به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,358
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 12,455
بازدید ماه: 151,627
بازدید کل: 25,138,536
افراد آنلاین: 110
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
4198 - تأکید امیرعبداللهیان بر حل مسائل موجود بین ایران و افغانستان در دیدار امیرخان متقی/ کنعانی: ۱۴۰۲/۱۰/۰۴

تأکید امیرعبداللهیان بر حل مسائل موجود

بین ایران و افغانستان در دیدار امیرخان متقی

  ۱۴۰۲/۱۰/۰۴

تاکید امیرعبداللهیان بر ضرورت حل مسائل موجود بین ایران و افغانستان - ایران  پرس
«امیرخان متقی» سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان و هیئت همراه روز یکشنبه سوم دی ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این ملاقات وزیر امور خارجه ایران پس از اظهارات امیرخان متقی درخصوص اهمیت برگزاری کنفرانس بین‌المللی تهران درباره فلسطین و تقدیر از ابتکار ارزنده جمهوری اسلامی ایران در شرایطی که شورای امنیت سازمان ملل و دیگر سازمان‌ها و کشورها دچار انفعال شده‌اند، از همراهی و مشارکت فعال امیرخان متقی و هیئت همراه در این کنفرانس تشکر کرد.
امیرعبداللهیان با تشریح آخرین تحولات غزه و نسل‌کشی در این منطقه و تأکید بر ضرورت همکاری همه کشورهای مسلمان و آزادیخواه در کمک به مردم فلسطین، به روابط دوجانبه ایران و افغانستان پرداخت و این روابط را از ابعاد مختلف دارای اهمیت خواند و تعامل دو کشور در حوزه‌های متنوع را مهم ارزیابی کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت حل مسائل موجود بین دو کشور از جمله مرز، آب و ...  تأکید و ابراز امیدواری کرد مسئولان هیئت حاکمه افغانستان به صورت عملی نسبت به برطرف شدن مشکلات موجود در این زمینه همکاری لازم را صورت دهند.
امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان نیز در این دیدار با  استقبال از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال ملت مظلوم فلسطین، بر ضرورت و تداوم حمایت از مقاومت و جهاد مردم فلسطین در برابر اشغالگران صهیونیست تا دستیابی به پیروز نهائی تأکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ارتقای مناسبات دوجانبه، موضوعات مختلف در مناسبات دوجانبه را طرح و بر ضرورت ادامه‌ تعاملات دو کشور در همه زمینه‌ها از جمله آب، مرز، تجارت و همکاری در امور قضائی و کنسولی تأکید کرد.
امیدواری امیرعبداللهیان نسبت به اجرائی شدن توافقات دوجانبه با نیکاراگوئه
«دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه که برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی تهران درباره فلسطین به ایران سفر کرده، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار از مشارکت فعال وزیر امور خارجه نیکاراگوئه در کنفرانس فلسطین و اعلام مواضع اصولی و ارزنده  دولت این کشور در این نشست تقدیر و هدف اصلی از این نشست را دستیابی به سازوکاری بین‌المللی برای کمک به مردم فلسطین عنوان کرد. 
 وزیر امور خارجه با ارزیابی روند رو به رشد مناسبات دوجانبه خصوصا پس از سفر رئیس‌جمهور اسلامی ایران به نیکاراگوئه و توافقات به‌عمل آمده بین رؤسای‌جمهور دو کشور، ابراز امیدواری کرد این توافقات هرچه سریع‌تر اجرائی شود.
وزیر امور خارجه نیکاراگوئه در این دیدار اظهار داشت: فلسطین از دیدگاه ما یعنی عزت، شرافت و انسانیت و آنچه در این کنفرانس مشهود بود این حقیقت بود که همه کشورهای شرکت‌کننده به‌رغم تفاوت‌های فرهنگی و ایدئولوژیک در قبال آرمان  فلسطین اتفاق‌نظر داشتند.
«دنیس مونکادا» در ادامه بر اراده دولت نیکاراگوئه برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و ضرورت پیگیری محورهای همکاری فیمابین را مورد توجه قرار داد.
نقش مهم ایران در توسعه همکاری‌های امنیتی و اقتصادی بین کشورهای عضو ‌شانگهای
«ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری ‌شانگهای با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.
وزیر امور خارجه در این دیدار ضمن تمجید از مواضع مثبت و سازنده دبیرکل سازمان ‌شانگهای درخصوص رخدادهای فلسطین، این مواضع را حامل پیامی خوب برای منطقه دانست و حاکی از توجه این سازمان به امنیت و صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا ارزیابی کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به طیف متنوع همکاری اقتصادی، تجاری  جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت و گسترش این همکاری‌ها تأکید کرد.
وزیر امور خارجه در ادامه،  ابتکار پیشنهادی معاون اول رئیس‌جمهور اسلامی ایران در نشست بیشکک مبنی بر همکاری‌های اقتصادی و صنعتی شامل محورهای سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقل و ترانزیت و محیط زیست را مورد توجه و تأکید قرار داد و خواستار حمایت و پیگیری دبیرکل سازمان ‌شانگهای در زمینه اجرائی کردن آن شد.
ژانگ مینگ دبیرکل سازمان ‌شانگهای، با تقدیر از وزیر امور خارجه برای برگزاری موفقیت‌آمیز کنفرانس فلسطین و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال ملت فلسطین، دیدگاه سازمان ‌شانگهای در توجه به قضیه فلسطین از منظر اهمیتی که سازمان ‌شانگهای برای امنیت منطقه خاورمیانه قائل است را تشریح کرد.
وی در ادامه با پراهمیت خواندن نقش و مشارکت جمهوری اسلامی ایران در توسعه همکاری‌های امنیتی و اقتصادی و صنعتی بین کشورهای عضو سازمان، از ابتکارهای پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران در نشست بیشکک برای توسعه همکاری‌های صنعتی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری استقبال کرده و آمادگی دبیرخانه این سازمان برای پیگیری موارد مطرح شده را اعلام کرد.
تأکید امیرعبداللهیان بر عملیاتی شدن همه بندهای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
محمدحسین بحرالعلوم معاون وزیر خارجه عراق با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.
حسین امیرعبداللهیان در این دیدار مناسبات ایران و عراق را نمونه‌ای بی‌نظیر در منطقه توصیف کرد و گفت:‌ سفرها و رایزنی‌های مستمر مقامات عالی دو کشور و اسناد پرشمار همکاری، توافقات منعقد شده فیمابین در سطوح و زمینه‌های متنوع نشانگر عمق مناسبات دوستانه است.
وی با تمجید از نقش برجسته عراق در توسعه و ثبات در منطقه، بر ضرورت تقویت تحرکات دیپلماتیک و بین‌المللی برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تأکید کرد.
امیرعبداللهیان با مثبت ارزیابی کردن فرآیند اجرای توافقنامه امنیتی بین دو کشور، ضرورت عملیاتی شدن همه بندهای آن را مورد تأکید قرار داد.
محمدحسین بحرالعلوم نیز در این دیدار ضمن محکوم کردن ۷۵ سال اشغالگری صهیونیست‌ها، خواستار اتحاد بین فلسطینی‌ها و همگرایی جهان اسلام در دفاع از فلسطین شد.
حمایت ایران از بسط حاکمیت دولت سوریه بر تمام مناطق سرزمینی این کشور
«فیصل المقداد»  وزیر امور خارجه سوریه که برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی تهران درخصوص فلسطین به ایران سفر کرده بود، پیش از ترک تهران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار با تجلیل از مواضع سوریه درخصوص تحولات جاری در غزه و فلسطین، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه بیش از پیش در منطقه در کنار هم قرار دارند و نگاه مشترکی نسبت به ضرورت پایان یافتن فوری جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و نسل‌کُشی در فلسطین دارند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با ابراز خرسندی از روند در حال تحکیم امنیت و ثبات در سوریه، بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از بسط حاکمیت دولت سوریه بر تمام مناطق سرزمینی این کشور تأکید کرد.
فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه نیز از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این کنفرانس بین‌المللی تجلیل و تأکید کرد که دیدگاه‌های مطرح شده در سخنرانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس، نظر سوریه هم هست و دولت سوریه به طور کامل آن را تایید می‌کند.
به گزارش فارس، وی افزود: پیروزی ملت فلسطین در واقع پیروزی امت عربی اسلامی خواهد بود.
 

 

  برگزاری ششمین نشست کمیته مشترک سیاسی ایران و عراق در تهران
 
برگزاری ششمین نشست کمیته مشترک سیاسی ایران و عراق در تهران | خبرگزاری فارس
ششمین نشست کمیته مشترک سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق روز یکشنبه سوم دی‌ماه به ریاست علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه و «محمدحسین بحرالعلوم» معاون وزیر خارجه عراق در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار 
شد.
علی باقری در این نشست روابط ایران و عراق را مثال زدنی توصیف کرد و با تمجید از فرهنگ پربار و صلح‌ساز اربعین به میزبانی دولت و ملت عراق، بر مسئولیت تاریخی دو کشور برای حمایت از وحدت جهان اسلام و ثبات‌بخشی به منطقه غرب آسیا تأکید کرد.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه، با برشمردن عرصه‌های متعدد همکاری‌های منطقه‌ای ایران و عراق، خواستار جدیت مضاعف در پیشبرد پروژه‌های مشترک و به بار نشاندن عرصه‌های عینی هم‌افزایی در حوزه اقتصادی شد.
محمدحسین بحرالعلوم معاون وزیر خارجه عراق هم ضمن برشمردن ظرفیت‌های همکاری دو کشور در غرب آسیا، جهان اسلام و بازار انرژی، بر ضرورت تداوم همکاری و گفت‌وگوهای دو کشور به منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی و همچنین حمایت از امنیت منطقه تأکید کرد.
دو طرف در ادامه، با حمایت از مردم فلسطین و غزه بر ضرورت تقویت تحرکات دیپلماتیک و بین‌المللی برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تأکید کردند.
طرفین همچنین لزوم اتحاد جهان اسلام برای مقابله با اشغالگری ۷۵ ساله صهیونیست‌ها در سرزمین فلسطین را مورد تأکید قرار دادند.
به گزارش فارس، معاونان وزرای خارجه دو کشور در ادامه پرونده‌های امنیتی و کنسولی را هم مورد بحث و بررسی قرار داده و بر اجرای سریع و کامل توافقات موجود تأکید کردند.

نامه بیش از 2700 استاد دانشگاه‌ به امیرعبداللهیان: 

  تمام ظرفیت‌ها را برای حمایت از غزه به‌کار بگیرید

نامه سرگشاده بیش از ۲۷۰۰ استاد دانشگاه‌ به امیرعبداللهیان/ تمام ظرفیت سیاسی  و حقوقی کشور و منطقه را به کار بگیرید

به گزارش فارس، در این نامه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم 
آقای دکتر امیرعبداللهیان وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران 
سلام علیکم 
75 روز از حادثه بی‌نظیر قرن اخیر گذشت و بیش از 75 هزار نفر از مردم مظلوم غزه شهید و مجروح شدند. این حادثه به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی غرب را بی‌آبرو کرد. انگلیس، آمریکا و همه حامیان رژیم صهیونیستی به خاطر این همه ددمنشی و کودک‌کشی بی‌آبرو شدند. دولت‌های منافقی که با ارسال کمک به رژیم کودک‌کش صهیونیستی ذات پلید خود را نشان دادند و دولت‌های بی‌خاصیتی که سکوت و حقارت پیشه کردند هم بی‌آبرو شدند و در یک کلام پرده از چهره واقعی تمدن غرب، حقوق بشر غربی و واقعیت دموکراسی در فلسفه لیبرالیسم برملا شد.
در مقابل این جبهه بی‌آبرویان، ملت‌ها، دولت‌ها و گروه‌های بسیاری برای خود آبرو کسب کرده و روسفید شدند. زنان و کودکان غزه که بدون آب و غذا زیر بمب‌های سنگرشکن آمریکا خم به ابرو نیاورده از عزیزان خود گذشتند تا عزت‌شان را حفظ کنند.
اهالی کرانه باختری که در دو جبهه سازشکاران و جنایتکاران جنگیدند و مقاومت کردند. گروه‌های جهادی فلسطین به‌ویژه حماس و جهاد اسلامی که با طوفان الاقصی حماسه ساز و ماندگار شدند. انصارالله یمن این شیرمردان عصر حاضرکه با شجاعت و غیرت کم‌نظیر خود مایه مباهات مسلمین شدند.
حزب‌الله لبنان که جوانمردانه و دلیرانه در کنار گروه‌های جهادی ضربات کاری خود را به ماشین جنگی صهیونیزم وارد ساختند. گروه‌های مقاومت عراقی و سایر گروه‌های مقاومت مستقر در منطقه که هوشمندانه بر بنیان‌های نظامی ریشه ظلم و جنایت در منطقه آمریکای جنایتکار تاختند. مردم بسیاری از نقاط مختلف جهان که با درد وجدان به مراکز شهرهای بزرگ دنیا آمده و انزجار خود را از رژیم جلاد صهیونیزم و حامیان غربی‌شان نشان دادند. نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز به مدد بیداری و بصیرت ملت قهرمان ایران و دستگاه دیپلماسی فعالی که در سایه سیاست‌های مدبرانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی عملی شده، آبروی و اقتدار زیادی کسب کرد.
در ادامه نامه یادشده خاطرنشان شده است:
آقای وزیر!
امروز جهان در یک دوقطبی آبرومندان و بی‌آبرویان قرار گرفته و این بزرگ‌ترین دستاورد مقاومت مردم مظلوم غزه است. لذا ما جمعی از اساتید دانشگاه‌های کشور ضمن سپاس و قدردانی صمیمانه از همه مجاهدان جبهه مقاومت و ملت‌های آزاده جهان و کنشگران عرصه بین‌الملل به‌ویژه تلاش‌های بی‌وقفه دستگاه دیپلماسی کشور در حمایت از جبهه مقاومت به‌ویژه برگزاری کنفرانس تهران، انتظار داریم:
۱) در دفاع از مردم مظلوم غزه و حذف غده سرطانی صهیونیزم از منطقه از هیچ کوششی دریغ نکرده و تلاش‌های خویش را برای انزوای هر چه بیشتر اشغالگران قدس مضاعف سازید.
۲) به منظور کمک به جبهه مقاومت از ظرفیت دولت‌ها و ملت‌های اسلامی بهره گرفته و برای قطع شریان حیاتی صهیونیسم متجاوز و ممنوعیت هر گونه تجارت، مراوده اقتصادی و پولی با رژیم صهیونیستی، معاهدات تعهدآوری را ایجاد ‌نمایید.
۳) به منظور حمایت از انصارالله یمن، پیمان نظامی دولت‌های اسلامی منطقه را در مقابل تحالف غربی پیشنهاد و عملی سازید.
۴) در راستای دفاع حقوقی از مردم مظلوم غزه و انتقام خون صدها کودک و زن مسلمان، محاکمه سران رژیم صهیونیستی و حامیان خائن آنها من جمله رئیس‌جمهور خبیث آمریکا را به شدت دنبال نموده و تا تحقق انتقام سخت خون سلیمان مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تروریست‌های دولتی از پای ننشینید.
۵) به منظور اصلاح ساختار نهادهای بین‌المللی، کارآمدی سازمان ملل متحد، تقویت شورای امنیت در راستای صلح پایدار و تبیین و بسط حقوق بشر اسلامی، کلیه ظرفیت سیاسی و حقوقی کشور و منطقه را به کارگرفته و نقش‌آفرینی نمایید.
۶)‌ با توجه به محاصره کامل نوار غزه و جلوگیری از هرگونه ورود مواد غذایی، دارو و نیازهای اولیه برای زندگی و وقوع فاجعه انسانی انتظار می‌رود از همه ابزارها برای شکستن محاصره و باز شدن مسیرهای ورودی کالا و نیازهای اساسی مردم به‌ویژه گذرگاه رفح استفاده گردد تا شاهد پایان این وضعیت وخیم در غزه باشیم.
در خاتمه از دستگاه دیپلماسی کشور و سایر دولتمردان نظام اسلامی انتظار داریم برای پایان بخشیدن به خون ریزی وحشیانه و نسل‌کشی رذیلانه رژیم صهیونیستی تلاش نموده و به هر شکل ممکن جهت شکست کامل دولت متجاوز و اشغالگر قدس اقدام ‌نمایید. توفیقات روزافزون نظام اسلامی و جبهه مقاومت را از خدای سبحان خواستاریم.
 

کنعانی:

نقشه راهی برای بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در ایران تدوین شد

واکنش ناصر کنعانی به سفر وزیر خارجه اسرائیل به بحرین

 
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، دوشنبه چهارم دی ماه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران، اظهار داشت: در سایر زمینه‌ها نیز شاهد اتفاقات خوب در توسعه روابط دو کشور ایران و آذربایجان هستیم و در حوزه تجارت هم گفت‌و‌گوهای مناسبی انجام شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: در زادگاه حضرت مسیح شاهد بودیم که مسیحیان برای ابراز همدردی و همبستگی با فلسطینیان مراسم عید خود را تعطیل کردند و جای تاسف است که رژیم صهیونیستی در شب میلاد حضرت مسیح نیز دست از جنایات خود برنداشت.
کنعانی افزود: در این شب تصاویر وحشتناکی از جنایات آنها منتشر شده که نشان می‌دهد در بمباران وحشیانه آنها بیش از ۷۰ نفر از مردم فلسطینی در اردوگاه المغازی به طور یکجا به خاک و خون کشیده شدند. این جنایت هم بار دیگر نشان داد که رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اصول آسمانی، دینی و بین‌المللی پایبند نیست.
قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بی‌محتوا و غیرقابل اجرا است
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در زمینه کمک‌های بشردوستانه به غزه دیدگاه ایران، طرف‌های فلسطینی، مقاومت منطقه و دبیرکل سازمان ملل روشن است. این قطعنامه عاری از آن چیزی است که در مفاد آن قید شده و به عبارتی قطعنامه‌ای بی‌محتوا و غیرقابل اجرا است. 
کنعانی با بیان اینکه عملا این قطعنامه چیزی نیست که ملت فلسطین انتظار دارند، اضافه کرد: کشورهای جهان در قطعنامه مجمع عمومی خواستار توقف فوری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین شدند و مردم جهان هم طی دو ماه اخیر در خیابان‌ها این خواست را مطرح کردند.
وی اظهار داشت: آمریکا نشان داد که خواستار ادامه جنگ و حامی اسرائیل است و این‌جا باید جامعه جهانی اقدامات بیشتری انجام دهد. تحرکات دیپلماتیک ایران در این دوماه و تا به امروز ادامه داشته و دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآورشد: آخرین گام ما میزبانی کنفرانس بین‌المللی تهران درخصوص فلسطین بود که با حضور نمایندگانی از ۶۰ کشور جهان برگزار شد و بار دیگر جامعه جهانی خواست خود را برای توقف جنگ اعلام کرد اما تا به امروز به نتیجه نرسیده است. 
کنعانی بیان کرد: لازم است جامعه جهانی از تمام ابزارهای مؤثر و جدی استفاده کند تا شاهد پایان جنگ علیه مردم مظلوم فلسطین باشیم.
اتهام‌زنی آمریکا به ایران درباره تنش در آب‌های بین‌المللی مردود است
وی درخصوص اتهام زنی آمریکا به ایران درباره برخی تنش‌ها در آب‌های بین‌المللی نیز گفت: اتهام زنی آمریکا بی‌پایان است، بزرگ‌ترین متهم در دو ماه اخیر دولت آمریکا است. مسئول اول و آخر آغاز جنگ توسط رژیم صهیونیستی و استمرار آن آمریکا است و بر این اساس ما ادعاهای آنها را مردود و بی‌ارزش تلقی می‌کنیم. این ادعاها با هدف فرافکنی و سرپوش گذاشتن جنایات آمریکا در غزه است و اهداف سیاسی روشنی دارد. 
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمریکا با حمایت تمام قد از اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، تنفر جهانی را نسبت به خود افزایش داده است. 
کنعانی بیان داشت: ایران همواره بخشی از تامین امنیت در آب‌های بین‌المللی بوده و نقش مهمی در امنیت دریایی و تجارت بین‌المللی از طریق آب‌های بین‌المللی داشته و مسئولانه عمل کرده است. بنابراین آمریکا و هیچ طرف دیگری در جایگاهی نیستند که بخواهند ایران را متهم کنند.
وی عنوان کرد: مقامات رژیم صهیونیستی از آقای کامرون بهترین دوست قرن خود نام بردند، بنابراین انگلیس و این فرد، مواردی را مطرح می‌کنند که رژیم صهیونیستی از آنها انتظار دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انگلیس در جنگ غزه در جایگاه متهم قرار داد و البته نقش این کشور در تأسیس و حمایت نامحدود از رژیم صهیونیستی به عنوان منفورترین تشکیلات تروریستی در منطقه و حمایت لندن از این رژیم در دو ماه اخیر از مصادیق بی‌مسئولیتی آنهاست و باید پاسخگوی اقدامات گذشته و کنونی خود باشد.
کنعانی با اشاره به اینکه انگلیس همواره در بی‌ثباتی و ناامنی منطقه نقش بسزایی ایفا کرده است، تاکید کرد: انگلیس در جایگاهی از منظر حقوقی و اخلاقی نیست که اتهاماتی را به ایران و سایر طرف‌ها در منطقه وارد کند.
دولت سوئد احکام ظالمانه‌ای علیه نوری صادر کرده است
وی درخصوص آخرین وضعیت پرونده حمید نوری نیز توضیح داد: دفاع از حقوق شهروندان ایران جزو مسئولیت‌های ذاتی دستگاه دیپلماسی است و ما تاکنون تلاش‌های لازم را انجام داده‌ایم و قوه قضائیه نیز از تمام توان خود برای آزادی شهروند ایرانی استفاده کرده و از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انتظار می‌رفت در دادگاه تجدیدنظر دولت سوئد اقدام فاحش خود را جبران کند که چنین چیزی را شاهد نبودیم و احکام ظالمانه‌ای علیه این شهروند ایرانی صادر شد ولی این حکم به معنای پایان تلاش‌های ایران برای آزادی نوری نیست. 
کنعانی بیان داشت: نسبت به رای صادره و نسبت به آنچه که در دوره طولانی زندانی این شهروند ایرانی صورت گرفته اعتراض جدی داریم. نوری از حقوق اولیه در زندان‌های سوئد محروم بوده است.
وی یادآورشد: حقوق پزشکی و کنسولی این شهروند ایرانی رعایت نشده و شاهد رفتار متناقضی از دولت سوئد بودیم و امید است دستگاه قضائی سوئد اقدامات خود را جبران کند.
توسعه روابط ایران و مصر به نفع دو کشور و تمام منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص آخرین وضعیت ایران و مصر افزود: بر مبنای توافقات وزیر خارجه در نیویورک و نقشه راهی که ترسیم و گفت‌و‌گوهای خوبی که در این زمینه میان رؤسای جمهور انجام شد، این رخداد، توسعه و پیشرفت روابط به نفع دو کشور و تمام منطقه خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی مبنی اینکه نشست آینده روند گفت‌وگوهای آستانه درخصوص حل و فصل موضوعات مرتبط با سوریه، کی و کجا برگزار خواهد شد، بیان کرد: اطلاع دقیقی از زمان برگزاری نشست آتی آستانه ندارم، اما در چارچوب موضوعات مشترکی که بین ایران و ترکیه وجود دارد موضوع آستانه هم یکی از موارد و مسائل مشترک است.
ادعاهای بیانیه مشترک روسیه و کشورهای عربی درباره جزایر سه‌گانه غیرقابل قبول است
وی درخصوص رفتار روسیه در قبال ایران و بیانیه مراکش نیز گفت: ما در این ارتباط موضع خود را بیان کردیم و ادعاهای مندرج در بیانیه مشترک روسیه و کشورهای عربی در ارتباط با جزایر سه گانه ایرانی به منزله اقدام علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران تلقی می‌شود و از سوی ایران غیرقابل قبول است.
کنعانی با بیان اینکه طرح ادعاهایی در بیانیه مزبور به منزله نقض اصول حقوق بین‌المللی مبنی بر احترام به حاکمیت سرزمینی کشورها است، تصریح کرد: ما درخصوص تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم و ایران با صریح‌ترین عبارات، اعتراض خود را اعلام کرده و مفاد بیانیه را مردود دانسته است.
وی ادامه داد: عکس‌العمل‌ها و اقدامات دیپلماتیک ایران در چارچوب اهتمام جدی توام با دقت نسبت به حاکمیت ارضی ایران و در چارچوب منافع ملی ایران صورت می‌گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص نتیجه جلسه دادستانی ایران و آذربایجان نیز بیان داشت: این گفت‌وگو بخشی از تلاش‌های دو کشور برای حل و فصل موضوعات باقی مانده در روند روابط دو کشور و پرونده سفارت آذربایجان در تهران است و روند تاکنون مثبت بوده و بسیاری از جوانب این پرونده طی شده است.
کنعانی افزود: نقشه راهی برای بازگشایی سفارت آذربایجان تدوین شده و تلاش‌ها به خوبی پیش رفته است. ما در سایر زمینه‌های روابط دو کشور هم شاهد اتفاقات خوبی بودیم. در حوزه تجارت هم گفت‌و‌گوهای خوبی انجام شده است.
وی درخصوص گزارش‌هایی از پیام رژیم صهیونیستی به لبنان و تهدید این کشور تصریح کرد: آنچه مربوط به لبنان بود مقامات لبنان اعلام کردند. رژیم صهیونیستی یا شرایط پیچیده خودش را درک نمی‌کند یا به دنبال اقدامات فرافکنانه برای خرید زمان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رژیم هر روزی که به جنگ ادامه می‌دهد نه فقط میخ‌های جدیدی بر تابوت سربازان خود بلکه به تابوت رژیم صهیونیستی می‌کوبد، عنوان کرد: این رژیم در مقابل انتخاب‌های خوب قرار ندارد و در انتخاب راهکار جنگ، مرتکب خطای راهبردی شد و در استمرار جنگ خطای راهبردی بزرگ‌تری را مرتکب شده است.
کنعانی با بیان اینکه زمان به نفع این رژیم نیست و در جایگاهی نیست که شرط و شروط بیان کند، تصریح کرد: رژیم باید درک کند آنچه علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ انجام داد مقاومت را در لبنان به قدرت تعیین‌کننده تبدیل کرد و همین شرایط را در غزه رقم خواهد زد و مقاومت سرافراز بیرون خواهد آمد.
وی درخصوص مذاکرات میان ترکیه و قطر با حماس برای دوران پسا جنگ افزود: در ارتباط با مسئله فلسطین با همه طرف‌ها ارتباط داریم. آنچه مربوط به وضعیت کنونی فلسطین است، اولویت اول پایان دادن به جنایت جنگی علیه غزه است. پرداختن به موضوعات ثانویه انحرافی است به ویژه راهکارهایی که از سوی آمریکا مطرح می‌شود.
کنعانی درخصوص سدسازی برخی کشورهای منطقه و برنامه‌های ایران نیز، اظهار داشت: موضوع منابع آبی و رودخانه‌های مشترک مرزی همواره در سطوح مختلف رایزنی شده است. ما پاسخ‌های مثبتی را در گفت‌و‌گو با مقامات ترکیه در این خصوص دریافت کردیم. این موضوع زمانبر است و در جدول مذاکرات دستگاه دیپلماسی وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص تعلل کشورهای عربی برای صدور روادید ورزشی به ایران تصریح کرد: صدور روادید سازوکارهای مشخصی دارد و از طریق فدراسیون‌های ورزشی انجام می‌شود. مواردی که احیاناً دچار مشکل می‌شوند، ما هیچ گاه تعلل نکرده و تلاش کردیم کمک کار فدراسیون‌های ورزشی برای تسهیل مبادلات ورزشی باشیم.
کنعانی خاطرنشان کرد: اما بعضی از اوقات ملاحظات سیاسی ورود می‌کند و برخی از بدعهدی‌های ورزشی صورت می‌گیرد که این رفتار غیر ورزشی باید اصلاح شود.
موضوع میدان گازی آرش باید خارج از چارچوب رسانه‌ای مطرح شود
وی درخصوص میدان گازی آرش هم بیان کرد: ما ترجیح می‌دهیم این موضوع خارج از چارچوب رسانه‌ای بین دو کشور مطرح شود. در دیدارهای میان دو وزیر خارجه این موضوع مطرح شده و در ژنو هم در این رابطه گفت‌و‌گوها انجام شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با بیان اینکه همواره بر سیاست ثابت خود بر توسعه مناسبات با همسایگان تاکید داریم، اظهار داشت: اینکه موضوعات فنی و تخصصی به صحنه رسانه‌ای کشیده شود، نتیجه‌ای جز پیچیده شدن نخواهد داشت.
به گزارش ایرنا، کنعانی یادآورشد: گفت‌و‌گوهای فنی در این رابطه در مقطعی انجام شده و ملاحظات فنی و حقوقی وجود دارد که در این چارچوب ادامه خواهیم داد.