به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,565
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 38,654
بازدید ماه: 177,826
بازدید کل: 25,164,724
افراد آنلاین: 107
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
3635 - گزارش‌ها و اخبار سیاسی از ایران و جهان ایران پهپادی را رونمایی کرد که قادر به زدن اسرائیل است ۱۴۰۲/۰۶/۰۱

گزارش‌ها و اخبار سیاسی از ایران و جهان  

۱۴۰۲/۰۵/۳۱

گزیده خبرهای ایران و جهان – اخترنیوز
 
چند طنز خنک از کسی که اعتبار اصلاح‌طلبان را نابود کرد
یکی از سردمداران آشوب نیابتی علیه جمهوریت و اسلامیت در سال 1388، مدعی نگرانی برای انقلاب و حاکمیت شد.
خاتمی در دیدار عده‌ای از زندانیان قبل از انقلاب گفت: باید در کنار مردم ایستاد و دردهای آنها را شناخت و بیان کرد و به حاکمیت اعلام کنیم که به مردم بد می‌کند.
وی با بیان اینکه طبقه متوسط موتور حرکت جامعه به سمت پیشرفت است، گفت: طبقه متوسط کجاست؟ بخشی به طبقه فرودست هل داده شده و بخشی دیگر مهاجرت کردند و بخشی هم که مانده‌اند گرفتار انواع مسائل هستند.
خاتمی ادامه داد: مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد. اگر هم می‌گویید زور داریم و همین است که هست خب چرا به نام اسلام چنین می‌کنید؟
وی گفت: اگر آن روز که همه‌پرسی شد می‌گفتیم اسلامی که کنار این جمهوری می‌نشانیم، رای مردم و حق حاکمیت مردم و توسعه را قبول ندارد و برای مجلس هیچ اصالتی قائل نیست و...؛ آیا مردم به این رأی می‌دادند؟ این اسلامی که امروز وصف جمهوریت شده است اسلامی که در نوفل‌لوشاتو مطرح شد، نیست. آیا جمهوری ما همان است که در دنیاست؟ آیا اسلام که از آن دم می‌زنند، همان اسلام سازگار با جمهوریت است؟ این اسلام با جمهوریت و با دموکراسی و مردم‌سالاری سازگار نیست، سبب اصلی ناکارآمدی‌ها است.
وی گفت: نه از انقلاب پشیمانیم و نه جمهوری اسلامی را رد می‌کنم اما حرف‌مان این است که آنچه هست با جمهوری اسلامی فاصله بسیار زیادی دارد. برگردید به جمهوری اسلامی و خوداصلاحی کنید. حکومتی که هدف آن توسعه و رفاه و عدالت به معنای واقعی کلمه و امنیت نباشد، پایدار نخواهد بود. قبلا گفته‌ام اگر خوداصلاحی نکنید نابودی‌تان حتمی است.
خاتمی درباره انتخابات گفت: انتخابات برای مردم است؛ باید واقعا انتخابات صورت گیرد. نمی‌شود دست و پای کسی را ببندید و بگویید شنا کن! وقتی همه درها بسته می‌شود و بخش‌های زیادی از مردم اصلا نامزد موردنظر خود را ندارند که بتوانند رأی دهند، به چه چیز رأی بدهند. 
او همچنین گفته است: «باید مشخص شود که آیا اپوزیسیون مورد قبول حاکمیت است یا نه؟ اگر بگویید هرکس با روال و روش و رویکرد موجود مخالف است، او ضد است و باید نابود شود که این بدترین شکل دیکتاتوری است. اگر کسی بگوید با قانون شما و در چارچوب آن کار می‌کند ولو آن را قبول ندارد، چه؟ حال حرف‌های جذاب پیش از انقلاب که کمونیست‌ها و حتی خداناباوران هم شهروند و آزادند مگر اینکه توطئه‌آمیز دست به خشونت و به‌هم زدن نظم کنند، پیشکش! صاف بگویید اپوزیسیون و مخالف قانونی را قبول ندارید». 
گوینده این سخنان، کسی است که اولا در پروژه القای دروغ تقلب در انتخابات 14 سال قبل و نابودی حماسه مشارکت 85 درصدی مردم، نقش بازیچه سرویس‌های بیگانه را ایفا کرد و حال آنکه نه‌تنها کوچک‌ترین سندی برای این دستمایه آشوب‌افکنی ارائه نکرده، بلکه در محافل خصوصی گفته که از ابتدا باور داشته تقلبی صورت نگرفته است(!) این در حالی است که ادعای تقلب، دستاویز کانونی سرویس‌های جاسوسی غرب برای راه‌اندازی کودتاهای مخملی بوده و خاتمی به همین دلیل در خیانت موسوی و برخی عناصر اشرافی غربگرا (برخی اعضای دولت موسوم به اصلاحات) شریک است.
ثانیا او و برخی اطرافیانش، سرمایه‌گذار و موسس اصلی دولت روحانی بودند که موجب شکاف طبقاتی شدید در دوره مدیریت هشت‌ساله شد و به زندگی طبقات متوسط و فرودست آسیب‌های اساسی زد. در این‌جا به نظر می‌رسد نقش خاتمی و هم‌طیفانش مشابه نقش همان کسانی است که از دربار خلیفه سوم متنعم بودند اما هنگام شورش علیه امیر مومنان‌(ع) دم از عدالت و مردم می‌زدند؛ تا آن‌جا که امام فرمود «آنان حقی را مطالبه می‌کنند که خود واگذاشتند و خونی را می‌طلبند که خود ریختند»!
خاتمی در حالی از حرمت و معاش مردم دم می‌زند که حتی یک‌بار به صراحت به حسن روحانی یا وزرا و مدیران او بابت تحمیل تورم 60 درصدی، تورم بیش از 700 تا 1000 درصدی اقلام مختلف در طول هشت سال، حقوق‌های گزاف نجومی، واگذاری فسادآلود و رانتی ده‌ها شرکت بزرگ دولتی، حراج 18 میلیارد دلار ارز و 60 تن طلا و خالی کردن خزانه، سه برابر کردن ناگهانی بنزین و تسهیل برنامه دشمن برای آشوب‌افکنی در آبان 1388، تعطیلی برنامه هسته‌ای و تعهد به غرب برای کاهش نیروگاه‌‌سازی، و ده‌ها خسارت از این دست، یک کلمه اعتراض نکرد تا حتی ادای طرفداری از حقوق مردم را درآورده باشد. علت هم این بود که مدعیان اصلاح‌طلبی در انتخابات 96 گفته بودند ما تضمین وعده‌های روحانی هستیم.
در حقیقت اگر نظام مواخذه و حسابرسی جامعی در کار بود، حالا باید امثال خاتمی نه فقط برای جنایت و وطن‌فروشی سال 88 بلکه به خاطر تلبیس انتخاباتی سال 92 و 96 و نابودی معیشت مردم محاکمه و مجازات می‌شدند. اما چون آزادی بیان- حتی در حد لافزنی و تحریف- برقرار است، متهم بدهکاری چون او می‌تواند ادا و اطوار طلبکاران را دربیاورد! از همه طنزها خنک‌تر هم این است که فرد بی‌کفایتی با هشت‌سال ریاست‌جمهوری و چندسال وزارت و نیز هشت‌سال حمایت از ناکارآمدترین دولت تاریخ چنددهه اخیر، با واژه اپوزیسیون بازی کند و خود ناچیزش را مثلا اپوزیسیون وانمود کند!!
یادآور می‌شود در نظام‌های دموکراتیک غربی که قبله آماده غربگرایان هست، امکان ندارد به دار و دسته و گروهی اجازه بدهند که بعد از چندبار ارتکاب وطن‌فروشی و آشوب‌افکنی و بازی به‌عنوان مهره پیاده سرویس‌های خارجی در برنامه براندازی، مجال عرض‌اندام داشته باشد چه رسد به اینکه درباره انتخابات و دموکراسی و اپوزیسیون قانونی حرف بزند.
سرانجام اینکه برخلاف ادا و اطوار مخالف‌خوانی علیه انتخابات، خبرها حاکی از پیش‌ثبت‌نام حداقل 800 نامزد اصلاح‌طلب برای انتخابات مجلس است که باز هم میزان صداقت برخی مدعیان را نشان می‌دهد.
یادآور می‌شود حجم خیانت‌های خاتمی و برخی اطرافیان وی، موجب آسیب به اعتبار نامزد‌های اصلاح‌طلب هم شده، چنان‌که اولین نفر سه فهرست انتخاباتی آنها در انتخابات مجلس قبل در تهران فقط 67 هزار رأی کسب کرد. در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز آقای همتی که مورد حمایت خاتمی و 16 حزب همسو بود نتوانست بیش از 2/4 میلیون را کسب کند.
 
قابلیت تدریس برجام به عنوان نمونه توافق بد در دانشگاه‌های دنیا
رئیس ‌مستعفی جبهه اصلاحات گفته است: در دولت روحانی احیای برجام در دسترس بود اما اجازه ندادند.
رسانه‌های اصلاح‌طلبان بخشی از اظهارات نبوی در گفت‌و‌گو با نشریه آگاهی نو را که در دفاع از برجام است، باز نشر کردند. این بازنشر در حالی است که چند روز قبل، بازنشر اظهارات انتقادی نبوی درباره عناصر تندرو در جبهه اصلاحات، موجب حملاتی علیه وی شده بود. نبوی در این زمینه با انتقاد از مرض تندروی بچه‌گانه افزوده بود: «من تفکر چپ‌روانه را قبول ندارم. خیلی از کارهایی که انجام می‌شود چپ‌روی است؛ چون وقتی کاری بکنیم که عاقبت آن را ندانیم چه می‌شود، همین‌طور دیمی حرکت کنیم، اسمش می‌شود چپ‌روی... خدا بیامرزد مرحوم شعاعیان را که با هم مبارزه مسلحانه می‌کردیم، در نقد چپ‌روی در آن زمان می‌گفت «این‌ها چپ نیستند، لوچ‌اند یعنی چشم‌هایشان تا‌به‌تا می‌بیند و نمی‌شود اسم این‌ها را چپ گذاشت». واقعا ما الان هم دچار مرض بچه‌گانه چپ‌روی هستیم. یعنی کسانی که لوچ‌اند... در مجموعه خودمان هم می‌بینیم، نه این‌که فکر کنید منظورم نیروهای بیرون از مجموعه است، به آن‌هایی که کف خیابان بودند کاری ندارم. در مجموعه‌های خودمان هم لوچ داریم... در جبهه اصلاحات یک زن که فعالیت سیاسی گسترده‌ای هم از گذشته داشته، رئیس‌ شده است که مبارک است ولی بعضی از دوستان تصورشان این است که با شعار جوانگرایی یا استفاده از خانمها، جوان‌های کف خیابان به سمت ما خواهند آمد که من چنین تصوری ندارم».
حالا برخی رسانه‌های طیف اصلاح‌طلبان، اظهارات نبوی درباره برجام را بازنشر کرده‌اند تا احتمالا زهر ادبیات اعتراضی وی درباره اصلاح‌طلبان را بگیرد.
او در این بخش گفته است: «در دولت آقای روحانی امضای برجام کار ساده‌ای نبود. ببینید الان دو سال است دنبال این‌اند که برجام را به نتیجه برسانند، همان برجامی که به آن بد و بیراه می‌گفتند، اما هنوز نتوانسته‌اند. امضای برجام و در پی آن رفع تحریم‌ها و خروج پرونده ایران از شورای امنیت، کارهایی بسیار مهم بود. شما ببینید در دوره بایدن نمی‌توانند مذاکره کنند و کار بازگشت به برجام را به نتیجه برسانند. روحانی در دوره ترامپ توانست برجام را حفظ کند. اواخر دوره روحانی، احیای برجام کاملا در دسترس بود ولی اجازه ندادند. ظاهرا آقای روحانی گفته بود اجازه دهید دولت من توافق امضا کند و شما از ثمره‌اش بهره‌مند شوید که مقبول واقع نشد. من همیشه از عملکرد دولت‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو و معتدل دفاع کرده و می‌کنم».
درباره این اظهارات برجامی، شایان ذکر است: 1) بخش عمده‌ای از برجام، دیکته طرف آمریکایی است به همین علت هم امتیازات مد نظر آمریکا و اروپا «مشخص، نقد، و واجب‌الاجرا پیش از فرا رسیدن روز اجرای برجام، و برگشت‌ناپذیر» است، اما مطالبات ایران، «سرهم‌بندی» (تعبیر مجله تایم)، مبهم، نسیه، پس از انجام همه تعهدات ایران است. به بیان دیگر، تعهدات طرفین در برجام نا متوازن و ناهمزمان است و ضمنا هیچ تضمینی برای انجام تعهدات طرف غربی برای لغو تحریم‌ها یا سازوکار شکایت و اخذ تضمین در صورت بدعهدی طرف غربی، پیش‌بینی نشده و به این معنا، برجام نه یک دستاورد حتی دم‌دستی، بلکه مالباختگی و
خسارت‌دیدگی است که باید به عنوان یک قرارداد و توافق افتضاح، در آکادمی‌های حقوق بین‌الملل تدریس شود.
2) انجام چنین توافقی نه تنها هنر نیست بلکه بانیان مطلع آن به ویژه شخص آقای روحانی و برخی افراطیون غربگرا را در موضع اتهام قرار می‌دهد.
3) برجام احیا نشد، چون دولت‌های ترامپ و بایدن حاضر نبودند دو هزار تحریم پدید آمده با برجام را لغو کنند و برای انتفاع پایدار ایران تضمین و تعهد بدهند، بلکه برجام را گروگانی برای اخذ باج‌های بزرگ‌تر می‌دانستند. با این وصف معلوم نیست مدعیان اصلاحات چگونه این دروغ بزرگ را تقلید و تکرار می‌کنند که برجام در اواخر دولت روحانی قابل احیا بود. بدون سند آوردن درباره تضمین لغو پایدار و موثر تحریم‌ها از سوی غرب – که وجود خارجی هم ندارد- چگونه می‌توان مسئولیت بدعهدی را از دوش غرب برداشت و بر دوش طرف ایرانی گذاشت؟!
در همین زمینه، یکی از کانال‌های مجازی با مرور سرگذشت برجام نوشت: ۲۶ دی ۹۴، برجام اجرا شد اما ۲۸ فروردین ۹۵، آقای سیف، رئیس‌کل سابق بانک مرکزی دولت روحانی در مصاحبه‌ با تلویزیون بلومبرگ گفت: عایدی ایران از برجام تقریباً «هیچ‌چیز» بوده است. او در نشست شورای روابط خارجی آمریکا عنوان کرد: ما قادر نیستیم از پول‌های خود در خارج استفاده کنیم؛ آمریکا به تعهداتش عمل نکرد. از سوی دیگر، اوباما 25 دی ۹۵ در حالی که کمتر از یک هفته به پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش باقی مانده است، فرمان وضعیت اضطرار ملی درباره ایران را تمدید کرد. قانون وضعیت اضطرار ملی درباره ایران یا همان تحریم داماتو، ایلسا و ایسا از سال ۱۹۹۵ و از زمان دولت ‌هاشمی ‌رفسنجانی، اعلام شده است. همچنین ۱۳ آبان ۹۶ آقای صالحی، معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: آمریکا از روز نخست، دبه را آغاز کرد و نه یک دبه بلکه چند بار دبه کرد. چند ماه بعد یعنی ۱۸ اردیبهشت ۹٧، ترامپ از برجام خارج شد.
 
گسترش اعضای بریکس وجهه ضد غربی آن را تشدید می‌کند
با عضویت ایران و برخی کشورهای دیگر در بریکس، این پیمان وجهه ضدغربی و ضدآمریکایی بیشتری پیدا می‌کند.
دویچه‌وله وابسته به دولت آلمان در این‌باره نوشت: نشست سه‌روزه سران پنج کشور گروه بریکس با حضور ده‌ها تن از سران دیگر کشورها در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی آغاز به‌کار کرد. بریکس زمانی به‌عنوان یک اتحاد اقتصادی در تقابل با گروه هفت غربی تشکیل شد. حال ایران، کوبا، بلاروس و ونزوئلا نامزد عضویت هستند. بریکس امروز خصلت سیاسی به خود گرفته و برخی کشورها با توسعه بحران‌زای آن مشکل دارند.
با پایان نشست بریکس در ژوهانسبورگ در روزهای آینده، اتحادیه کشورهای در آستانه صنعتی می‌تواند ترکیب دیگری داشته باشد. در نشست سه‌روزه بریکس، سران پنج کشور عضو آن می‌خواهند بیش از هرچیز در مورد توسعه این اتحاد تصمیم بگیرند. پیش از این ۲۳ کشور خود را برای پیوستن به این اتحاد اعلام کرده‌اند. این فهرست نشان می‌دهد که بریکس با پذیرش آنها در چه مسیری حرکت می‌کند، زیرا نامزدها شامل ایران، کوبا، بلاروس و ونزوئلا هم می‌شود. این دولت‌های نامزد عضویت، بیزاری خود را از «هژمونی» آمریکا و کشورهایی که آنها را دست‌نشاندگان غربی آن می‌دانند، پنهان نمی‌کنند و مایلند که این اتحاد هرچه بیشتر به‌عنوان «سنگری در برابر سلطه غرب» برآمد کند.
گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ با چهار عضو برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و یک سال بعد آفریقای جنوبی به‌عنوان چرخ پنجم واگن به آن پیوست. در آن زمان یک بانکدار غربی به نام لرد جیم اونیل، اقتصاددان ارشد گلدمن ساکس، ایده چنین اتحادی را مطرح کرده بود.
کشورهای بریکس حتی پیش از توسعه آن ۴۲ درصد از جمعیت جهان (حدود ۳.۲ میلیارد نفر) و ۲۷ درصد از درآمد سرانه جهانی را تشکیل می‌دادند. اونیل در ابتدا بریکس را به‌عنوان یک اتحاد اقتصادی در نظر داشت، زیرا در دهه اول هزاره جدید، چهار کشور بنیانگذار رشد اقتصادی سریعی داشتند. هیچ‌یک از این کشورها در گروه هفت کشور توسعه‌یافته صنعتی (جی۷) حضور نداشتند و اونیل احساسی جز تحقیر برای این گروه نداشت. او معتقد بود که رویکرد متکبرانه گروه هفت برای زنده نگاه داشتن جهان مطابق خواست و منافع خود «خجالت‌آور» است. از سوی دیگر، نفوذ گروه جی۷ به‌دلیل رکود طولانی مدت در ژاپن و ایتالیا نیز به‌طور پیوسته در حال کاهش است، در حالی که کشورهای بریکس در حال سبقت از آنها هستند.
با تشدید جنگ قدرت میان آمریکا و چین، لحن‌ها شدیدتر شد؛ و هنگامی که روسیه جنگ تهاجمی خود را علیه اوکراین به راه انداخت، ادعای بی‌طرفی و معصومیت سیاسی این اتحاد اقتصادی شکست خورد. جنگ روسیه علیه اوکراین سه عضو باقیمانده را در تنگنا قرار داد: برزیل خود را نقطه مقابل غرب نمی‌بیند و با گسترش بریکس بزرگ‌ترین مشکل را دارد. آفریقای جنوبی در معرض این خطر قرار دارد که میان مواضع متناقض مبارزان آزادی‌بخش کهنه‌کار طرفدار روسیه در کنگره ملی آفریقای حاکم و جامعه تجاری این کشور که طرفدار غرب است گرفتار شود. هند هم از زمان سفر نخست‌وزیر نارندرا مودی به واشنگتن در ماه ژوئن سال جاری، با فشار گسترده از سوی آمریکا رو‌به‌رو است.
 
 کلاس درس «سیاست خارجی» برای مدعیان اصلاحات
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان بی‌اعتمادی سیاسی و نگاه به چين عنوان داشته است:«واقعيت اين است كه چين ظرفيت و امكان بسيار بزرگ و مهمي براي توسعه روابط سياسي و اقتصادي با ايران محسوب مي‌شود، ولي هنگامي كه اين ظرفيت را در تقابل با ساير ظرفيت‌هاي موجود از جمله روابط با اروپا و غرب تعريف مي‌كنيم، نتيجه‌اي نخواهيم گرفت و حتي كارآيي ظرفيت چين نيز كم مي‌شود و مردم گمان مي‌كنند كه حكومت مي‌خواهد چين را جايگزين اروپا و غرب كند و اين آغاز مشكل است. به اين مي‌گويند بازي دو سر باخت.»
ظاهرا این روزنامه زنجیره‌ای فراموش کرده است که این دولت یازدهم بود که تمام ظرفیت‌های دیپلماسی و ارتباطات ایران را فدای آمریکا و اروپا کرد و نهایتا غربی‌ها مزد اعتماد دولت روحانی را با 2 برابر کردن تحریم‌ها و سازوکار مضحک اینستکس دادند. 
در مقطع امضای برجام و در حالی که چین و روسیه به دلیل فرصت تجارت تسلیحاتی با ایران تقریبا مخالف تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بودند تیم مذاکره‌کننده دولت روحانی به ریاست ظریف در اقدامی تأمل برانگیز این امتیاز را هم به طرف غربی داد. 
در دولت قبل حتی فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری ایران با کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا که سالها برای برقراری چنین ارتباطاتی تلاش شده بود نیز فدای نگاه یکسویه به غرب شد. 
ای کاش این روزنامه مدعی اصلاحات در آن روزها به دوستان خود در دولت این نکته که را گوشزد می‌کردند. بازی دو سر باخت بیش از هر چیز فدا کردن همه چیز به پای ارتباط با به اصطلاح کدخدای غربی و قرار دادن ظرفیت شرقی‌ها در تقابل با غرب در آن دوران بود. بازی دوسر باخت یعنی برجام و کنار گذاشتن آن توسط آمریکا‌، دست خالی ایران و امید واهی یک سال و 9 ماهه دولت روحانی به اروپاییان بود.
خوب است این روزنامه زنجیره‌ای بداند که یکی دیگر از بازی‌های دو سر باخت همکاری دولت اصلاحات با غربی‌ها و تعلیق داوطلبانه توان هسته‌ای در اواخر دولت اصلاحات بود که نه تنها معضلات ایران و غرب را حل نکرد بلکه باعث جری‌تر شدن طرف‌های غربی در برابر خواست و اراده ملت ایران شد.
 
در جلسه‌ای به ریاست ملک سلمان
شورای وزیران سعودی: خواهان مرحله جدیدی از روابط با تهران هستیم
شورای وزیران سعودی در جلسه هفتگی خود به بررسی اقدامات انجام‌شده در راستای اجرائی کردن توافق ایران و عربستان پرداختند.
خبرگزاری رسمی عربستان(واس) در گزارشی اعلام کرد: جلسه شورای وزیران سعودی سه‌شنبه 31 مرداد به ریاست سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور در قصرالسلام جده برگزار شد.
در بخشی از این جلسه به گام‌های اتخاذ شده در راستای اجرای توافق ازسرگیری روابط تهران و ریاض از جمله آغاز فعالیت سفیران دو کشور پرداخته شد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
۲۶ مردادماه در راس هیئتی وارد عربستان شد و در این سفر با مقامات ارشد سعودی از جمله محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دیدار و رایزنی کرد.
امیر عبداللهیان که به دعوت فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان به ریاض سفر کرد‌، عصر روز پنجشنبه گذشته بعد از دیدار با همتای سعودی خود در وزارت امور خارجه عربستان در یک نشست مطبوعاتی مشترک با وی شرکت کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان این سفر از سفارت ایران در ریاض نیز بازدید کرد.
او در این بازدید در جریان اقدامات انجام شده برای آماده ‌سازی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض قرار گرفت. این اولین سفر وزیر امور خارجه ایران به عربستان پس از هفت سال و بعد از تصمیم دو کشور برای احیای مجدد روابط است. به گزارش ایسنا فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان  نیز در
۲۷ خرداد ماه سال جاری به دعوت حسین امیرعبداللهیان برای سفری یک روزه به تهران آمده بود.
 
لابی صهیونیستی:
شراکت دفاعی ایران و روسیه در حال عمیق‌تر شدن است

لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در گزارشی درباره تحولات روابط دفاعی روسیه و ایران نوشت: امیرسرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران در ۲۱ اوت(دوشنبه ۳۰ مرداد) با اولگ سالیوکوف، فرمانده نیروی زمینی ارتش روسیه دیدار کرد. این دو فرمانده پس از ادای احترام به یک سرباز گمنام روسی با نهادن حلقه گلی بر مزارش، در مقر نیروهای زمینی ارتش روسیه مذاکره کردند.  به گفته وزارت دفاع روسیه، آنها درباره مسائل مربوط به همکاری نظامی و تعاملاتی به هدف اجرای پروژه‌های مشترک گفت‌وگو کردند که به منظور تقویت «آمادگی رزمی» ارتش طرفین طراحی شده‌اند. طبق اعلام سفارت ایران در روسیه، این گفت‌وگوها، به ویژه بر تعلیمات رزمی متمرکز بود.
وزارت دفاع روسیه گفت که طرفین در زمینه تقویت همکاری‌ها میان نیروهای زمینی در حوزه‌های مختلف به توافق رسیدند. این وزارت‌خانه همچنین بیان کرد که طرف ایرانی از نهادهای آموزش نظامی نیروهای زمینی روسیه و شرکت‌های مربوط به صنایع دفاعی این کشور بازدید خواهد کرد. یک روز پیش از این دیدار، رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند که حیدری از غرفه ایران در نمایشگاه ۲۰۲۳ صنایع دفاعی ارتش روسیه بازدید کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: جان‌هاردی، معاون برنامه روسیه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در این باره گفت که «اعلام این موارد نشان می‌دهد که روسیه و ایران قصد دارند از طریق توسعه روابط میان ارتش‌هایشان، بر دستاوردهای شراکت نظامی-فنی‌شان بیفزایند که به سرعت در حال رشد است. با وجود این که جزئیات نامشخص است، مسیر کلی واضح است؛ شراکت دفاعی مسکو و تهران بیش از پیش گسترش و عمق پیدا می‌کند.»
بهنام بن طالب‌لو نیز که یکی از اعضای ارشد این لابی صهیونیستی است، با اظهار نظر در این زمینه گفت: نمودار همکاری میان روسیه و ایران در حال رشد است. علاوه‌بر دیدارهای استثنایی میان مقامات دفاعی ارشد روسیه و همتایانشان در ستادکل نیروهای مسلح و ارتش ایران در حاشیه کنفرانس MCIS(کنفرانس مدیترانه‌ای سامانه‌های اطلاعاتی)، شرکت‌های دفاعی ایران و روسیه که هر دو تحت تحریم قرار دارند، در نمایشگاه دفاعی ۲۰۲۳ ارتش روسیه شرکت کردند. برای اولین بار، غرفه تهران در این نمایشگاه یک موشک بالستیک را به نمایش گذاشت که شاید از انتقال بالقوه موشک به روسیه در آینده و در تکمیل عرضه پهپادها به آن خبر می‌دهد.»
این بنیاد صهیونیستی همچنین درباره همکاری‌های راهبردی دو  کشور نوشت: «روسیه و ایران از سال۲۰۱۵‌، وقتی مسکو در سوریه برای حفظ بشار الاسد، متحد مشترکشان وارد عمل شد، همکاری‌های نظامی‌شان را افزایش داده‌اند. دو کشور، علاوه‌بر همکاری در سوریه، تبادلاتی بین ارتش‌هایشان داشته‌اند و رزمایش‌های مشترک انجام داده‌اند. روسیه و ایران در سال‌های ۲۰۱۹، ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در دریای عمان رزمایش دریایی انجام دادند. در ۲۰۲۰، ایران در بخش دریایی رزمایش راهبردی سالانه روسیه که به رهبری ستاد فرماندهی ارتش آن انجام می‌شود، شرکت کرد که در آن سال بر منطقه قفقاز متمرکز بود.»
در این گزارش، با تکرار ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین از طریق ارائه پهپادهای جنگی به آن-ادعایی که بارها از سوی ایران و مسکو رد شده است- ادعا شد که تهران و مسکو برای بیرون راندن آمریکا از سوریه، همکاری اطلاعاتی دارند و به نیروهای نظامی آمریکا در سوریه آسیب وارد می‌کنند.
به گزارش ایسنا این لابی صهیونیستی در پایان نوشت: در حالی که رزمایش‌های مشترک ایران و روسیه تا به امروز بر همکاری دریایی متمرکز بوده است، توافق‌های دوشنبه ممکن است نشان‌دهنده  این باشد که مسکو تهران گستره همکاری‌هایشان را افزایش خواهند داد. به طور مثال، نیروهای زمینی ایران می‌توانند به رزمایش راهبردی بعدی روسیه با تمرکز بر قفقاز ملحق شوند. افزون بر این، مسکو می‌تواند از افسران نیروی زمینی ارتش ایران برای تحصیل در آکادمی‌های نظامی روسیه دعوت کند.

 

آمریکا:
طبق تفاهمی که با ایران داشتیم، کارها در جریان است
مشاور امنیت ملی آمریکا درباره تفاهم اخیر با جمهوری اسلامی ایران درخصوص تبادل چند زندانی ایرانی با چند جاسوس آمریکایی و آزاد‌سازی بخشی از دارایی ایران گفت، این امر طبق تفاهمی که با ایران شده در حال پیش رفتن است.
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد، تمام امور مربوط به تفاهم اخیر با ایران (درخصوص آزادی چند جاسوس آمریکایی و آزاد‌سازی بخشی از دارایی ایران در دیگر کشورها) در جریان است.
روز ۱۹ مردادماه منابع خبری از تفاهمی جدید میان ایران و آمریکا خبر دادند که شامل مبادله زندانی میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکاست. روزنامه نیویورک‌تایمز، به عنوان اولین رسانه‌ای که این خبر را منتشر کرد گزارش داده بود پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانی‌هایی که به دلیل نقض تحریم‌ها مجرم شناخته شده‌اند از زندان آزاد خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت، «فکر می‌کنم کارها طبق تفاهمی که با ایران کردیم، در جریان است. جدول زمان‌بندی شده‌ دقیقی ندارم که به شما اعلام کنم چون هنوز گام‌هایی هست که الان نباید اعلام شود. فکر می‌کنم این [تفاهم] هنوز پابرجاست ».
قطر: تماس‌ها بین طرفین همچنان در جریان است
روز سه‌شنبه همچنین قطر که میانجی است، در این خصوص اعلام کرد که توافق تقریبا وارد مرحله اجرایی شده است. 
ماجد الانصاری سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه قطر گفت، تماس‌ها بین طرفین همچنان در جریان است.
الانصاری افزود، توافق تبادل زندانیان که قطر در آن نقش میانجی را ایفا کرد، اجرائی شده، ولی هنوز زود است که درباره محل تبادل و اینکه آیا در دوحه صورت خواهد گرفت یا خیر یا واریز پول‌های بلوکه شده ایران به بانک‌های قطر سخن بگوییم.
هفته گذشته تهران اعلام کرد که مبلغی که از اموال ایران در بانک‌های کره جنوبی بود به بانک‌های سوئیس منتقل شده است. طبق گزارش‌ها قرار است شش میلیارد دلار از پول ایران که در کره جنوبی و تحت فشار آمریکا چند سال بلوکه شده بود، به قطر منتقل شود و ایران در امور غیرتحریمی از آن استفاده کند. 
به گزارش فارس پیشتر، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم درباره روند مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا گفته بود، «بازه زمانی مشخص در این ارتباط از سوی مقامات ذی‌ربط ایران اعلام شده بود. حداکثر بازه زمانی برای این کار حدودا تا سقف دو ماه بود و توافق بین دو طرف شکل گرفت و روند اجرائی در مسیر توافق در حال پیشرفت است. گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای یا اظهارنظرها در این خصوص خیلی محل اعتبار و توجه نیست.»

تلگراف: ایران با پهپاد مهاجر10 می‌تواند اسرائیل را به عصر حجر برگرداند
روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف در گزارشی در روز 23 اوت (1 شهریور) به قلم جیمز راث ول عنوان داشت: ایران از پهپاد جدیدی رونمایی کرد که قادر به حمله به تأسیسات هسته‌ای در عمق اسرائیل است و می‌تواند اسرائیل را به عصر حجر برگرداند.
این روزنامه عنوان داشت: مهاجر-10 این هفته در یک نمایشگاه دفاعی، همراه با ماشین‌های دودزا و موسیقی تهدیدآمیز، رونمایی شد. این پهپاد بردی در حدود 1240 مایل و توانایی ماندن در هوا برای یک روز کامل را دارد. همچنین به محموله انفجاری 660 پوندی مجهز است که دو برابر مدل قبلی مهاجر-6 است و می‌تواند به سرعت بیش از 130 مایل در ساعت برسد. 
مهاجر در فارسی به معنای کوچ کردن است. ویدئویی که این پهپاد جدید را تبلیغ می‌کند حاوی عنوان «پناهگاه‌های خود را آماده کنید» به دو زبان عبری و فارسی بود، در حالی که پوستری آن را در حال پرواز در نزدیکی تأسیسات هسته‌ای دیمونا در اسرائیل نشان می‌داد. 
تلگراف همچنین اظهار داشت: سایت دیمونا یک مرکز مخفی در صحرای نقب است که گمان می‌رود ذخایر تسلیحات هسته‌ای اسرائیل را تولید کرده است. 
این رسانه انگلیسی تصریح کرد: رونمایی از یک پهپاد جدید نگرانی‌هایی را در غرب افزایش می‌دهد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، این هفته ایران را به سازماندهی یک سری حملات مرگبار علیه صهیونیست‌ها در کرانه باختری متهم کرد. 
این روزنامه همچنین اظهار داشت: هفته گذشته، مشخص شد که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، تلاشی را برای کاهش قابل توجه تنش‌ها در خاورمیانه، به ویژه در مورد موضوع هسته‌ای ایران، آغاز کرده است تا بتواند پیش از انتخابات سال آینده ادعای پیروزی در سیاست خارجی را داشته باشد.
ترس صهیونیست‌ها پس از تحولات اخیر در کرانه باختری
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در سرمقاله روز چهارشنبه خود با عنوان اسرائیل باید ایران را در کرانه باختری متوقف کند با تکرار آرزوهای خود عنوان داشت: اگر اسرائیل بتواند از استقرار ایران در سوریه جلوگیری کند، باید بتواند فعالیت‌های خود را در یهودیه و سامره یعنی در نزدیکی خانه خود محدود کند.
این رسانه صهیونیست افزود: با این حال، همان‌طور که موج اخیر اقدامات مسلحانه فلسطینی در یهودیه و سامره نشان می‌دهد، اسرائیل در دور نگه داشتن ایران از کرانه باختری موفقیت چندانی نداشته است. 
پس از آن که فلسطینیان روز دوشنبه باتشوا نیگری را در نزدیکی الخلیل به قتل (هلاکت) رساندند، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یوآو گالانت وزیر دفاع به محل حمله رفتند و انگشت خود را به سمت ایران نشانه رفتند.
نتانیاهو مدعی شد: ما در بحبوحه یک حمله تروریستی هستیم که توسط ایران و دستیارانش تشویق، هدایت و تأمین مالی می‌شود. بخش قابل توجهی از این موج ناشی از هدایت خارجی است.
گالانت گفت که موج کنونی اقدامات مسلحانه همگی توسط ایران هدایت می‌شود. 
این روزنامه صهیونیستی همچنین اظهار داشت: نفتالی بنت در اظهارنظری گفت: «برای ایرانی‌ها فرستادن دیگران(صهیونیست‌ها) به سوی مرگ بسیار آسان است.»
جروزالم پست همچنین مدعی شد: ایران به تأمین مالی حملات فلسطینیان در کرانه باختری کمک می‌کند. 
این روزنامه همچنان عنوان داشت: در ماه‌های اخیر، ایران در چندین نوبت میزبان شخصیت‌های ارشد حماس و جهاد اسلامی فلسطین در تهران بوده است.
به ادعای نتانیاهو و گالانت، اثر ایران در افزایش حملات اخیر مشهود است. 
جروزالم پست در پایان عنوان می‌دارد اقدامات مسلحانه فلسطینی‌ها بدون کمک‌های ایران هم ادامه خواهد داشت.
 
الجزیره:
 ایران پهپادی را رونمایی کرد که قادر به زدن اسرائیل است
شبکه انگلیسی زبان «الجزیره» در گزارشی درباره رونمایی پهپاد «مهاجر 10» نوشت که ایران از پهپادی رونمایی کرده که «قادر به حمله به اسرائیل است.»
در ادامه واکنش‌های بین‌المللی به رونمایی ایران از تازه‌ترین دستاورد پهپادی خود، شبکه الجزیره گزارشی درباره پهپاد مهاجر ۱۰ منتشر کرد.
روز سه شنبه پهپاد مهاجر ۱۰ با قابلیت
۲۴ ساعت پرواز مداوم در ارتفاع ۲۴ هزار پا و شعاع عملیاتی ۲ هزار کیلومتری رونمایی شد.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به مناسبت روز «صنعت دفاعی» ضمن بازدید از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنایع دفاعی کشور، از پهپاد مهاجر ۱۰ رونمایی کرد.
بیشینه ظرفیت سوخت پهپاد «مهاجر ۱۰»، ۴۵۰ لیتر و بیشینه وزن محموله آن ۳۰۰ کیلوگرم است. حداکثر سرعت این پهپاد ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت بوده و قابلیت حمل انواع مهمات و بمب‌های قائم، الماس و دستواره را دارا بوده و مجهز به سامانه‌های جنگ الکترونیک و ‌اشراف اطلاعاتی است.
شبکه انگلیسی زبان الجزیره در گزارش خود درباره رونمایی از مهاجر ۱۰ نوشت: «ایران از یک پهپاد جدید رونمایی کرده که می‌گوید قادر به زدن اهداف در اسرائیل است.»
در گزارش این رسانه قطری آمده است که رئیس‌جمهور ایران و فرماندهان ارشد ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از مهاجر ۱۰ حضور داشتند.
الجزیره ادامه داد: «این هواپیمای تهاجمی بدون سرنشین که شبیه ام کیو-۹ ریپر
(MQ-9 Reaper) ساخت ایالات متحده است... گفته می‌شود که این پهپاد توانایی حمل انواع بمب و تجهیزات ضدرادار و شناسایی را دارد».
به روایت این رسانه قطری، «به گزارش رسانه‌های وابسته به دولت ایران، آخرین نسخه مهاجر که اولین بار در طول جنگ هشت ساله با عراق در دهه ۱۹۸۰ ساخته شد، می‌تواند یک کلاهک ۳۰۰ کیلوگرمی حمل کند و با حداکثر سرعت ۲۱۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند و ۴۵۰ لیتر سوخت نگه دارد».
شبکه الجزیره افزود: «گزارش‌های رسانه‌ای گفته‌اند که این پهپاد می‌تواند بدون توقف در ارتفاع 7000 متری تا 2000 کیلومتر حرکت کند که این بدان معناست که می‌تواند به اسرائیل برسد».
دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران در مراسم رونمایی از پهپاد مهاجر‌10 گفت: «یکی از مولفه‌های مهم اقتدار و قدرت ملی، توانمندی تولید و تامین ابزار و تجهیزات دفاعی است که این کار به شایستگی از سوی دست‌اندرکاران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صورت گرفته است.
به گزارش فارس وی رونمایی از پهپاد مهاجر‌۱۰ را که نمونه ارتقا یافته پهپاد مهاجر ۶ است، نتیجه خلاقیت و ابتکار دانشمندان جوان کشور دانست که باعث خوشحالی، افتخار و تقویت عزت کشور است.