«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه اول آبان گفت که اقدام آمریکا در ارسال تسلیحات به خاورمیانه، باعث تشدید درگیریها خواهد شد.
وی که در تهران و در کنفرانس خبری پس از نشست 3+3 صحبت میکرد، افزود: «هر چه اقداماتی نظیر اعزام ناوگان آمریکایی به منطقه درگیری در خاورمیانه بیشتر باشد، احتمال گسترش درگیری بیشتر میشود».
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت: «توافقنامه جامع مشارکت راهبردی میان روسیه و ایران تقریبا 85 درصد تکمیل شده است».
لاوروف گفت که برخی مسائل خاص وجود دارد که فعالانه در حال مذاکره درباره آنها هستیم و آمادهسازی توافق بزرگ جدید در مرحله پیشرفته قرار دارد که 85 درصد آن پیشتر مورد توافق قرار گرفته است.
نخستین نشست وزرای خارجه فرمت منطقهای ۳+۳ روز دوشنبه اول آبانماه در تهران و با حضور وزرای خارجه ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و به میزبانی حسین امیرعبداللهیان برگزار شد.
وزرای خارجه پنج کشور در این بیانیه از روندهای جاری عادیسازی و توسعه مناسبات بین کلیه کشورهای منطقه استقبال کردند.
به گزارش فارس، حاضران در نشست تهران ضمن ارزیابی برگزاری منظم نشستهای سازوکار منطقهای ۳+۳ در گسترش و تقویت فضای اعتماد و همکاری در منطقه، توافق کردند تا نشست بعدی در جمهوری ترکیه در تاریخی که از طریق مجاری دیپلماتیک هماهنگ خواهد شد، برگزار شود.
مسکو: ایران و روسیه اقدامهای ناقض برجام توسط غرب را محکوم کردند
وزارت خارجه روسیه در بیانیهای پس از نشست وزیران خارجه کشورهای ۳+۳ در تهران، اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان و سرگئی لاوروف وزیران خارجه ایران و روسیه اقدامهای غرب که با روند توافق برجام در تناقض بوده را محکوم کردند.
در این بیانیه آمده است: با توجه به وضعیت برنامه جامع اقدام مشترک درباره برنامه هستهای ایران، تهران و مسکو اقدامات طرفهای غربی توافق را که در تضاد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است، محکوم کردند.
لاوروف همچنین در مورد گسترش همکاریهای دوجانبه در چارچوب توافقات سطح بالا در تهران گفتوگو کرد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که دستور کار با تاکید بر مشارکت چندجانبه بین روسیه و ایران بر اساس توافقات انجام شده بین ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، طرفین بر اجرای پروژههای مشترک در زمینه انرژی و لجستیک از جمله راهاندازی کامل کریدور حملونقل بینالمللی شمال- جنوب تاکید کردند. طبق اعلام وزارت خارجه روسیه، گامهای اضافی برای تقویت بیشتر روابط روسیه و ایران مورد توافق قرار گرفته است.
سردرگمی غربیها میان وضعیت شکننده بازار انرژی و جنگ حماس و رژیم صهیونیستی
مجله آمریکایی تایم در یادداشتی به قلم جفری سوننفلد و استیون تیان (مدیر تحقیقات مؤسسه رهبری ارشد اجرائی دانشگاه ییل) در روز 23 اکتبر اول آبان به بررسی امکان فشار بر ایران و محور مقاومت از طریق بازار نفت پرداخته و این سؤال توصیه مانند را مطرح میکند که چرا صلح خاورمیانه (غرب آسیا) مستلزم خاموش کردن نفت ایران و افزایش نفت عربستان است؟
این هفتهنامه چاپ نیویورک در اظهارنظری وقیحانه عنوان میدارد: در اواسط تشدید نگرانیها از درگیری گستردهتر در خاورمیانه (غرب آسیا)، به جای تلاش برای مماشات با مبارزان حماس با دادن امتیازات خطرناک، تمرکز ما باید به بازدارندگی و مجازات مبارزان محور مقاومت در منطقه به رهبری ایران معطوف شود. نفت بهترین اهرم فشار بر ایران را نشان میدهد، هرچند که توسط مفسران رسانهای نادیده گرفته شده است، و تقویت تحریمها بر نفت ایران میتواند به حفظ صلح کمک کند.
در ادامه این یادداشت با تکرار ادعاهای مضحک و واهی غربیها افزوده شده است: ایران خاورمیانه (غرب آسیا) را به سمت یک جنگ گستردهتر سوق میدهد و مجموعهای از حملات را از سوی نیروهای نیابتی خود در سراسر منطقه تحریک میکند. حزبالله مورد حمایت ایران موشکهای ضدتانک و پهپادها را به سوی اسرائیل شلیک میکند در حالی که از شمال لبنان، اسرائیل را تهدید به حمله میکند. کشتیهای جنگی آمریکا موشکهای شلیک شده از حوثیهای مورد حمایت ایران در یمن را رهگیری کردند. موشکها و پهپادهای کاتیوشا پایگاههای هوایی آمریکا را در عراق هدف قرار میدهند. و جهاد اسلامی به شلیک موشک و راکت از غزه در کنار حماس و سایر اقدامات تحریکآمیز به اسرائیل ادامه میدهد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، «احتمال تشدید تنش» را «تشدید حملات نیابتی ایران علیه پرسنل آمریکایی خودمان» در منطقه تأیید کرد.
این مجله مدعی است: وجه مشترک همه این گروههای (مقاومت) این است که از سوی همان مهره اصلی یعنی ایران حمایت مالی و پشتیبانی میشوند. برخی از کارشناسان نظامی میگویند که ایران احتمالاً این حملات را هماهنگ میکند.
ایران افزایش درآمد بیش از 40 میلیارد دلاری از فروش نفت پیدا کرده که 7 برابر بیشتر از دلارهای آزاد شده مورد بحث است
تایم همچنین عنوان میدارد: ما بیش از آن چیزی که فکر میکنیم اهرم فشاری بر ایران داریم تا به این تجاوز بیپروا پایان دهیم. ایران در حال حاضر به لطف این واقعیت که ایران در تولید نزدیک به رکورد تولید نفت در سال جاری سرعت بالایی دارد، با دو برابر شدن تولید از کمتر از 2 میلیون بشکه در روز در سال 2019 به 3.5 میلیون بشکه در روز در حال حاضر، در حال حرکت است. این نشاندهنده افزایش بیش از 40 میلیارد دلاری در درآمد است که هفت برابر بیشتر از 6 میلیارد دلار پول باج منجمد شده است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
این هفتهنامه عنوان میدارد: ایران علیرغم اینکه از نظر فنی تحت ادامه تحریمهای اقتصادی ایالات متحده قرار داشت، توانسته است مقدار زیادی نفت صادر کند، تحریمهایی که در ابتدا صادرات نفت ایران را در سال 2019 بهشدت کاهش داده بود. رویکرد سهلانگارانه دولت آمریکا در اجرای این تحریمها در چند سال گذشته تا حدی مسئول افزایش تولید نفت ایران است. علاوهبر این، ایرانیها راههایی برای دور زدن تحریمها پیدا کردهاند و «ناوگان سایه» تشکیل دادهاند.
نویسندگان در این یادداشت با امید به افزایش نفت از سوی عربستان و جانشینی آن با نفت ایران عنوان میدارد: تقویت تحریمها علیه نفت ایران باعث افزایش سرسامآور قیمتهای جهانی نفت میشود.
محمد بن سلمان مطمئناً وسوسه میشود که هیچ اقدامی انجام ندهد و از اینکه در میان فضای ملتهب داخلی در کنار اسرائیل علیه مردم فلسطین دیده شود، اجتناب میکند. سعودیها همچنین ممکن است با سقف قیمتی که کارتل نوپای خریدار را تقویت میکند، مخالف باشند، که میتواند قدرت اوپک را بهعنوان کارتل فروشنده به چالش بکشد.
نیوزویک: هولوکاست واقعی جنایات اسرائیل در غزه است
«اسرائیلیها اکنون در حال ارتکاب سه کار از پنج رفتاری هستند که مشمول تعریف نسلکشی است.»
نشریه آمریکایی نیوزویک با متهم کردن اسرائیل به هولوکاست واقعی نوشت: راز سگال، استاد پیوسته «مطالعات نسلکشی» در دانشگاه استکهلم اخیرا در مجله «جوییش کارنتر» تاکید کرد که حمله به غزه، یک نمونه تمامعیار از نسلکشی است که در برابر چشمان ما رخ میدهد. به گفته سگال، تعریف نسلکشی در کنوانسیون دسامبر 1948 سازمان ملل درج شده که مربوط به جلوگیری از مجازات جمعی و ارتکاب نسلکشی به شکل پنج کرداری است که «به قصد نابودیِ کامل یا بخشی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی» انجام شود. مقامات اسرائیلی، قصد و اراده خود را روشن ساختهاند، همانطور که یواو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل از «جنگ با حیوانهای انساننما» سخن گفت و سخنگوی ارتش اسرائیل، هم گفت که «تاکید ما بر وارد کردن خسارت است و نه دقت بمبارانها.»
سگال گفت: باید بگویم اگر این یک عزم ویژه برای نسلکشی نیست، واقعا نمیدانم چه نام دیگری باید بر آن گذاشت. اسرائیلیها اکنون در حال ارتکاب سه کار از پنج رفتاری هستند که مشمول تعریف نسلکشی است. آنها هزاران و هزاران بمب، از جمله بمبهای فسفری، را ظرف چند روز روی یکی از فشردهترین مناطق جمعیتی جهان میریزند و انگیزه خود از این کار را هم پنهان نمیکنند. این در واقع کشتاری به قصد نسلکشی است.»
وی میافزاید: «اسرائیل همچنین صدمات جسمی و روحی جدیای بر اهالی غزه وارد میکند و شرایطی را پدید میآورد که برای نابودی یک گروه از انسانها با قطع آب، غذا و برق، بمباران بیمارستانها و دستور به تخلیههای فوری مراکز درمانی، طراحی شده است. ما مجموع رفتارهای نسلکشی با قصد خاص را شاهد هستیم. اینها مطابق تعریف رسمی، نسلکشی هستند.»
به گزارش دیپلماسی ایرانی به نقل از نیوزویک، سگال میافزاید: «رهبران غرب با توصیف حماس بهعنوان «دیو»، لحن نژادپرستانه سران اسرائیل را تقویت میکنند. این لحن، یک حرکت حسابشده برای توجیه نابودی گسترده مردم فلسطین است که در بستر گستردهتر برای اشغال و مستعمرهسازی انجام میشود.»
سگال افزود: تاریخ شرمآوری از بهانه قرار دادن خاطره هولوکاست وجود دارد که سیاستمداران اسرائیلی از آن برای توجیه، انکار و تحریف خشونت گسترده علیه فلسطینیها استفاده میکنند. این کار همچنین به آنها امکان میدهد که نگرشی را جا بیندازند که اسرائیل را به یک استثنا تبدیل میکند و از هر مسئولیت و مجازاتی معاف میسازد. با این حال، حقیقت آن است که همه کسانی که مرتکب جنایت و نسلکشی میشوند، عملا قربانیان خود را خطرناک، شوم و غیربشری جلوه میدهند. این کاری است که امروز اسرائیلیها با فلسطینیان انجام میدهند. ما باید صدای کسانی باشیم که گرفتار خشونت و نسلکشی هستند و باید برای جلوگیری هرچه سریعتر از این جنایات اقدام کنیم و برای انجام این کار، باید درک کنیم که در اطراف ما چه میگذرد و در برابر چشمان ما، چه رخ میدهد.»