حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت وگوی تلفنی با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع نظامی رژیم متجاوز صهیونیستی در چهارچوب دفاع مشروع و حقوق بینالملل را تشریح کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجودی که قادر بود این عملیات را در شعاع گستردهتری انجام دهد، صرفاً آن بخش از مواضع نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد که از آنجا حمله به سفارت کشورمان در دمشق صورت گرفته بود.
وی ضمن تشکر از تلاشهای دبیرکل در کمک به مردم فلسطین افزود: به دلیل ناکارآمدی شورای امنیت و عدم محکومیت حمله رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، در نتیجه تنها گزینهای که در برابر ما باقی ماند، دفاع مشروع از خود و تنبیه رژیم صهیونیستی بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور یادآور شد: آیا 6 ماه جنگ و جنایت و نسلکشی رژیم اسرائیل کافی نیست و جامعه جهانی چه وقت برای پایان این نسلکشی و جنایات اقدام خواهد کرد؟
امیرعبداللهیان از رویکرد و تلاشهای مثبت دبیرکل سازمان ملل برای توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمکهای انسان دوستانه و دو بار بازدید میدانی ایشان از منطقه رفح قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتکار دبیرکل سازمان ملل متحد در تحقق امنیت پایدار منطقه استقبال میکند.
دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این گفت وگوی تلفنی با اشاره به عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم اسرائیل، خواستار تداوم خویشتنداری از سوی طرفهای درگیر در مناقشات منطقه شد.
آنتونی گوترش تاکید کرد: من بار دیگر هر گونه حمله و تعرض به اماکن دیپلماتیک را محکوم و تاکید کردم اماکن دیپلماتیک باید از مصونیت برخوردار باشند.
به گزارش ایرنا، وی با ابراز خرسندی از موضع جمهوری اسلایی ایران برای توقف عملیات بیشتر علیه رژیم صهیونیستی گفت: ما به اسرائیل نیز تاکید میکنیم اقدام تلافیجویانهای انجام ندهد تا تنشها در منطقه به نفع برقراری صلح و گسترش خشونتها کاسته شود.
امیرعبداللهیان در گفتوگو با وزیر خارجه اندونزی:ریشه اصلی تنش و جنگ در منطقه رژیم اسرائیل است
همچنین، امیرعبداللهیان و خانم رتنو مارسودی وزیر امور خارجه اندونزی در تماس تلفنی آخرین تحولات منطقه و همچنین روند روابط دو جانبه تهران و جاکارتا را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از اندونزی در تلاش برای احقاق حقوق و کمک به فلسطین و همچنین رای منفی این کشور در شورای حقوق بشر به نفع ایران، از وزیر امور خارجه این کشور جهت سفر به تهران دعوت کرد.
وی از موضع جاکارتا در محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت ایران در دمشق قدردانی کرد و همتای خود را در جریان آخرین تحولات منطقه و به ویژه دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران قرار داد.
امیرعبداللهیان ضمن بیان این که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین بینالملل علیه تجاوز رژیم صهیونیستی اقدام کرده، خاطر نشان کرد که ریشه اصلی تنش و جنگ در منطقه رژیم اسرائیل است.
وی تاکید کرد: ما هرگز به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم و جمهوری اسلامی ایران همواره بخش مهمی از ثبات و امنیت پایدار در منطقه باقی میماند.
وزیر خارجه اندونزی نیز در این گفتوگو ضمن تشکر از دکتر امیرعبداللهیان به خاطر بیان دیدگاهها و تشریح مواضع کشورمان، خواستار ادامه مشورت، همکاری و تعامل با ایران درخصوص مسئله فلسطین شد و عنوان کرد که ما در بیانیه خود تاکید کردهایم که نباید حوادث و اتفاقاتی که در غزه رخ میدهد را فراموش کنیم و آرمان فلسطین باید زنده نگه داشته شود.
طرفین برخی موضوعات دوجانبه نیز را مورد توجه و رایزنی قرار دادند.
امیرعبداللهیان در گفت وگوی تلفنی
با وزیر خارجه چین: حمله به سفارت ایران در دمشق ناقض قواعد بینالمللی است
خبر دیگر اینکه، امیرعبداللهیان و وانگ یی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و چین طی گفتوگوی تلفنی، آخرین تحولات منطقه و روند توسعه و گسترش روابط دوجانبه تهران و پکن را مورد تبادل نظر قرار دادند.
امیرعبداللهیان همتای چینی خود را در جریان تلاشهای دیپلماتیک و اقدام مشروع نیروهای مسلح ایران در قبال گستاخی رژیم اسرائیل و هدف قرار دادن سفارت کشورمان در دمشق قرار داد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: به روشنی به کاخ سفید هشدار دادهایم در صورت ماجراجویی رژیم صهیونیستی در تکرار تجاوزات تروریستی علیه منافع و امنیت ایران، پاسخ و اقدام بعدی تهران قاطع، فوری و گسترده خواهد بود.
وزیر امور خارجه چین نیز در این گفت وگوی تلفنی با تشریح مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه، گفت: چین به شدت حمله به سفارت ایران در دمشق را محکوم کرده و آن را مخالف و ناقض اصول و قواعد بینالمللی میداند.
وانگ یی افزود: در شورای امنیت هم از مطالبات عادلانه جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت کردهایم، هر چند در این مسیر شاهد مانعتراشیهای دولت آمریکا و اعمال استانداردهای دوگانه کشورهای غربی عضو شورای امنیت در محکومیت اقدامات رژیم اسرائیل بودهایم.
وزیر امور خارجه چین یادآور شد، در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود مواضع اصولی طرف ایرانی را به اطلاع وی رسانده است و همواره بر برقراری صلح در منطقه و برقراری آتشبس در غزه تاکید کرده است.
وانگ یی تاکید کرد: چین و جمهوری اسلامی ایران از شرکای راهبردی هستند و پکن در همه زمینهها برای مواضع و جایگاه ایران اهمیت بالایی قائل است.
امیر عبداللهیان در تماس تلفنی
با وزیر خارجه عمان: اجازه نمیدهیم رژیم صهیونیستی آرامش
و ثبات منطقه را برهم بزند
امیرعبداللهیان علاوه بر اینها در تماس تلفنی با بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان آخرین مواضع و دیدگاههای کشورمان را در مورد روند تحولات در منطقه به خصوص بعد از عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه اهداف نظامی تجاوزگر رژیم صهیونیستی و در راستای دفاع مشروع و تنبیه این رژیم، همچنین تحرکات کشورمان در عرصههای سیاسی و حقوقی و بینالمللی را تشریح کرد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران امنیت و ثبات کشورهای همسایه و دوست در منطقه را ثبات و امنیت خود میداند و اجازه نمیدهد که رژیم صهیونیستی با ماجراجویی فضای آرامش و ثبات در منطقه را بر هم بزند.
وزیر خارجه سلطنت عمان نیز در این گفت وگوی تلفنی، با محکومیت تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه به خصوص علیه مردم فلسطین، ضرورت هماهنگی و مشورت نزدیک بین کشورهای منطقه برای عبور از شرایط حساس کنونی و تامین ثبات و امنیت پایدار در منطقه را مورد تأکید
قرار داد.
وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عمان همچنین با مرور آخرین وضعیت انسانی در نوار غزه، بر ضرورت تداوم و تقویت تلاشهای دو کشور به همراه سایر کشورهای مؤثر اسلامی و عربی در عرصه بینالمللی برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی، برقراری آتشبس فوری و ارسال کمکهای انسانی برای مردم غزه تاکید کردند.
امیرعبداللهیان
و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تحولات منطقه را بررسی کردند
امیرعبداللهیان همچنین در گفتوگوی تلفنی با حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی با اشاره به وضعیت وخیم جاری در فلسطین اشغالی و نوار غزه در نتیجه تداوم جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، خواستار اقدام قاطع جامعه بینالمللی و به ویژه سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو در مقابله با این رژیم و توقف جنایات آن شد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز در این گفت وگو اقدام رژیم صهیونیستی علیه سفارت ایران در دمشق را محکوم کرد و ابراز امیدواری نمود با توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی زمینه ثبات و آرامش در منطقه فراهم گردد.
وی همچنین کمک به برقراری آتشبس پایدار و تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردم فلسطین و غزه در شرایط جاری را حیاتی دانست و بر تداوم تلاشها و تبادل نظر در این زمینه تأکید کرد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه هشدار داد: صهیونیستها باید بدانند وقتی در پاسخ به حمله به سفارت ایران که در حکم خاک کشورمان است، پاسخی دندانشکن دریافت میکنند، اگر بخواهند به سرزمین ایران چشم داشته باشند قاعدتا پاسخی بسیار سهمگینتر دریافت خواهند کرد.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه دوشنبه شب در گفتوگوی ویژه خبری اظهار داشت: صهیونیستها در جنایت دمشق خطای راهبردی کردند و برای آزمون جدی توانمندی نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران مشروعیت فراهم کردند. یعنی اگر به بخش کنسولی سفارت ما حمله نمیکردند این شرایط فراهم نمیشد.
وی گفت: قاعدتا اگر عقلانیتی در رژیم صهیونیستی باشد، نباید این خطای راهبردی را تکرار کنند چون اگر خطای دیگری را تکرار کنند، ضربهای سختتر، سریعتر و فوریتر دریافت خواهند کرد. آنها دیگر ۱۲ روز مهلت نخواهند داشت و پاسخی که دریافت میکنند مقیاس و سنجش آن روز و ساعت نخواهد بود بلکه ثانیه خواهد بود.
باقری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران وقتی تصمیم گرفت برای صیانت از منافع و امنیت ملی خود صهیونیستها را ادب کند، برنامه برای شیطنتهای بعدی آنها هم داشت.
به گزارش ایرنا، معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد: صهیونیستها باید بدانند وقتی در پاسخ به حمله به سفارت ایران که در حکم خاک کشورمان است، پاسخی دندانشکن دریافت میکنند، اگر بخواهند به سرزمین ایران چشم داشته باشند قاعدتا پاسخی بسیار سهمگینتر دریافت خواهند کرد.
بورل: از امیرعبداللهیان خواستم ایران تنشها را گسترش ندهد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از گفتوگو با وزیر امور خارجه ایران درباره حمله ایران به نقاطی در اراضی اشغالی خبر داد و بر جلوگیری از گسترش تنشها تاکید کرد.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: به نیابت از کشورهای اتحادیه اروپا، حملات ایران علیه اسرائیل را قویا، محکوم کرده و از طرفین میخواهم بیشترین خویشتنداری را از خود نشان دهند. بورل همچنین از گفتوگو با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در این باره خبر داد و گفت: با امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفتوگو کردم تا این پیامها را منتقل کنم و از ایران بخواهم بیش از این تنشها را گسترش ندهد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیشتر خبر داده بود که خواستار تشکیل جلسه فوقالعاده وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا برای کاهش تنشها در منطقه در پی حمله ایران به نقاطی در اراضی اشغالی شده است.
او در بیانیهای و بدون اشاره به ریشه تنش که حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بود، مدعی شد این تشدید تنش بیسابقه یک تهدید علیه امنیت منطقهای است. بورل بر تعهد بروکسل بر امنیت اسرائیل تاکید کرد و با این حال گفت تشدید تنش بیشتر به نفع هیچ طرفی نیست و تمام طرفهای از خود خویشتنداری نشان دهند. به گزارش ایسنا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: این بلوک به مشارکت در کاهش تنش و امنیت منطقه پایبند است و با تمام طرفها به منظور نیل به این هدف در ارتباط است.