به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,914
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 16,011
بازدید ماه: 155,183
بازدید کل: 25,142,089
افراد آنلاین: 105
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
4154 - ایروانی: مخالفت آمریکا با آتش‌بس، تجویز جنگ و مرگ بیشتر در غزه است ۱۴۰۲/۰۹/۲۲

ایروانی: مخالفت آمریکا با آتش‌بس،

تجویز جنگ و مرگ بیشتر در غزه است

   ۱۴۰۲/۰۹/۲۲

نماینده ایران در سازمان ملل: مخالفت آمریکا با آتش بس، تجویز جنگ و مرگ بیشتر  در غزه است - قدس آنلاین

مجمع عمومی سازمان ملل برای دومین بار پس از آغاز جنگ غزه قطعنامه برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه را تصویب کرد. این قطعنامه پس از آن به تصویب مجمع رسید که آمریکا برای دومین بار و به‌رغم درخواست دبیرکل ذیل ماده ۹۹ منشور، با اعمال حق وتو مانع از تصویب این درخواست جامعه بین‌المللی شده بود.
امیرسعید ایروانی،  سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سخنانی پس از تصویب این قطعنامه گفت: وضعیت کاملاً روشن است. یک کشور عضو، یکی از اعضای دائم شورای امنیت، با سوءاستفاده از اختیار ناعادلانه وتو و با بی‌توجهی آشکار به اراده جامعه بین‌المللی، تصمیم گرفته است در کنار رژیم جنایتکار اسرائیل بایستد و این رژیم را قادر به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه کند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «مخالفت آشکار ایالات متحده با آتش‌بس، به معنای تجویز جنگ، خشونت و در نهایت مرگ بیشتر برای کودکان و زنان در غزه است.» ایروانی تصریح کرد: «وضعیت روی زمین تمامی عوامل خطر برای نسل‌کشی و تعاریف مندرج در ماده دوم کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی را داراست که مسئولیت جلوگیری و جلوگیری از وقوع آن را برعهده همه کشورهای عضو است.»
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «به‌رغم مخالفت‌های عمده کشورهای سراسر جهان، رژیم اسرائیل با اتخاذ سیاست زمین سوخته و با تخریب عمدی زیرساخت‌ها و ساختمان‌های مسکونی عامدانه غزه را غیرقابل سکونت کرده است. این جنایات باید با پاسخ قاطع جامعه جهانی مواجه شود.»
قطعنامه برقراری آتش‌بس فوری در غزه با کسب بیش از دوسوم آرا یعنی ۱۵۳ رای مثبت در مقابل ۱۰ رای منفی، شامل اسرائیل و آمریکا به تصویب رسید.
تلاش آمریکا و کشورهای غربی برای تغییر قطعنامه و معرفی حماس به عنوان گروه تروریستی با مخالفت کشورهای عضو و با عدم کسب حدنصاب آرای لازم برای دومین بار با شکست مواجه شد.
جمهوری اسلامی نیز در همراهی با تصمیم کشورهای اسلامی و عرب و با ثبت مجدد تحفظ خود نسبت به راهکار مطرح در مسئله فلسطین و شناسایی اسرائیل، به این قطعنامه رای مثبت داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل در جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت نوار غزه که عصر سه‌شنبه به وقت محلی تشکیل شد،  ۱۵۳ کشور از میان ۱۹۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه برقراری آتش‌بس فوری در غزه و نیز آزادی فوری و بدون قید و شرط همه «گروگان‌ها» رای مثبت داد. ۱۰ عضو سازمان ملل رای منفی دادند و ۲۳ عضو نیز رای ممتنع دادند و به این ترتیب اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل در برابر آمریکا و رژیم اسرائیل ایستادند.
در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان حمایت از غیرنظامیان و اجرای تعهدات حقوقی و بشردوستانه، قطعنامه برقراری آتش‌بس فوری در غزه به‌رغم مخالفت ۱۰ عضو سازمان ملل از جمله آمریکا حامی بزرگ رژیم اسرائیل و نیز این رژیم به تصویب رسید.
 این قطعنامه که از سوی گروه کشورهای عربی و اسلامی ارائه شده است، از وضعیت فاجعه‌بار انسانی در نوار غزه و رنج مردم غیرنظامی فلسطین ابراز نگرانی شدید می‌کند و  بر  محافظت از جمعیت غیرنظامی فلسطین و اسرائیل باید مطابق با قوانین بین‌المللی بشردوستانه تاکید می‌کند و خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه است.
 در مجمع عمومی سازمان ملل حق وتو وجود ندارد و برخلاف شورای امنیت، قطعنامه‌های آن نیز از نظر قانونی الزام‌آور نیستند اما این قطعنامه‌ها به عنوان اهرم فشار افکار جهانی مهم بوده و دارای وزن سیاسی هستند و نگرش جهان را نسبت به جنگ اسرائیل و فلسطین نشان می‌دهد.
به گزارش فارس، ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذرماه جاری به عنوان عضو دائم شورای امنیت و حامی سرسخت اسرائیل در جنگ کنونی، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و طبق اصل ۹۹ منشور سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه، درخواست شده بود، با وجود کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.