به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,823
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 37,912
بازدید ماه: 177,084
بازدید کل: 25,163,982
افراد آنلاین: 110
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
3671 - روزی ، نامه های غرب گدا ۱۴۰۲/۰۶/۱۰

روزی ، نامه های غرب گدا    

  ۱۴۰۲/۰۶/۱۰

خبری که روزنامه‌های زنجیره‌ای سانسور کردند - مشرق نیوز

 

به معیشت مردم آسیب زدند از موفقیت‌های دولت نگرانند

روزنامه هم‌میهن وابسته به غلامحسین کرباسچی در سرمقاله خود نوشت: «اگر بخواهيم در ميان دولت‌هاي پس از انقلاب، خوش‌شانس‌ترين دولت را نام بريم، يکي دولت اول آقاي ‌هاشمي است و ديگري دولت آقاي رئيسي. البته، دولت احمدي‌نژاد هم از حيث ديگري خوش‌شانس بود. دو دولت اول از حيث حمايت دربست تمام قواي حکومتي از آنان و نيز در اختيار داشتن همه‌ رسانه‌ها و محدوديت منتقدان خوش‌شانس بودند. البته، شايد چنين وصفي به‌نوعي بدشانسي هم باشد، چون اين يکدستي‌ها در بلندمدت و حتي کوتاه‌مدت نيز موجب ناکارآمدي مي‌شود. البته، تنش‌هاي بيش از اندازه هم اصلاً خوب نيست، ولي فقدان مخالف و منتقد يک عارضه سياسي است. در هر حال، براي اين دولت موانع خدمت مفقود است و هيچ توجيهي در عدم تحقق وعده‌ها پذيرفتني نيست. چنان‌که در بيانات رهبري هم عنوان شد، بهبود شرايط براي مردم ملموس نيست.»
این روزنامه اضافه کرد: «درباره تحريم‌ها بايد گفت، برخلاف دولت قبل که عده‌اي در حکومت و تعداد بيشتري هم در بيرون آن به‌شدت چوب لاي چرخ دولت مي‌گذاشتند و حتي تحريم‌ها را مثبت مي‌دانستند، در اين دولت که خود را ملتزم به رهنمودهاي رهبري معرفي مي‌کنند، همه شرايط براي حل اين مسئله در اختيار دولت است. منتقدان بيروني دولت هم صددرصد حامي رفع تحريم‌ها هستند. در داخل حکومت و رسانه‌هاي رسمي نيز حتماً هر اقدامي از جمله رفع تحريم‌ها را چندبرابر تبليغ و حمايت مي‌کنند؛ مثل ديگر اقدامات خارجي اين دولت، و اين دقيقاً در نقطه مقابل وضعيت دولت پيش است.
مسئله اصلي ارزيابي نتايج عملکردي دولت‌هاست. ما نيز بارها گفته‌ايم که حاصل هر اقدامي در دولت بايد خود را در کاهش تورم و نابرابري و افزايش توليد ناخالص داخلي، نرخ ارز و رشد اشتغال نشان دهد. اينکه آنها را به گردن دولت‌هاي قبل يا بيگانگان بيندازيد نه‌فقط رافع مسئوليت اين دولت نيست، بلکه عذر بدتر از گناه هم هست. همه اين شاخص‌ها در دو سال گذشته يا بدتر از قبل بوده يا مطابق انتظار نبوده است. وضعيت تورم و نرخ ارز که بسيار روشن است. نابرابري تغيير معناداري نکرد. اين به‌رغم آن است که يارانه‌ها 3 تا 4 برابر بيشتر شده در حالي‌ که بايد ضريب جيني را به‌شدت کم مي‌کرد. اين نشان مي‌دهد که سازوکار اصلي اقتصاد در مسير نابرابري بود که به‌رغم پرداخت يارانه‌ها ضريب جيني تغيير معناداري نداشته است. افزايش بي‌ثباتي بازار نيز در رشد نرخ‌هاي تورم و هم در ارز ديده مي‌شود. افزايش توليد ناخالص داخلي نيز در حد 4 تا 4/5 درصد چنگي به دل نمي‌زند زيرا دولت روحاني در اوج کرونا و تحريم‌هاي ترامپ در سال 99 بيش از 3 درصد رشد ايجاد کرد، ضمن اينکه درآمدهاي نفتي آن دولت در حداقل بود ولي در دولت کنوني به‌دليل شل شدن تحريم‌ها، درآمدهاي نفتي بيشتر شده است. در هر حال، معيارها براي ارزيابي کار دولت همين‌هاست که گفته شد، همين و ديگر هيچ».
درباره این تحلیل روزنامه هم‌میهن گفتنی است:
1) دولت روحانی ضمن اینکه با مجلس همسو مقارن بود، دارای بیشترین و کم‌سابقه‌ترین اختیارات هم بود که امضا و اجرای توافق برجام با وجود خسارت‌های هنگفتش، و همچنین بیشترین مجوز برداشت از حساب ارزی، از جمله این اختیارات بوده است. اما خروجی این اختیارات، دو برابر شدن شمار تحریم‌ها از یک‌طرف و شکستن رکورد‌های منفی اقتصادی (مانند: تقریبا صفر شدن معدل رشد اقتصادی 8ساله، هفت برابر شدن نقدینگی، ثبت بالاترین رکورد تورم، بالاترین ارقام استقراض و فروش اوراق، صفر کردن خزانه ارزی و تحویل دولت با 480 هزار میلیارد تومان کسری و 1500 هزار میلیارد تومان بدهی، 530 هزار میلیارد بدهی اوراق، و...) بود.
2) رفتار و گفتار دولت قبل، مبتنی بر لغو تحریم‌ها نبود بلکه نوعی از دیپلماسی مستأصل و التماسی بود که از متن آن 900 تحریم جدید علاوه‌بر 800 تحریم ما قبل برجام، پدید آمد و پایه این تحریم‌افزایی هم در دولت اوباما و با تحریم‌های ویزا و آیسا و سیسادا و ریل‌گذاری تحریم‌های کاتسا گذاشته شد. برخلاف ادعای روزنامه غربگرا مبنی‌بر اینکه درباره (لغو) تحریم‌ها، از داخل چوب لای چرخ دولت روحانی گذاشته شد، این رفتار خود دولت وقت بود که با واگذاری همه امتیازات در روز قبل از اجرای رسمی برجام، دستش را از ابزار فشار بر غرب خالی کرد و بنابراین آمریکا و اروپا با مشاهده درماندگی دولت معطل لغو تحریم‌ها، همین وضعیت را ابزار باج‌ستانی بیشتر قرار داد و دولت روحانی را به مدت چند سال سر کار گذاشت تا بی‌تحرکی و فشلی مدیریتی موجب توقف نرخ رشد اقتصادی و تولید شرایط رکود تورمی‌ شود.
3) روزنامه هم‌میهن، درباره رشد اقتصادی 4 درصدی می‌نویسد که این رقم چنگی به دل نمی‌زند(!) و حال آنکه این رقم را با معدل 6دهم درصدی در دولت برجام مقایسه کرد و ضمنا به یاد آورد که رشد فعلی، بدون برجام، با وجود تحریم‌ها و همچنین در کنار جبران کسری بودجه 480 هزار میلیاردی، تسویه ۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق، تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی، اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبه‌‌بندی معلمان و ۵۴ هزار میلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی اتفاق افتاده است. دولت رئیسی با وجود کسری مورد اشاره، ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها و تعهدات دولت قبل را هم ظرف دو سال تسویه کرده. و اگر آن میراث کسری‌ها و بدهی‌ها در میان نبود، قطعا رقم رشد بهتری رخ می‌داد و کاهش نرخ تورم از 17 درصد فعلی به مراتب بیشتر و ملموس‌تر می‌شد.
4) روزنامه غربگرا با ادبیاتی مبهم و آمیخته به تحریف می‌نویسد: «درآمدهاي نفتي دولت قبل در حداقل بود ولي در دولت کنوني به‌دليل شل شدن تحريم‌ها، درآمدهاي نفتي بيشتر شده است». چرا در دولت برجام حتی مقارن با دولت بایدن، درآمدهای نفتی کشور سقوط کرد اما اکنون افزایش چشمگیری یافته است؟ تحریم‌های نفتی شل نشده و آمریکا بنابر اعلام وزارت خارجه‌اش سختگیرانه‌ترین تحریم‌ها را اعمال می‌کند، اما دولت رئیسی با اهتمام برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها و دور زدن آن، توانسته صادرات نفت را از 300 هزار بشکه به قریب دو میلیون بشکه افزایش دهد و به همین دلیل، محافل آمریکایی و اروپایی افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران را به نشانه مهم شکست تحریم‌ها ارزیابی می‌کنند.
5) در موضوع سفره و معیشت مردم که حتما معیار مهم و نهایی برای سنجش عملکرد اقتصادی دولت است، باید عنایت داشت که جبران هشت سال پسرفت اقتصادی آن هم با مجموع تورم چندصد درصدی (در برخی اقلام 700 تا 1000 درصدی) حتما به زمان نیاز دارد، هرچند که دولت تلاش دارد این دوره زمانی را کوتاه‌تر کند. در عین حال باید به روزنامه حامی اغتشاشات یادآور شد که آشوب‌افکنی به قصد کاهش یا توقف روند رشد اقتصادی ایران، نقشه مکمل دشمن برای تقویت اثرگذاری تحریم‌ها بود که متاسفانه جریان غربگرا در این میدان آزمون هم امتحان بدی پس‌داد و با برنامه دشمن برای ضربه زدن به رشد عمومی اقتصاد ایران همراهی کرد. بر این مبنا، آنها متهم ایراد خسارت به معیشت مردم هستند، هرچند که بر مبنای نتایج خیانت خود در حق اقتصاد کشور، زبان به طعنه و طلبکاری هم بگشایند. به بیان دیگر، علت اینکه غربگرایان از موفقیت‌های دولت فعلی شاکی هستند، نه غصه معیشت مردم، بلکه به این خاطر است که یک‌بار به‌واسطه سوءمدیریت در دولت قبل و نوبت دوم با کارشکنی و آشوب‌افکنی سعی کردند اقتصاد ایران و معیشت مردم را نابود کنند و حالا که می‌بینند دولت در مسیر درست رشد اقتصاد قرار گرفته، با روایت وارونه مسائل، عقده‌گشایی می‌کنند.

رسانه‌های معاند برای «فرد حامی اوباش» سنگ تمام گذاشتند
بعد از اخراج به دلیل عدم صلاحیت علمی نوبت محاکمه «شریفی زارچی» است
در روزهای اخیر از شبکه تروریستی اینترنشنال گرفته تا رسانه‌های بدنامی همچون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا و رادیوفردا، همگی به دفاع تمام‌قد از شریفی زارچی پرداخته‌اند. به نظر شما رسانه‌های معاند، دلواپس تحصیل دانشجویان عزیز کشورمان هستند؟!
اخیرا رئیس‌دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف اعلام کرده که با اخراج شریفی زارچی مخالف است. این اظهارنظر غیرحرفه‌ای و تأمل برانگیز در حالی است که شریفی زارچی از سوی مراجع ذی‌ربط فاقد صلاحیت علمی برای تدریس در دانشگاه شریف شناخته شده است. 
به عبارت دیگر، همان مرجعی که صلاحیت علمی رئیس‌دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف را اعلام کرده است، به عدم صلاحیت علمی شریفی زارچی رأی داده است. اما گویا عده‌ای، به رفتارهای «دیکتاتورمأبانه» و «قبیله‌ای» و «باندی» عادت کرده‌اند. 
در روزهای گذشته سخنگوی وزارت علوم اعلام کرد: هیئت جذب دانشگاه وی را فاقد صلاحیت علمی یا عمومی دانسته و قرارداد وی را تمدید نکرده است. همچنین طی نامه‌ای به مرکز جذب اعضای هیئت علمی جذب وزارت علوم ارجاع شده و در هیئت مرکزی جذب هم به ‌اتفاق آرا این حکم تأیید شده است.
اینکه فردی به دلیل عدم صلاحیت علمی، از مسند استاد دانشگاه کنار گذاشته می‌شود، اقدامی شایسته و قابل دفاع و البته قابل تقدیر است. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. شریفی زارچی یکی از حامیان اوباش و تروریست‌ها در اغتشاشات سال گذشته بوده است.
وی از جمله افرادی است که با سوءاستفاده از جایگاه خود، در آتش اغتشاشات دمیده و در خون‌هایی که به واسطه اغتشاشات سال گذشته بر زمین ریخته شد، شریک است.
بنابراین، علاوه‌بر اخراج این فرد به دلیل عدم صلاحیت علمی، وی باید به این خاطر که در آشوب‌های سال گذشته فعال بوده است، بازداشت و محاکمه شود. 
براساس مستندات موجود که در رسانه‌ها نیز منتشر شده است، شریفی زارچی که امروز چهره اپوزیسیون به خود گرفته است، در زمان همه‌گیری کرونا، در وزارت بهداشت دولت روحانی حضور داشت و به عنوان «رئیس‌مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت» آمار کرونا را دستکاری می‌کرد. 
دو مورد ساده از وظایف زارچی در دوران حضورش در وزارت بهداشت، اعلام «رنگ‌بندی‌های کرونایی» و «مدیریت سامانه واکسیناسیون» بود. زارچی در ویدئویی اعتراف کرده است: «تمام رنگ‌بندی‌ها و این‌که کجا را قرمز کنیم، کجا را زرد کنیم، در چند ماه گذشته توسط شخص من، انجام می‌شده است. من در چند ماه گذشته، با همین آن و آف کردن، تصمیم می‌گرفتم که کدام امام جمعه نماز بخواند، کدام نخواند. من تصمیم گرفتم کدام شهر بسته یا باز شود.»
زارچی در ادامه اعترافات خود درخصوص آمار‌سازی‌هایش ‌اشاره کرده است که بدون هماهنگی،۴۳ شهر را بدون هیچ دلیل منطقی، سیاه کرده‌ و وزارت بهداشت و ستاد کرونا را به این نتیجه رساند که این شهرها را قرنطینه کنند.
در فضای مجازی امروز از شریفی زارچی به عنوان «نخبه» یاد می‌کنند؛ این درحالی است که در زمان حضورش در وزارت بهداشت، انتقادات شدیدی به سامانه واکسیناسیون و رنگ‌بندی‌های کرونا تحت مدیریت زارچی، در رسانه‌ها مطرح بود.
وی در مقطعی که استادیار پیمانی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف بود نیز با سوءاستفاده از جایگاه خود، به‌جای انجام وظایف خود در کسوت استاد دانشگاه، مشغول توئیت بازی و حمایت از اوباش و تروریست‌ها بود. 
در روزهای اخیر از شبکه تروریستی اینترنشنال گرفته تا رسانه‌های بدنامی همچون بی‌بی سی و صدای آمریکا و رادیوفردا، همگی به دفاع تمام قد از شریفی زارچی پرداخته‌اند. به نظر شما رسانه‌های معاند، دلواپس تحصیل دانشجویان عزیز کشورمان هستند؟!
 
 
  «نوسان سیاست» یعنی کنارگذاشتن طرح‌های راهبردی در دولت قبل

روزنامه اعتماد در شماره پنج شنبه 9 شهریور ماه خود و در یادداشتی به قلم معصومه ابتکار عنوان داشت: «بازديد از نمايشگاه دستاوردها چيزي از نگراني و دلهره‌اش كم نخواهد كرد، زيرا آن‌قدر معضلات و گرفتاري‌ها عيان و بدتر شدن شرايط نسبت به گذشته مشهود است كه دستاوردهاي احتمالي دولت سيزدهم متاسفانه تحت‌الشعاع شرايط بحراني اقتصادي، اجتماعي و ناكارآمدي شديد دستگاه‌هاي مختلف قرار مي‌گيرد....اما چون رويكرد دولت از ابتدا حذف جريان به اصطلاح تكنوكرات از مناصب دولتي بوده و در اين زمينه بسيار فعال اقدام كرده، اكنون با بحران تجربه و توانمندي مواجه است»
در ادامه این مطلب آمده است:«پديده «نوسان سياست» پس از انتخابات سال 1384 نيز دستگاه اجرايي كشور را دچار ركود كرد و اكنون اين دومين بار است كه اين وضعيت خود را به رخ مي‌كشد. نوسان سياست‌ها به اين معني است كه يك دولت مي‌آيد و مجموعه‌اي از سياست‌ها را اجرا مي‌كند و پي مي‌گيرد، ولي دولت بعدي آنها را رها كرده و از اولويت‌هايش خارج مي‌كند يا تقليل مي‌دهد. اين پديده سم مطلق است.»
دقت کنید این سخنان را مدیران دولت قبل عنوان می‌کنند. یکی از دلایل اصلی این قبیل اظهارات، فرار رو به جلو است. 
این روزها جریانی این اظهارات را عنوان می‌کند که بدترین عملکردها را در تاریخ جمهوری اسلامی ثبت کرده‌اند. سؤال این است هنگامی که این سخنان را می‌گویند و این نوشته‌ها را می‌نویسند خود از میزان فرار رو به جلو و بی‌شرمی خود تعجب نمی‌کنند؟! خانم ابتکار نوسان سیاست دولت یازدهم بود که وزیر نفت در آن دولت طرح سهمیه‌بندی سوخت را کنار گذاشت و بعد از چند سال مجبور به اجرای دوباره این طرح هوشمندانه شد. 
نوسان سیاست دولت روحانی و ترک فعل‌های متعددش در طرح‌های هوشمندانه‌ای همچون حوزه هدفمندی یارانه‌ها‌، سهام عدالت‌، مسکن ‌سازی‌، ایجاد رکود در به پایان رساندن پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌هایی بود که به امید نگاه التماسی به غرب همه برای چندین سال به بهره‌برداری نرسید. 
نوسان سیاست مدعیان اصلاحات و سو مدیریت دولت قبل در پیوستن به معاهده اقلیمی پاریس بدون کوچک‌ترین شناخت و بررسی این معاهده (کاملا در جهت اهداف غربی‌ها و بر ضد صنایع کشورهای نوظهور) بود. شرایط بحرانی اقتصادی را شما و دولت یازدهم و دوازدهم فراهم کردید موج نقدینگی‌، بدهی‌های سنگین‌، ناترازی در برق‌، گاز و حامل‌های انرژی همه و همه میراث دولت شما بود.