می‌شوند ۱۴۰۲/۰۴/۱۷
سخنگوی وزارت خارجه چین: 
  بعضی از تدابیر محدودکننده قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران
در اکتبر سال جاری منقضی می‌شوند
  ۱۴۰۲/۰۴/۱۷

سخنگوی وزارت خارجه چین: رزمایش ما تهدیدی علیه تایوان نیست - ایرنا

به گزارش فارس، «وانگ ون‌بین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز جمعه به بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی علیه ایران پس از نشست شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت که 8 سال پیش در تأیید برجام صادر شد، واکنش نشان داد و خواستار تفسیر «دقیق» مفاد این قطعنامه شد.
سه کشور اروپایی در آن بیانیه از اینکه برخی از محدودیت‌های این قطعنامه اکتبر سال جاری منقضی می‌شوند، ابراز نگرانی کردند و با بیان ادعاهای اثبات‌نشده، ایران را به نقض تعهدات هسته‌ای خود ذیل توافق هسته‌ای برجام متهم کرده‌اند.
در این بیانیه، بدون‌ اشاره به خروج آمریکا از برجام و بدعهدی کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان ذیل این توافق آمده است: «اکنون بیش از چهار سال است که ایران در حال نقض تعهدات هسته‌ای خود ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است و برنامه هسته‌ای این کشور به سطوح خطرناکی رسیده است.»
بیانیه سه کشور اروپایی در چندین بند، ایران را به نقض تعهدات خود در زمینه غنی‌‌سازی اورانیوم، فعالیت‌های تحقیق و توسعه و توسعه موشکی متهم کرده و علاوه‌بر آن، ادعاهای پیش‌تر تکذیب‌شده از سوی تهران و مسکو درخصوص ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را تکرار کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری در واکنش به یک سؤال که نظر چین را درباره بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی خواستار شده بود، گفت: «تمایل دارم تأکید کنم که مفاد مرتبط قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل بایستی به صورت دقیق تفسیر شوند و به طور کامل به اجرا درآیند. این به مرجعیت و کارآمدی قطعنامه‌های سازمان ملل مربوط می‌شود.»
سخنگوی وزارت خارجه چین درباره منظورش از تفسیر دقیق و اجرای کامل قطعنامه 2231 توضیح بیشتری ارائه نکرد اما به نظر می‌رسد این اظهارات او ناظر به گزارش‌هایی است که ادعا می‌کنند کشورهای اروپایی قصد دارند علی‌رغم انقضای تحریم‌های موشکی علیه ایران در اکتبر سال جاری میلادی، تحریم‌های خود علیه بخش موشکی ایران را حفظ کنند.
خبرگزاری رویترز هفته گذشته مدعی شده بود انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند تحریم‌های موشک‌های بالستیک علیه ایران را که طبق مفاد توافق هسته‌ای برجام بایستی در ماه اکتبر منقضی شود، حفظ کنند.
مطابق مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که حدود ۸ سال پیش برای تأیید برجام صادر شد، محدودیت‌های اعمال‌شده این سازمان در خصوص فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالستیک ایران اکتبر ۲۰۲۳ منقضی خواهند شد.
نماینده چین در سازمان ملل هم روز گذشته به صورت ضمنی به گزارش‌ها درباره کشورهای غربی برای حفظ تحریم‌های موشکی علیه ایران بعد از اکتبر سال جاری میلادی واکنش نشان داد و خواستار آن شد از تکرار «نمایش مضحک» سال ۲۰۲۰ برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران جلوگیری شود.
نماینده چین گفت: «در همین حال، ما طرفدار این هستیم که شورای امنیت نقش سازنده‌ای در موضوع برنامه هسته‌ای ایران ایفا کند. بعضی از تدابیر محدودکننده قطعنامه ۲۲۳۱ [علیه ایران] در اکتبر سال جاری منقضی می‌شوند و نمایش مضحک پیرامون مکانیسم‌ اسنپ‌بک در ۲۰۲۰ نباید تکرار شود.»
دولت آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ با آنکه در سال 2018 از برجام خارج شده بود، سال 2020 در نامه‌ای به سازمان ملل مدعی شد که به عنوان یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در این توافق، مکانیسم موسوم به اسنپ‌بک را فعال کرده و تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازگردانده است.
به فاصله ‌اندکی بعد از آن ادعا 13 عضو شورای امنیت مخالفت خود را با اقدام آمریکا اعلام کردند. تنها آمریکا و جمهوری دومینیکن با فعال‌‌سازی این مکانیسم علیه ایران موافقت کردند.
منظور از مکانیسم اسنپ‌بک (ماشه) همان «سازوکار حل اختلافات» در بندهای ۳۶ و ۳۷ در توافق هسته‌ای برجام است که در آنها مسائل مربوط به حل و فصل اختلاف میان طرف‌های برجام، در صورت بروز مناقشه مفصلاً شرح داده شده‌اند.
این دو بند از آنجا که رجوع به آنها می‌تواند به بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران منجر شود به «مکانیسم ماشه» معروف شده‌اند. هر یک از طرف‌های گروه ۱+۴ در صورت متهم کردن ایران به نقض مفاد آن، می‌توانند از آن برای برگرداندن قطعنامه‌های تحریمی بین‌المللی استفاده کنند.
البته خبرگزاری رویترز در خبر هفته گذشته خود تصریح کرده بود رفتار کشورهای اروپایی به معنای آن خواهد بود که این کشورها قصد فعال کردن سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» را ندارند و تنها به دنبال حفظ تحریم‌های خود علیه برنامه موشکی ایران هستند.
وانگ ون‌بین، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز جمعه گفت: «محور قطعنامه 2231 شورای امنیت اجرای برجام است. مسئله بغرنج در وضعیت فعلی این است که آمریکا به صورت یک‌جانبه از توافق خارج شد و به فشار حداکثری علیه ایران متوسل شد که ایران به این مسئله با برخی گام‌های متقابل پاسخ داد.»
وی اضافه کرد: «مبرم‌ترین وظیفه در حال حاضر این است که همه طرف‌ها اجرای کامل و موثر برجام را از طریق گفت‌وگو و مذاکره از سر بگیرند و از برداشتن هر گامی که ممکن است به تشدید تنش‌ها و افزایش‌ اختلاف‌ها منجر شده خودداری کرده و شرایط لازم برای تلاش‌های دیپلماتیک را ایجاد کنند.»
سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد: «چین ارتباط‌ و هماهنگی با طرف‌های مرتبط جهت برگرداندن زودهنگام برجام به مسیر خود و محافظت از مرجعیت و کارآمدی قطعنامه 2231 را ادامه خواهد داد.»
مدیر کل آژانس اتمی: همکاری با ایران ادامه دارد
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک کنفرانس خبری در توکیو گفته همکاری با ایران ادامه دارد.
به گزارش فارس، رافائل گروسی با وجود این گفت که همکاری با ایران در سطحی که او دوست دارد باشد نیست. او گفت: «همکاری آژانس با ایران ادامه دارد اما نه در سطحی که دوست دارم باشد.»
وی اضافه کرد: «من این موضوع را به همکاران ایرانی‌ام گفته‌ام.»
گروسی اوضاع پیرامون توافق هسته‌ای را «دشوار» توصیف کرد. او گفت: «اوضاع دشوار است... تلاش‌های پیرامون برجام فعلاً متوقف شده است... در آن حوزه اتفاقات زیادی در جریان نیست.»
آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال گذشته در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شد.
کشورهای غربی از طریق به راه‌انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.
جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین درخصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده است.
رافائل گروسی درباره سفر خود در ماه مارس به ایران که به حصول یک توافق میان دو طرف انجامید گفت که «چندین مسئله میان دو طرف معلق مانده است.» گروسی گفت؛ با همتایان ایرانی خود بر سر «بیانیه مشترک و برخی فعالیت‌هایی که لازم است انجام دهیم» به توافق رسیده است.
ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسفندماه گذشته اعلام کردند به توافقی برای ادامه همکاری‌های مشترک دست پیدا کرده‌اند.
در آن بیانیه آمده بود ایران و آژانس به توافق رسیده‌اند «تعاملات بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیت‌های آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامه‌های جامع پادمانی صورت خواهد پذیرفت.»
گروسی در پاسخ به یک سؤال گفت: «اجرای این توافق به شدت کند بوده است. من تلاش می‌کنم کارها را سرعت ببخشم تا از تشدید تنش‌ها در آن منطقه از دنیا جلوگیری کنم.»
محمد اسلامی رئیس ‌سازمان انرژی اتمی چهارشنبه (14 تیر) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: روابط ما با آژانس بر مبنای پادمان و NPT است، نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر.
پیش‌تر، علی خضریان، سخنگوی اصل نود مجلس شورای اسلامی با‌ اشاره به گزارش ۱۰ خرداد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام مبنی بر توافق این آژانس با سازمان انرژی اتمی ایران در مورد افزایش نظارت‌ها و ایجاد نظارت‌های فراپادمانی اظهار کرده بود: توافق صورت گرفته، خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و تأکید رهبر معظم انقلاب بر عدم تخطی از این قانون است که ایشان این موضوع را در دیدار با دانشمندان و مقامات صنعت هسته‌ای تصریح فرمودند.
دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یک‌جانبه از توافق هسته‌ای برجام خارج شد و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.
جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش عمل کرد، اما بعد از آن اعلام کرد به موجب مفاد مندرج در برجام تعهداتش ذیل این توافق را کاهش خواهد داد.
ایران بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.