به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,437
بازدید دیروز: 5,805
بازدید هفته: 29,096
بازدید ماه: 50,066
بازدید کل: 23,711,886
افراد آنلاین: 12
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱٤۰۳
Wednesday , 1 May 2024
الأربعاء ، ۲۲ شوّال ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
953 - خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
خبر ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....  
  ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
آمریکا: یمن زرادخانه متنوعی از تسلیحات ایرانی را در اختیار دارد
آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا می‌گوید انصار‌الله یمن از 9 سال قبل، موشک‌های کروز و بالستیک متنوعی را از طریق ایران به دست آورده است.
آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا (DIA) در گزارشی اعلام کرد که ایران از سال ۲۰۱۵ «زرادخانه متنوعی» از تسلیحات شامل موشک‌های کروز و بالستیک دوربرد و میانبرد در اختیار حوثی‌های یمن قرار داده است.
به گزارش سی.ان.ان، در این گزارش ادعا شده که آمریکا و شرکایش از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳، مانع از آن شده‌اند که ایران دست‌کم ۱۸ کشتی سلاح به حوثی‌ها برساند.
این گزارش ادعا کرده که کشتی‌های مذکور حامل قطعات موشکی بالستیک، پهپاد، موشک‌های هدایت‌شونده ضدتانک و هزاران تفنگ جنگی بوده‌اند.
در گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا همچنین آمده: حوثی‌ها از اواخر ماه نوامبر تاکنون از موشک‌های بالستیک ضدکشتی «آصف» علیه خطوط کشتیرانی در دریای سرخ و دریای عمان استفاده کرده‌اند. آصف ۲۵۰ مایل برد دارد و بسیار مشابه موشک ضدکشتی فاتح ۱۱۰ ایران است.
آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا می‌افزاید: موشک کروز «قدس ۴» حوثی‌ها نیز مشابه موشک «پاوه» ایران است و هر دو ویژگی‌های مشابهی دارند. حوثی‌ها در حمله به اسرائیل از موشک‌های قدس استفاده کرده‌اند و بقایای یکی از این موشک‌ها با بقایای موشک ایرانی که در سال ۲۰۱۹ به عربستان شلیک شد، مطابقت دارد. موشک‌های زمین به هوا «صقر» حوثی‌ها و موشک «۳۸۵» ایران ویژگی‌های «تقریبا یکسانی» دارند. حوثی‌ها از موشک صقر برای حمله به پهپادهای آمریکایی در نزدیکی یمن و دریای عمان استفاده کرده‌اند.
 
بلومبرگ: نظامیان آمریکا در منطقه آسیب‌پذیر هستند
 تحلیلگر خبرگزاری بلومبرگ معتقد است تا زمانی که هزاران نظامی آمریکا در عراق و سوریه قرار دارند، این کشور در مقابل ایران آسیب‌پذیر است و ایران هم از این فرصت برای ضربه زدن تا زمان خروج آمریکا استفاده خواهد کرد.
مارک چمپیون که سابقه نگارش تحلیل در روزنامه‌هایی مانند وال‌استریت ژورنال را هم در کارنامه خود دارد، طی یادداشتی به موضوع حملات هوائی آمریکا در منطقه را مورد نقد قرار داد و نوشت: منتقدان بایدن فرصت را فروگذار نکردند تا اعلام کنند که حملات هوائی او، ضعیف‌تر از آنی است که از حملات آینده علیه نیروهای آمریکایی جلوگیری کند. حرف درستی است اما این تصور هم که چاره کار، بمباران ایران است توهمی بیش نیست.
اغلب، بازدارندگی را معادل اعمال قدرتِ کافی می‌دانند: هرچه تهدید بزرگ‌تر باشد یا زدن آن دشوارتر، بازدارندگی‌اش بیشتر. اما به همان اندازه هم محتمل است که یک حریف را وادار کنید که حملاتش را افزایش دهد چرا که برای تحقق بازدارندگی، آنچه شما انجام می‌دهید، مهم‌تر از آنچه طرف دیگر فکر می‌کند، نیست، یا همان‌طور که یک واکاوی توسط اندیشکده راند توصیف می‌کند، شما باید «علائق، انگیزه‌ها و فوریت‌های» حریف‌تان را درک کنید.
ما می‌دانیم که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب ایران، می‌خواهد که ایالات‌متحده و اسرائیل از خاورمیانه خارج شوند و به این ترتیب به ایران اجازه دهد که نقش محوری خود را به عنوان قدرت برجسته منطقه به دست گیرد، زیرا او دهه‌هاست این موضوع را به جهان اعلام کرده است. در این میان واکنش‌های اسرائیل و ایالات‌متحده به حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر نیز یک هدیه تازه بود.
چندهزار نظامی آمریکایی باقی‌مانده در عراق به طور طبیعی آسیب‌پذیر هستند. در سوریه هم هنوز آن چندصد نظامی آمریکایی باقیمانده، بیشتر آسیب‌پذیر هستند. فکر کردن به اینکه تا زمانی که حضور آمریکا منتفی نشده، تهران و نمایندگان آن از این مزیت استفاده نخواهند کرد، خیلی ساده‌ا‌نگارانه است. در این پس‌زمینه، حمله مستقیم به ایران، به احتمال بیشتر موجب کشته‌شدن نیروهای مستقر در عراق و سوریه خواهد شد. اگر آمریکا می‌خواهد که ایران را در چارچوب قرار دهد، یا باید از عراق و سوریه بیرون بیاید یا اینکه نیروهای بیشتری را به این دو کشور گسیل کند. این کار به آزمایشش می‌ارزد.
یادآور می‌شود چمپیون سه هفته قبل هم در بلومبرگ نوشته بود: پاسخ به حملات در دریای سرخ اجتناب‌ناپذیر بود اما بعید است آمریکا به اهداف خود برسد. اگر اهداف استراتژیک ایالات‌متحده، بازگردان جریان آزاد تجارت از طریق دریای سرخ، جلوگیری از جنگ میان حماس و اسرائیل از طریق شعله‌ور کردن منطقه و نیز خنثی کردن تلاش‌های ایران برای توقف عادی‌سازی اسرائیل در خاورمیانه جدید و باثبات و مرفه باشد؛ آتش‌بازی آمریکا، احتمالا نتیجه معکوس خواهد داشت.
واقعیت این است که حوثی‌ها سال‌ها از بمباران هوائی جت‌های پیشرفته آمریکایی با خلبانان عربستانی و اماراتی جان سالم به در برده‌اند و تنها چیزی که تغییر کرده این است که منطقه نبرد عوض شده و ممکن است دریای سرخ تبدیل به منطقه جنگی شود. این موضوع بازارهای جهانی را تحت تاثیر مستقیم قرار می‌دهد.
کشیدن آتش به پای آمریکا توسط محور مقاومت ایران تحت عنوان مبارزه برای آرمان فلسطین، بخشی از نقشه حوثی‌ها بوده است. حوثی‌ها مانند حماس هنگام مبارزه جایگاه‌شان در داخل و خارج بالا می‌رود.
حماس، ایران و متحدانش به دنبال دامن‌زدن به بی‌اعتمادی و نفرت نسبت به اسرائیل و آمریکا در سراسر خاورمیانه هستند، تا جایی که هرگونه ارتباط با آنها به حدی سمّی ‌شود که رهبران عربستان تا مصر مجبور به فاصله گرفتن از آنها شوند. خشم «خیابان عربی»، علیه اسرائیل افزایش یافته و حالا از اقدامات حوثی‌ها در دریای سرخ به عنوان دفاع از مردم رنج‌دیده غزه حمایت می‌کنند. بدین‌ترتیب نزدیکی اقتصادی امنیتی که قبل از ۷ اکتبر در خاورمیانه عربی در جریان بود، از نظر سیاسی غیرممکن خواهد شد.
در نظرسنجی ۱۰ ژانویه مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی در دوحه از ۸هزار نفر در ۱۶ کشور عربی، ۸۹درصد مخالف به رسمیت شناختن اسرائیل شدند و ۷۷درصد هم آمریکا و اسرائیل را بزرگ‌ترین تهدید امنیتی منطقه دانستند و در مقابل تنها ۷درصد ایران را به عنوان رقیب قدیمی دنیای عرب، تهدید‌کننده اصلی ثبات منطقه دانستند.
 
نتانیاهو:  راه‌حل دو دولت یعنی فلسطینیان بتوانند با ایران توافق نظامی امضا کنند
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گفت مناطقی که ارتش این رژیم در شمال محور فیلادلفیا پاکسازی کرده ‌امکان استقرار غیرنظامیان در رفح را داشته و اسرائیل در حال برنامه‌ریزی برای آن است. وی که با شبکه خبری «ای‌بی‌سی» آمریکا مصاحبه می‌کرد، گفت: «راه‌حل دو دولت به معنای آن است که فلسطینیان می‌توانند ارتش داشته باشند و توافق‌های نظامی با ایران امضا کرده و به واردات موشک بپردازند». نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «فلسطینیان نباید هیچ قدرتی داشته باشند که بتوانند اسرائیل را تهدید کند». نتانیاهو اضافه کرد: «باید کنترل امنیتی منطقه غرب اردن از جمله غزه در دستان اسرائیل باقی بماند». با وجود گذشت ۱۲۸ روز از جنگ علیه غزه و افزایش تلفات ارتش رژیم اسرائیل که موجب عقب‌نشینی گردان‌ها و تیپ‌های نظامی شده، نتانیاهو از چند روز گذشته با رد شروط حماس برای آتش‌بس  مدعی شده که حمله زمینی را تا رفح ادامه داده و ظرف ۲ هفته آینده عملیات در این شهر جنوبی غزه را آغاز خواهد کرد.
این تصمیم موجب اعتراضات بسیاری شده و حتی مقامات ارتش اسرائیل را هم به مخالفت واداشته است. رئیس ستاد کل ارتش هرتزی‌هالوی تاکید کرده که «عملیات در رفح مستلزم فراهم شدن شرایط مساعد از جمله عملیات تخلیه و هماهنگی با مصر است». به گزارش فارس، نخست‌وزیر کابینه تل‌آویو بنیامین نتانیاهو امروز یکشنبه ۱۱ فوریه در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی ای‌بی‌سی مدعی شد که «ما مسیر امنی را برای غیرنظامیان فراهم خواهیم کرد تا بتوانند آنجا را ترک کنند؛ عدم ورود به رفح به معنای شکست در جنگ و ابقای حماس در آنجاست».
 
یک رسانه انگلیسی در یادداشتی نوشت
 چرا بایدن از ایران می‌ترسد؟
یک رسانه انگلیسی در یادداشتی با توجه به تحولات اخیر منطقه و با ادعای نقش داشتن ایران در اقدامات نیروهای مقاومت منطقه علیه نظامیان و مواضع آمریکا، مطرح کرد که رئیس‌جمهور آمریکا نشان داده است از ایران می‌هراسد و این موضوع منجر به تضعیف قدرت بازدارندگی ارتش آمریکا شده است.
در پی جنگ غزه که منجر به بالارفتن تنش‌ها میان نظامیان آمریکایی با گروه‌های مقاومت منطقه شده و بهانه‌ای برای تکرار ادعای حمایت نظامی و مالی ایران از گروه‌های مقاومت و کنترل آن‌ها از سوی واشنگتن قرار گرفت، «جیسون برادسکی» مدیر سیاست‌گذاری گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در یادداشتی در یک رسانه انگلیسی با تیتر «چرا بایدن از ایران می‌ترسد؟» اشاره کرد که دولت بایدن بیشتر مواقع از ایران می‌هراسد و این امری بسیار خطرناک برای آمریکا است و مانعی در قابلیت آمریکا برای ایجاد بازدارندگی به شمار می‌رود که نه‌تنها یکی از کارکردهای توانمندی‌ قابل توجه ارتش آمریکا، بلکه اراده آن در زمینه استفاده از این توانمندی برای دفاع از منافع آمریکا است.
برادسکی در این یادداشت که در مجله اسپکتیتور منتشر شده نوشت: اغلب به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور بایدن درباره صحبت کردن راجع به ایران احساس خوشایندی ندارد. او در مدت ریاست جمهوری‌اش هیچ گاه سخنرانی مهم و مفصلی درباره سیاست‌هایش در قبال ایران نداشته است. این برای رژیمی که تهدیدی جدی علیه منافع و ارزش‌های آمریکا ایجاد می‌کند، غیرعادی است. وقتی در ۳۰ ژانویه(دو روز پس از حمله مقاومت عراق به نظامیان آمریکایی در اردن) از رئیس‌جمهور درباره کشتن سه نظامی آمریکایی در حمله‌ای پهپادی در اردن توسط گروه مقاومت ایران سؤال شد، او در حالی که «مرین وان» پشت سر او با سر و صدای زیاد منتظر عزیمتش از کاخ سفید بود، تنها پاسخ‌های کوتاهی به این سؤال داد. او درباره تمامی چیزهای مرتبط با ایران، به پاسخ‌های کوتاه و مکتوب اکتفا کرده است، از جمله هنگام اعلام مرگ نظامیان آمریکایی در ۲۸ ژانویه و آغاز اقدامات تلافی‌جویانه آمریکا.
نیروهای مقاومت منطقه تاکنون، بیش از ۱۵۰ بار مواضع آمریکا در منطقه را در پاسخ به حمایت‌های تمام‌عیار آن از جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه هدف قرار داده‌اند. در پی این حملات، حداقل ۷۰ مورد آسیب‌دیدگی نظامیان آمریکایی گزارش شده است که بیشترشان جراحات مغزی هستند. حمله پهپادی ۲۸ ژانویه مقاومت عراق به «برج ۲۲» در اردن نیز منجر به کشته‌شدن سه نظامی آمریکایی و مجروح‌شدن حداقل ۴۰ نفر شده است.
غرب مدعی حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه و کنترل اقدامات آن‌ها است. این در حالی است که ایران بارها این ادعا را رد کرده و اقدامات نیروهای مقاومت منطقه را صلاحدید خود آن‌ها و تصمیماتی مستقل تلقی کرده است.
دستگاه دیپلماسی ایران نیز در موضعی رسمی اعلام کرد که «گروه‌های مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمی‌گیرند و جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه از توسعه درگیری در منطقه استقبال نمی‌کند، در تصمیمات گروه‌های مقاومت برای نحوه‌ حمایت از ملت فلسطین و یا دفاع از خود و مردم کشورشان در برابر هر گونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد.»
برادسکی نیز با ادعای مرتبط بودن اقدامات نیروهای مقاومت منطقه با ایران آورده است: گفته می‌شود که رئیس‌جمهور حتی درباره ایراد یک سخنرانی رسمی درباره این رخداد(کشته شدن نظامیان آمریکایی در اردن) مردد بوده است، چیزی که رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با اعلام مجوز اقدام نظامی آن را انجام داد. طبق گزارش پالیتیکو، او احساس می‌کند یک سخنرانی مهم ممکن است تنش‌ها با ایران را گسترش داده و آغازگر یک درگیری گسترده‌تر منطقه‌ای باشد. دولت او در روزهای اخیر، نتایج برخی ارزیابی‌های اطلاعاتی را درز داده است که نشان می‌داد ایران کنترل کاملی برای نیروهای نیابتی خود ندارد. این درز اطلاعاتی به نظر ماهیتی سیاسی داشت تا هدف قرار دادن بازوهای اختاپوس، یعنی نیروهای نیابتی ایران را به جای سر آن در تهران توجیه کند.
حتی یک مقام رسمی آمریکایی که می‌خواست نامش فاش نشود، به طور علنی، موضوع حمله آمریکا علیه ایران را رد کرد و مشاور امنیت ملی آمریکا مجبور شد بعدا، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی این حرف را پس بگیرد، چراکه تا حد زیادی آسیب‌زا بود.
در این یادداشت با اشاره به این که حملات تلافی‌جویانه آمریکا علیه نیروهای مقاومت در پی حمله به برج ۲۲ با یک مقدمه‌چینی طولانی و شفاف‌‎سازی بی‌سابقه‌ای درباره زمان و رویه این پاسخ نظامی همراه بود، موضوعی که از سوی کاخ سفید رد شد، ادعا شده است که این موضوع به فرماندهان ایرانی مستقر در عراق و سوریه اجازه داد که برای امنیتشان از این کشورها به ایران بازگردند.
این مطلب می‌افزاید: این امر مسلم نیز که آمریکا به وضوح نشان می‌دهد به دنبال درگیری با ایران نیست، نشان‌دهنده ضعف بوده است. تصمیم‌گیرندگان ایران نیز به خوبی از این امر مطلع هستند. جمهوری اسلامی ایران، بر خلاف مماشات آمریکا، مقابله‌به‌مثل نکرده است. به دلهره رئیس‌جمهور پی برده است. رسانه‌های ایرانی بایدن را در صفحه اول روزنامه‌هایی مانند «همشهری» با ظاهری پر از کبودی و خونین به تصویر کشیده و او را «کیسه بوکس منطقه» خوانده‌اند. دولت بایدن در پاسخ به حملات تحت حمایت ایران به برج ۲۲ اردن که منجر به کشته‌شدن سه سرباز آمریکایی شد، پاسخ خود را بر «مراکز فرماندهی و کنترل، مقرهای فرماندهی و مراکز اطلاعاتی، تاسیسات راکتی، موشکی و پهپادی و تاسیسات تامین مهمات لجستیکی» متمرکز بوده است. در حالی که تعداد اهدافی که آمریکا به آن‌ها حمله کرده بود، ممکن بود در مقایسه با حملات تلافی‌جویانه پیشین افزایش پیدا کند، کیفیت آن همان‌گونه باقی مانده است. تمرکز بر ساختار منطقه‌ای نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران است. آمریکا همچنین در تلاش بوده است از مرگ افراد ایرانی در این حملات جلوگیری کند. 
برادسکی در حالی این عقیده را درباره رویکرد ایران نسبت به حملات اخیر آمریکا علیه گروه‌های مقاومت در سوریه و عراق مطرح می‌کند که «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست اخیر شورای امنیت با عنوان «تهدید صلح و امنیت بین‌الملل» گفت که اقدام نظامی آمریکا غیرقانونی، غیرموجه، ناقض هنجارها و اصول اساسی حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد به ویژه بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد بوده، و نقض آشکار تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال سیاسی عراق و سوریه است.
نماینده ایران در سازمان ملل در بخش دیگری از سخنان خود در نشست شورای امنیت با موضوع بررسی حملات آمریکا به سوریه و عراق گفت: ایران نه حضور نظامی در عراق دارد و نه پایگاه و مستشاران نظامی. در سوریه، مستشاران نظامی ایرانی از آن‌جایی که رسماً توسط دولت سوریه برای مبارزه با تروریسم دعوت شده‌اند، به طور قانونی حضور دارند. ایروانی همچنین ادعاها مبنی بر این‌که پایگاه‌های ایران در عراق و سوریه مورد حمله قرار گرفته است را تکذیب کرده و گفت که چنین ادعاهایی برای دور کردن توجه از اقدامات تهاجمی آمریکا مطرح می‌شوند.
به گزارش ایسنا، در بخش پایانی یادداشتی که در این مجله منتشر شده، با اشاره به این که بررسی پیشینه پاسخ‌های ایران به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه اهداف ایرانی نشان‌ نمی‌دهد که رئیس‌جمهور بایدن باید تا این اندازه خویشتن‌داری نشان دهد، با ادعاهایی علیه ایران مطرح شده ایران از سال ۱۹۷۹، برخلاف خصومت ضدآمریکایی خود توانسته است به طور موفقیت‌آمیزی در قبال حملات نظامی آمریکا به خاک خود بازدارندگی ایجاد کند. اما آمریکا تردید و خودداری کرده و درجه‌ تضمین‌نشده‌ای از تمکین و ملاحظه را در قبال ایران به نمایش گذاشته است.