4594 - امیرعبداللهیان: ۲۰ کشور تلاش کردند تا موشکها و پهپادهای ما به هدف نرسد اما آنها به اهداف اصابت کرد ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
امیرعبداللهیان:
۲۰ کشور تلاش کردند تا موشکها و پهپادهای ما
به هدف نرسد اما آنها به اهداف اصابت کرد
۱۴۰۳/۰۱/۳۱
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در نیویورک به سر میبرد، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا تصریح کرد: امیدوار هستیم آمریکا رژیم اسرائیل را متوقف کند و اجازه ماجراجویی جدید به این رژیم ندهد؛ اما در صورت ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل، شرایط و پاسخ بعدی ایران متفاوت خواهد بود.
ما به دنبال تنش نیستیم؛ امیدواریم اسرائیل خطای قبلی را تکرار نکند
مجری سی ان ان از وزیر خارجه ایران سؤال کرد: اسرائیل متعهد شده که حمله ایران را تلافی کند. آیا فکر میکنید میتواند همین امشب حمله کند؟
وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: شنبه شب هفته جاری، ما به اقداماتی که در ماههای گذشته بهویژه دو هفته پیش، رژیم اسرائیل با حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق انجام داد، پاسخی دادیم. پاسخ ما به رژیم اسرائیل به شکل محدود و حداقلی انجام شد. این در حالی بود که میتوانستیم پاسخ سختتری به رژیم اسرائیل بدهیم.
امیرعبداللهیان افزود: اعلام کردیم که پاسخ ما در چارچوب دفاع مشروع انجام شد و منطبق با حقوق بینالملل بود. ما به پاسخ خود ادامه نخواهیم داد اما درصورتیکه رژیم اسرائیل مجدداً دست به ماجراجویی بزند و اقدامی علیه منافع ما بکند، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود.
وزیر خارجه ایران اضافه کرد: پس از اقدام به دفاع مشروع، از طریق سفارت سوئیس بهعنوان حافظ منافع آمریکا در تهران به کاخ سفید و دولت ایالات متحده آمریکا پیامی ارسال کرده و طی آن تاکید شد که اگر رژیم اسرائیل بخواهد مجددا مرتکب خطایی شود، پاسخ ما سریع، قاطع و پشیمانکننده خواهد بود. ما به دنبال این نیستیم که تنش و بحران در منطقه خاورمیانه توسعه پیدا کند؛ امیدواریم رژیم اسرائیل خطای قبلی را تکرار نکند.
حمله ما در قالب دفاع مشروع حداقلی بود
سی ان ان سؤال کرد: هنگامی که میگویید پاسختان حداکثری خواهد بود، از کلمه خطوط قرمز استفاده کردهاید. این خطوط قرمز چیست؟ حداکثر سطح چقدر است؟ شما از بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشکهای کروز در حمله استفاده کردید، سطح بالاتر چقدر است؟
وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: خط قرمزی که رژیم اسرائیل از آن عبور کرد، حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود. در این حمله ۷ مستشار نظامی رسمی ایرانی مبارزه با تروریسم با حمله موشکی رژیم اسرائیل به شهادت رسیدند، کنوانسیونهای شناختهشده وین نقض شد. رژیم اسرائیل از خطوط قرمز در مصونیت اماکن دیپلماتیک عبور کرد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: بلی حملهای که ما در قالب دفاع مشروع انجام دادیم حداقلی بود، چرا که تنها به دو مرکز نظامی، یعنی پایگاه هوائی نواتیم و یک مرکز استخباراتی و امنیتی که از این دو مرکز علیه سفارت ما حمله موشکی رژیم اسرائیل صورت گرفت، پاسخ دادیم. ما غیرنظامیان را هدف قرار ندادیم، مراکز اقتصادی رژیم اسرائیل را هدف قرار ندادیم، فقط دو مکان که از آنجا هواپیما اف ۳۵ پرواز کردند و از بلندیهای جولان، سفارت ما را مورد حمله موشکی قرار دادند. این هدف حداقلی ما بود. اما این که در حالت تکرار ماجراجویی رژیم اسرائیل، اقدام حداکثری ما چه خواهد بود، میتوانم بگویم یک اقدام حداکثری پشیمانکننده؛ جزئیات اقدام حداکثری را نیروهای مسلح کشورم طراحی کردهاند. اما امیدوارم رژیم اسرائیل دچار خطا در محاسبه نشود.
موشکها و پهپادهای ایرانی خیلی سنجیده و دقیق دو هدف صرفاً نظامی اسرائیل را هدفگیری کردند
سی ان ان پرسید: جزئیاتی در مورد اینکه حداکثر سطح چه خواهد بود، دارید؟ شما اشاره کردید که در پاسخ حداقلی ایران، مراکز اقتصادی، مالی و غیرنظامیان مورد هدف قرار داده نشدند. پاسخ حداکثری شما این سه مورد را مورد هدف قرار میدهد؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: پهپادها و موشکهای ایرانی، خیلی سنجیده و دقیق، بر روی دو هدف صرفا نظامی مورد نظر ما در درون سرزمینهای اشغال شده توسط رژیم اسرائیل هدفگیری شد. ارزیابیها و اطلاعات ما نشان میدهد که توانستیم به اهداف خود برسیم: اولا: اراده خود را نشان دادیم، دوم: پایگاههای نظامی که حمله از آنجا علیه سفارت ما صورت گرفته بود را هدف قرار دادیم، و سوم: عملیات ما حداقلی و محدود بود زیرا به دنبال زدن اهداف متعدد و گسترده در خاک فلسطین اشغالی نبودیم.
۱۰ روز پیش اعلام کرده بودیم که تصمیم ما برای پاسخ به اسرائیل قطعی است
مجری سی ان ان پرسید: جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، حمله شما به اسرائیل را شکستی شرمآور توصیف کرده است. نظر شما چیست؟
امیرعبداللهیان پاسخ داد: ببینید، خیلی شفاف و روشن باید بگویم. اولا عملیات ما روی رژیم اسرائیل غافلگیرانه نبود. بیش از ۱۰ روز پیش اعلام کرده بودیم که تصمیم ما برای پاسخ به رژیم اسرائیل قطعی است. چرا که این رژیم با حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، به حاکمیت ما تعرض کرد و ثانیا حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نقض کرد. ما پیش از عملیات، به آمریکا اعلام کردیم که حمله ایران بر روی رژیم اسرائیل قطعی است. این را از طریق برخی وزرای خارجه که با من تماس داشتند، و پیش از آن از طریق سفارت سوئیس اعلام کردیم.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: البته ما کاملا در منطقه مشاهده میکردیم که آمریکا و بیش از ۲۰ کشور و از جمله تعدادی از اعضای ناتو در منطقه در حال استقرار هستند، برای اینکه موشکها و پهپادهای ایران را منحرف یا محدود کنند تا به اسرائیل نرسد؛ اما موشکها و پهپادهای ما به دو هدف مورد نظر اصابت کرد. حمله ما غافلگیرانه نبود و طرفهای مقابل ما، اگرچه از ساعت و زمان حمله اطلاع نداشتند، اما میدانستند که به زودی این اتفاق خواهد افتاد. ما عملیاتی موفق، پاسخی صریح و پیامی روشن به رژیم صهیونیستی دادیم.
هدف ما هشدار دادن بود؛ نتانیاهو حیات سیاسی خود را در توسعه تنش و درگیر کردن دیگران در جنگ میبیند
سی ان ان سؤال کرد: یعنی شما قصد داشتید که نتایج پاسخ کشورتان به همان نحوی که مشاهده شده باشد؟ یعنی، ۹۹ درصد پرتابههای شما رهگیری شدند و آسیب قابلتوجهی وارد نشد. آیا این پاسخ مورد نظر بود؟
وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: هدف ما هشدار دادن بود. اقدام نیروهای مسلح ما روی دو مرکز نظامی مورد نظر در درون سرزمینهای اشغالی فلسطین موفق بود. هدف ما این بود که یک اقدام متناسب انجام بدهیم. هدف ما این بود که رژیم اسرائیل این پیام را بگیرد که ما اراده لازم برای پاسخ دادن داریم. تکرار میکنم؛ ما هیچگاه به دنبال توسعه تنش و دامنه جنگ در منطقه نبوده و نیستیم. بلکه این نتانیاهو و رژیم اسرائیل است که حیات سیاسی خود را در توسعه تنش و تداوم درگیر ساختن دیگران در جنگ میبیند.
پاسخ حداکثری یعنی اگر اسرائیل خطا کند، پاسخ فوری و قاطع و پشیمانکننده خواهیم داد
مجری سی ان ان از وزیر خارجه ایران پرسید: جو بایدن رئیسجمهور آمریکا دیروز سخنرانی کرد. او درباره اسرائیل و اوکراین صحبت کرد و گفت: «ما در کنار دوستانمان هستیم و نمیگذاریم ایران یا روسیه موفق شوند.» اگر آمریکا دوباره به اسرائیل کمک کند، از آنجایی که اسرائیل گفته است که حمله میکند و شما گفتهاید پاسخ حداکثری میدهید، آیا به اهداف آمریکایی ضربه میزنید؟
وزیر خارجه ایران پاسخ داد: وقتی میگوییم پاسخ حداکثری، یعنی اگر رژیم اسرائیل خطا کند، پاسخ فوری، قاطع و پشیمانکننده حداکثری در سرزمینهای اشغالی خواهیم داد. ما در همین عملیات اخیر هم از پیش به آمریکا اعلام کردیم که پایگاهها و منافع آمریکا در منطقه را هدف قرار نخواهیم داد، مگر در شرایطی که آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل، خود را در کنار جنگ این رژیم قرار بدهد. در این صورت، هیچ تعارفی نخواهیم داشت و منافع آمریکا نیز نمیتواند مصون بماند.
آمریکا محاسبه خواهد کرد؛ امیدواریم آمریکا اسرائیل را متوقف کند
مجری سی ان ان در ادامه پرسید: اگر آمریکا مجدداً به اسرائیل برای دفاع در برابر موشکهای ایران کمک کند، اهداف آمریکایی را در فهرست اهدافی شما قرار میگیرد؟
امیرعبداللهیان در پاسخ گفت: تصور میکنیم که آمریکا محاسبه خواهد کرد. آمریکا بر اساس پیامهایی که در شش ماه گذشته بین ما تبادل شده، معتقد است که از توسعه دامنه جنگ در منطقه استقبال نمیکند. آمریکا میداند که این موضوع نه به نفع خودش است و نه به نفع منافعی که آمریکا در منطقه دنبال میکند. امیدوار هستیم آمریکا رژیم اسرائیل را متوقف کند و اجازه ماجراجویی جدید به این رژیم ندهد. اما در صورت ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل، شرایط و پاسخ بعدی ایران متفاوت خواهد بود.
سی ان ان در ادامه سؤال کرد: یک فرمانده نظامی ایرانی (فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هستهای) گفته است که اگر اسرائیل به حمله به سایتهای هستهای ایران ادامه دهد، سیاستهای هستهای ایران ممکن است تغییر کند. این حرف به چه معناست؟
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ گفت: ببینید در موضوع هستهای، موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام شده است. ما در این رابطه فتوای شرعی و دینی رهبری بزرگ ایران، حضرت آیتالله خامنهای (رهبر معظم انقلاب اسلامی) را داریم. بارها هم اعلام کردهایم که برنامه جمهوری اسلامی ایران در حوزه هستهای تماما صلحآمیز است. ما بر این نگاه و تعهد خود تمرکز ویژهای داریم. اما از طرف دیگر شاهد بودهایم در ماههای گذشته، بارها برخی مقامات رژیم اسرائیل اعلام کردهاند که برای پیروزی در غزه، باید از بمب هستهای استفاده کرد. به نظرم آمریکا باید بر روی رژیم ماجراجوی اسرائیل تمرکز کند که مبادا یک بحران هستهای در غزه بهوجود بیاورد. نتانیاهو نشان داد که به هیچ خط قرمزی پایبند نیست؛ لذا باید او را مهار کرد.
کنعانی در واکنش به وتوی قطعنامه عضویت فلسطین توسط آمریکا:
آمریکا بازیگر بیطرف و کنشگر مسئولی در جامعه جهانی نیست
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در محکومیت شدید رأی غیرمسئولانه و غیرسازنده آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد موضعگیری انجام داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه، رأی غیرمسئولانه و غیرسازنده آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را بهشدت محکوم کرد.
کنعانی افزود: این اقدام واشنگتن، ماهیت مزوّرانه سیاست خارجی آمریکا و انزوای موضع این کشور نزد جامعه جهانی را بیش از پیش نزد افکار عمومی جهان برملا ساخت.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد حمایت یکجانبه و نامحدود رژیم آمریکا از رژیم صهیونیستی در عرصههای سیاسی، اقتصادی، نظامی، حقوقی و بینالمللی با هزینه مردم آمریکا و به بهای قربانی کردن صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی در بیش از هفت دهه گذشته، نهتنها کارکرد خود را از دست داده است، بلکه هیئت حاکمه آمریکا را نیز بیش از همیشه نزد افکار عمومی دنیا بیآبرو ساخته و ثابت کرده که این کشور بازیگر بیطرف و کنشگر مسئولی در جامعه جهانی نیست.
کنعانی بار دیگر بر حق مشروع و غیرقابل انکار ملت فلسطین در تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف در کل سرزمین تاریخی فلسطین از بحر تا نهر تاکید و افزود: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اراده ملت مقاوم و قهرمان فلسطین در نهایت بر اراده دشمنان ملت فلسطین و در رأس آن رژیم جعلی، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل فائق خواهد آمد.
کنعانی در واکنش به ادعاهای اخیر سران اروپا: مسئول تداوم ناامنی در منطقه و جهان رژیم صهیونیستی و حامیان آن هستند
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیههای اخیر سران اروپا و وزرای دارایی کشورهای گروه هفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، طرح اینگونه مواضع و ادعاها را منطبق با رویکرد شناخته شده این محافل بر اساس معیارها و رفتارهای دوگانه و متناقض توصیف کرد و آن را مردود و محکوم دانست.
کنعانی تصریح کرد: جای تأسف است که مدعیان و منادیان حقوق و موازین بینالمللی در قبال حمله اخیر به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم صهیونیستی که نقض فاحش مفاد منشور ملل متحد و کنوانسیونهای بینالمللی محسوب میشود، موضع منفعلانه و تشویقکننده برای رژیمِ متجاوز اختیار کردند و در ادامه نیز اقدام مشروع و پاسخ متناسب و بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه مبدأ تجاوز مسلحانه را محکوم کردند!
کنعانی خاطرنشان کرد: ابراز نگرانی برای صلح و ثبات امنیت در منطقه و جهان از سوی دولتهایی مثل آمریکا و چند کشور اروپایی که در طول بیش از نیم قرن گذشته بانی و حامی بزرگترین جنگها و اشغالگریها و ناامنیها در منطقه غرب آسیا بودهاند و رژیم اشغالگر، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل را مافوق همه قوانین و قطعنامههای بینالمللی تحت حمایت و مصونیت قرار دادهاند، مضحک است.
کنعانی تصریح کرد: شایسته بود سران اتحادیه اروپا و اعضای گروه هفت به جای حمایت کور از رژیم صهیونیستی، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اقدام متناسب و مشروع در تنبیه متجاوز، دست از حمایت از رژیمی که تهدیدکننده صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است، بردارند و با مردم مظلوم فلسطین و خانوادههای بیش از یکصد هزار شهید، مجروح و مفقود فلسطینی به عنوان قربانی شش ماه نسلکُشی و جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه و کرانه غربی فلسطین ابراز همدردی و همبستگی میکردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت: مقامات اروپا و کشورهای عضو گروه هفت بهخوبی میدانند که ریشه اصلی بحران و بیثباتی در غرب آسیا و البته در مقیاسی وسیعتر در جهان، اشغال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی طی چندین دهه و محروم کردن مردم مظلوم فلسطین از حقوق اولیه و مسلّم خویش است و تردیدی نیست که چشم بستن بر حقایق آشکار و اتهامزنیهای بیپایه به دیگران توسط آمریکا و اروپا، مشکلی را از امنیت منطقهای و بینالمللی حل نخواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اگر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت واقعا به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، به جای اتهامزنی به دیگران، باید در مقابل تجاوزات و گردنکشیهای رژیم صهیونیستی بایستند. بدیهی است تا زمانیکه ارادهای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بینالمللی توسط صهیونیستها نباشد، چشمانداز روشنی در مسیر صلح پایدار در منطقه و جهان متصور نیست و مسئول تداوم بیثباتیها و ناامنیها نیز کسی غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان و مشوقان این رژیم نبوده و نخواهند بود.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: دولت و قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عین تداوم مسئولیتپذیری نسبت به صلح و امنیت منطقهای و جهانی و پایبندی به قوانین و مقررات بینالمللی، در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمانکننده و بازدارنده به متجاوزان ذرهای تردید نخواهند کرد و تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمیگیرند.