به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 10,680
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 45,769
بازدید ماه: 184,941
بازدید کل: 25,171,838
افراد آنلاین: 110
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
3830 - گزارش‌ها و اخبار سیاسی از ایران و جهان ۱۴۰۲/۰۵/۰۳

گزارش‌ها و اخبار سیاسی از ایران و جهان   

   ۱۴۰۲/۰۵/۰۳

گزیده خبرهای ایران و جهان – اخترنیوز

سوزاندن قرآن آزاد ولی اهانت به پرچم همجنسگرایان ممنوع!
کشورهای غربی با دادن مجوز آتش زدن قرآن و برانگیختن خشم مسلمانان جهان، به بهانه آزادی، اقدام به رد اعتراضات کشورهای مسلمان می‌کنند. درحالی برای آتش زدن و توهین کردن به پرچم همجنس‌گرایان مجازات در نظر می‌گیرند.
سوزاندن قران در سوئد توسط یک عراقی مقیم سوئد به نام سلوان مومیکا انجام شد. سلوان مومیکا در سال ۲۰۱۷ به اتهام جنایت جنگی دستگیر شد و سپس با دخالت کشور‌های غربی آزاد شده و به سوئد رفت و اکنون هم به یکی از احزاب تندروی این کشور پیوسته است.
 ولید المقدادی روزنامه‌نگار عراقی در‌باره این شخص و این اقدام او این‌گونه می‌گوید: سلوان مومیکا اهل استان نینوا در شمال عراق و یک لیبرال، ملحد و افراطی است. او بنیان‌گذار حزب دموکراتیک سریانی و فرمانده یک گروه مسلح به نام صقور السریان بود که برای آزاد‌سازی استان نینوا از‌اشغال داعش تشکیل شده بود.
به گفته او سلوان مومیکا در سال ۲۰۱۷ به اتهام جنایت جنگی دستگیر شد و سپس با دخالت کشور‌های غربی آزاد شده و به سوئد رفت و اکنون هم به یکی از احزاب تندروی این کشور پیوسته است. المقدادی که خود ساکن سوئد است، گفت که این فرد هتاک صرفا به دنبال شهرت است و نه بیشتر و اگر تفکر و ایده مشخصی داشت، هرگز دست به این کار نمی‌زد.
بار سوم یعنی روز جمعه 29 تیر، گزارش شد که یک گروه افراطی ملی‌گرا نسخه‌ای از قرآن را در نزدیکی سفارت عراق در کپنهاگ سوزاند. این گروه افراطی با نام Danske Patrioter «میهن‌پرستان دانمارک» این اقدام شنیع را انجام داد. پلیس دانمارک تأیید کرد که «یک تظاهرات بسیار کوچک» با کمتر از 10 نفر در مقابل این سفارت برگزار شده است.
نزدیک به 1000 معترض مسلمان عراقی، بامداد روز شنبه در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر آتش‌سوزی قرآن که روز جمعه توسط یک گروه راست افراطی در مقابل سفارت عراق در دانمارک رخ داد، تجمع کردند. معترضان با حرکت به سمت سفارت دانمارک در پایتخت عراق یعنی بغداد، شروع به سردادن شعار «بله، آری به قران» کردند. معترضان عراقی با رفتن به منطقه سبز که یک منطقه سیاسی و دولتی محسوب می‌شود اقدام به اعتراض علیه توهین به قران کردند. در نهایت این گروه توسط پلیس و افراد امنیتی متفرق شدند.
آزادی به شیوه غرب
سال 2019 فردی در ایالت آیوای آمریکا اقدام به آتش زدن پرچم همجنس‌گرایان کرد. آدولف مارتینز فردی است که پرچم همجنسگرایان را از کلیسا بیرون آورده و در مقابل یک کلاب آتش زد. پس از دستگیری این فرد توسط پلیس، قاضی 16 سال حبس را برای این فرد در نظر گرفت. همچنین در اتهامات این شخص می‌توان استفاده مخاطره‌آمیز از مواد آتش‌زا هم دید. در حالی که صرفا یک فندک و ماده آتش‌زا همراه داشته است.
کشورهای غربی با دادن مجوز آتش زدن قرآن و برانگیختن خشم مسلمانان جهان، به بهانه آزادی، اقدام به رد اعتراضات کشورهای مسلمان می‌کنند. درحالی برای آتش زدن و توهین کردن به پرچم همجنسگرایان مجازات در نظر می‌گیرند.
از طرفی غرب در حالی از آزادی و مجوز برای اعتراضات میگوید که فقط آتش زدن کتب آسمانی را می‌توان در آن یافت. در اعتراضات اخیر فرانسه نسبت به کشته شدن یک نوجوان 17 ساله توسط پلیس این کشور، اعتراضاتی رخ داد. 
به گزارش سی‌جی‌تی‌ان، در این اعتراضات بیش از 3200 نفر از معترضان دستگیر و بازداشت شدند. پلیس این کشور با ضرب و شتم مردم، اقدام به عقب راندن آنها کرده است. همچنین استفاده از پهباد برای نظارت و استفاده از دیگر ادوات نظامی به پلیس داده شده است. 
کاریکاتور آزادی
این آزادی محدود به همین جا نمی‌شود. فرانسه به اسم آزادی از کشیده شدن کاریکاتور پیامبر اسلام و توهین به ایشان جلوگیری نکرد و همچنین مجوز انتشار آن در مجله را داد. در مقابل در زمان اعتراضات نسبت به قانون افزایش سن بازنشستگی در فرانسه، تصویری از مکرون با سبیل هیتلر کشیده شد. لکتو که یک هنرمند گرافیتی است در این دیوارنگاره سبیل معروف هیتلر را به‌صورت عدد ۴۹.۳ روی صورت آقای مکرون نقاشی کرده است. این عدد ‌اشاره به یکی از بندهای قانون اساسی فرانسه دارد که مکرون با استناد به آن توانست قانون اصلاح سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال را به تصویب برساند. بعد از کشیده شدن و انتشار این دیوار نگاره، نقاش این کاریکاتور 12 هزار یورو جریمه نقدی شد.

 

آمریکا بلوف توافق می‌زند اما اراده‌ای برای تامین حقوق ایران ندارد
«هیچ گامی از سوی آمریکا برای عبور از سیاست‌‌‌های یک‌جانبه ترامپ درباره برجام مشاهده نمی‌شود».
این تحلیل را روزنامه اصلاح‌طلب دنیای اقتصاد در حالی منتشر کرد که برخی محافل غربگرا مدعی هستند آمریکا آماده مذاکره و توافق است و باید از فرصت استفاده کرد(!)
دنیای اقتصاد می‌نویسد: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اخیرا در گفت‌وگویی از احتمال بازگشت واشنگتن به مذاکرات با ایران در مورد توافق هسته‌‌‌ای سخن گفت. اما آمریکا برای بازگشت به این مذاکرات، پیش‌‌‌شرط‌‌‌هایی مطرح کرده است که به منزله ضرب المثل « سنگ بزرگ علامت نزدن» است. بلینکن در مصاحبه با فرید زکریا در شبکه سی‌‌‌ان‌‌‌ان گفت: «به وضوح به آنها اطلاع داده‌‌‌ایم که باید اقداماتی را برای محدود‌سازی تنش انجام دهند، نه این‌که به تشدید تنش‌‌‌هایی که در روابط ما در طیف‌‌‌‌‌‌های مختلف وجود دارد، بپردازند. ما بررسی خواهیم کرد تا ببینیم آیا آنها این کار را انجام می‌دهند یا خیر.» وزیر خارجه آمریکا سپس گفته که شاید شرایطی فراهم شود تا بتوانیم به گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌‌‌ای بازگردیم. بلینکن همچنین گفت: «اساسا از زمانی که از توافق خارج شدیم و زمانی که تلاش می‌‌‌کردیم به آن بازگردیم، تحولات و تغییراتی رخ داده است. اما آنچه ما سعی کردیم انجام دهیم این است که با برخی تغییرات کوچک به توافق موجود برگردیم. توافق روی میز بود. ایران یا نتوانست یا نخواست به آن بله بگوید. ما در حال کار روی هیچ توافقی نیستیم. البته هر توافقی باید اهداف امنیتی ما و منافع ما را برآورده کند.»
اگر قرار باشد بعد از محدود‌سازی تنش، مذاکرات هسته‌‌‌ای دنبال شود، این مذاکرات احتمالا در راستای رسیدن به یک برجام بروز شده خواهد بود. زیرا ایران بارها گفته که می‌‌‌خواهد مذاکرات هسته‌‌‌ای در قالب برجام دنبال شود. اما با توجه به تاریخ انقضای برجام و پایان یافتن بسیاری از بندهای غروب، اگر قرار باشد برجام دوباره احیا شود، یک برجام به‌روز شده با تعهدات هسته‌‌‌ای بیشتر و به‌روز کردن زمان‌بندی‌‌‌ها خواهد بود. حال این پرسش ایجاد می‌شود که آیا اکنون بازگشت به تعهدات برجامی برای ایران منفعتی خواهد داشت؟ زیرا اگر قرار باشد طرفین به تعهدات برجامی بازگردند در ابتدا ایران باید سطح غنی‌‌‌‌سازی اورانیوم خود را به ۳۰۰ کیلوگرم طبق برجام برساند. این در حالی است که طبق گزارش آژانس امروز ایران ۲۳ برابر حد مجاز اورانیوم غنی‌‌‌شده دارد. حال اگر ایران بپذیرد که این حجم را طبق تعهدات برجامی از کشور خارج کند، دیگر ابزاری برای چانه‌‌‌زنی در مذاکرات با غرب به‌ویژه آمریکا در اختیار نخواهد داشت.اگر هم توافقی الان به دست آید حداکثر یک سال و نیم یعنی تا زمان روی کار آمدن رئیس‌‌‌جمهور جدید آمریکا تاریخ خواهد داشت و بعد از آن مشخص نیست سرنوشت آن‌ چه شود.
دنیای اقتصاد افزود: چالش دیگر این است که ایران چگونه می‌تواند با کشوری که یک انتخابات مبهم را پیش رو دارد، وارد مذاکرات جدی شود. از ژانویه ۲۰۲۴، آمریکا وارد فضای انتخاباتی می‌شود و دورنمای آن نیز بسیار مبهم است. در این شرایط ایران چگونه می‌تواند ذخایر اورانیوم خود را از کشور خارج کند. در حال حاضر و تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا، به نظر می‌رسد ایران انگیزه لازم را ندارد که به چنین توافقی تن دهد و انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده مانع دیگری است که در مسیر بازگشت به مذاکرات وجود دارد.
ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران درباره احتمال احیای برجام گفت: «هیچ نشانه‌‌‌ای از اعاده برجام وجود ندارد و هیچ گامی از سوی آمریکا برای عبور از سیاست‌‌‌های یک‌جانبه دونالد ترامپ مشاهده نمی‌شود. زیرا هرگونه تلاش برای اعاده برجام، اعتبار دموکرات‌‌‌ها در انتخابات ریاست جمهوری و کنگره ۲۰۲۴ را متزلزل می‌‌‌کند.»
وی درباره احتمال دست یافتن طرفین به یک برجام به‌روز شده نیز گفت: «برجام به‌روز شده، دیگر برجام تلقی نمی‌شود و ایران هم حاضر نیست برجام به‌روز شده را بپذیرد. برجام جدید برای ایران مبهم و تهدیدکننده است و آمریکایی‌‌‌ها هم تمایلی به طرح آن ندارند. زیرا هم با مخالفت ایران روبه رو می‌‌‌شوند و هم کنگره آمریکا از آن حمایت به عمل نمی‌‌‌آورد. فضای موجود مذاکراتی در روابط ایران و آمریکا اولا ماهیت تاکتیکی، مرحله‌‌‌ای، موردی و گذرا دارد و ثانیا هیچ ارتباطی با برجام اولیه نداشته و هیچ دستورکاری برای برجام جدید که مورد توافق همه طرف‌‌‌های درگیر باشد به چشم نمی‌‌‌خورد.»
 
ده‌ها مقام امنیتی سابق: نتانیاهو مسئول فروپاشی اسرائیل است
دهها تن از سران امنیتی سابق اسرائیل اعلام کردند: نتانیاهو مسئول مستقیم آسیب به امنیت و فروپاشی جامعه اسرائیل است.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، سران پیشین ارتش، موساد و شاباک، که امتناع نیروهای ذخیره از خدمت داوطلبانه را پشتیبانی می‌کنند، می‌گوید لایحه دولت نتانیاهو، بنیان مشترک جامعه اسرائیل را فرو می‌پاشد.
دهها تن از مقامات عالیرتبه امنیتی، از جمله سران پیشین نیروهای دفاعی؛ سازمان اطلاعات و عملیات ویژه موساد؛ سازمان اطلاعات و امنیت (شاباک) حمایت خود را از نیروهای ذخیره که به عنوان اعتراض تهدید کرده‌اند خدمت داوطلبانه را متوقف کنند، پشتیبانی کردند. آنها این بیانیه را روز یک‌شنبه صادر کردند؛ همزمان با این که کنست برای رأی گیری نهایی آماده می‌شد تا لایحه‌ای را به تصویب برساند که به نظارت قضایی بر معقولیت» تصمیمات سیاستمداران عالیرتبه پایان می‌دهد.
سران امنیتی در این نامه گفتند نتانیاهو را «مسئول مستقیم آسیب جدی» به امنیت اسرائیل می‌شمارند، و او را متهم کردند: «به آسیب لایحه‌ مذکور به اسرائيل، مطلقاً بی‌اعتنا است. تصویب این لایحه، بنیان مشترک جامعه‌ اسرائیل را فرو می‌پاشد، میان شهروندان نفاق می‌افکند، نیروهای دفاعی را از پا می‌اندازد، و آسیب جدی به امنیت اسرائیل می‌رساند.»
آنها در این نامه نوشتند «روند قانونگذاری لایحه ناقض پیمان اجتماعی‌ای است که ۷۵ سال است میان هزاران تن از فرماندهان و سربازان ذخیره موجود بوده» و تهدید ذخیره‌ها را «اقدام بر اساس مسئولیت ملی در دفاع از دموکراسی اسرائيل» خواندند.
سران امنیتی و نظامی سابق افزودند «ما توقع داریم مسئولانه اقدام کنید، روند قانونگذاری را متوقف کنید و پروسه‌ای برای مذاکره پیرامون تغییراتی که فقط تحت اجماع گسترده میان مردم،‌ و در کنست صورت گیرد آغاز کنید.»
امضا کنندگان این نامه، با مقایسه اوضاع کنونی با «روزهای منتهی به جنگ یوم کیپور»، که برای اسرائیل رویدادی مصیبت‌بار بود، گفتند ما «تابلو قرمز پررنگ ایست را مقابل چشم شما و دولت شما گرفته‌ایم.»
در میان امضا کنندگان، نام اهود باراک، موشه یعلون، و دان‌هالوتز، رؤسای پیشین نیروهای دفاعی؛ ناهوم آدمونی، افرایم حالیوی، شبتای شاویت،‌دانی یاتوم، تامیر پاردو، رؤسای پیشین موساد، سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل؛ کارمی گیلون، یوآل دیسکین، و نداف آرگامن، رؤسای پیشین شاباک، سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل و چندین تن از کمیسرهای پلیس و رؤسای خدمات زندان؛ و نیز شمار زیادی ژنرال ارتش به چشم می‌خورد.
یک مقام رسمی ارشد بینام ائتلاف، ظاهرا در واکنش به این نامه، در بیانیه‌ای که در شماری از رسانه‌های عبری منتشر شد، گفت «بزرگ‌ترین آسیب علیه امنیت اسرائیل، فرمانبری دولت و کنست از اوامر یگان‌های ارتش است.»
 
به جای تحقیر مسکن مهر از ولنجک و لواسان شما هم برای مردم مسکن می‌ساختید
در حالی که دولت سابق عملکرد مخربی در حوزه تولید مسکن داشت و تورم بالای 700 درصد را در اثر کاهش چشمگیر تولید مسکن بر جای گذاشت، خبرگزاری وابسته به آن دولت به تخطئه تولید مسکن مهر پرداخت.
در حالی که حدود ده میلیون نفر از طریق مسکن مهر صاحب خانه شدند، خبرآنلاین مدعی شد مسکن مهر اقتصاد را گروگان گرفته است. این خبرگزاری وابسته به مدیران دولت روحانی می‌نویسد: شعارهای بزرگ سیاستمداران چاله‌های بزرگی پیش پای ملت‌ها می‌کند. هر چه شعار بزرگ‌تر، چاله عمیق‌تر. حکایت طرحی که به قاتل اهلی اقتصاد بدل شد، نیز چیزی جز این نبود و نیست. مسکنی که با صفت مهر آمد اما نامهربانی‌اش با اقتصاد ایران حالا دیگر امری اثبات شده است.
سال 1386 بود. قیمت هر متر واحد مسکونی در تهران برای اولین بار میلیونی شده بود اما صدای وعده‌های مردی که شعارش عدالت و مهرورزی بود، از همیشه بلندتر به گوش می‌رسید. وعده‌ خانه‌دار کردن همه‌ مردم را پشت تریبون‌ها می‌داد. این چنین بود که بزرگ‌ترین دخالت دولتی تاریخ درخصوصی‌ترین حوزه اقتصاد، یعنی حوزه‌ ساخت‌و سازمسکن، اتفاق افتاد و دولت طرحی را کلید زد که به مسکن مهر موسوم شد. انگار دولت دیگر تنها به در اختیار گرفتن تولید سیمان و فولاد و آلومینیوم و... راضی نبود و می‌خواست وارد عرصه‌ ساخت مسکن نیز بشود.
علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهر‌سازی، در آبان ماه سال گذشته تعداد واحدهای در حال ساخت مسکن مهر را دویست هزار واحد اعلام و تاکید کرد: مهم‌ترین مشکل در تکمیل این‌ها، افزایش هزینه ساخت است. این چنین شد طرحی که قرار بود در طول فعالیت دولت نهم و دهم، به ثمر برسد، هنوز از پس گذشت ‌شانزده سال به گروگان‌گیری اقتصاد ایران پایان نداده است. آن میراث در بیابان‌های اطراف تهران و سایر شهرهای بزرگ هنوز قابل مشاهده است. ساختمان‌هایی که از کوه‌ها و تپه‌ها بالا رفته‌اند و در بیابان‌ها روییده‌اند.
برای درک بهتر آن‌چه در این ‌شانزده سال بر مسکن گذشته است، کافی است نگاهی به مبلغ تسهیلات مسکن کنید. سال 1386، مبلغ وام مسکن 18 میلیون تومان بود و امروز این رقم برای زوجین، با احتساب تسهیلات جعاله به 960 میلیون تومان رسیده است. هزینه ساخت مسکن از حدود سیصد تا ششصد هزار تومان تا 15 میلیون تومان قد کشیده است و این‌ها نشان می‌دهد تورم تا چه میزان در این اقتصاد خودنمایی کرده است.
علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم گفته است: «تقریبا به ‌اندازه‌ تمام پولی که در طول تاریخ کشور چاپ شده برای مسکن مهر چاپ شد که طبیعتا آثار منفی این امر در اقتصاد و تشدید تورم مشهود است به‌طوری‌که چنین امری بی‌ثباتی در بازار مختلف و از جمله ارز را به وجود آورد.»
نکته‌ دیگری که زمینه را برای انتقاد برخی از سیاستگذاران و کارشناسان مهیا کرد شیوه‎ مکان‌یابی مسکن مهر بود. مسکن مهر در خارج از شهرها احداث شد، جایی که نه خیابان بود، نه بیمارستان و نه مدرسه. نبود امکانات شهری یکی از مهم‌ترین محورهای انتقاد عباس آخوندی وزیر راه و شهر‌سازی در دولت روحانی بود. بنا بر اعلام آخوندی، مسکن مهر چیزی در حدود صد هزار میلیارد تومان برای ملت ایران هزینه داشت. صد هزار میلیارد تومانی که می‌شد صرف باز‌سازی بافت‌های فرسوده شود و در توانمند‌سازی ساکنان مناطق فرسوده نقشی اساسی ایفا کند.
خبرگزاری وابسته به دولت سابق، توضیح نمی‌دهد که اگر مسکن مهر ده میلیون نفر را صاحب‌خانه کرد، دولت روحانی جز تمسخر این پروژه، چه هنر و جایگزین دیگری داشت تا مردم بفهمند که حق با جریان ‌اشرافی حاکم بر دولت روحانی (امثال آخوندی و...) بود. بله قطعاً از نگاه کسانی که در ولنجک و لواسان و... صاحب خانه‌های ویلایی هستند، لابد مسکن مهر به دیده تحقیر نگریسته شود، اما اگر از مالکان همان دو میلیون واحد مسکونی مهر بپرسید که آیا شما هم مسکن مهر را مزخرف و غلط می‌شمارید، قطعا اغلب آنها پاسخ منفی خواهند داد. موضوع سخیف‌تر و تاسف‌بار‌تر همین است که جریان بی‌کفایت حاکم بر دولت سابق که بیش از 700 درصد تورم در بخش مسکن را در اثر سوء مدیریت و بی‌عملی به مردم تحمیل کرده، حالا نتیجه بی‌کفایتی‌هایش را هم پای مسکن مهر می‌نویسد. انگار که پس از دولت نهم و دهم، دولت یازدهم و دوازدهم به مدت هشت سال سر کار نبوده و بلافاصله پس از دولت دهم، دولت سیزدهم تشکیل شده است! خب سهم تمسخر تولید در بخش‌های مختلف در این میان چه بوده است. اگر دولت نهم و دهم مبالغی را صرف تولید مسکن کرده‌اند، خروجی‌اش معلوم است؛ شما‌ها که هزینه‌های دولت را چند برابر کردید و کسری بودجه
480 هزار میلیاردی و تورم نزدیک 50 درصد را به یادگار گذاشتید، می‌توانید بگویید که ارقام هنگفت هزینه شده را صرف کدام تولید کردید؟!
به شکل دیگری هم می‌شود سؤال را مطرح کرد: اگر دو میلیون واحد مسکونی مهر طراحی و ساخته نمی‌شد و وزیر ‌اشرافی دولت روحانی کاری جز تمسخر و اظهارات از موضع بالا و سیاسی‌کاری در پیش نمی‌گرفت- چنان که همین کار را کرد- وضعیت بازار مسکن در اثر کاهش آن دو میلیون واحد چگونه می‌شد؟ یعنی اگر مسکن مهری نبود که بشود مسخره یا فرافکنی کرد، روحانی و آخوندی و حامیان سیاست‌زده‌شان، دقیقا چه حرف دیگری درباره هنر آن مجموعه در زمینه بخش مسکن داشتند! یادآور می‌شود روزنامه ایران هم در گزارشی خاطر نشان کرد: «عملکرد دولت گذشته در بخش مسکن برنامه ششم صفر بوده است. ماده 80 قانون برنامه ششم توسعه، دولت وقت را مکلف کرد تا جهت تامین نیاز به مسکن اقشار آسیب‌پذیر و مددجویان نهادهای حمایتی، نسبت به تدوین و اجرای برنامه تامین مسکن اجتماعی و حمایتی اقدام کند، اما آیین‌نامه اجرایی این جزء هیچ گاه به تصویب نرسید و این حکم در طول سال‌های اجرای قانون برنامه ششم توسعه فاقد عملکرد بوده است. قانون برنامه ششم توسعه در احداث واحد مسکونی در مناطق شهری نیز عملکرد تقریبا صفر داشته است».
 
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا:
بخشی از وجوه مسدودشده ایران از عراق خارج شد
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه انتقال بخشی از وجوه مسدودشده ایران در عراق به بانک‌های عمانی را تایید کرد.
میلر طی نشست خبری روزانه در پاسخ به سؤالی در این‌باره گفت: «من تأیید می‌کنم که عمان تمایل خود را برای دریافت بخشی از آن وجوه نشان داده است و ما انتظار داریم که این اتفاق بیفتد. ما معتقدیم که این یک گام مهم است.»
به نوشته وبگاه وزارت خارجه آمریکا، وی درباره جلوگیری واشنگتن از پرداخت بدهی‌های عراق به ایران توضیح داد: «همان‌طور که گفته بودیم، ما فکر می‌کردیم که خروج این پول از عراق مهم است، زیرا این منبع اهرمی است که ایران علیه همسایه‌اش استفاده می‌کند.»
این دیپلمات آمریکایی ادامه داد: «بنابراین، این پول در یک صندوق یا حسابی در عمان نگهداری خواهد شد اما همچنان مشمول همان محدودیت‌هایی خواهد بود که زمانی در حساب‌های عراق نگهداری می‌شد.»
میلر در ادامه اظهار داشت: «به این معنی که این پول فقط می‌تواند برای فعالیت‌های غیرقابل تحریم مانند کمک‌های بشردوستانه استفاده شود و همه معاملات باید از قبل توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا تایید شود.»
به گزارش فارس، وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مانع اصلی بر سر راه نهایی‌ شدن توافق مبادلات زندانیان بین آمریکا و ایران چه بود، گفت: «بدیهی است که این یک موضوع بسیار حساس است.
 مطمئناً چیزی بیش از آنچه ما می‌خواهیم وجود ندارد. ما نیز می‌خواهیم زندانیان را در اسرع وقت به خانه برگردانیم.»
به استناد وبگاه وزارت خارجه آمریکا، میلر افزود: «ما تا جایی که می‌توانیم سریع کار می‌کنیم تا این اتفاق رخ دهد. اما نمی‌توانم درباره جزئیات بیشتری صحبت کنم.»
 
مدعیان اصلاحات و تحلیل بر پایه اخبار جعلی!
روزنامه آرمان ملی روز گذشته در مطلبی ضمن تلاش برای پررنگ کردن اختلافات میان مجلس و دولت نوشت: «عملکردهای دولت در حوزه‌های مختلف به‌ویژه حوزه‌های مختلف اقتصادی باعث شده تا برخی وزرا همچون وزیر کار، وزیر اقتصاد، وزیر ارتباطات و حتی وزیر بهداشت نیز در صف تغییرات احتمالی قرار بگیرند. چه اینکه روز گذشته نیز مجلس از توضیحات صولت مرتضوی، وزیر کار قانع نشد تا احتمال مواجهه بیشتر مستأجران بهارستان با پاستورنشینان را افزایش دهد.»
به نظر می‌رسد قلم به دستان روزنامه‌های مدعی اصلاحات به ‌اندازه‌ای که در سخن‌پراکنی و سوژه‌سازی در راستای تضعیف قوای مجریه و مقننه می‌کوشند، به صحت و سقم اخبار و گزاره‌هایی که پایه تحلیل‌هایشان قرار می‌گیرد، دقت نمی‌کنند. (و یا شاید هم اساسا اهمیتی برایشان ندارد!) زیرا روز دوشنبه پس از طرح سؤال از صولت مرتضوی و پاسخ‌های وی، این نماینده سؤال‌کننده بود که از پاسخ‌های وزیر قانع نشد و پس از رأی‌گیری در صحن علنی پیرامون این موضوع، نمایندگان با 133رای موافق، ‌75 رای مخالف و 5 رای ممتنع اعلام کردند که از توضیحات وزیر کار قانع شدند.
این نخستین بار نیست که رسانه‌های مدعی اصلاحات با انتشار اخبار خلاف واقع و تحلیل‌های مبتنی بر آن، اصول حرفه‌ای روزنامه‌نگاری را زیر پا می‌گذارند و در عین حال خود را پرچمدار روشنگری و آگاهی‌بخشی در جامعه می‌دانند!
 
دیشب هم در اسرائیل قیامت بود

از سید حسن نصرالله تا یائیر لاپید همه از نابودی اسرائیل می‌گویند

آنچه اين روزها در تل‌آويو شاهد آن هستيم، صحنه تمام عيار از يك «جنگ داخلی» است. اين مسئله يك روند كوتاه‌مدت و گذرا نيست، بلكه جنگ داخلي تازه آغاز شده و پيش‌بيني مي‌شود كه اين درگيري طولاني مدت باشد. تحولات فعلي تل‌آويو را نمي‌توان اعتراض و تظاهرات مسالمت آميز ناميد، بلكه اعتراضات از مرحله تظاهرات خياباني عبور كرده و وارد فاز درگیری داخلی شده است. اردوكشي‌هاي سياسي احزاب متخاصم عليه هم در حال شکل‌گیری است و گروه‌هاي سياسي در تل‌آويو مشغول آرايش جنگي و سنگربندي در برابر هم هستند. بزرگراه‌هاي اصلي تل‌آويو مسدود شده و به‌جاي عبور ماشين‌ها، گروه‌هاي مختلف معترضان، خيابان‌ها و بزرگراه‌ها را به‌اشغال خود درآورده‌اند. تصاوير متعددي از پليس‌هاي اسب‌سوار وجود دارد كه خشمگينانه به دل جميعت مي‌زنند. ضرب و شتم معترضان با باتوم، استفاده از گازهاي‌اشك آور و ماشين‌هاي آب‌پاش در برابر شهروندان حكايت از آن دارد كه در تل‌آويو جنگ داخلي آغاز شده است. 
اگرچه شهروندان صهيونيست از هفت ماه پيش عليه لايحه جنجالي نتانياهو براي تغيير قوانين قضايي دست به تظاهرات و اعتراض زده بودند، اما اين لايحه سرانجام روز دوشنبه در ميان سيلي از مخالفت‌ها و اعتراضات در كنست از سوي نمايندگان تندرو به تصويب رسيد. همين مسئله باعث شد تا تل‌آويو وضعيت جهنمی‌به خود بگيرد. اعتراضات بامداد سه‌شنبه آن‌قدر در تل‌آويو شدت گرفته بود كه در ساعات نيمه‌شب، یک افسر امنیتی با معترضان درگیر شد و اقدام به شلیک تیر هوایی کرد. 
گزارش‌ها نشان مي‌دهد كه تا روشنايي هوا معترضان خيابان‌ها را در دست داشتند و از مواضع خود عقب‌نشيني نكردند. در ميان اين آشفتگي‌ها يك ماشين كاميونت، جمعيتي از معترضان را زيرگرفت كه بر اثر اين حادثه سه معترض زخمي شدند. حال دو نفر از مجروحان اين حادثه وخيم اعلام شده است. همزمان در ساعات آخر شب، شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که پلیس کنترل اوضاع را در خیابان ایالون در تل‌آویو از دست داده و معترضان بار دیگر آن را بستند. زخمي شدن 10 پليس و بازداشت 25 نفر در اعتراضات روز سه‌شنبه تصوير روشني از يك جنگ داخلي است. نظرسنجي ‌‌هاآرتص ميزان مخالفت با لايحه جنجالي نتانياهو را تا 60 درصد اعلام كرده، اما با وجود اين مخالفت گسترده، اين لايحه جنجالي در پارلمان رژيم صهيونيستي موسوم به كنست به تصويب رسيد. تصويب لايحه‌اي كه مخالفت 60 درصدي را با خود دارد، باعث نااميدي ساكنان رژيم صهيونيستي از مجلس قانون‌گذاري و يا همان كنست شده است. از اين رو شهروندان صهيونيستي بعد از اين به‌دنبال خواسته‌هاي خود در كف خيابان‌ها هستند. كف خيابان همان جايي است كه اكنون جنگ داخلي صهيونيست‌ها در آنجا جريان دارد. «ایهود اولمرت»، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نيز در گفت‌وگو با شبکه 4 تلویزیون انگلیس با تائيد شروع جنگ داخلي تاكيد كرد كه ما به سمت جنگی داخلی پیش می‌رویم. اولمرت در پاسخ به سؤال مجری که آیا شما واقعا به جنگ داخلی‌اشاره مي‌كنيد، تصریح کرد که بله، منظور من تمرد و نافرمانی مدنی با تمامی پیامدهای احتمالی آن بر ثبات دولت و قدرت آن برای انجام وظایف خود و فرمانبرداری بخش وسیعی از اسرائیلی‌ها از دولتی است که آن را غیرقانونی و نامشروع می‌دانند.
اسرائيل در حال نابودي است
همزمان با درگيري‌ها در تل‌آويو پس از تصويب لايحه نتانياهو، هشدارهاي بسياري در خارج و داخل رژيم صهيونيستي درباره نابودي اين رژيم اعلام شد. «سيد حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخناني، روز تصویب اصلاحات قضایی را بدترین روز براي رژیم صهيونيستي دانست و گفت که این حوادث موجب نابودی صهیونیست‌ها خواهد شد. همچنين «يائير لاپيد»، نخست وزير پيشين رژيم صهيونيستي در سخناني با اعلام فراخوان براي اعتصاب سراسري تاكيد كرد كه اقدامات نتانياهو ما را به سمت يك نابودي داخلي مي‌كشاند. «پاردو»، رئيس سابق موساد نيز با اعلام ناباوري از تحولات تل‌آويو گفت: «حرفی ندارم. واقعا باور نمی‌کنم که به این‌جا رسیده باشيم.» اين هشدارها به‌ويژه با توجه به شدت گرفتن درگيري‌‎هاي داخلي در تل‌آويو اعلام شده است. جناح راست و افراطي كه اكنون قدرت را از طريق ائتلاف با نتانياهو در دست دارد، بر گروه‌هاي مذهبی تندرو مانند حریدي‌ها متكي هستند و اين گروه‌ها بدنبال وارد كردن اصول افراطي مذهبي در جامعه هستند. اصولي مانند جداسازي نژادي بيمارستان‌‌ها براساس قوميت عربي-يهودي و يا اجباري كردن نوع پوشش مذهبي در برخي مجامع عمومي. اجراي اين اهداف به معناي پايان يافتن دموكراسي ادعايي و ظاهري در تل‌آويو خواهد بود.
 جنگ فرسایشی در تل‌آويو آغاز شد
هشدارهاي زياد ديگري نيز وجود دارد كه معتقدند تل‌آويو وارد گردونه جنگ فرسایشی شده است. پایگاه خبری وای نت در گزارشي تحلیلی نوشته است: «از این پس مورخان خواهند نوشت که چگونه اسرائیل وارد چاله حماقت شد، امروز همه مردم به طور مستقیم به چشم دیدند که چگونه افراطیون اسرائیل را در سایه حضور یک مرد ترسو ربوده و با خود بردند.» نویسنده این گزارش سپس مي‌نويسد كه نخست‌وزیر در بدترین شرایط بی‌مبالاتی امنیتی قرار دارد، او حتی به خود زحمت برگزاری نشست کابینه امنیتی را هم نداد تا حداقل شرایط ارتش و نیروهای ذخیره را جویا شود. در بخش دیگری از گزارش وای نت تاکید شده است: «بسیاری از (مهاجران صهیونیست) امروز در شرایط یاس و افسردگی عمیق قرار گرفته‌اند، اما باید به آنها بگوییم که جنگ برای بازپس‌گیری دموکراسی و طولانی و مملو از فراز و نشیب است، این پایان راه نیست بلکه ابتدای آن است، باید جنگید، ما در اول راه یک جنگ فرسایشی برای دموکراسی اسرائیل هستیم.»
روز سياه همراه با احتمال كودتا
تصويب لايحه جنجالي نتانياهو آن‌قدر براي صهيونيست‌ها خبر بدي بود كه روز سه‌شنبه صفحه نخست روزنامه‌های عبری زبان در اعتراض به تصویب اين لايحه با رنگ تمام سیاه منتشر شد. روزنامه‌های‌هاآرتص، یدیعوت آحارونوت، اسرائیل الیوم و کلکلیست، با انتشار صفحات نخست خود به رنگ سیاه، این‌طور نوشتند:«روز سیاه در اسرائیل». همچنين يك روز پس از تصويب طرح جنجالي نتانياهو در كنست، ارزش سهام در بورس رژیم اسرائیل به شدت سقوط كرد و فعاليت بورس متوقف و تعطيل شد. از سوي ديگر، نارضايتي‌هاي گسترده در ميان نظاميان باعث شده تا برخي منابع صهيونيست پيش‌بيني وقوع كودتاي ارتش را داشته باشند. «محمد وتد» رئیس‌دانشکده حقوق شهر صفد در اراضی‌اشغالی و تحلیلگر پژوهشگاه امنیت رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با شبكه آي24 كودتاي نظامي را محتمل ارزيابي كرده و هشدار داده است: «من وقوع یک کودتای نظامی علیه کابینه بنیامین نتانیاهو را بعد از تصویب لایحه جنجالی اصلاحات قضائی، محتمل می‌دانم.» به گفته اين كارشناس عبري زبان، اگر دادگاه عالی تل‌آويو مصوبه پارلمان را مبنی بر محدود کردن اختیارات این دادگاه، رد کند و در صورت درگیری و تنش میان دستگاه قضا و پارلمان، وقوع این کودتا بعید نیست. اين در حالي است كه همزمان
 با زمزمه‌ها درباره تحركات فزاينده نظاميان، نتانیاهو  در سخنرانی تلویزیونی گفته است كه نظامیان از سیاست به‌دور باشند.
جنايت در نابلس
همزمان با درگيري‌ها در تل‌آويو، نظاميان صهيونيست براي انحراف افكارعمومي به شهر نابلس در كرانه باختري هجوم آوردند. منابع محلی فلسطینی اعلام کردند که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی بامداد سه شنبه به شهر نابلس یورش برده و یک دستگاه خودرو را به گلوله بستند که طی آن 3 جوان فلسطینی به شهادت رسیدند.  رسانه‌های عبری‌زبان گزارش دادند که این سه فلسطینی در جریان درگیری مسلحانه با نیروهای‌اشغالگر در منطقه «جبل جرزیم»‌در شهر نابلس به شهادت رسیدند. وزارت بهداشت فلسطین هویت ۳ جوان فلسطینی شهيد در نابلس را «سعد ماهر الخراز»، «منتصر سلامه» و «نور العارضه» اعلام كرد.
 

حزب‌الله لبنان هشدار داد صدور فرهنگ همجنسگرایی به لبنان از سوی غرب

چندی پیش، «جبار عوده»، از اعضای ارشد ائتلاف «چارچوب هماهنگی شیعیان» عراق، گفت که آمریکا توجه ویژه‌ای به ترویج فساد و فرهنگ غربی در عراق دارد. او تصریح کرد: «واشنگتن با برنامه‌های به اصطلاح فرهنگی و بشردوستانه خود با نام‌های متعدد، میلیون‌ها دلار در عراق برای گسترش همه‌گیری همجنسگرایی به‌اشکال مختلف هزینه کرده است، در این راستا برافراشتن پرچم‌های انحطاط در برخی سفارت‌خانه‌های غربی در بغداد شاهدی ملموس بر این مسئله است.» چنین هشدارهایی توسط شخصیت‌های مختلف سیاسی از جمله «مقتدی صدر» مکرراً تکرار شده است.
حالا خبر می‌رسد که «محمد رعد»، رئیس‌فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان (جریان حزب‌الله در پارلمان) در این‌باره گفته است:‌ «غرب، خانواده را رها کرد و به خود اجازه داد آن را تخریب و متلاشی کند و خانواده در غرب تبدیل به یک شرکت شده است.» وی تأکید کرد: «غرب در این مسیر قرار گرفت و اکنون می‌خواهد آن را به جوامع ما صادر کند.» رعد گفت: «آن‌چه غرب از مفاهیم همجنسگرایی و اباحی‌گری تبلیغ می‌کند، علاوه‌بر این‌که محصول تمدن آن بوده، ضایعات و زباله‌های تمدن آن نیز هست و می‌خواهد آن را در جوامع ما دفن کند تا نسل‌های ما تحت تأثیر قرار بگیرند و با این مسئله همسو و هماهنگ شوند.»
آن‌طور که ایسنا نوشته، رئیس‌فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان افزود: «متأسفانه لبنان بازار آزاد است و برخی به فکر قانونی کردن همجنسگرایی، انحرافات جنسی و تخفیف مجازات برای همجنسگرایان هستند و این خطری برای بشریت است، بنابراین باید به این پروژه خطرناک توجه کنیم، خانواده‌هایمان را حفظ کنیم و تربیت فرزندانمان را بهبود بخشیم و به یکدیگر توصیه کنیم که چنین اپیدمی در جامعه ما نفوذ نکند.»
۲ میلیارد دلار برای آزادی قذافی!
خبر دیگر از لبنان آن‌که پسر دیکتاتور سابق لیبی بیانیه‌ای درباره شرایط بازداشت خود در لبنان منتشر و اعلام کرد که برخی مسئولان سیاسی و قضایی لبنان در ازای آزادی‌اش درخواست دو میلیارد دلار کرده‌اند. «هانیبال قذافی»، پسر «معمر قذافی»، دیکتاتور سابق لیبی در بیانیه‌ای که آن را شبکه ماهواره‌ای الجدید لبنان منتشر کرد، مدعی شد: «شرایط بازداشتم در لبنان در واقع بیانگر میزان ظلمی است که در حقم می‌شود و نشان می‌دهد که ساختار فساد در لبنان پیچیده بوده و این فساد میان سران سیاسی و دستگاه قضایی که تسلیم دستورات گردانندگانش است، گسترش یافته است.»