3812 - وزرای خارجه ایران و عراق خواستار برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی شدند ۱۴۰۲/۰۷/۱۷
در گفتوگوی تلفنی
وزرای خارجه ایران و عراق خواستار برگزاری نشست
اضطراری سازمان همکاری اسلامی شدند
۱۴۰۲/۰۷/۱۷
در ادامه رایزنیهای حسین امیرعبداللهیان در پی تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبهشب ۱۶ مهرماه با فؤاد حسین همتای عراقی تلفنی گفتوگو کرد.
وزرای خارجه ایران و عراق در این گفتوگوی تلفنی ضمن رایزنی در خصوص روابط و مناسبات دوجانبه، درباره تحولات جاری در صحنه فلسطین بحث و تبادل نظر کردند.
امیرعبداللهیان و فؤاد حسین در این رایزنی تلفنی بر ضرورت هماهنگی و انسجام کشورهای مسلمان در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و درخواست از سازمان همکاری اسلامی برای برگزاری نشست اضطراری این سازمان برای بررسی تحولات جاری فلسطین و حمایت از ملت فلسطین و مسجدالاقصی در برابر اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی تأکید کردند.
به گزارش فارس، ۱۵ مهرماه و پس از انتشار اخبار حملات موشکی و راکتی از نوار غزه به مناطق مختلف سرزمینهای اشغالی، «محمد الضیف» فرمانده کل «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: «تصمیم گرفتیم به تجاوزات اسرائیل پایان دهیم و عملیات طوفان الاقصی را آغاز کنیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این گفتوگوی تلفنی، با تأکید بر حق مشروع ملت فلسطین برای مقاومت در برابر تجاوز و اشغال، عملیات خودجوش گروههای مقاومت فلسطینی را پاسخ طبیعی به تجاوزات مستمر و اقدامات افراطی رژیم صهیونیستی علیه مقدسات اسلامی و مسجدالاقصی و تداوم جنایات و کشتار علیه ملت فلسطین بهویژه زنان و کودکان و اسرای فلسطینی خواند.
امیرعبداللهیان خواستار اقدام هماهنگ و موثر کشورهای اسلامی برای کمک به فلسطین و توقف حملات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان غزه و کرانه شد.
تماس تلفنی امیر عبداللهیان با وزیر خارجه ترکیه
امیرعبداللهیان شنبه 15 مهرماه با هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نیز درباره تحولات در سرزمینهای اشغالی گفتوگو کرد. وی در آن گفتوگو حرکت مقاومت را نتیجه جنایات مستمر صهیونیستها خواند و بر ضرورت همبستگی و انسجام کشورهای مسلمان در حمایت از قدس و ملت مظلوم فلسطین تأکید کرد.
امیرعبداللهیان خطاب به همتای مجارستانی: تداوم حملات صهیونیستها به غزه شرایط را پیچیدهتر میکند
پیتر سیارتو وزیر امور خارجه مجارستان یکشنبه ۱۶ مهرماه تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کرد.
ارتقای روابط دوجانبه و تحولات اخیر در غرب آسیا بهویژه سرزمینهای اشغالی فلسطین از جمله موضوعات مورد رایزنی در این گفتوگوی تلفنی بود.
در همین خصوص، امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه مجارستان نقض مکرر قطعنامههای سازمان ملل متحد، ادامه اشغال اراضی فلسطین و تداوم شهرکسازیها از سوی رژیم صهیونیستی را مورد اشاره قرار داد خاطرنشان کرد: تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه در وضعیت کنونی شرایط را پیچیدهتر و امکان گسترش جنگ را افزایش میدهد.
وی همچنین نقض مکرر قوانین بینالمللی و گسترش سیاستهای جنگطلبانه توسط رژیم صهیونیستی را مورد اشاره قرار داد.
پیتر سیارتو وزیر امور خارجه مجارستان نیز با بیان اینکه گفتوگو و همکاری راهحل مناسبی برای حل منازعات منطقهای است، گفت: مجارستان همواره در چنین شرایطی خواهان برقراری صلح و حفظ جان مردم است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به پایان یافتن این درگیری در خاورمیانه بر ضرورت مسئولیتپذیری همه کشورها و نقشآفرینی آنها تاکید کرد.
دو وزیر خارجه در این گفتوگوی تلفنی، از روابط مثبت و مبتنی بر اعتماد متقابل، ابراز خرسندی کردند.
به گزارش فارس، وزیر خارجه مجارستان در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با امیرعبداللهیان دیدار و گفتوگو کرده بود.
گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان با سرپرست وزارت خارجه دولت سرپرستی افغانستان
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه یکشنبه ۱۶ مهرماه در تماس تلفنی با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه دولت سرپرستی افغانستان، مراتب همدردی مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران را در پی زلزله روز شنبه، در هرات اعلام کرد.
امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی ضمن ابراز همدردی و تسلیت به بازماندگان جانباختگان و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان زلزله اعلام کرد: عصر شنبه 15مهر تیمهای نجات، امداد و کمکهای ضروری جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شده و به مناطق زلزلهزده
رفتهاند.
سرپرست وزارت خارجه دولت سرپرستی افغانستان در این گفتوگوی تلفنی ضمن تشکر از امیرعبداللهیان از همدردی و همراهی مردم ایران با مردم افغانستان و ارسال تیمهای امدادی و کمکهای جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
امیرعبداللهیان و امیرخان متقی همچنین با توجه به تحولات در غزه و مقاومت مردم فلسطین در مقابل اشغال سرزمین خود و هتک حرمت مسجدالاقصی توسط صهیونیستها به گفتوگو پرداختند. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در رایزنی با امیرخان متقی بر ضرورت اتحاد کشورهای مسلمان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مسجدالاقصی تأکید کرد.
سرپرست وزارت خارجه دولت سرپرستی افغانستان نیز ضمن تایید نظرات امیرعبداللهیان عنوان کرد: وزارت خارجه افغانستان تحولات غزه را از نزدیک دنبال کرده و در این ارتباط اعلامیهای پرمحتوا و محکم در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت اشغالگران صهیونیست صادر کرده است.
کنعانی:
هر اقدام احمقانهای علیه ایران با پاسخ ویرانگر همراه خواهد بود
کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان درباره حضور رژیم صهیونیستی در منطقه قفقاز و حمایت برخی از کشورهای این منطقه از این حضور عنوان داشت: دیدگاه ما روشن است ما معتقد هستیم حضور رژیم صهیونیستی در هیچ کشوری و در هیچ منطقهای امنیتساز نیست و منافعی را برای دولتها و ملتهای مورد حضور رژیم صهیونیستی به همراه و به ارمغان نخواهد آرود. رژیم صهیونیستی بهویژه در حوزه کشورهای اسلامی منافع و راهبرد امنیتی خود رو در ایجاد بیثباتی و ناامنی در کشورهای اسلامی و دامن زدن به اختلافات آنان دنبال میکند این موضع صریحی است که ما نه فقط از پشت این تریبون و رسانه بلکه در نشستهای رسمی و ملاقاتهای دوجانبه و چند جانبه اعلام داشتیم.
وی افزود: بهویژه در ارتباط با کشورهایی که در سالهای اخیر متاسفانه بدون توجه به واقعیت متزلزل رژیم صهیونیستی و اینکه رژیم صهیونیستی حتی توان دفاع از خود را ندارد و این رو ما همواره در نشستها اعلام کردیم و این موضع ما در قبال منطقه قفقاز و حضور رژیم صهیونیستی در این منطقه هم داریم و بارها دیدگاههایمان را اعلام کردیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار کیهان درباره روند کند تحول و عزل نصبها در وزارت امور خارجه نیز عنوان داشت: انتصابات عزل و نصبها در وزارت امور خارجه معمولا در چارچوب نیازها و اقتضائات و در چارچوب روندهای اداری انجام میشود و این هم روندی مستمر و دنبالهدار است.
به هیچ وجه پذیرفته نیست برخی دولتها چشم خود را بر روی جنایات رژیم صهیونیستی ببندند وی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: تحولات مهمی در عرصه فلسطین در حال رخ دادن است بهویژه طی ۲ روز گذشته. همچنان شاهدیم از سوی برخی طرفهای مشخصی که همواره حامی مستمر جنایات روزمره رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین بودیم اکنون در تلاشند در تحولات جدید جای ظالم و مظلوم را عوض کنند و بدون توجه به تضییع ۷۵ ساله حقوق ملت فلسطین توسط یک رژیم اشغالگر و ذرهای اعتنا به این همه جنایات این رژیم، در تحولات اخیر در کنار ظالم به پشتوانه ظالم علیه ملت مظلوم فلسطین ایستادند.
ایران همواره موضع صریح و روشنی در قبال موضوع فلسطین داشت
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره موضع صریح و روشنی در قبال موضوع فلسطین داشته، گفت: در تماس تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه عراق که شامگاه دیروز انجام شد پیشنهاد وزیر خارجه مبنی بر برگزاری نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی مطرح شد و امیدواریم با تداوم تلاشها و همافزایی بین کشورهای اسلامی و اینکه مسجدالاقصی و قدس شریف برای همه کشورهای اسلامی و مسلمانان عالم حائز اهمیت است، شاهد اقدامات جمعی کشورهای اسلامی در حمایت از مقاومت شرافتمندانه ملت فلسطین علیه جنایات روزمره رژیم صهیونیستی باشیم.
کسی که ایران را تهدید میکند بداند هر اقدام احمقانهای علیه ایران با پاسخ ویرانگر همراه خواهد بود
تهدیدات علیه ایران از سوی صهیونیستها و تعدادی از سناتورهای آمریکایی سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و کنعانی گفت: ملت مقاوم فلسطین حق دارند در مقابل رژیمی که بیش از ۷۵ سال حقوق مسلم و طبیعی و حقوق انسانی و به رسمیت شناخته شده بینالمللی آنها را نقض کردند از توانایی خود برای رفع تجاوز و دفع و رفع اشغالگری استفاده کنند. این یک حق مشروع است که به رسمیت شناخته شده است. آن کس که ایران را تهدید میکند بداند هر اقدام احمقانهای علیه ایران با پاسخ ویرانگر همراه خواهد بود.
کاظمی قمی:
همسایگان افغانستان بهویژه ایران در پی ثبات در این کشور هستند
«حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه و سفیر ایران در افغانستان اظهار داشت: کشورهای همسایه بهویژه ایران، بیشترین انگیزه را برای ثبات افغانستان از طریق همکاری با حاکمان فعلی در همسایگان دارند.
کاظمی قمی افزود: بیش از چالشها و بحرانهای مردم افغانستان بیش از آنکه عامل درونی داشته باشد، عامل خارجی دارد. ما حدود 45 سال است شاهد این هستیم که ارتش سرخ از اردوگاه کمونیسم با راهاندازی کودتایی و حکومت کمونیستی خارج از باورها و هنجارهای جامعه شکل داد و کل این سرزمین را اشغال کرد و مردم در برابر این ایستادند و آن خرابی و کشتار را ایجاد کرد؛ حتی در مقطعی که دست مجاهدین بود دست حاکمیت خارجی را ما مشاهده کردیم.
میراث شوم آمریکا برای ایجاد بحران در افغانستان
سفیر ایران در کابل درباره نقش آمریکا در بحرانهای افغانستان افزود: آمریکاییها به بهانه مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و کمک به جامعه بشری آمدند و افغانستان را اشغال کردند، و نتیجه حضور بیست ساله آمریکا در این کشور من باب مثل «تولید برق 300 مگاواتی» است؛ کدام صنعت و کشاورزی با این میزان برق قابلیت رشد دارد؟ طبیعی است پیامد این موضوع منجر به مهاجرت و قاچاق مواد مخدر خواهد شد.
کاظمی قمی ادامه داد: من قبل از اشغال آمریکا در هرات بودم، تعداد معتادین افغانستانی در این کشور بسیار محدود بود، صادرات مواد مخدر وجود داشت ولی مصرف آن به شدت کم بود، امروز آمار جامعه جهانی بیانگر این است که قریب به یک دهم جامعه افغانستان درگیر اعتیاد هستند، این بلای خانمانسوز چه ویرانی در جامعه بهوجود آورده است، ایجاد مراکز تولید مواد مخدر صنعتی مربوط به دوران اشغال آمریکا و متحدان آن است.
راه برونرفت افغانستان از بحرانها
دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: برای برونرفت از این معضل اولاً باید ظرفیتهای درونی این کشور به خدمت گرفته شود و تأکید جمهوری اسلامی ایران بر روی دولت ملی و بهرهمندی از ظرفیتهای ملی به این دلیل است که حجم چالشها و بحرانهای داخلی زیاد است. این مشکلات مربوط به یکی دو سال گذشته نیست و ریشه در 40 سال گذشته دارد که اجازه سازندگی به این کشور داده نشد و اندیشمندان و نخبگان بهخلاف میل باطنی مجبور به ترک وطن خود شدند.
وی اضافه کرد: دیگر اینکه باید یک اتحاد همکاری با محوریت کشورهای همسایه و منطقه تعریف شود، چون این کشورها در خط مقدم این بحرانها هستند، اگر در این کشور افراطگرایی و تروریسم ترویج شود مساوی است با ناامن شدن مرزهای کشورهای همسایه، پدیده مهاجرت و مواد مخدر.
تمامی همسایگان در پی همکاری با حاکمان فعلی برای ثبات افغانستان
نماینده ویژه کشورمان درباره رویکرد کشورهای همسایه برای برقراری ثبات در افغانستان گفت: بیشترین انگیزه جهت ثبات در کشور افغانستان در میان کشورهای همسایه در تعامل و همکاری با حاکمان فعلی این کشور وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران در فعالیتهای دیپلماتیک خود تلاش کرد تا این همگرایی را ایجاد کند و روند کنونی در اجماع کشورهای منطقهای که در طول یک سال و نیم اخیر که البته در فرمت مسکو هم وجود داشت، این نگاه همکاری در مسئله کمک به سازندگی و بازسازی انساندوستانه و حتی در زمینه امنیت و ظرفیتهای ملی جدیتر شده است.
به گزارش تسنیم، کاظمی قمی ادامه داد: جامعه جهانی باید از ابتکار منطقهای حمایت کند، تشکیل گروه تماس با محوریت کشورهای همسایه برای این است که بتواند همکاریها را توسعه دهد و جامعه جهانی هم بایستی از آن حمایت کند؛ علاوه بر این موارد، ظرفیت کشور ایران وجود دارد که هم افغانستان را قبول دارد و هم به دنبال امنیت مرزهای مشترک و تعامل تجاری و اقتصادی میباشد که هر دو کشور از آن سود میبرند؛ از سوی دیگر سرریز این همکاریها به حوزههای دیگری همچون امنیت کشیده میشود؛ مانند کاهش مواد مخدر و مسائل دیگر.