به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8,905
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 17,002
بازدید ماه: 156,174
بازدید کل: 25,143,080
افراد آنلاین: 99
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
4124 - هشدار امیرعبداللهیان به آمریکا و رژیم صهیونیستی: / کنعانی خطاب به سالیوان: ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
هشدار امیرعبداللهیان به آمریکا و رژیم صهیونیستی:
باید دست از ادامه خطای راهبردی خود بردارید
قادر به از بین بردن حماس و مقاومت نیستید  
   ۱۴۰۲/۰۹/۱۵

هشدار ایران به اسرائیل رسید

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیئتی برای شرکت در نشست سالانه وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر به مسکو سفر کرد، در پایان این سفر در جمع خبرنگاران به تشریح توافقات حاصل در این نشست و همچنین رایزنی‌هایش با وزرای خارجه حاضر در مسکو پرداخت.
ابتکار ایران برای ایجاد بلوک کشورهای تحت تحریم
به گزارش فارس، امیرعبداللهیان درخصوص امضای بیانیه مشترک با همتای روس خود درباره همکاری برای مقابله با اقدامات قهرآمیز یکجانبه نیز اظهار داشت: امروز بیش از ۲۶ کشور در دنیا تحت تحریم‌های یکجانبه آمریکا و غرب قرار دارند. جمهوری اسلامی ایران از حدود سه سال پیش ابتکاری را روی میز قرار داد که کشورهایی که تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه و اقدامات یکجانبه آمریکا و یا برخی از کشورهای غربی قرار دارند بتوانند بلوک و یا اتحادیه‌ای را ایجاد کنند که در آن چارچوب مقابله منظم و سازمان یافته‌ای با طرف‌های تحریم‌کننده صورت بگیرد و بتوان اقدامات آنها را در راستای رفاه و پیشرفت هر چه بیشتر کشورها خنثی‌سازی کرد و اینکه حربه تحریم از دست آنها خارج شود. این یکی از اسنادی بود که امروز در مسکو به امضا رسید.
رژیم حقوقی دریای خزر
این دیپلمات عالی‌رتبه ایرانی درباره رژیم حقوقی دریای خزر نیز عنوان کرد: ما درخصوص دریای خزر الان یک اولویت داریم و اینکه هر پنج کشور از دریای خزر به عنوان دریای دوستی بتوانند حداکثر منافع اقتصادی را داشته باشند و از دریای خزر برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و رفت و آمدها و تکمیل ظرفیت‌های ترانزیتی استفاده شود.
وی افزود: در حوزه مباحث امنیتی دریای خزر در گذشته موافقتنامه‌ای به امضا رسیده که امروز بر ضرورت تکمیل و اجرای آن موافقتنامه تأکید شد. کنوانسیون دریای خزر در گذشته به امضا رسیده و در پارلمان‌های چهار کشور عضو این کنوانسیون شاهد تصویب در پارلمان‌هایشان بوده‌ایم ولی ما در مجلس شورای اسلامی این کنوانسیون را تصویب نکرده‌ایم.
امیرعبداللهیان در توضیح چرایی عدم امضای این کنوانسیون در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:  بر مبنای توافق صورت گرفته پنج کشور ساحلی دریای خزر باید با یک روش مورد توافق ابتدا خط مبدا را ترسیم کنند تا نحوه بهر‌ه‌برداری از دریای خزر برای همه کشورها کاملا روشن باشد. مشکلی که در مورد ایران وجود دارد شکل سواحل ماست که متفاوت از سواحل چهار کشور دیگر است. همکاران من در بخش حقوقی وزارت خارجه و در مرکز حقوقی ریاست جمهوری این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنند که به مکانیسمی برسیم که هم در چارچوب همکاری‌های دسته جمعی در حوزه دریای خزر برای همه قابل درک و فهم باشد و هم حداکثر منافع ما به ویژه منافع اقتصادی ما در دریای خزر در چارچوب نحوه ترسیم خط مبدا تامین شود.
فلسطین موضوعی که هیچ کشوری نمی‌تواند امروز نسبت به آن بی‌تفاوت باشد
وزیر امور خارجه درباره موضوع غزه و اینکه با همتایان خود در مسکو در این خصوص گفت‌وگو کرده نیز بیان کرد: فلسطین یکی از موضوعات اساسی است که هیچ کشوری نمی‌تواند امروز نسبت به آن بی‌تفاوت باشد. ما هم در بخش بسته جلسه به صورت مبسوط به موضوع غزه، کرانه باختری و نسل‌کشی در این بخش از سرزمین فلسطین پرداختیم. همه وزرای حاضر مسئله فلسطین را مورد تأکید قرار دادند و در جمع‌بندی آقای لاوروف به عنوان میزبان و رئیس جلسه جمع‌بندی بسیار قوی‌ای را داشت و درخواست ما این شد که علی‌رغم اینکه نشست ما نشست تخصصی کشورهای ساحلی دریای خزر است، ولی حتما وزرا و رئیس جلسه باید به این موضوع در پایان اجلاس نیز بپردازند.
وی اضافه کرد: بعد از اینکه بخشی از مردم را به جنوب غزه منتقل کردند، البته بیش از ۶۰ درصد مردم غزه علی‌رغم بمباران‌های شدید و وحشیانه حاضر نشدند از شمال به جنوب مهاجرت کنند، در این مرحله مردمی که در جنوب غزه هستند را مورد بمباران قرار می‌دهند. همزمان آمریکایی‌ها با اعزام آقایی به نام مک گور دستیار خاورمیانه‌ای شورای امنیت ملی آمریکا به منطقه به او ماموریت دادند راجع به غزه پساجنگ طرح ارائه دهد.
هشدار به آمریکا
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت:‌ آمریکا فکر می‌کند می‌تواند به جای مردم فلسطین برای نحوه اداره غزه پساجنگ تصمیم بگیرد. معتقدیم حماس امروز در اوج محبوبیت قرار دارد. در گفت‌وگوهایم با برخی وزرای خارجه در روزهای گذشته حتی وزرای خارجه‌ای که نسبت به موضوع فلسطین تحفظاتی داشتند از آنها به صراحت شنیدیم که می‌گفتند ما باور داریم که اگر امروز انتخابات در بین فلسطینی‌ها برگزار شود، محبوب‌ترین جریان فلسطینی حماس است و حماس رای اول را برای اداره سرزمین‌های فلسطین به دست می‌آورد.
امیرعبداللهیان در توصیه به آمریکایی‌ها گفت: آمریکایی‌ها باید دست از ادامه خطای راهبردی خود بردارند. نه آنها و اسرائیل قادرند حماس و مقاومت را از بین ببرند و نه قادر هستند به جای مردم فلسطین و غزه تصمیم بگیرند. فلسطین را به فلسطینی‌ها واگذارید و یک شکست منطقه‌ای بزرگ دیگر را برای آمریکا آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به جا نگذارید.
توان بالای مقاومت
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ما براساس اطلاعاتی که از رهبران مقاومت در منطقه به صراحت دریافت کردیم، مقاومت توان بالایی دارد برای اینکه ماه‌ها بتواند این وضعیت را تاب‌آوری کند و حملات روزانه و شبانه خودش را در پاسخ به جنایات صهیونیست‌ها ادامه دهد. وی گفت که جنگ هیچ ثمره‌ای برای آمریکا و صهیونیست‌ها نخواهد داشت.
دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان در مسکو
خبر دیگر اینکه، وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان حسین امیرعبداللهیان و جیحون بایراموف در حاشیه نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر در مسکو دیدار و گفت‌وگو کردند.
امیرعبداللهیان در این دیدار با بیان اینکه موضوعات زیادی برای همکاری‌های متنوع بین دو کشور داریم، افزود: در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری و ترانزیت کارها در مسیر خوب خودش پیش می‌رود.
نظر وزیر خارجه جمهوری آذربایجان درباره ملاقاتش با همتای ایرانی
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان جیحون بایراموف نیز در این دیدار گفت: امروز فرصت داشتیم مسائل مهم مربوط به دریای خزر را بررسی کنیم. بیانیه‌ای هم که در پایان این دیدار به تصویب رسید، بیانیه بسیار مفیدی بود.
وی افزود: سنت خیلی خوبی است که بین ما برقرار شده و اینکه علاوه‌بر ملاقات‌های دوجانبه، تلاش‌ می‌کنیم در محافل بین‌المللی نیز دیدارهایی را با هم داشته باشیم تا طیف گسترده‌ای از مسائلی که وجود دارد را بررسی کنیم. از این منظر معتقد هستم ملاقات امروز بسیار خوب خواهد بود و در راستای اجرای دستورات رهبران دو کشور انجام خواهد شد. فرصت خواهیم داشت دستورات رهبران دو کشور را بررسی کنیم و پروژه‌هایی که بین دو کشور در حوزه‌های حمل‌ونقل و انرژی وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم.
بایراموف همچنین بیان کرد: اعتقاد دارم می‌توانیم امروز درباره مسائل سیاسی بین دو کشور و منطقه نیز بحث و تبادل نظر کنیم.
وزیر خارجه قزاقستان در دیدار با امیرعبداللهیان: ایران یکی از ستون‌های جهان اسلام است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهای حاشیه‌ای خود همچنین با وزیر خارجه قزاقستان مراد نورتلئو دیدار و گفت‌وگو کرد.
وزیر خارجه قزاقستان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با همتای ایرانی و اینکه در حوزه دریای خزر می‌توانیم همکاری‌های زیادی را با یکدیگر داشته باشیم، جمهوری اسلامی ایران را یکی از ستون‌های جهان اسلام خواند.
امیرعبداللهیان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از این دیدار از نقش کشور قزاقستان در حل منازعات منطقه‌ای از جمله درخصوص فرمت آستانه درباره سوریه قدردانی کرد و افزود: خوشبختانه مشورت‌های سیاسی و تبادل هیئت‌های سطح بالا بین دو کشور به خوبی جریان دارد.
وی با ذکر این نکته که در دولت آیت‌الله رئیسی فصل جدیدی از مناسبات ایران و قزاقستان گشوده شده، گفت که کارها در مسیر درست رو به پیشرفت است.
 
کنعانی خطاب به سالیوان:
اظهار نگرانی آمریکا نسبت به امنیت در منطقه بیشتر به یک طنز تلخ شبیه است
 
واکنش کنعانی به تنش‌های اخیر تهران و باکو
 
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۵ آذر ماه به اتهامات بی‌اساس مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا جیک سالیوان واکنش نشان داد.
مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا جیک سالیوان شامگاه دوشنبه ۱۳ آذر ماه هدف قرار دادن دو کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی توسط انصارالله یمن را به ایران مرتبط دانسته و گفته بود «معتقدیم ایران در نهایت مسئول آن است.» وی همچنین عنوان کرد که آمریکا در حال مشورت با متحدانش برای یافتن پاسخ مناسب به حملات یمن علیه کشتی‌های صهیونیستی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اتهامات بی‌اساس سالیوان که مدعی دخالت ایران در حمله انصارالله به کشتی‌های صهیونیستی شده، اعلام کرد: اظهار نگرانی آمریکا نسبت به مقوله امنیت در منطقه در حالی‌که واشنگتن در حال حمایت تمام عیار از جنگ و جنایت و نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه غربی است، بیشتر به یک طنز تلخ شبیه بوده و نشانه نفاق آشکار دولت آمریکاست.
وی امنیت در منطقه غرب آسیا را مقوله‌ای یکپارچه، بسیار به هم پیوسته و مرتبط خواند و افزود: برخلاف ادعاهای مقامات دولت آمریکا، حضور نظامی این کشور در جغرافیای خشکی و آبی منطقه، هیچ‌گاه امنیت‌ساز نبوده و دولت آمریکا با طرح‌ها و مداخلات غیرقانونی خود امنیت و منافع نامشروع رژیم صهیونیستی را به قیمت ناامن کردن کشورهای منطقه و نقض حقوق ملت فلسطین دنبال کرده است.
کنعانی خاطرنشان کرد: واضح است که سرنوشت فلسطین تنها به دست مردم آن رقم خواهد خورد.
وی مسئولیت تأمین امنیت در منطقه را به عهده کشورهای منطقه خواند و گفت: امنیت در منطقه در صورت عدم مداخله خارجی، با همکاری جمعی کشورهای منطقه قابل تأمین است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: دولت آمریکا با تداوم حمایت بدون قید و شرط از رژیم آپارتاید اسرائیل و ارسال مستمر و گسترده بمب‌ها و سلاح‌های مرگبار به این رژیم، مسئول اصلی جنایات جنگی جاری رژیم در غزه و کرانه غربی علیه فلسطینی‌ها و مسئول نهائی وضعیت تنش در منطقه است.
این دیپلمات ارشد ایرانی بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیروی نیابتی نداشته و گروه‌های مقاومت در کشورهای منطقه کاملاً مستقل و بنا بر صلاحدید و تصمیم خود در ارتباط با امنیت کشورهای خود و یا حمایت از ملت مظلوم فلسطین عمل می‌کنند.
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به این ادعاهای بی‌اساس جیک سالیوان با تأکید بر احترام و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به مقررات دریانوردی بین‌المللی و نقش مؤثر ایران در تأمین امنیت آب‌ها و گذرگاه‌های آبی بین‌المللی، فرافکنی مقامات آمریکایی را مفید و منجر به کاهش تنش در منطقه ندانست.
کنعانی: توانمندی‌های موشکی ایران در راستای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است
«جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است» و «توانمندی‌های موشکی ایران در راستای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است» این‌ها را سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۵ آذر ماه در واکنش به بیانیه پایانی چهل و چهارمین نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس عنوان کرد.
چهل و چهارمین نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس روز سه‌شنبه ۱۴ آذر ماه در دوحه پایتخت قطر برگزار و در پایان بیانیه‌ای صادر شد که در برخی از بندهای آن ادعاهای بی‌اساسی درباره جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است.
 برخی بندهای بیانیه پایانی چهل و چهارمین نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران با واکنش ناصر کنعانی رو‌به‌رو شد و وی ضمن ابراز تأسف از طرح این موارد، آنها را غیرقابل قبول و مردود خواند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر مواضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران درباره جزایر
سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را مورد اشاره قرار داد و جزایر سه‌گانه را بخش لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی درخصوص این جزایر را دخالت در قلمرو داخلی، حاکمیت و تمامیت ارضی خود دانسته و آن را به شدت محکوم می‌کند.»
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه ناصر کنعانی ۱۹ مهر ماه سال‌ جاری نیز با رد ادعاهای مطرح شده در بیانیه نشست مشترک وزرای خارجه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس، بار دیگر جزایر سه‌گانه ایرانی را جزء لاینفک خاک ایران خواند و توان نظامی و دفاعی ایران را در راستای ارتقای بازدارندگی و حفظ امنیت ملی و تقویت ثبات منطقه برشمرده بود.
توانمندی‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران که در این بیانیه نیز به آنها اشاره شده بود با واکنش کنعانی رو‌به‌رو شد و سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این باره گفت: توانمندی‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دکترین نظامی شفاف و مبتنی بر بازدارندگی و حفظ امنیت ملی است و آنچه خطر واقعی برای امنیت منطقه است، حضور نظامی بازیگران فرامنطقه‌ای و نیز رژیم‌ صهیونیستی به عنوان منبع اصلی ناامنی و تهدید کشورهای اسلامی و ثبات و امنیت منطقه‌ای است.
این دیپلمات ارشد ایرانی در ادامه به نقش امنیت‌ساز جمهوری اسلامی ایران در مبارزه واقعی با تروریسم و همچنین تقویت و تحکیم امنیت دریانوردی اشاره کرد.
وی به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به قوانین و تعهدات بین‌المللی خود در چارچوب حق و تکلیف پایبند بوده و به همکاری‌های سازنده خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبتنی بر موافقتنامه جامع پادمان ادامه می‌دهد.
سران شورای همکاری خلیج‌فارس در نشست دوحه درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ضمن ابراز نگرانی از تحولات این پرونده، خواستار مشارکت فعال کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس در مذاکرات و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مرتبط با موضوع هسته‌ای ایران شدند.
ایران همواره بر همکاری دوستانه و سازنده در حوزه انرژی از جمله در منطقه آرش تأکید کرده است
میدان نفتی و گازی آرش که در این بیانیه به آن اشاره شده بود نیز از جمله مواردی است که ناصر کنعانی به آن واکنش نشان داده و در این باره بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران، براساس مذاکرات دوجانبه خود با دولت کویت و سوابق مذاکراتی، همواره بر همکاری دوستانه و سازنده در حوزه انرژی از جمله در منطقه آرش تأکید کرده است. بدون تردید، رفتارهای مبتنی بر توجه به منافع و مصالح مشترک، می‌تواند زمینه‌های مناسب همکاری‌های منطقه‌ای را فراهم کند.
سران شورای همکاری خلیج‌فارس در بیانیه خود مدعی شده‌‌اند که میدان گازی آرش (الدره) به صورت کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و مالکیت این منابع طبیعی تنها برای عربستان و کویت است و آنها حق بهره‌برداری کامل از منابع آن را دارند.
میدان گازی آرش از میدان‌های گازی ایران است که در شمال خلیج‌فارس و در استان بوشهر قرار دارد. این میدان گازی از میادین مشترک ایران با کشور‌های کویت و عربستان سعودی است و کویت و عربستان به آن میدان الدره می‌گویند. بر اساس برآوردها حجم گازی که از این میدان قابل استخراج است ۲۲۰ میلیارد مترمکعب است.
البته در این بیانیه سران شورای همکاری خلیج‌فارس از توافق عربستان و ایران برای از سرگیری روابط استقبال کرده‌اند.