4479 - نتایج نهائی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اعلام شد ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
مشارکت 41 درصد، آرای سفید 5 درصد
نتایج نهائی انتخابات مجلس شورای اسلامی
و مجلس خبرگان اعلام شد
۱۴۰۲/۱۲/۱۴
ستاد انتخابات کشور نتایج نهائی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان را اعلام کرد. همچنین وزیر کشور خاطرنشان کرد که «آمار مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ۴۱ درصد» و «آرای سفید در کل کشور ۵ درصد بود».
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان ساعت ۲۴ جمعهشب پایان یافت و شمارش صندوقهای شهری و روستایی ۳۱ استان و ۲۰۸ حوزه انتخابیه و ۵۹ هزار شعبه از اولین دقایق پایان رایگیری آغاز شد.
بر اساس اعلام نهائی نتایج انتخابات، 245 نفر در مرحله نخست انتخابات مجلس، منتخب مردم شدند و تعدادی از حوزههای انتخابیه برای تعیین مابقی نمایندگان به دور دوم کشیده شد. ستاد انتخابات کشور در اطلاعیهای نتایج شمارش آرای حوزههای انتخابی استانهای کشور در انتخابات مجلس شورای اسلامی را اعلام کرد. اسامی منتخبان ۳۱ حوزه مجلس خبرگان نیز نهائی شد و تکلیف همه ۸۸ کرسی این مجلس در دوره ششم مشخص گردید.
۱۴ نامزد حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه یافتند
رقابت ۳۲ نامزد در مرحله دوم انتخابات
علاوهبر این، با پایان یافتن شمارش آرای تهران در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اسامی منتخبین نهائی و نامزدهای راهیافته به دور دوم انتخابات مشخص شدند. بر این اساس، ۱۴ نامزد حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه یافتند و ۳۲ نامزد دیگر برای مابقی کرسیها در مرحله دوم انتخابات رقابت میکنند.
به گزارش مهر، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور اسامی منتخبین نهائی و نامزدهای راهیافته به دور دوم انتخابات تهران را به شرح زیر اعلام کرد:
۱- سید محمود نبویان با ۵۹۷۷۷۰ رأی
۲- امیرحسین ثابتی منفرد با ۴۸۷۹۸۲ رأی
۳- حمید رسایی با ۴۸۵۷۱۱ رأی
۴- محمدباقر قالیباف با ۴۴۷۹۰۵ رأی
۵- رضا تقیپور انوری با ۴۲۴۹۴۵ رأی
۶- روحالله ایزدخواه با ۴۰۷۳۰۳ رأی
۷- مرتضی آقاتهرانی با ۴۰۵۷۰۷ رأی
۸- منوچهر متکی با ۴۰۴۶۱۵ رأی
۹- اسماعیل کوثری با ۳۸۶۷۷۳ رأی
۱۰- مهدی کوچکزاده با ۳۶۶۲۱۶ رأی
۱۱- سید علی یزدیخواه با ۳۳۳۳۰۸ رأی
۱۲- علی خضریان با ۳۳۳۱۰۳ رأی
۱۳- مالک شریعتی با ۳۳۱۵۱۰ رأی
۱۴- کامران غضنفری با ۳۱۶۳۷۴ رأی
اسامی ۳۲ نفر نامزد راهیافته
به دور دوم انتخابات مجلس
۳۲ نفر از نامزدها نیز به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند که اسامی آنها به شرح زیر است:
۱. احمد نادری با ۳۰۲۵۹۰ رأی
۲. ابراهیم عزیزی با ۲۸۷۴۲۴ رأی
۳. پیمان فلسفی با ۲۷۶۰۴۱ رأی
۴. سمیه رفیعی با ۲۷۰۷۴۶ رأی
۵. ابوالفضل ظهرهوند با ۲۶۹۲۵۷ رأی
۶. حسین نجابت با ۲۶۷۸۹۵ رأی
۷. عبدالحسین روحالامینی با ۲۶۵۴۸۲ رأی
۸. محمد سراج با ۲۶۳۱۷۰ رأی
۹. ابوالقاسم جراره با ۲۶۲۹۲۵ رأی
۱۰. زهره سادات لاجوردی با ۲۵۵۶۲۶ رأی
۱۱. زینب قیصری با ۲۵۱۶۷۵ رأی
۱۲. علیرضا سلیمی با ۲۴۴۷۸۸ رأی
۱۳. زهره طبیبزاده با ۲۴۲۰۶۷ رأی
۱۴. ریحانه اخلاقی با ۲۴۰۹۲۷ رأی
۱۵. صالح اسکندری با ۲۲۷۲۲۳ رأی
۱۶. محمدحسین حسینزاده بحرینی با ۲۲۶۶۷۹ رأی
۱۷. سید مرتضی محمودی با ۲۲۱۳۳ رأی
۱۸. حسن خجسته باقرزاده با ۲۱۶۱۵۱ رأی
۱۹. مهدی عسگری با ۲۰۵۴۱۴ رأی
۲۰. مجتبی زارعی با ۲۰۲۶۵۵ رأی
۲۱. بیژن نوباوه با ۱۹۷۳۲۶ رأی
۲۲. سمیه گلپور با ۱۹۳۰۱۶ رأی
۲۳. علی اصغر پورمحمدی با ۱۹۱۵۹۰ رأی
۲۴. علی طهرانیمقدم با ۱۸۷۹۵۴ رأی
۲۵. سید نظامالدین موسوی با ۱۸۴۴۷۶ رأی
۲۶. فاطمه قاسمپور با ۱۷۶۱۵۹ رأی
۲۷. حسین صمصامی با ۱۷۵۳۷۳ رأی
۲۸. مجتبی رحماندوست با ۱۷۴۷۳۴ رأی
۲۹. عطا بهرامی با ۱۷۳۹۲۵ رأی
۳۰. مهدی شریفیان با ۱۷۲۳۵۱ رأی
۳۱. سعید آجورلو با ۱۶۷۱۱۴ رأی
۳۲. غلامحسین رضوانی با ۱۵۸۲۱۶ رأی
نتایج نهائی انتخابات خبرگان در تهران
به گزارش ایرنا، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، همچنین نتایج ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران را به شرح زیر اعلام کرد:
۱. علیرضا اعرافی ۸۸۸۶۱۸ رأی
۲. محسن قمی ۸۸۸۱۲۷ رأی
۳. حسینعلی سعدی ۷۹۶۳۶۵ رأی
۴. محمدعلی موحدی ۷۸۸۱۴۷ رأی
۵. محمود رجبی ۷۵۳۰۳۶ رأی
۶. علی مؤمنپور ۷۵۲۰۱۴ رأی
۷. غلامعلی صفائی ۷۵۰۷۶۱ رأی
۸. سیدمحمدعلی موسوی ۷۱۸۶۸۰ رأی
۹. محمود محمدی عراقی ۷۰۸۷۸۵ رأی
۱۰. غلامعلی نعیمآبادی ۷۰۷۶۱۳ رأی
۱۱. قربانعلی دری نجفآبادی ۷۰۶۷۸۵ رأی
۱۲. غلامرضا مصباحیمقدم ۶۹۷۶۷۲ رأی
۱۳. عبدالجواد ابراهیمیفر ۶۸۷۵۷۲ رأی
۱۴. احمد دانشزاده مؤمن ۶۶۷۵۴۳ رأی
۱۵. سعید صلح میرزائی ۶۳۱۶۱۴ رأی
۱۶. محمدرضا ناصری کوچه بیوک ۶۱۸۶۶۶ رأی
وزیر کشور:
مردم ما با حضور حماسی دوباره خوش درخشیدند
و پیروزی دیگری را از آن خود کردند
خبر دیگر اینکه، احمد وحیدی، وزیر کشور در نشست خبری درباره انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری گفت: برگزاری شکوهمند انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در آستانه ماه مبارک رمضان، عیدانه الهی به مردم شریف و مؤمن ایران اسلامی بود و موجب خوشحالی دل همه طرفداران و آزادگان جهان و کینه بدخواهان و سلطهجویان شد.
وی ادامه داد: مردم ما دوباره خوش درخشیدند و پیروزی دیگری را از آن خود کردند و با توجه به بوقهای نظام سلطه که درصدد مایوس کردن مردم برای عدم شرکت در انتخابات عمل میکردند، مردم عزیز ما حضور باشکوهی در انتخابات اخیر رقم زدند.
وزیر کشور بیان کرد: طبیعی است دشمن از همه ابزارهای خود برای یأسآفرینی استفاده کرد اما موفق نشدند و مردم حضوری حماسی را رقم زدند.
وحیدی افزود: در این انتخابات ۴ راهبرد مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی را داشتیم که به حرکت ما سمت و سوی خوبی داد.
انتخابات در امنیت کامل برگزار شد
وی تاکید کرد: اولین موضوع امنیت انتخابات بود؛ امنیت انتخابات ما مثال زدنی بود. انتخابات در امنیت کامل برگزار شد و این در حالی بود که بدخواهان ملت تلاش کردند که امنیت انتخابات را خدشهدار کنند. اولین شکست دشمن در این انتخابات در حوزه امنیت بود؛ آنها به دنبال ناامنی بودند اما شکست بر آنها اعمال شد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: کافی است به امنیت در کشورهای دور و نزدیک نظر بیندازیم تا بیشتر متوجه این موضوع شویم.
وحیدی با بیان اینکه انتخابات ما از بالاترین استاندارد سلامت برخوردار بود و تکتک آرای مردم مورد توجه و حساسیت قرار داشت، گفت: ما این حجم از سلامت را مدیون همه هستیم که مردم و دستگاههای اجرائی توانستند انتخاباتی با بالاترین سلامت استاندارد برگزار کنند. شمارش آرا به طور جدی و با دقت کافی انجام شد و ضوابط هم با رعایت کامل بود.
وی با اشاره به مؤلفه رقابت در انتخابات، عنوان کرد: ما شاهد یک رقابت خوب و گسترده بین همه سلایق بودیم. تعداد کسانی که ثبتنام کردند در این دوره بیسابقه بود و رقابتی تنگاتنگ و فشرده و هیجانانگیز را در همه نقاط شاهد بودیم. این مؤلفه سومی بود که رهبر انقلاب تاکید کردند. همه افراد و سلیقهها در انتخابات حضور داشتند.
حضور ۲۵ میلیون نفر پای صندوق رای
وزیر کشور همچنین درباره مؤلفه چهارم یا مشارکت مورد تاکید رهبر انقلاب اضافه کرد: حضور جمعیتی بیش از دوره قبل را شاهد بودیم. این در شرایطی بود که شرایط نامساعد جوی در برخی نقاط و طراحیهای دشمن در نزدیکیهای انتخابات را داشتیم و مشارکت و حضور مردم و این جمعیت ۲۵ میلیونی را در پای صندوقهای رای شاهد بودیم.
وحیدی خاطرنشان کرد: این ۴مؤلفه در سطح خوبی صورت گرفت. لازم است از همه دستاندرکاران شامل هیئتهای نظارت و اجرائی، شورای نگهبان، رسانهها، همه بخشهای دولتی و غیردولتی، اقشار و خانوادههای شهدا و مردم که این صحنهها را ایجاد کردند، تشکر کنم. از همه رایاولیها و همه کسانی که حضور گرم داشتند و برای تحقق این ۴مؤلفه تلاش کردند، قدردانی میکنم.
۲۴۵ نفر در دور اول انتخابات مجلس
برگزیده شدند
وی همچنین با قدردانی از استانداران، از همه کسانی که در حوزه خبر و رسانه تلاش کردند قدردانی کرد و گفت: ۲۴۵ منتخب مجلس شورای اسلامی و ۸۸ نفر برای مجلس خبرگان رهبری داریم که به همه تبریک عرض میکنیم. کمکم باید برای برگزاری دور دوم انتخابات هم
آماده شویم.
وزیر کشور تصریح کرد: در بعضی از رسانهها مطالبی درباره آرای باطله مطرح شد. چند نوع رای باطله داریم؛ رای ناخوانا، رای سفید، آرا با نامهای دیگر؛ اما به طور کلی، آرای سفید در کل کشور ۵ درصد بود و عینا در چهار حوزهای که بهصورت الکترونیکی برگزار شد. یعنی در ملایر، رشت، آبادان و قم نیز این عدد را داشتیم.
وحیدی ادامه داد: در سایر حوزهها که انتخابات به صورت کامل و الکترونیکی برگزار نمیشد برخی تلاش کردند روی آرای باطله سرمایهگذاری کنند که اشتباه بود.
وی گفت: در خصوص آمار ایرانیان خارج از کشور براساس یک روال متداول محاسباتی انجام میشود؛ لذا بر این اساس واجدین شرایط برای انتخابات محاسبه شده است و موضوعی مستقل از آنچه که در انتخاباتهای قبلی اتفاق افتاده است صورت نگرفت.
وزیر کشور افزود: در موضوع رعایت اخلاق انتخاباتی باید از منتخبان و هواداران آنها تشکر کنیم. موارد انگشتشماری داشتیم که اخلاق انتخاباتی رعایت نشد و در بخش تخلفات هم پروندهای تشکیل نشد. بنابراین انتخابات پاکیزه، ارزشمند و خوبی را داشتیم از همه کسانی که در این میدان تلاش کردند سپاسگزاری میکنم.
مرحله دوم انتخابات اردیبهشت برگزار میشود
وحیدی با اشاره به زمان برگزاری دور دوم انتخابات، گفت: مرحله دوم انتخابات اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت برگزار میشود. با توجه به اینکه در این ایام کنکور را پیشرو داریم، باید بررسی کنیم که همزمان با کنکور نشود. اول مطرح بود که دور دوم در ۷ اردیبهشت برگزار شود اما در حال رایزنی با وزارت علوم و شورای نگهبان هستیم.
تخلف انتخاباتی نداشتیم
وی همچنین درباره تخلفات در انتخابات گفت: در این حوزه هیچ پروندهای تشکیل نشد و این انتخابات پاک و سالم برگزار شد. همچنین در این دوره ریخت و پاشهای انتخاباتی بسیار کم بود.
وزیر کشور تاکید کرد: صداوسیما با راهاندازی ۲۰۰ کانال کمک شایانی به بهتر برگزار شدن انتخابات کرد. در فضای مجازی هم بستری برای نامزدهای انتخاباتی فراهم شده بود تا بتوانند تبلیغات خود را انجام دهند. وحیدی ادامه داد: کار انتخابات یکسال و نیم در ستاد انتخابات کشور زمان برد تا بتوانیم به نحو احسن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را برگزار کنیم.
وحیدی خاطرنشان کرد: آمار مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری
۴۱ درصد بود که حدود ۲۵ میلیون نفر در این انتخابات شرکت کردند.