3992 - روزی،نامه های غرب گدا ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
روزی،نامه های غرب گدا
۱۴۰۲/۰۸/۱۵
مسئله اول جهان چرا جایی در برخی روزنامهها ندارد؟!
«فلسطین امروز نه فقط مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول تمام جهان است. اما هنوز در ایران برخی رسانهها کمترین واکنش را به رخدادهای مربوط به فلسطین دارند».
روزنامه جوان ضمن طرح این انتقاد نوشت: تقریباً تحلیلگران مستقل دنیا معتقدند اگر اسرائیل به توافقات پیمان اسلو و «گفتوگوهای بیشمار» پس از آن پایبند بود و تجاوز به سرزمینهای فلسطینی و شهرکسازی در زمینهای آنان را ادامه نمیداد، خشم فروخفته فلسطینیها اینچنین برافروخته نمیشد. کار را آنان که اهل گفتوگو بودند، به اینجا رساندند؛ و هنوز هم بر همان خر سوارند. اکنون فلسطین دیگر مسئله اول جهان اسلام نیست که مسئله اول تمامی جهان است. با اینحال، هنوز در ایران برخی کمترین واکنشها را به رخدادهای مربوط به فلسطین دارند. روی سخن بیشتر به روزنامههاست. منظور هم فقط نوع واکنش تقریباً هیچ به رخداد ۱۳ آبان در این روزنامهها نیست. از اول طوفانالاقصی به هر بهانهای تیترها و عکسهای صفحات اول را از کودکان بهخونغلتیده غزه چرخاندند، به سمت بحثهای حزبی و شخصیتپرستیهای معمولشان.
قضیه فلسطین در برخی رسانههای ما بیرنگ شد. دیگر از روزگاری که یک شهید فلسطینی برای رسانههای ایرانی به منزله یک پرچم برافراشته در حرکت به سوی نابودی اسرائیل بود، کمتر خبری هست و اخبار داعش و آلسعود آن روزهایی را که حتی انفجار یک بمب دستساز در سرزمینهای اشغالی ارزش تیتر یک داشت، از ما گرفت.
اما روزنامههایی که خبرهای صفا و دوستی را به خبرهای جنگ غزه و قتلعام و نسلکشی مسلمانان ترجیح میدهند، معمولاً با همه انواع اخبار رویکردی کینهورزانه دارند. یکی از این روزنامهها که در رویکارآمدن رئیسدولت یازدهم نقشمثبت بازی میکرد، بعدها در چندین سال هیچ خبری از او را پوشش نمیداد، گویی کشور رئیسجمهور ندارد! اما در موقعیتی دیگر این رفتار کینهورزانه به تمامی روزنامههای آن جریان سیاسی، ساری شد. در ۹ آبان ۱۳۹۶ این روزنامهها سخنان رئیسجمهور وقت را پوشش ندادند. چرا؟! چون در مجلس گفت: «دنیا مگر دیوانه است با آمریکایی که مذاکره دیروز(برجام) را زیرپا میگذارد، پای میز مذاکره بیاید.»
با این سوابق درخشان در کار اطلاعرسانی آزاد و غیرجانبدارانه در این روزنامهها چه انتظار از پوشش هر روزه و واقعی مسئله فلسطین و رخدادهایی مثل ۱۳ آبان؟! تحلیلگر اصلی این روزنامهها هر روز نظریه خود را درباره
«عبور از وضع موجود» تکرار میکند و آنهم «آزادی رسانهها» است. اما سوابق کینهورزی و قفلکردن رسانهها با رئیسجمهوری که خود بر سرکار آوردند و کینهورزی با نظام که نمود آن اکنون در فلسطین رخ مینماید، نشان میدهد آن «آزادی رسانه» را برای کار دیگری میخواهند! اکنون هر آزادهای در هر گوشه از جهان به صدا درآمده و نمیتواند سکوت کند و حتی جانیان بالفطرهای مثل رئیسانجمهور اسبق آمریکا نیز برای پرکردن جای خالی عریضه، اظهاراتی در دفاع از مظلومیت فلسطینیها میکنند، اما روزنامههایی در ایران هستند که آن آزادگی مختصر جهانی را هم از دست دادهاند. مسئله فلسطین، مسئله عشق مردمی رنجدورانکشیده به آزادی و استقلال است و هرکس آن را درک نمیکند، عقلش از آزادگی تهی و قلبش با جلبک انباشته شده است و حالا باید گفت اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید، مثل همه مردم جهان!
کواکبیان:هیمنه رژیم صهیونیستی با عملیات طوفانالاقصی فرو پاشید
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در نشست جوانان احزاب اصلاحطلب که در روزنامه مردمسالاری برگزار شد، با بیان اینکه هیمنه اطلاعاتی، امنیتی و نظامی اسرائیل با عملیات طوفان الاقصی فرو پاشید، اظهار داشت: این مسئله خیلی مهم است و دیگر کسی از صلح ابراهیم نمیتواند سخن بگوید. چهرهای که اسرائیل از خود در این مدت نشان داد برای همگان ثابت کرد که ارتباط با این رژیم چه نتایجی خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: حماس یک ورقه کاغذ نیست که بگوییم کنارش میگذاریم، بلکه یک جریان عمیق است که در غزه ریشه دوانده است. ما همه نوع حمایت معنوی، رسانهای، تبلیغاتی از فلسطین و حماس داریم اما دخالتی در امور و برنامههای آنها نداریم. رهبری هم گفتند که ما دست فلسطینیها را میبوسیم اما دخالتی در کار آنها نداریم.
کواکبیان با تاکید بر اینکه کشورهای اسلامی در دنیا و اتحادیه عرب باید برای آتشبس و ارسال کمک کاری کنند، تأکید کرد: ما پشتیبانی همهجانبه از محور مقاومت داریم اما دیگران و کشورهای مسلمان و عرب هم باید پای کار بیایند. همچنین از دو کشور مهم چین و روسیه میخواهیم در این شرایط در مجامع بینالمللی بیشتر کمک کنند. دبیرکل حزب مردمسالاری با انتقاد از ابومازن گفت: او نباید در این شرایط علیه حماس حرف بزند، اگر نمیتواند کمکی کند حداقل درد را بیشتر نکند.
ای کاش مدعیان اصلاحات شهامت گفتن این نکته را به روحانی داشتند
روزنامه زنجیرهای آرمان ملی در بخشی از یک گفتوگو در شماره روز 15 آبانماه خود نوشته است: «نباید همه مشکلات معیشتی را به رویکرد سیاست خارجی کشور گره زد و بلکه باید واقعبینانه به قضیه نگاه کرد. ما باید این نکته را بپذیریم که در درون کشور استعدادها و ظرفیتهای زیادی وجود دارد که هنوز نتوانستهایم به خوبی از آنها استفاده کنیم.»
این اذعان زنجیرهایها و حامیان آنها به نگاه به ظرفیتهای داخلی و استعدادهای داخلی و گره نزدن همه مسائل کشور به سیاست خارجی در جای خود مثبت و قابل تقدیر است ولی ای کاش این نکته را در واقعیت نیز قبول داشتند و آن را به دولت مطبوع خودشان یعنی دولت سابق که همه مسائل کشور را معطل رویکرد اشتباه خود در سیاست خارجی کرده بود و به جای پرداختن به ظرفیتهای داخلی با سوءمدیریت و گره زدن تمام بخشهای کشور به برجام، کشور را در عقبگردی تاریخی در طی دهه 90 قرارداد گوش زد میکردند.
به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و ایجاد اختلاف بین مردم
«غلامحسین کرباسچی» مدیر مسئول روزنامه «هممیهن» مجرم شناخته شد
به گزارش ایسنا، سخنگوی هیئت منصفه دادگاههای سیاسی و مطبوعاتی گفت: اتهامهای غلامحسین کرباسچی نشر مطالب خلاف واقع و ایجاد اختلاف بین اقشار مختلف مردم بود که هیئت منصفه پس از شنیدن دفاعیات وکیل متهم با اکثریت آراء در موضوع اتهام متهم را مجرم دانست و نیز ایشان را با اکثریت آراء مستحق تخفیف ندانست. اکبر نصراللهی افزود: پرونده اتهامهای غلامحسین کرباسچی روز دوشنبه مجدد پس از آنکه شعبه ۵۱ دیوان عالی کشور رای قبلی شعبه نهم دادگاه کیفری یک تهران را نقض کرده بود، در شعبه هم عرض یعنی شعبه ۳ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی کاشانکی بررسی شد.