3781 - با تجلیل از 5 دانشمند برتر جهان اسلام: آئین اختتامیه پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) در اصفهان برگزار شد ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
با تجلیل از 5 دانشمند برتر جهان اسلام:
آئین اختتامیه پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) در اصفهان برگزار شد
۱۴۰۲/۰۷/۱۱
پنجمین دوره رویداد علمی جایزه مصطفی (ص) که به میزبانی اصفهان برگزار شد، همزمان با سالروز ولادت باسعادت نبی اکرم (ص) با تقدیر از برگزیدگان خود بهکارش پایان داد.
پنجمین دوره رویداد علمی جایزه مصطفی (ص) که به میزبانی اصفهان برگزار شد، همزمان با سالروز ولادت باسعادت نبیاکرم (ص) با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
این دوره از رویداد با حضور رئیسجمهور در روز جمعه هفتم مهرماه آغاز شد و با برگزاری نمایشگاهها و نشستهای علمی متعدد با حضور دانشمندان مطرح جهان اسلام و به میزبانی دانشگاههای اصفهان، صنعتی، علوم پزشکی و مراکز علمی، صنعتی و پژوهشی اصفهان ادامه یافت.
برگزیدگان نهایی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۳ که از بین دو هزار و 613 پرونده علمی، موفق به دریافت مهمترین جایزه علمی جهان اسلام شدند، عبارتند از پروفسور «احمد حسن» از کشور مصر و پروفسور «امید فرخ زاد» از ایران همچنین پروفسور «سامیا خوری»، پروفسور «مورات اویسال» و پروفسور «احمد فوزی اسماعیل» نیز برگزیدگان دریافت جایزه دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی هستند.
به گفته رئیسکارگروه علمی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص)، جایزه امسال به صورت مشترک به پروفسور احمد حسن و پروفسور امید فرخ زاد اعطا شد.
علی اکبر صالحی افزود: پروفسور احمد حسن متولد ۱۳۵۵ در مصر، استاد دانشگاه کویینز کانادا با اثر کاوش مخازن نرمافزاری (MSR) در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین پروفسور امید فرخ زاد متولد ۱۳۴۷ در ایران با طرح داروهای نوین بر پایه نانو ذرات پلیمری در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزیده شدند.
صالحی ادامه داد: همچنین پروفسور سامیا خوری، پروفسور مورات اویسال و پروفسور احمد فوزی اسماعیل سه دانشمند برگزیده مقیم کشورهای اسلامی هستند که جایزه مصطفی(ص) را دریافت میکنند.
وی یادآور شد: پروفسور سامیا خوری متولد ۱۳۳۷ در لبنان، استاد دانشگاه آمریکایی بیروت با اثر رویکردهای نوین در درمان بیماری ام اس، شناسایی عوامل بیماریزا و سازوکارهای تنظیم و تحمل آن در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی و پروفسور مورات اویسال متولد ۱۳۵۲ در ترکیه، استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی در امارات با اثر فناوری ارتباطات بیسیم نوری در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و پروفسور احمد فوزی اسماعیل متولد ۱۳۴۴ در کامبوج استاد و رئیسدانشگاه فناوری مالزی با اثر توسعه کاربردهای فناوری غشا در حوزه علوم پایه و مهندسی برگزیدگان مقیم این دوره هستند.
پیشرفتهای ایران در زمینه علمی با وجود تحریمها باعث افتخار است
برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) گفت: با وجود تحریمها علیه ایران، پیشرفتهای این کشور در حوزه علم و فناوری باعث افتخار است.
پروفسور امید فرخزاد در گفتوگو با تسنیم، در ارتباط با تاثیر تحریمها بر پژوهشهای علمی ایران، اظهار داشت: پژوهشگران ایرانی با وجود تحریمها برای دریافت گرنتها و مباحث مالی و وسایل مورد نیاز برای انجام پژوهش به مشکل برمیخورند.وجود همه این محدودیتها، مقدار فعالیتهای علمی و پژوهشی که در ایران انجام میشود، واقعا باعث افتخار است. فرخزاد در ارتباط با رتبه علمی ایران در سطح بینالمللی بیان داشت: حدود 10 سال پیش، ایران رتبه هفتم رشته نانوتکنولوژی در جهان را داشت، اما اکنون رتبه چهارم را دارد و این فوقالعاده است. وی درخصوص اهمیت جایزه مصطفی(ص) گفت: مهمترین اهمیت جایزه مصطفی(ص) برای من این است که نشان میدهد علم و پزشکی نباید مرز جغرافیایی داشته باشد و همکاری در علم پزشکی برای دنیای بهتر درست کردن، همکاری همه را احتیاج دارد. فرخزاد افزود: جایزه مصطفی(ص) واقعا روشنفکری را نشان میدهد، زیرا یک چهارم دنیا که مسلمان هستند را برای کمک کردن به دنیا گردهم میآورد.