معجزه نیست؟! البتهکه هست
۱۴۰۲/۱۰/۱۹
۱- جان ساورز، رئیس سابق سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (MI6) که مدتی نیز عضو تیم مذاکرهکننده این کشور با ایران بود میگوید؛ « انقلاب در ایران برگرفته از آموزههای اسلامی است و مردم ایران به اسلام اعتقاد عمیق دارند و به همین علت، مخالفت با جمهوری اسلامی را مخالفت با اسلام میدانند». این سیاستمدار کهنهکار انگلیس با طرح این نکته نتیجه میگرفت که «در ایران نمیتوان به موفقیت گروههای اپوزیسیون امیدی داشت چرا که مردم گروههای مخالف نظام را مخالف با اسلام میدانند و آنها را طرد و نفی میکنند».
(نقل به مضمون).
۲- ریچارد رورتی که از او با عنوان پدر انقلابهای رنگی (بخوانید کودتاهای مخملی) یاد میکنند، یکی از کارشناسان ارشد سازمان سیا در جنگهای عقیدتی است. او در ژوئن سال ۲۰۰۷ درگذشته است. رورتی یکی از چند عضو سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس و فرانسه است که قبل از فتنه ۸۸ به ایران سفر کرده و با کسانی که قرار بود در آن فتنه آمریکایی - اسرائيلی نقش ایفا کنند ملاقات داشته است. رورتی با اشاره به کودتاهای مخملی در اوکراین و گرجستان و... میگوید که در تمامی آنها، مخالفان در صحنه باقی مانده و به تظاهرات خود علیه نظامهای قبلی ادامه دادند تا در نهایت به موفقیت دست یافتند! او تاکید میکند که این فرمول در ایران جواب نمیدهد و توضیح میدهد که جمهوری اسلامی برای مردم ایران یک اعتقاد دینی است و مخالفان نمیتوانند در میدان بمانند. او توصیه میکند که مخالفان بعد از ریزش به فضای مجازی کوچ کنند، چرا که در فضای مجازی افراد قابل شمارش نیستند. گفتنی است در فتنه ۸۸ بعد از آگاهی بسیاری از فریبخوردگان و جدا شدنشان از فتنهگران، خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا اعلام کرد که آمریکا ۴۰۰ میلیون دلار برای انتقال هواداران جنبش سبز! (فتنهگران) از کف خیابان به فضای مجازی اختصاص داده است!
۳ - نه فقط پیروزی انقلاب اسلامی با حضور گسترده و چند ده میلیونی مردم رقم خورده است، بلکه طی ۴۵ سال گذشته تمامی عقبههای سخت و نفسگیر را با حضور فراگیر و همه سویه مردم پشت سر نهاده و به سلامت از آنها عبور کردهایم. دفاع مقدس ۸ ساله در مقابل تمامی قدرتهای ریز و درشت آن روز جهان، مقابله با آشوبهای چندگانه، ایستادگی در مقابل تحریمهای -به قول آمریکا- فلجکننده، عبور از فتنههای رنگارنگ، مقابله با دهها گروه تروریستی، بمباران مناطق مسکونی کشورمان، رسیدن به پیشرفتهای شگفتانگیز علمی. دستاوردهای خیرهکننده و دشمنسوز نظامی، غلبه بر سنگاندازیهای دشمن در تاسیسات هستهای، تاکید همهساله بر پشتیبانی از انقلاب اسلامی و... فقط شمار اندکی از فهرست پُرشمار موفقیتهای چشمگیری است که با حضور فراگیر مردم کشورمان در صحنه، رقم خورده و به حماسههای ماندگار تبدیل شده است.
دیروز حضرت آقا در دیدار پر شور مردم قم با ایشان از این گزاره منطقی و تجربهشده رونمائی کرده و تاکید فرمودند که «حضور مردم در صحنه معجزهآفرین است» نگاه حکیمانهای که مروری هرچند گذرا بر رخدادهای ۴۵ سال گذشته و عبور پیروزمندانه از توطئههای پیدرپی دشمنان، کمترین تردیدی در واقعبینانه و عالمانه بودن آن باقی نمیگذارد. این همه اگر معجزه نیست، پس چیست؟!
۴- دشمن به دلایل یاد شده، توان به میدان کشیدن مردم علیه نظام اسلامی را ندارد و اما، تازهترین برگی که این روزها و در آستانه انتخابات پیشروی به میدان آورده است، القای این توهم است که حضور در انتخابات تاثیر چندانی در سرنوشت کشور و حل مشکلات ندارد! به بیان دیگر، به جای توصیه به مخالفت با نظام که ناکارآمدی آن را صدها بار آزموده است، توان خود را برای پیشگیری از حضور آنان به میدان آورده است و باز هم به قول حکیمانه و هوشمندانه دیروز رهبر معظم انقلاب: «دشمن سیاست بیرون کشیدن مردم از صحنه را پیگیری میکند». دشمن میداند که مجلس شورای اسلامی نماد جمهوریت و دخالت مردم در سیاستگذاری نظام در تمامی عرصههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی و... است و مجلس خبرگان نماد اعتقاد عمیق ملت به تداوم اسلامیت نظام است. بدیهی است مجلسی که با حضور گسترده و حماسی مردم در انتخابات شکل گرفته باشد، از اقتداری مثالزدنی برای پیشبرد اهداف و گرهگشایی از مشکلات برخوردار خواهد بود و این دقیقاً همان نکته ناخوشایند برای دشمنان تابلودار و بیتابلوی ایران اسلامی است.
۵- حضرت آقا پیش از این نیز در دیدار هزاران نفر از مداحان
اهل بیت(ع) به نکته دقیقی اشاره کرده و فرموده بودند « انتخابات یک وظیفه است و هر کسی با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است». در این خصوص گفتنی است که حضرت امام رضوانالله تعالی علیه میزان آیات و روایات درباره سیاست را بیش از آیات و روایات درباره عبادات میدانستند و میفرمودند: «از پنجاه و چند بخش فقه، تنها هفت یا هشت بخش آن مربوط به عبادات است و دیگر بخشها مربوط به سیاست و امور اجتماعی و روابط انسانها با یکدیگر است».به بیان دیگر، این پرسش در میان است که مگر خدای مهربان اسلام عزیز را برای پیاده شدن و اجرای احکام آن به بشریت ارزانی نداشته است؟ پاسخ به یقین مثبت است. در این صورت نمیتوان و نباید تنها به اجرای احکام مربوط به اعمال شخصی و فردی نظیر نماز و روزه و طهارات و... بسنده کرد چرا که بیشترین بخش از احکام و دستورات اسلام درباره امور سیاسی و اجتماعی است. اکنون به این نقطه میرسیم که اگر پیاده شدن اسلام عزیز یک ضرورت غیر قابل تردید است - که هست- برای این منظور چارهای جز اجرای احکام سیاسی و اجتماعی آن نیست و اجرای احکام سیاسی و اجتماعی اسلام -به فرموده دقیق و عالمانه حضرت امام و رهبر معظم انقلاب- فقط با تشکیل حکومت امکانپذیر است و در غیر این صورت، اسلام عزیز را به انزوا کشاندهایم، همانگونه که نزدیک به ۱۴۰۰ سال در غربت بوده است. اساساً تفاوت اسلام ناب محمدی(ص) با اسلام آمریکایی و شیعه انگلیسی در همین نقطه است.
حالا به بیان حکیمانه و پیش گفته حضرت آقا برمیگردیم که «انتخابات یک وظیفه است و هر کسی با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است». همین جا اشاره به دیدگاه شهید سلیمانی که به حق سردار دلها لقب گرفته بیمناسبت نیست. شهید سلیمانی در بخشی از وصیتنامه خود مینویسد: «امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص)».
۶- رهبر معظم انقلاب در بسیاری از دیدارهای خویش با اقشار مختلف مردم بر ضرورت جهاد تبیین تاکید فرمودهاند و در دیدار اخیر با مداحان اهل بیت علیهالسلام میفرمایند «برخی میخواهند انتخابات و حضور مردم که اثبات تحقق مردمسالاری دینی است ضعیف و نامناسب باشد تا حرف و ایده امام بزرگوار و وعده الهی دروغ درآید که در مقابل این حرکت خصمانه، مجاهدان تبیین باید با بیان حقایق بایستند و به وظیفه خود عمل کنند». دیروز هم تاکید داشتند که «هرکس مخاطبی دارد باید حضور مردم در صحنه را ترویج کند». به بیان دیگر هرکس به اسلام و نظام اسلامی وفادار است باید در انتخابات شرکت کند و دیگران را نیز به این حضور حماسی و سرنوشتساز ترغیب کند. در این میان بیتفاوتی نه فقط معنی ندارد بلکه اساساً وجود خارجی نیز ندارد. بیتفاوتی نسبت به یک دیدگاه و نظر، خود یک دیدگاه و نظر است.
درباره مشکلات موجود، مخصوصاً مشکلات اقتصادی و معیشتی و نقش انتخابات پُر شور و حضور حماسی در مقابله با آنها نیز گفتنیهایي هست که به نوبتهای بعدی میگذاریم. انشاءالله.
حسین شریعتمداری