حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی پرتاب موفق ماهواره نور ٣ را تبریک گفت.
ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره سنجشی و شناسایی است، چهارشنبه پنجم مهر ماه با موفقیت پرتاب شد. این ماهواره با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت.این ماهواره و ماهوارهبر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است.
رئیسدستگاه دیپلماسی در همین خصوص در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: پرتاب موفق ماهواره نور۳ را به همه تلاشگران و اقتدارآفرینان عرصههای فضایی، دفاعی، علمی و ملت بزرگ ایران قوی تبریک میگویم.
وی افزود: این پروژه افتخارآمیز حاصل فکر و تلاش شبانهروزی دانشمندان و متخصصان جوان کشورمان در صنعت فضایی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این نیز ماهوارههای «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
امیرعبداللهیان: امروز نقش مقاومت در معادلات منطقه و جهان بیبدیل است
حسین امیرعبداللهیان امور خارجه در نشستی با حجتالاسلام والمسلمین سید عیسی طباطبایی و هیئت همراه که به مناسبت تجلیل از مجاهدان در غربت در ایران حضور دارند، ضمن تقدیر از وی، تلاشهای وی را در راستای فعالیتهای امام موسی صدر توصیف کرد.
امیرعبداللهیان اظهار داشت: ویژگی ممتاز سیدعیسی طباطبایی در حمایت و سهم وی در ارتقای جایگاه مقاومت در لبنان و منطقه و جهان اسلام است.
وزیر امور خارجه ضمن تجلیل و تکریم سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی با بیان خاطرهای ناگفته از این شهید بزرگوار و سید مقاومت دبیرکل حزبالله در زمان تصدی معاونت وزارت خارجه بااشاره به مبارزات و فعالیتهای موثر و بیبدیل حزبالله در حوزههای مختلف عنوان کرد: امروز نقش مقاومت در معادلات منطقه و جهان بیبدیل است. امیرعبداللهیان ضمن ابراز امیدواری برای استمرار خدمات فرهنگی و اجتماعی این مجاهد فداکار، رحلت همسر مجاهده و مهاجره و صابره را به ایشان و فرزندان آن مرحومه تسلیت گفت.
در این دیدار سید عیسی طباطبایی نیز ضمن تقدیر از دستاندرکاران همایش مجاهدان غربت، خود را سرباز کوچک امامین انقلاب و خادم مردم ایران و لبنان و فلسطین خواند و جایگاه و خدمات افتخاربرانگیز دولت آیتالله رئیسی و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در دو سال اخیر و تحول ملموس و قابل تقدیر این دستگاه را ستود.
وی خدمت به مقاومت و حزبالله را افتخار خود دانسته و بر استمرار این باور قلبی تا پایان عمر خود تأکید کرد.
در این نشست حجج اسلام تقوی و ملک محمدی نمایندگان فعلی و قبلی مجلس شورای اسلامی و امرودی مشاور فرهنگی وزیر نیز حضور داشتند.
سیدعیسی طباطبایی که به دعوت دبیرخانه تکریم مجاهدان در غربت برای شرکت در هشتمین نشست این همایش دعوت شده بود، خدماتی همچون احداث بیمارستان شهید شیخ راغب حرب، بیمارستان حضرت رسول اعظم (ص)،تاسیس شبکه المنار، احداث بنای استان مقدس حضرت خویله بنت الحسین علیهماالسلام، احداث مقبره سید عباس موسوی سید الشهدای مقاومت در منطقه نبی شیث(ع)، احداث مدارس و مساجد متعدد در لبنان، ایجاد قریب به ۳۰ مرکز فرهنگی در کشور لبنان از محل کمک خیرین شیعه لبنانی و شیعیان سایر کشورها، تاسیس بانک قرضالحسنه بیتالمال، احداث تنها مرکز فرهنگی و عبادی و ورزشی و هنری ویژه ایرانیان در بیروت به نام حضرت امام خمینی(ره) را انجام داده است.
آمادگی ایران برای کمکرسانی به آسیبدیدگان و مجروحان آتش سوزی در عراق
در پی آتش سوزی اخیر در نینوای عراق که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان عراقی شد، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به فؤاد حسین همتای عراقی پیام فرستاد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمکرسانی به دولت و مردم عراق را اعلام کرد.
در پیام وزیر امور خارجه خطاب به همتای عراقی آمده است: با کمال تأسف و تأثر، کشته و مجروح شدن جمع زیادی از برادران و خواهران عزیز عراقی در حادثه آتشسوزی در منطقه حمدانیه استان نینوای عراق را به جنابعالی، دولت، ملت و مراجع عظام کشور همسایه و برادر عراق بهویژه به خانوادههای داغدار جانباختگان تسلیت میگویم.
وزیر خارجه در این پیام عنوان کرده است: از خداوند بزرگ و حکیم، برای درگذشتگان این حادثه تلخ و ناگوار، رحمت و غفران واسعه الهی، برای مجروحان شفای عاجل و برای خانوادههای مصیبت دیده صبر و شکیبایی مسئلت میکنم.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین اعلام کرد که مراکز امدادی و درمانی جمهوری اسلامی ایران برای مساعدت به آسیبدیدگان و مجروحان این حادثه آمادگی دارند.
کنعانی هتک حرمت قرآن کریم در هلند را به شدت محکوم کرد
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه پنجم مهر ماه اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم در هلند را به شدت محکوم کرد.
در ادامه هتک حرمت قرآن کریم در تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله سوئد و دانمارک، روز شنبه «ادوین واگنسفلد» رئیسیک حزب افراطی نیز نسخهای از قرآن کریم را مقابل سفارتخانههای چند کشور در لاهه پاره کرد.
در همین خصوص سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام هتاکانه گفت: از دولت هلند انتظار میرود با درک مسئولیتهای خود نسبت به ممانعت از اهانت به ارزشها و مقدسات دینی بیش از دو میلیارد جمعیت مسلمان جهان، از تکرار چنین اقدامات نفرتانگیزی که به نام آزادی بیان انجام میشود، جلوگیری کند.
«ادوین واگنسفلد» رهبر گروه افراطی اسلامستیز «پگیدا» پیش از این و در بهمن ۱۴۰۱ یک نسخه از قرآن کریم را پس از پاره کردن و هتک حرمت آن، سوزاند.
دولت اردن نیز پیش از این به این اقدام هتاکانه در هلند واکنش نشان داده بود. وزارت خارجه این کشور در بیانیهای هتک حرمت قرآن کریم در شهر لاهه هلند را اقدامی غیرمسئولانه خواند که به تشدید خشونت منجر میشود و تهدیدی برای همزیستی مسالمتآمیز است. دیگر کشورهای مسلمان نیز به این اقدام هتاکانه واکنش نشان دادند.
پیش از این نیز چنین اقدام هتاکانهای در سوئد و دانمارک صورت گرفته بود که واکنش جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مسلمان را به همراه داشت. اوایل شهریور ماه سال جاری جمعی از مسلمانان هلند با برگزاری تظاهرات اعتراضی در مقابل سفارتخانههای دانمارک و سوئد در لاهه هتک حرمت قرآن کریم در این دو کشور که به کرات صورت گرفته بود را قویا محکوم کرده و خواستار توقف اهانت به مقدسات مسلمانان شدند.
کنعانی اقدام تروریستی در بلوچستان پاکستان را محکوم کرد
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جمعه هفتم مهرماه در پی بمبگذاری انجام شده در تجمع شرکتکنندگان در راهپیمایی میلاد النبی (ص) در یکی از شهرهای ایالت بلوچستان پاکستان، ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی، به دولت و مردم پاکستان، خصوصا بازماندگان قربانیان تسلیت گفت و برای مجروحان سلامت و شفای عاجل مسئلت کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام تروریستی انجام شده را مصداق بارز دوری تروریستها از تعالیم رحمانی پیامبر گرامی اسلام خواند.
بر اثر این اقدام تروریستی، حداقل ۵۲ نفر کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
قالیباف: اهمیت آفریقا برای ایران کمتر از بریکس نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی در ژوهانسبورگ اظهار داشت: معتقدیم برای ما اهمیت آفریقا بهویژه کشور آفریقای جنوبی کمتر از بریکس نیست. همانگونه که یکی از اهداف بریکس نیز ایجاد هماهنگی برای استفاده از این فرصتهاست.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که به منظور شرکت در نهمین مجمع پارلمانی بریکس به آفریقای جنوبی سفر کرده بود. شامگاه چهارشنبه ۵ مهرماه در نشست جمعی از فعالان سیاسی، فرهنگی و تعدادی از نمایندگان مجلس آفریقای جنوبی حضور یافت.
در این نشست، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: معتقدیم برای ما اهمیت آفریقا بهویژه کشور آفریقای جنوبی کمتر از بریکس نیست. همانگونه که یکی از اهداف بریکس نیز ایجاد هماهنگی برای استفاده از این فرصتهاست.
قالیباف اضافه کرد: حاضران در این جلسه در صحبتهای خود به پیوند فرهنگی و الهی میان دو ملت ایران و آفریقای جنوبی اشاره کردند که ریشه در یک فرهنگ و تمدن عمیق تاریخی در خصوص مبارزه مداوم با ظالمین و مستکبرین و آپارتاید است. از همین جهت هم امام خمینی(ره) در ماههای ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اولین تصمیم انقلابی خودشان را پیرامون قطع ارتباط با دو رژیم آپارتاید که نماد آنها در آفریقای جنوبی و رژیم صهیونیستی بود، صادر کردند.
سردار سلیمانی مقابل آپارتاید رژیم صهیونیستی ایستاد
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بعد از پیروزی فشارها بیشتر خواهد شد و این موضوع را ما در چهار دهه گذشته با همه وجود درک کردیم، گفت: لذا هرگز نباید به این فکر کنیم که بعد از پیروزی زمان استراحت و زندگی عادی است.
رئیس مجلس کشورمان در ادامه به صحبتهای شهید قاسم سلیمانی در خصوص تبدیل تهدیدها به فرصت، اشاره کرد و افزود: سردار قاسم سلیمانی با نگاه و عمل خویش در مقابله با آپارتاید رژیم صهیونیستی که یک تهدید جدی و غده سرطانی در جهان اسلام و منطقه ما است، ایستاد و از آن فرصت ساخت.
دیدار رؤسای دو مجلس آفریقای جنوبی با قالیباف
در حاشیه برگزاری نهمین مجمع پارلمانی گروه بریکس در ژوهانسبورگ پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی، روز پنجشنبه ۶ مهر، «ماپیسا نکاکولا» رئیس مجلس ملی و «آموس ماسوندا» رئیس شورای ملی استانهای آفریقای جنوبی با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کردند. در این نشست، «آموس ماسوندا» رئیس شورای ملی استانهای آفریقای جنوبی ضمن ابراز خوشحالی از عضویت ایران در گروه بریکس گفت: ایران و آفریقای جنوبی دارای روابط دیرینه تاریخی و برادرانه هستند و دو کشور روابط دوجانبه خودشان را حفظ کردهاند، و با برگزاری کمیسیون مشترک همکاریها حفظ شده است.
همچنین خانم «ماپیسا نکاکولا» رئیس مجلس ملی نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی برای عضویت ایران در بریکس گفت: حضور و عضویت شما در بریکس در مسائل مهم بریکس کمککننده و به نفع بریکس خواهد بود و خوشحال هستیم از اینکه ایران میتواند نقش خوبی در بریکس داشته باشد، لذا ارتباط ما با دوستانمان نظیر ایران باعث افزایش مشارکت اعضا و تقویت قدرت آن خواهد شد.
کشورهای دیگر حضور ایران در بریکس را مهم میدانند
رئیس قوه مقننه پس از اتمام برنامههای خود در آفریقای جنوبی، روز جمعه وارد تهران شد. وی در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد اظهار داشت: در این سفر فرصتهای بسیار خوبی در ابعاد مختلف فراهم شد، یکی از مهمترین ابعاد سفر، بررسی ظرفیتهای اقتصادی بریکس بود چرا که اعضای عضو این گروه، ظرفیت اقتصادی و تولیدی زیادی با حضور اعضای مؤسس و ۶ کشور جدید دارد و قدرت اقتصادی بزرگی محسوب میشوند.