4202 - امیرعبداللهیان خطاب به وزیر خارجه انگلیس: به هرگونه ماجراجویی رژیم اسرائیل قوی و پشیمانکننده پاسخ میدهیم۱۴۰۲/۱۰/۱۱
امیرعبداللهیان خطاب به وزیر خارجه انگلیس:
به هرگونه ماجراجویی رژیم اسرائیل قوی و پشیمانکننده پاسخ میدهیم
۱۴۰۲/۱۰/۱۱
دیوید کامرون وزیر خارجه جدید انگلیس روز یکشنبه دهم دی ماه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان تلفنی گفتوگو کرد.
آخرین تحولات منطقه و مناسبات دوجانبه از جمله مباحث مورد گفتوگو در این تماس تلفنی بود که برای نخستین بار بعد از تصدی کامرون به این سمت انجام شد.
امیرعبداللهیان در این گفتوگو ابراز امیدواری کرد که انگلیس با اتخاذ رویکرد واقع بینانه و سازنده در قبال تحولات منطقه و روابط دوجانبه، به بهبود فضای مناسبات کمک کند.
وی درباره اوضاع جاری در غزه و ادامه تجاوزات صهیونیستها علیه مردم بیدفاع غزه افزود: ریشه بحران فلسطین نه به وقایع ۷ اکتبر، بلکه به ۷۵ سال اشغالگری رژیم اسرائیل، تجاوز مستمر آن به حقوق اساسی فلسطینیها، ارتکاب جنایات جنگی در فلسطین و نسل کشی این ملت مظلوم باز میگردد که البته نقش انگلیس در این مسائل روشن است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با محکوم کردن سکوت برخی دولتهای غربی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیگناه فلسطین در بیش از ۸۰ روز گذشته که به شهادت بیش از ۲۱ هزار غیرنظامی در غزه منجر شده، بار دیگر موضع جمهوری اسلامی ایران درباره حماس را تکرار و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران حماس را یک نهضت آزادی بخش علیه اشغالگری و آپارتاید میداند، همانطور که در مورد آفریقای جنوبی سالها چنین جنبشی علیه آپارتاید وجود داشت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران معیارهای دوگانه توسط آمریکا و برخی کشورهای غربی در قبال غزه و اوکراین را مورد انتقاد قرار داد و گفت: نمیشود به رژیم اسرائیل اجازه داد که در غزه مرتکب قتل عام زنان و کودکان و نسلکشی شود و منطقه را به آتش بکشد، اما توقف یک کشتی صهیونیستی در دریای سرخ را به مخاطره انداختن امنیت این آبراه اقتصادی قلمداد کرد.
امیرعبداللهیان درباره تهدیدات علیه جمهوری اسلامی ایران هم تصریح کرد: طبعاً پاسخ به هرگونه ماجراجویی و تجاوزات رژیم اسرائیل قوی و پشیمانکننده خواهد بود.
دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم در این گفتوگوی تلفنی با اشاره به مواضع کشورش درباره تحولات فلسطین و دریای سرخ، خواستار تلاش ایران برای جلوگیری از گسترش دامنه جنگ در منطقه و امنیت دریانوردی شد.
کامرون وزیر خارجه انگلیس چندی پیش مدعی فعالیتهای مخرب ایران در انگلیس و غرب آسیا شده بود که ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس ضمن رد این ادعاها گفت که انگلیس خود متهم است و افزود: انگلیس در مورد تحولات جاری در غزه کشور دارای مسئولیت حقوقی و بینالمللی است. انگلیس در جایگاه متهم قرار دارد و نباید در جایگاه مدعی در ارتباط با دیگر کشورها و طرفها از جمله جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد. کامرون در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از تماس تلفنی با همتای ایرانی خبر داد و با بیان اینکه «حملات در دریای سرخ جان بیگناهان و اقتصاد جهان را تهدید میکند» گفته بود «به صراحت اعلام کردم ایران با توجه به حمایت طولانی از حوثیها (انصارالله یمن) در جلوگیری از این حملات مسئولیت برعهده دارد.»
وزرای امور خارجه ایران و انگلیس در این تماس تلفنی برخی مباحث مورد علاقه دوجانبه را مورد بررسی قرار دادند و تداوم رایزنیها بین مقامات دو کشور در راستای تبادل نظر در موضوعات مورد علاقه را حائز اهمیت خواندند.
به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان و «جیمز کلورلی» وزیر خارجه سابق انگلیس ۱۲ آبان ماه تلفنی گفتوگو کردند و امیرعبداللهیان در آن گفتوگو به مقامات انگلیس توصیه کرد که تحولات منطقه را با رویکردی واقعبینانه بنگرند و تصریح کرد: نیروهای مقاومت از ایران دستور نمیگیرند.
امیرعبداللهیان: ۲۰۲۴ سال سرنوشتساز برای سنجش استانداردهای حقوق بشر خواهد بود
خبر دیگر اینکه، امیرعبداللهیان در ساعات آغازین سال نو میلادی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اشاره به تداوم جنایات صهیونیستها در غزه که نزدیک به سه ماه از آن میگذارد و بیش از ۲۱ هزار شهید به همراه داشته، عنوان کرد: سال ۲۰۲۳ در حالی به پایان رسید که نسلکشی و کشتار فلسطینیها از سوی رژیم صهیونیستی، چشمانداز مبهمی از وضعیت آینده صلح و امنیت بینالمللی به نمایش گذاشت؛ از همین جهت سال ۲۰۲۴ سالی سرنوشتساز برای سنجش استانداردهای حقوق بشر خواهد بود.
امیرعبداللهیان همچنین یادآور شد: مناسبات سال گذشته در عرصه بینالمللی بیانگر تقویت گرایش کشورهای مستقل به چندجانبهگرایی و مشارکت فعال در سازوکارهای منطقهای یا چندجانبه بینالمللی بود.
وی سال جدید میلادی را به هموطنان مسیحی و ملتهایی که سال نو میلادی را جشن میگیرند و همچنین همتایان خود تبریک گفت و برای جهانیان در سال جدید میلادی آرزوی شادکامی، سعادت و صلح کرد.
وزیر امور خارجه علاوه بر این، بنا به دعوت رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه دهم دی ماه در جلسه این کمیسیون حضور یافت و ضمن ارائه گزارشی از آخرین تحولات غزه، به سؤالات تعدادی از نمایندگان پاسخ داد.
قدردانی اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از اقدامات وزارت امورخارجه
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از تلاشها و اقدامات وزارت امور خارجه در پیگیری حقوق حقه مردم مظلوم فلسطین تشکر و قدردانی کردند.
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه همچنین ضمن ارائه گزارشی از تحولات فلسطین از نقطه نظرات رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این خصوص تشکر و بر تداوم رایزنی و همفکری بین وزارت امور خارجه و مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.
پاسخ به سؤال نمایندگان درباره نیروگاه هستهای ارمنستان روابط با سازمانهای بینالمللی اقتصادی و مسائل ایرانیان ساکن اروپا
وزیر امور خارجه به سؤال ولی اسماعیلی نماینده گرمی و انکوت راجع به آلودگی رودخانه ارس از طریق پساب نیروگاه متسامور ارمنستان، سؤال طغیانی نماینده اصفهان درخصوص وظایف قانونی وزارت امور خارجه در برقراری روابط با سازمانهای بینالمللی اقتصادی و سؤال ایزدخواه نماینده تهران درباره حق خانوادههای ایرانی ساکن اروپا برای نگهداری فرزندانشان پاسخ داد و اقدامات انجام شده از سوی وزارت امور خارجه در ارتباط با موارد مطرح شده را تشریح کرد.
امیرعبداللهیان بر مبنای گزارش فنی و راستی آزمایی سازمان انرژی اتمی ایران هرگونه وجود آلودگی ناشی از نیروگاه اتمی برق متسامور ارمنستان را منتفی دانست.
به گزارش فارس، متسامور تنها نیروگاه هستهای ارمنستان است و پیش از این اظهاراتی درباره آلودگی رود ارس در اثر پسماندهای این نیروگاه منتشر شده بود.
باقری در نشست «به یاد مردان میدان»:
حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه بر اساس ایدئولوژی این کشور است
علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه بعدازظهر دوشنبه در نشست «به یاد مردان میدان» که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در این دانشکده برگزار شد، اظهار داشت: ما در مناسبات خارجی خود با سه مفهوم مهم مواجه هستیم که نقشی جدی در کارآمدی رفتار ما در مناسبات بینالمللی دارد. یکی مفهوم سیاست خارجی، یکی روابط خارجی و دیگری مفهوم دیپلماسی است.
وی گفت: سیاست خارجی میدان اندیشه، اصول و مبانی است. زیرساخت سیاست خارجی ایدئولوژی است و برخی تلاش میکنند میان این دو تعارض ایجاد کنند و میگویند ما سیاست خارجی ایدئولوژیک داریم یا به دنبال منافع ملی هستیم ولی غافل از اینکه زیرساخت سیاست خارجی ایدئولوژی است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه تصریح کرد: برخی کشورها از جمله آمریکا، روسیه چین و برخی کشورهای اروپایی که در اندازه قدرتهای جهانی هستند نیازمند سیاست خارجی هستند و ما هم جزو این دسته هستیم و جزو الزامات تامین منافع ملی ما هست.
باقری افزود: سیاست خارجی آمریکا هم ایدئولوژیک است ولی با ایدئولوژی ما که مبتنی بر وحی و مؤلفات دینی است متفاوت هست. حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه که هزینه زیادی دارد برایشان بر اساس همین ایدئولوژی آنهاست. آمریکا در این مسئله با یک انزوای بینالمللی مواجه است ولی بازهم ادامه میدهد چرا که حمایت از اسرائیل جزو اصول سیاست خارجی آمریکا است.
وی ادامه داد: اما آیا ارزشها منافی منافع ملی است؟ منافع ملی ما به معنای صیانت از هویت ملت ایران است و تجربه سالهای پس از انقلاب نشان داده که هرچند دشمنان تلاش کردند بین سه هویت ملت ایران اختلاف بیندازند، اما مسیر ما به سمت اتحاد میان این سه هویت پیش رفته است. آنچه موتور محرک در دفاع از خاک کشور در جنگ تحمیلی بود روحیه انقلابی بود و این شد که اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک ایران اشغال شود و این اتفاق در موضوعات مبارزه با داعش و جریانات تروریستی منطقه هم رخ داد.
باقری گفت: فکر انقلاب اسلامی پدیده مبارکی به نام مقاومت را ایجاد کرده است. پایههای فکری جریان مقاومت منطقه برخاسته از ملتهاست ولی در عین حال تامینکننده منافع کشورهایشان هم هست. اینکه مسئولین ما به درستی میگویند که گروههای مقاومت مستقل هستند بر همین مبناست.
دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: روابط خارجی یعنی سامانه تنظیم مناسبات ما با جهان خارجی، ما در این یکی دو سال اخیر وارد سازوکارهای بینالمللی شدیم که میتواند منافع ما را در بلندمدت تامین کند. ما به عنوان یک بازیگر فعال در عرصه سیاست خارجی که حرفی برای گفتن داریم، اگر بخواهیم این حرف در عرصه بینالمللی جایگاهی پیدا کند باید وارد مناسبات و سازوکارهای جهانی شویم و آن وقت است که میتوانیم سیاست خود را پیش ببریم. ورود ما به بریکس و شانگهای یک زیرساخت و بستری را در اختیار دیپلماسی کشور قرار میدهد که بتوانیم رویکرد و دیدگاههای خود را در آن سازوکارها هم پیگیری کنیم. ما باید تلاش کنیم که از این زیرساختها در جهت منافع همه کسورهای عضو و خودمان سازماندهی کنیم.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: مناسبات دوجانبه ما در دو سال اخیر با یک جهش مواجه است که بر اساس مبانی و اصول سیاست خارجی ما بوده است. هیچ جا ما از اصول و مبانی خود عدول نکردیم.
کنعانی:
رژیم صهیونیستی در جایگاه اظهارنظر درباره فعالیتهای هستهای ایران نیست
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد حاج قاسم سلیمانی گفت: اندیشه مقاومت هر روز جان تازهای به خود میگیرد. شهید سلیمانی برای اندیشه مقاومت سالها تلاش و مجاهدت کرد.
وی ادامه داد: یاد و خاطره شهید والامقام سیدرضی موسوی را گرامی میداریم و بار دیگر اقدام جنایتآمیز ترور ایشان را محکوم میکنیم. قطعا رژیم صهیونیستی در توسل به این اقدامات جنایتآمیز دستاورد راهبردی نخواهد داشت و شجره طیبه مقاومت قدرتمندتر از هر زمان دیگری در حال زورآزمایی در برابر رژیم صهیونیستی است.
کنعانی با تبریک سال نو میلادی به مسیحیان ایران و جهان گفت: ملتهای جهان در شرایطی سال نو میلادی را جشن میگیرند که سرزمین زادگاه عیسی مسیح در فلسطین تحت بیسابقهترین جنایات رژیم غاصب قرار دارد. بسیاری از پیروان حضرت عیسی(ع) در همدردی با مردم غزه جشن نگرفتند و یا آنگونه که باید سال جدید را همراه با سرور و شادمانی برگزار نکردند. متاسفانه رژیم صهیونیستی همچنان جنایات خود را ادامه میدهد. جامعه جهانی باید به وظایف اخلاقی و انسانی خود در حمایت از مردم فلسطین عمل کند و انتظارات ملتهای دنیا را در پایان بخشیدن به جنایات رژیم صهیونیستی جامه عمل بپوشاند.
پیگیری حقوقی و کیفری پرونده ترور شهید سلیمانی
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سالگرد شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: پیگیری جنایت رژیم آمریکا در ترور شهید سلیمانی را با جدیت دنبال میکنیم و این موضوع هیچگاه به فراموشی سپرده نخواهد شد و مرور زمان نیز این مسئله را کمرنگ نخواهد کرد.
وی عنوان کرد: پرونده شهید سلیمانی در ابعاد حقوق داخلی و بینالمللی در اداره کل دادگستری تهران و مرکز حقوقی و بینالمللی نهاد ریاست جمهوری مورد پیگیری است. در بعد بینالمللی هم با استناد به کنوانسیون ۷۲ پیگیریها از سوی وزارت خارجه در حال پیگیری است و اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است. یادداشتهای رسمی هم از طریق سفارت سوییس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا ارسال شده و ابعاد حقوقی در حال پیگیری است.
کنعانی با بیان اینکه اگر محکمه کیفری عادلانه وجود داشته باشد، حتماً مسئله ترور مشمول جنایت بینالمللی است و فرمانده ترور باید مورد پیگرد و محاکمه قرار گیرد، یادآور شد: در هر صورت دولت آمریکا از نفوذ خود به صورت غیرمشروع در مراجع بینالمللی سوءاستفاده کرده است. از نظر ایران، شهید سلیمانی یکی از شخصیتهای مورد حمایت بینالمللی بوده و در یک دعوت رسمی به عراق سفر کرده بود و وضعیت ایشان مشمول مفاد مندرج در کنوانسیونهای بینالمللی است.
آژانس حرفهای عمل کند نه سیاسی
کنعانی در خصوص ادعای آژانس انرژی اتمی در سرعت بخشیدن ایران به فعالیت هستهای خود گفت: ایران به تمامی تعهدات خود در چهارچوب پادمان پایبند بوده و هست. از زمان امضای برجام تاکنون ایران در صدر لیست کشورهایی بوده که بیشترین بازرسی کارشناسان آژانس از آن صورت گرفته است. طرح ادعاهای جدید سازنده نیست چرا که فعالیتهای ایران صلحآمیز و تحت نظارت است. از آژانس و مدیرکل آن انتظار میرود اقدامات حرفهای خود را دنبال کرده و از اقدامی سیاسی پرهیز کند.
تلاش رژیم صهیونیستی به تسری بحران داخلی به منطقه
وی در ارتباط با حملات هوائی و موشکی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه بیان داشت: این اقدامات نقض حقوق بینالملل و منشور ملل متحد و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است که از منظر قوانین بینالملل محکوم و قابل پیگیری است. این اقدامات تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است. رژیم صهیونیستی عادت دارد با تلاش برای تسری ناامنی در منطقه بحرانهای داخلی خود را به بیرون از مرزهای سرزمینهای اشغالی تسری بدهد. شورای امنیت سازمان ملل متحد باید به مسئولیت خود در برابر رفتارهای شرورانه رژیم صهیونیستی عمل کند.
روابط رو به توسعه ایران با روسیه و چین
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی در ارتباط با روابط تهران و مسکو و برخی مواضع این کشور در ارتباط با رژیم صهیونیستی و جنگ غزه گفت: روابط ایران و روسیه در چهارچوب سیاست همسایگی است و ما شاهد گسترش روابط روزافزون دوجانبه در زمینههای مختلف هستیم. این روابط توسعه پیدا خواهد. وجود روابط گسترده در زمینههای مختلف به معنی اتفاق نظر دو کشور در همه مسائل بینالمللی نیست. کشورها بر اساس منافع خود دیدگاههایی را پیگیری میکنند. وجود دیدگاههای متفاوت در خصوص موضوعات امری طبیعی است. تا زمانی که روابط بین کشورها بر اساس احترام متقابل شکل بگیرد اختلافنظرها امری پذیرفته شده است.
وی ادامه داد: در ارتباط با موضوع جزایر سهگانه ایرانی نیز ما موضع صریح خود را اعلام کردهایم. بنابراین روابط رو به توسعه دو کشور مانع از آن نیست که مواضع خود را در موارد اختلافی مطرح نکنیم.
ایران عضو رسمی بریکس شد
کنعانی در خصوص عضویت ایران در بریکس گفت: از اول ژانویه (یکشنبه) ایران عضو کامل گروه بریکس به شمار میرود. بریکس با پیوستن اعضای جدید وزن بیشتری پیدا کرده است. ما فرصتهای گروه بریکس را همواره مورد توجه قرار دادیم. این گروه فرصتهای چندجانبهای را در اختیار ایران قرار میدهد. یکی از نتایج ارتقای جایگاه بینالمللی ایران عضویت در بریکس است.
وی ادامه داد: روابط ایران و چین پیش رونده است. ما زیرساخت حقوقی بسیار خوبی در توسعه روابط دو کشور را داریم. این روند در سال جاری نیز به پیش خواهد رفت و ما شاهد ارتقای مناسبات بین دو کشور خواهیم بود.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار داشت: تقویت همکاری با اتحادیه اوراسیا جزو برنامههای ایران است و همکاریها کاملاً رو به جلو بوده است. ما دوره اجرای توافق موقت آزاد را با مجموعه اقتصادی اتحادیه اوراسیا داشتیم و موافقتنامه تجارت آزاد با این اتحادیه امضا شده است. با طی شدن روند این موافقتنامه ما شاهد ارتقا و افزایش تجارت ایران با این اتحادیه خواهیم بود.
واکنش کنعانی به ادعایی در خصوص ارسال پیام آمریکا به ایران درباره فلسطین
کنعانی درباره ادعاهای مطرح شده در خصوص پیام آمریکا به ایران در خصوص فلسطین گفت: من نمیتوانم چنین خبری را تایید کنم. ایران موضع روشنی در ارتباط با موضوع فلسطین دارد. ما در عین اینکه با طرفهای مختلف برای پایان بخشیدن جنایات رژیم صهیونیستی رایزنی داریم، در ارتباط با نحوه کمک به ملت فلسطین مشورتهایی داریم. در ارتباط با فلسطین معتقدیم که این ملت فلسطین است که باید در ارتباط با وضعیت سیاسی خود تصمیم بگیرد.
کنعانی اظهار داشت: آمریکا هیچگاه یک طرف راهحل نبوده و آمریکا همواره یک طرف منازعه بوده است. آمریکا به طور مکرر در سطوح مختلف اعلام کرده که خود را متعهد به حمایت از اسرائیل میداند؛ چنین رژیمی چگونه میتواند اهلیت در خصوص راهکارهای سیاسی داشته باشد.
وی در خصوص اقدامات سازمان همکاری اسلامی برای پایان دادن جنگ علیه غزه گفت: ما معتقدیم که سازمان همکاری اسلامی ظرفیتهای زیادی دارد که میتواند در حمایت از فلسطین استفاده کافی را ببرد. طبیعتاً انتظار از این سازمان بیش از آن چیزی است که شاهد بودیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انتظار است در مرحله اجرا هم شاهد تحقق مواضع اعضا باشیم. ما پیشنهاد کرده بودیم و در چند مرحله تاکید کردیم که این سازمان میتواند با تشکیل کمیته تخصصی حقوقی ذیل دبیرخانه سازمان مستندات لازم برای ارائه در محکوم کردن جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطین را تشکیل دهد. تشکیل چنین کمیتهای به عنوان اولویت مهم در برنامه سازمان همکاریهای اسلامی میتواند به پیگیری حقوقی جنایات جنگی رژیم کمک کند.
کنعانی در خصوص جنگ اوکراین گفت: در ارتباط با اوکراین دیدگاههای ما روشن است. ایران از راهکار سیاسی استقبال کرده و اعلام کرده که میتواند برای پایان یافتن جنگ از طریق راهکار سیاسی کمک کند.
وی در خصوص داراییهای آزاد شده ایران اظهار داشت: داراییهای ما منتقل شده و ایران امکان استفاده از این داراییها را دارد و هیچ تحول دیگری رخ نداده است.
با افتخار حامی فلسطین هستیم
کنعانی در خصوص جریان مقاومت در منطقه و حمایت ایران گفت: جنبشهای مقاومت جنبشهای آزادیبخش هستند. ما مبتنی بر اصول شناخته شده بینالمللی از این جریانها به عنوان نهضتهای آزادیبخش یاد میکنیم. ایران با سرافرازی اعلام میکند که حامی جریانهای مقاومت فلسطین برای آزادی سرزمینشان است. اینکه ما را متهم کنند ما باکی نداریم. آنهائی باید پاسخ دهند که حقوق شناخته شده ملتی را نادیده گرفتند و از اقدامات رژیم در حال حمایت هستند. کسی که باید احساس شرم کند حامیان رژیم هستند. کسانی که باید پاسخگو باشند حامیان رژیم هستند. ما یک اقدام شرافتمندانه حقوقی و بینالمللی را حمایت میکنیم و خجالت نمیکشیم.
حق ایران و سوریه در اقدام متناسب و پاسخ به شهادت مستشار ارشد ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: شهید سیدرضی موسوی مستشار ارشد جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریستم در سوریه بود. نیروهای ایران به دعوت سوریه در این کشور حضور دارند. رژیم صهیونیستی مسئول اصلی تبعات ترور شهید موسوی است و حق ایران در اقدام متناسب در مکان و زمان مناسب محفوظ است.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی یک ماجراجویی و شرارت آشکار انجام داده است. این اقدام به معنی حمایت از تروریستها و مصداق نقض تمامیت ارضی سوریه است. این ماجراجویی برای ایجاد ناامنی در منطقه از سوی صهیونیستها انجام شده است.
کنعانی تاکید کرد: بر اساس قوانین بینالمللی این حق دولت سوریه نیز هست که به جنایات و نقض تمامیت ارضی خود پاسخ دهد. ما از طریق نمایندگی ایران در سازمان ملل با دبیرکل سازمان ملل مکاتبه کردیم و خواستار انجام مسئولیت خود در قبال صلح در منطقه شدیم.
برای دور جدید مذاکرات هستهای مشکلی نداریم
به گزارش ایرنا، کنعانی درباره ادعاها در خصوص لغو دور جدید مذاکرات هستهای در پی تحولات فلسطین گفت: ایران در چهارچوب التزام خود به روند دیپلماتیک و پایبندی به میز مذاکره برای بازگشت همه طرفها به برجام آماده است جمعبندی لازم را صورت دهد. گزارشهای رسانهای را نمیتوان پاسخ داد. روند فضای دیپلماتیک برای انجام دور جدیدی از گفتوگوها همچنان وجود دارد و ما در چهارچوب حفظ خطوط قرمز برای دور جدید گفتوگوها مشکلی نداریم.