به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 25,845
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 33,942
بازدید ماه: 173,114
بازدید کل: 25,160,013
افراد آنلاین: 119
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
3715 - امیرعبداللهیان: ما امروز در نقطه توافق موقت قرار نداریم ۱۴۰۲/۰۶/۲۱
امیرعبداللهیان:
ما امروز در نقطه توافق موقت قرار نداریم
۱۴۰۲/۰۶/۲۱
امیرعبداللهیان: ما امروز در نقطه توافق موقت قرار نداریم
 
نشست هم‌اندیشی حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مدیران ارشد این وزارتخانه با جمعی از اساتید رشته‌های علوم سیاسی و روابط  بین‌الملل دانشگاه‌ها، روز یک‌شنبه ۱۹ شهریورماه در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
در این نشست، امیرعبداللهیان، پس از شنیدن دیدگاه‌ها و نظرات اساتید دانشگاه در خصوص برخی موضوعات سیاست خارجی و تحولات روابط بین‌الملل، بر اهتمام دستگاه دیپلماسی نسبت به ارتباط، مشورت و تبادل نظر با نخبگان و ‌اندیشمندان در حوزه سیاست خارجی تأکید کرد و افزود: نگاه اساتید حوزه روابط بین‌الملل در جمهوری اسلامی ایران متمرکز بر منافع ملی است و وزارت امور خارجه نیز همواره ارتباط نزدیکی با نخبگان این حوزه داشته و از نظرات کارشناسی آنان استفاده کرده است.
وزیر امور خارجه با تشریح رویکرد کلی دولت سیزدهم در مواجهه با تحریم‌ها مبنی بر تلاش برای بی‌اثر‌سازی تحریم‌ها از یک‌سو و در عین حال باز نگاه داشتن پنجره مذاکرات برای لغو تحریم‌ها از سوی دیگر گفت: ما امروز در نقطه توافق موقت قرار نداریم و آنچه اتفاق افتاده، بازپس‌گیری عزتمندانه دارایی‌های ملت ایران در دو نوبت، از انگستان و کره جنوبی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با حفظ خطوط قرمز، برای احقاق حقوق حقه ملت ایران و لغو تحریم‌ها بر مبنای سند سپتامبر مذاکره کند، اما به آن اکتفا نکرده و همزمان به صورت جدی بی‌اثر کردن تحریم‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس ‌دستگاه دیپلماسی دستاوردهای اخیر کشور در افزایش همکاری‌ها با سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را نمونه‌ای از این رویکرد عنوان و تأکید کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری ‌شانگهای و گروه بریکس گام بلندی است که نشان از جایگاه و ظرفیت‌های بالای جمهوری اسلامی ایران در بین اقتصادهای نوظهور جهانی دارد.
رئیس ‌دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از سخنان خود، به سیاست دولت سیزدهم در تعمیق همکاری‌های منطقه‌ای و گسترش روابط با همسایگان پرداخت.
وی با تشریح آخرین وضعیت تحولات روابط با عربستان سعودی، برنامه‌های وزارت امور خارجه برای توسعه روابط و افزایش سطوح همکاری با این کشور و سایر کشورهای منطقه را تشریح کرد.
سندی مبنی بر استفاده از تسلیحات ایرانی در جنگ اوکراین ارائه نشده
وزیر امور خارجه در خصوص اوکراین نیز بار دیگر بر سیاست منطقی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مخالفت با جنگ و تخریب زیرساخت‌ها، تأکید و بر حفظ تمامیت ارضی همه کشورها، توجه به اقدامات ناتو در زمینه‌سازی و تداوم جنگ، تلاش جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی طرفین به صلح تأکید و خاطرنشان کرد: تا این لحظه هیچ سندی مبنی بر استفاده از تسلیحات ایرانی در این جنگ از سوی مقامات اوکراینی ارائه نشده و آنچه بیان می‌شود، صرفا تبلیغات رسانه‌ای غربی با اهداف سیاسی علیه کشور است.
در این نشست برخی از مدیران کل سیاسی وزارت امور خارجه حضار را در جریان تحولات مهم سیاست خارجی در حوزه مسئولیت خود قرار داده و اساتید حاضر نیز به تشریح دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
حضور تروریست‌ها در کردستان عراق در تعارض با مناسبات ۲ کشور ایران و عراق است
«بافل طالبانی» رئیس‌ حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق که به تهران سفر کرده روز دوشنبه ۲۰ شهریور ماه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار از دولت و ملت عراق و مسئولان اقلیم کردستان در میزبانی از زوار اربعین حسینی قدردانی کرد. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز از دولت و مردم عراق به خاطر میزبانی از زوار اربعین تشکر کرد. امیرعبداللهیان در دیدار طالبانی با ‌اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان عراقی مستقل، شکوفا و آباد است‌، نقش مرحوم جلال طالبانی را در عراق ستود و گفت: حضور تروریست‌ها در اقلیم کردستان عراق و تحرکات آنها علیه امنیت ایران در تعارض با قانون اساسی عراق و‌ مناسبات دوستانه فیمابین است.
وزیر خارجه تصریح کرد: هیچ طرفی نباید به امنیت همسایگان عراق آسیب برساند.
رئیس ‌دستگاه دیپلماسی روابط مستحکم ایران و عراق را مورد ‌اشاره قرار داد و  بر تسریع در اجرای توافقنامه امنیتی دو کشور تأکید کرد. 
توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ توسط علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر عراق در بغداد امضا شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز بر اجرای این توافقنامه در موعد مقرر (۲۸ شهریور ماه) تأکید و اعلام کرد که سفر باقل طالبانی به تهران ارتباطی با چانه زنی برای تمدید مهلت اعلام شده درباره خارج کردن تروریست‌ها از اقلیم کردستان عراق ندارد.
بافل طالبانی رئیس ‌اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز در دیدار امروز با امیرعبداللهیان ضمن قدردانی از حمایت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق، ایران را قوی‌ترین پشتیبان ملت عراق خواتد و گفت: ما به روابط و دوستی با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم.
عراق اجازه نخواهد داد از اراضی این کشور آسیبی به کشورهای منطقه به ویژه ایران وارد شود
وی همچنین با ‌اشاره به تحولات اقلیم کردستان و تقویت روابط این منطقه با دولت مرکزی عراق، به اقدامات حزب متبوعش در افزایش امنیت در مرزهای اقلیم کردستان ‌اشاره و تاکید کرد: عراق اجازه نخواهد داد از اراضی این کشور آسیبی به کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران وارد شود.
بر اساس توافق شکل گرفته بین ایران و عراق آن‌گونه که کنعانی پیش از این به آن ‌اشاره کرد، دولت عراق متعهد شده است تا ۲۸ شهریور جاری، گروه‌های تروریستی مسلح تجزیه‌طلب در خاک عراق و در منطقه اقلیم کردستان را خلع سلاح کند. بر اساس این توافق پادگان‌های نظامی ایجاد شده تخلیه و تعطیل و این گروه‌ها به اردوگاه‌هایی که دولت عراق در نظر گرفته منتقل شوند.
ایرانیان خارج از کشور گرفتار تبلیغات کاذب ایران‌هراسانه نشوند
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر روز دوشنبه ۲۰ شهریورماه در کارگروه کنسولی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور طی سخنانی گفت: یکی از دغدغه‌های ایرانیان در اقصی نقاط دنیا رفع مشکلات کنسولی است. برای ایرانیان در سراسر دنیا حفظ هویت خیلی مهم است.
وی بیان کرد: براساس آمارهای ما ۵.۲ میلیون ایرانی به صورت رسمی در کشورهای مختلف حضور دارند و این دسته از ایرانیان حداقل یک مرتبه برای خدمات کنسولی به نمایندگی‌های ما در خارج از کشور مراجعه داشتند و صرفنظر از گرایش، نگاه و دین و قومیت، دریافت شناسنامه برای فرزندانشان یک اولویت است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: یکی از توصیه‌های مقام معظم رهبری به دستگاه دیپلماسی این است که ایرانیان خارج از کشور را فراموش نکنید، اینها فرزندان ایران هستند و رابطه اینها با ایران را باید هر روز قوی‌تر کنید و فرزندان آنها بتوانند راحت با ایران ارتباط بگیرند.
رئیس‌ دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه خرسندیم که ایرانیان خارج از کشور به راحتی به ایران سفر می‌کنند، یادآور شد: علی‌رغم تبلیغات کاذب ایران‌هراسانه شاهد حضور میلیونی ایرانی‌ها در فصل‌های مختلف در داخل کشور هستیم.
وی یکی از وظایف اصلی وزارت امور خارجه را ایجاد تسهیلات و ارائه خدمات بهتر به ایرانیان خارج از کشور برشمرد و گفت: آقای رئیس‌جمهور نیز توجه اکید به مسئله ایرانیان خارج از کشور دارند. قانون جامع حمایت از ایرانیان نیز مراحل تصویب خودش را در دولت پشت‌سر گذاشته است و در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دارد. این قانون ضمن اینکه یک بازنگری کرده به تسهیل خدمات کنسولی و روان‌تر کردن تردد ایرانیان عزیز به سرزمین مادری، یک نگاه ویژه‌ای به مسئله ایرانیان دوتابعیتی دارد که در چارچوب قانون مدنی بتوانیم تسهیلاتی را فراهم کنیم، ما این دسته از ایرانیان را هرگز تهدید نمی‌دانیم بلکه حضور این ایرانیان را یک فرصت برای ایران و فرصت برای همه جهان می‌دانیم، چرا که ایرانیان ما در هر کجای عالم هستند منشأ خدمات گسترده‌ای بوده‌اند.
وزیر خارجه با بیان اینکه ایرانیان در هر کجای عالم هستند منشأ خدمات گسترده‌ای بوده‌ و هستند، اظهار داشت: در همین جلسه یک‌بار دیگر از همه ایرانیان عزیز دعوت می‌کنیم که بدون دغدغه به سفرهای خودشان به ایران با همین علاقه، گرمی و نشاطی که در شرایط فعلی حاکم است ادامه دهند و گرفتار تبلیغات کاذب ایران‌هراسانه نشوند.
جمشید پر‌ویزی سفیر ایران در گینه شد
«جمشید پرویزی» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کوناکری پایتخت جمهوری گینه، در آستانه عزیمت به محل ماموریت با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، دیدار و گفت‌وگو کرد. 
سفیر جدید ایران در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از حوزه ماموریت خود، طرح‌ها و برنامه‌های کاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در سه سال آینده را ارائه کرد.
وزیر امور خارجه هم با ‌اشاره به روند رو به توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، بر عزم دولت سیزدهم برای گسترش هرچه بیشتر همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی با این قاره تأکید کرد.
به گزارش فارس، جمشید پرویزی ریاست اداره کمیسیون‌های مشترک و دیپلماسی کنسولی و ریاست گروه مطالعات کنسولی و‌ مهاجرتی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه  را در کارنامه کاری خود دارد.