به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 10,732
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 45,821
بازدید ماه: 184,993
بازدید کل: 25,171,889
افراد آنلاین: 102
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
3804 - اخراج سفیر سوئد و قطع رابطه با این کشور خواسته بر حق مردم است ۱۴۰۲/۰۴/۳۰

اخراج سفیر سوئد و قطع رابطه با این کشور خواسته بر حق مردم است 

  ۱۴۰۲/۰۴/۳۰

تجمع دانشجویان و مردم در محکومیت اهانت به قرآن مقابل سفارت سوئد | خبرگزاری  فارسراهپیمایی سراسری نمازگزاران جمعه در محکومیت اهانت به قرآن رکریم/ تجمع جمعی  از دانشجویان و مردم مقابل سفارت سوئد در تهران/ وزارت دفاع: تداوم اهانت به  قرآن نشان از نفوذ جریان جهانی

جمعی از دانشجویان و مردم در محکومیت اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد و حمایت دولت سوئد از این اقدام، مقابل سفارت این کشور تجمع کردند و اخراج سفیر سوئد و قطع رابطه با این کشور را خواستار شدند.
به گزارش فارس، دانشجویان و مردم در این تجمع که مقابل سفارت سوئد در تهران برگزار شد، با سر دادن شعارهایی ضمن محکوم کردن اهانت به قرآن، به شدت خواستار اخراج سفیر سوئد و قطع رابطه با این کشور شدند. خواسته بر حق دانشجویان و مردم، شایسته و بایسته است که از سوی دولت انقلابی اجرا شود.
روز پنج‌شنبه و برای دومین بار ظرف چند هفته اخیر «سلوان مومیکا» شهروند عراقی ـ سوئدی با حمایت پلیس سوئد اقدام به اهانت به قرآن کریم کرد.
در همین ارتباط و در واکنش به هتک حرمت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد، شامگاه پنج‌شنبه
۲۹ تیر، سفیر سوئد در تهران توسط ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به این اقدام موهن به وی ابلاغ شد.
پلیس سوئد روز چهارشنبه (۲۸ تیر ماه) از صدور مجوز برای برگزاری تجمع اعتراضی در بیرون سفارت عراق در استکهلم خبر داد و برخی رسانه‌ها اعلام کردند که سازمان‌دهندگان این تجمع اعتراضی قصد سوزاندن مجدد کتاب مقدس مسلمانان را دارند. این اقدام برای دومین بار توسط این شهروند عراقی- سوئدی صورت گرفت. پس از آن دولت عراق ضمن برگزاری نشست اضطراری درخصوص هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد، کاردار خود را از استکهلم فراخواند و از سفیر سوئد خواست که بغداد را ترک کند. پیش از این نیز پلیس سوئد اعلام کرد مجوز برگزاری اعتراضی را صادر کرده که سازمان‌دهنده آن قصد دارد روز چهارشنبه هفتم تیر ماه و در آغاز تعطیلات سه روزه عید قربان، در بیرون از مسجد اصلی استکهلم به قرآن کریم اهانت کرده و آن را بسوزاند.
پس از آن بود که یک سوئدی عراقی‌الاصل به نام «سلوان مومیکا» (۳۷ ساله) در استکهلم و در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید. این اقدام با واکنش تند کشورهای مسلمان رو‌به‌رو شد. بسیاری از کشورها اقدام به احضار سفرای سوئد و اعتراض به این اقدام اهانت‌آمیز کردند و راهپیمایی‌ و تجمعات اعتراضی در مقابل سفارتخانه‌های سوئد در کشورهای مسلمان و از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
دستگاه قضایی عراق بعد از آن حکم جلب این شهروند سوئدی عراقی‌تبار را صادر کرد و وزارت خارجه عراق از دولت سوئد خواست تا فرد هتاک را برای محاکمه به این کشور تحویل دهد. هتک حرمت قرآن کریم در سوئد همچنین کاردار سفارت سوئد در تهران در غیاب سفیر این کشور را به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کشاند. این دیپلمات سوئدی توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه به این وزارتخانه احضار و ضمن محکومیت این اقدام، از سکوت و رفتار منفعلانه دولت این کشور انتقاد شد.
علاوه‌بر این، جمهوری اسلامی ایران اعزام سفیر جدید خود به استکهلم را نیز در اعتراض به این اقدام متوقف کرد.
اول بهمن ماه ۱۴۰۱ نیز تعدادی از گروه‌های افراطی در اقدامی هتاکانه اقدام به آتش زدن قرآن کریم در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم کردند.
سخنگوی پلیس سوئد هم در اقدامی اسلام‌ستیزانه عنوان کرد که به رهبر اسلام‌ستیز حزب راست‌افراطی استرام کورس دانمارک اجازه داده تا در راهپیمایی مقابل سفارت ترکیه، قرآن را بسوزاند. این اقدام هتاکانه واکنش تند دولت ترکیه را به همراه داشت. این اقدام همچنین واکنش تند جمهوری اسلامی ایران، جهان اسلام و حتی برخی از کشورهای غیرمسلمان را به همراه داشت.
ظهر دیروز نیز نمازگزاران بعد از نماز جمعه در سراسر کشور با برگزاری راهپیمایی اهانت به قرآن کریم را محکوم کردند.

 

   خروش جهان اسلام علیه قرآن‌سوزی در استکهلم

سفارت سوئد در عراق به آتش کشیده شد

خروش جهان اسلام علیه قرآن‌سوزی در استکهلم سفارت سوئد در عراق به آتش کشیده شد  – صراط عشق؛ مجله ی فرهنگی، معرفتی، ادبی، هنری

 

باز هم خبری دردآور و البته تأمل‌برانگیز: «پناهنده عراقی‌الاصل 37 ساله‌ای که هشتم تیر ماه در مقابل مسجد استکهلم سوئد با اهانت به قرآن کریم، ‌آن را آتش زده بود، پنجشنبه (۲۹ تیر)، بار دیگر با حمایت مستقیم دولت و پلیس سوئد در مقابل سفارت عراق در استکهلم، با پاره کردن یک نسخه از قرآن کریم، پرچم عراق را نیز آتش زد.» همزمان با اعتراضات و جوش‌وخروشِ مسلمانان و غیرمسلمانان به همان اقدام اول، دولت سوئد سخن از تغییر قانون زده بود تا دیگر کسی در این کشور اجازه توهین به مقدسات را نداشته باشد؛ اما گویا تا اطلاع ثانوی هر سودازده‌ و بیمار روانی می‌تواند در لباسِ آزادیِ «بیان» به «عمل»‌هایی چون پاره کردن و آتش زدنِ مقدسات بپردازد و این کشور نیز متکفلِ حمایت از «نفرت‌پراکنان» خواهد بود. البته چند ساعت بعد از این جنایت، جمعی از مسلمانان خشمگین ساکن استکهلم نیز با تجمع مقابل سفارت عراق در این شهر، به این اقدام موهن اعتراض کردند و فریادهای «لا اله الا الله، محمد رسول‌الله» سر دادند. کشورهای دیگر نیز یک به یک وارد معرکه شده و نشان دادند، اجازه چنین گستاخی‌هایی را نخواهند داد.

حمله به سفارت سوئد در عراق
بسیاری از عراقی‌ها که می‌توان بینشان حامیان جریان صدر را نیز یافت، این بار دیگر خویشتن‌داری نکردند و سفارت کشور سوئد که دولتش حمایت‌کننده از فرد هتاک بود را در بغداد به آتش کشیدند. همچنین سفارت سوئد در بغداد از تعطیلی آن و تعلیق خدمات آن تا اطلاع ثانوی به دلیل تظاهرات در اطراف ساختمان خبر داد. دولت سوئد نیز همه کارکنان و دیپلمات‌های خود را منتقل کرده است. همچنین در خبرها آمده است که معترضان عراقی در میدان التحریر واقع در مرکز بغداد، با در دست داشتن نسخه‌های از کتاب آسمانی قرآن، و نیز با بلند کردن تصاویری از مراجع دینی شیعه و رهبر انقلاب و سرداران مقاومت، تجمع کردند تا اهانت به قرآن کریم و مجوز مسئولان سوئدی را برای جسارت مجدد به مقدسات قویا محکوم کنند.
اخراج سفیر سوئد از عراق
در پی این رویداد خبرگزاری رسمی عراق اعلام کرد که نخست‌وزیر این کشور دستور اخراج سفیر سوئد از خاک عراق را صادر کرده است. همچنین «شیاع السودانی»، نخست‌وزیر عراق، از وزارت خارجه عراق خواست کاردار عراق را از سفارت این کشور در سوئد فرابخواند. نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق همچنین نشست فوق‌العاده‌ای را برای تعیین اقدامات تنبیهی عاملان آتش زدن سفارت سوئد برگزار کرد و همزمان استکهلم را تهدید کرد در صورت تکرار اهانت به قرآن، روابط دیپلماتیک خود را با آن قطع می‌کند، رهبر جریان صدر عراق نیز تاکید کرد که سوئد خطوط دیپلماتیک و سیاسی را زیر پا گذاشته است.
واکنش ایران
در واکنش به هتک حرمت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد، شامگاه امروز پنج‌شنبه، سفیر این کشور در تهران توسط سخنگوی وزارت خارجه کشورمان احضار و مراتب اعتراض شدید کشورمان نسبت به این اقدام موهن به وی ابلاغ شد. همچنین «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر خارجه جمهوری اسلامی به دبیرکل سازمان ملل نامه نوشت. امیرعبداللهیان در نامه‌ به «آنتونیو گوترش» خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای عدم تکرار و جلوگیری از این پدیده موهن و درخواست از دولت‌های عضو‌ سازمان ملل برای برخورد شدید با آمران و‌ عاملان این اقدام شد. «احمد خاتمی»، خطیب جمعه تهران نیز در نماز جمعه از ملت و دولت عراق قدردانی کرد. او از دولت ابراهیم رئیسی به دلیل احضار سفیر سوئد در تهران تشکر کرد و گفت: «از دولت و مردم عراق هم که جانانه در مقابل این اهانت ایستادند و سفیر سوئد را به سفارت آمریکا فراری داد تشکر می‌کنیم.» تجمع معترضان ایرانی به هتک حرمت ساحت مقدس قرآن کریم نیز دیروز مقابل سفارت سوئد در تهران برگزار شد. همچنین تصاویری از راهپیمایی گسترده مردم کاشان، قزوین، قم و اهواز در محکومیت اهانت به ساحت قرآن در رسانه‌ها منتشر شد.
واکنش سید حسن نصرالله
«سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز، در سخنرانی خود در سومین شب عاشورا در ضاحیه جنوبی تأکید کرد: «ما از آنچه روز پنج‌شنبه در سوئد رخ داد، متأسف و ناراحتیم...ما در سوئد شاهد هتک حرمت قرآن کریم بودیم و آتش زدن پرچم عراق توهین به دولت و مردم است... آن‌چه شاهد آن بودیم تحریک احساسات مسلمانان بود و واضح است که هرکس قرآن کریم را آتش زده یا به آن هتک حرمت کرده با اجازه دولت سوئد این کار را انجام داده است...هتک حرمت قرآن لطمه به همه مسلمانان است و فقط یک گروه را ناراحت نمی‌کند، مردم حق دارند خشم خود را ابراز کنند... ما از مردم عرب و جهان اسلام می‌خواهیم تا از دولت‌هایشان بخواهند سفرای خود را از سوئد خارج و سفرای سوئد را از کشورهایشان اخراج کنند.»
سید نصرالله در ادامه افزود: «من فراخوان ویژه‌ای برای تحصن بعد از نماز جمعه داده‌ام و از دولت لبنان می‌خواهم در اعتراض به هتک حرمت مسلمانان، سفیر سوئد را اخراج کند.»
مردم لبنان نیز روز جمعه، در پی درخواست سید مقاومت تجمعات اعتراضی به پا کردند. آنها با در دست داشتن قرآن و عکس‌هایی از شهید قاسم سلیمانی انزجار خود را از عمل شنیع هتک حرمت قرآن اعلام کردند. مردم لبنان شعارهای در حمایت از اسلام و پیامبر (ص) سر دادند و همچنین در اعتراض به هتک حرمت اتفاق افتاده، پرچم سوئد را به آتش کشیدند.
دیگر واکنش‌ها
الازهر مصر هم اعلام کرد هرگونه سهل‌انگاری و بی‌توجهی به این اقدام توهین‌آمیز و خودداری از اتخاذ موضع جدی و قاطع در برابر آنچه که سوئد انجام می‌دهد به منزله حمایت از ارتکاب این‌گونه جرائم است. الازهر مصر خواستار تحریم کالاهای سوئدی شد. وزارت خارجه عربستان، شامگاه پنج‌شنبه ۲۹ تیر در بیانیه‌ای اعطای مجوز توسط مقامات سوئدی به برخی افراد تندرو برای توهین به «قرآن کریم» را به‌شدت محکوم کرد و آن را اقدامی برای تحریک احساسات میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان به‌شمار آورد. «هاکان فیدان»، وزیر خارجه ترکیه هم در گفت‌وگوی تلفنی جداگانه با همتایان عرب خود در عراق، عربستان و مصر اهانت مجدد به قرآن کریم در مقابل سفارت عراق در استکهلم را بررسی کرد. وزارت خارجه قطر هم اعلام کرد، دوحه سفیر سوئد را احضار و یادداشت اعتراض خود را درباره این هتک حرمت به وی تحویل داد. در یمن هم محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت، اخراج سفیر سوئد در عراق کاری است که همه دولت‌ها باید آن را انجام دهند. «جاسم محمد البدیوی»، دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس هم این هتاکی را محکوم کرد. سازمان همکاری اسلامی نیز با شدیدترین عبارت‌ها، اهانت به نسخه‌ای از قرآن کریم در مقابل سفارت عراق در سوئد را محکوم کرد. همچنین نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، اهانت به قرآن در اروپا را «اقداماتی وحشیانه‌ با هدف توهین به احساسات مسلمانان» توصیف کرد.
آزادی بیان بهانه‌ است برای حمله به مسلمانان
«عبدالباری عطوان»، تحلیلگر سرشناس جهان عرب و سردبیر روزنامه رأی‌الیوم در یادداشتی درباره اهانت به قرآن کریم با حفاظت پلیس سوئد برای بار دوم در استکهلم و اقدامات دولت و ملت عراق در پاسخ به آن نوشت: «ما از هجوم و آتش زدن سفارتخانه‌ها حمایت نمی‌کنیم، چراکه این اقدام نقض کنوانسیون بین‌المللی وین است که به حفاظت از سفارتخانه‌ها و دیپلمات‌های فعال در آن اختصاص دارد؛ اما این مقامات حاکم سوئد و اقدامات تحریک‌آمیز آنها علیه دین اسلام هستند که بیشترین مسئولیت را در آتش زدن سفارت این کشور در عراق برعهده ‌دارند.» آن‌طور که ایسنا نوشته، او همچنین گفت که آزادی بیان این روزهای غربی‌ها، وسیله یا دستاویزی برای حمله به مسلمانان و تمسخر آداب و سنن آنها است و عده‌ای کینه‌توز یا کسانی که به دنبال اقامت یا پاسپورت هستند را برای کاشتن بذر اختلاف، و نفرت به خدمت می‌گیرند و این درحالی است که اعراب برخلاف گذشته به نظر می‌رسد از حرف و محکومیت در بیانیه به عمل رسیده‌اند و اقدامات دولت و ملت عراق مهر تأییدی بر این مسئله است.
اعلام همبستگی سازمان ملل با مسلمانان
خبر دیگر آن‌که گوترش در دیدار با گروه سفرای سازمان همکاری اسلامی همبستگی خود را با جامعه جهانی مسلمانان ابراز داشت. دیدار دبیرکل سازمان ملل با سفرای سازمان همکاری اسلامی پس از آن انجام شد که «سلوان مومیکا» با حفاظت پلیس برای بار دوم در استکهلم به قرآن اهانت کرد که با محکومیت شدید از سوی کشورهای اسلامی همراه شد. گوترش اقداماتی شامل عدم تحمل، خشونت و اسلام‌هراسی را که باعث افزایش جدی تنش و ‌اشاعه تبعیض و افراط‌گرایی می‌شود، محکوم کرد. وی همچنین عزم سازمان ملل را برای اجرای کامل قطعنامه شورای حقوق بشر در مورد مقابله با نفرت مذهبی که باعث تحریک تبعیض، خصومت یا خشونت می‌شود، اعلام کرد.
نقش صهیونیست‌ها
«جبار المعموری»، رئیس ‌اتحادیه علمای مسلمان در دیالی عراق، تأکید کرد که صهیونیست‌ها در پشت پرده این اقدام قرار دارند و این مسئله را باید در راستای تلاش آنان برای تفرقه بین مسلمانان و مسیحیان دسته‌بندی کرد. وی با بیان این‌که صهیونیست‌ها به دنبال ایجاد هرج‌ومرج هستند، تصریح کرد: «سه سازمان صهیونیستی صاحب نفوذ، از تحرکات سلوان که برای دومین بار در پایتخت سوئد، به قرآن کریم اهانت کرد، حمایت می‌کنند.» وی با بیان این‌که نهادهای یهودی، از برگزاری تظاهرات در اعتراض به همجنسگرایی ممانعت می‌کنند، خاطر نشان کرد: «سلوان [مومیکا، سوداییِ هتاک] فقط ابزاری در دست سازمان‌های یهودی با قدرت در جامعه سوئد است. وزارت خارجه [عراق] باید برای بازگرداندن وی تلاش کند؛ زیرا به خاطر ارتکاب جرایم متعددی، تحت تعقیب است.»