به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید
۱۴۰۳/۰۲/۱۱
«ای قسام ما را سربلند کن/ یک سرباز دیگر را نابود کن/ ما میگوییم عدالت تو میگویی چطور؟/ تلآویو را با خاک یکسان کن/ ما موشکهای تو را حمایت میکنیم/ای حماس برایشان جهنم بر پا کن/ فلسطین را آزاد کنید/ فلسطین را آزاد کنید» این بخشی از شعارهایی است که این روزها دانشجویان آمریکایی در محوطه دانشگاههای خود سر میدهند.
در اقدامی شجاعانه، دانشگاههای سراسر ایالات متحده به صحنه فریاد آزادیخواهانه دانشجویان در حمایت از غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. کانون و الهامبخش اعتراضات دانشگاه کلمبیاست، دانشگاهی که با 250 سال قدمت در شهر نیویورک واقع است و تاکنون 82 جایزه نوبل را از آن خود کرده است. این دانشگاه یکی از مهمترین مراکز تربیت دولتمردان آمریکاست به طوری که خاستگاه سه رئیسجمهور آمریکا از جمله فرانکلین روزولت، تئودور روزولت و باراک اوباما بوده است. دانشجویان معترض در این دانشگاه و دانشگاههای دیگر، خواستار قطع کامل روابط با نهادها و دانشگاههای اسرائیلی، افشای سرمایهگذاریهای دانشگاهها در شرکتهای حامی این رژیم غاصب، و بهرسمیت شناختن حق اعتراض بدون سرکوب و مجازات هستند.
حضور «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در دانشگاه کلمبیا در واکنش به اعتراضات دانشجویان، به جای گفتوگویی سازنده، به عرصهای از تهدید و ارعاب تبدیل شد. جانسون که از عملکرد مدیریت دانشگاه در کنترل اوضاع نیز ناراضی بود، با لحنی تند و تهدیدآمیز، دانشجویان را به خاطر اعتراضاتشان سرزنش کرد و از احتمال ورود گارد ملی و قطع بودجه فدرال دانشگاهها در صورت تداوم اعتراضات، خبر داد. این سخنان با واکنش قاطع و خشم دانشجویان روبهرو شد و به قطع سخنرانی جانسون منجر گردید.
در 18آوریل، پلیس به چادرهای دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا یورش برد و 100 نفر، از جمله دختر «ایلهان عمر» سناتور مشهور آمریکایی را بازداشت کرد. اما این سرکوب وحشیانه نهتنها نتوانست شعلههای انزجار دانشجویان را خاموش کند، بلکه شور و شجاعت آنها را دوچندان کرد. اکنون، دهها چادر، پلاکارد و نمادهای مقاومت در محوطه دانشگاه کلمبیا برافراشته شدهاند. گویی هر چادر، پرچمی از آزادی و هر پلاکارد، فریادی رسا از ظلمی است که بر مردم فلسطین روا داشته میشود. بر روی یکی از پلاکاردها، جملهای کوتاه اما گویا نقش بسته است: «مقاومت عشق است». و در ورودی محل تحصن، پارچهای بزرگ با این عبارت خودنمایی میکند: «به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید».
دانشجویان اینک «نعمت طلعت شفیق» رئیس دانشگاه را به خاطر برخورد خشن پلیس مقصر میدانند و خواهان استعفای او شدهاند، خواستهای که از سوی مایک جانسون نیز با هدف دیگری مطرح شده است. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا «نعمت شفیق» را مدیری ناتوان خطاب کرده و گفته است: اگر شفیق نتواند فوراً اوضاع را تحت کنترل درآورد، باید استعفا کند، چون او نتوانسته امنیت دانشجویان یهودی را تضمین کند. این فشارها موضوع جدیدی نیستند. ماههاست که سناتورهای آمریکایی، رؤسای دانشگاهها را به کمکاری در قبال محافظت از دانشجویان یهودی و مقابله با حمایت دانشجویان از فلسطین متهم میکنند. جلسات استماع جنجالی «کلودین گی» و «لیز مگیل» رؤسای دانشگاههای هاروارد و پنسیلوانیا که به کنارهگیری آنها منجر شد، نمونهای از این فشارهاست.
«کاترین الیاس» یکی از دانشجویان متحصن دانشگاه کلمبیا در گفتوگو با فرانس 24 گفته است: « ما در کشوری نشستهایم که نهتنها بودجه اسرائیل را تأمین میکند، بلکه سازنده بمبهایی است که بر سر مردم غزه فرو میریزد. هر قطعه از تسلیحاتی که اجازه میدهد این - نسلکشی - ادامه یابد، توسط دانشگاههایی مانند کلمبیا و از طریق موقوفات آنها تأمین میشود.»
علاوهبر دانشگاه کلمبیا، حالا دانشجویان آمریکایی در 25 دانشگاه آمریکا از جمله مؤسسه فناوری ماساچوست، کالج امرسون، دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه تگزاس، دانشگاه میشیگان، دانشگاه نیویورک، دانشگاه اموری، دانشگاه کالیفرنیا و... تحصن کرده و اعتراضات گستردهای را در حمایت از مردم غزه به راه انداختهاند. برخی از اساتید دانشگاه نیز به موج اعتراض دانشجویان پیوستهاند، همراهیای که منجر به بازداشت صدها نفر و اخراج آنها شده، یکی از این اساتید «پروفسور نوئل مکافی» رئیس گروه فلسفه دانشگاه اموری است که پلیس با وضعیت بدی او را بازداشت کرده است.
شبکه تلویزیونی اماسانبیسی آمریکا، این اعتراضات را به ایران نسبت داده و مدعی شده که این دانشجویان نیروهای نیابتی ایران در دانشگاههای آمریکا هستند! ادعایی که بیراه هم به نظر نمیرسد. چرا که اندیشه ظلمستیز و آزادیخواه انقلاب اسلامی همچون رایحهای آگاهیبخش اینک مرزهای جهانی را در نوردیده و تا قلب اروپا و آمریکا نفوذ کرده است. همانطور که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بهخوبی تشخیص دادهاند و در نامه سال 93 خود به جوانان اروپا و آمریکایی شمالی قید فرمودند، قلبهای این جوانان زنده و هوشیار است. اینک همگان میبینند که جوانان آمریکایی و اروپایی چطور در حمایت از فلسطین و مبارزه با رژیم آپارتاید صهیونیست فریاد میزنند، اعتراض میکنند، باتوم میخورند و بازداشت میشوند.
گرچه ما به شکستن سکوت برخی رسانهها و اساتیدی که هواخواه غرباند و این روزها گویی فریاد مظلومان فلسطین در گوششان نجوا نمیشود و چشمانشان بر اشکهای کودکان غزه بسته است توقعی نداریم، ولی بر اساتید و دانشجویان انقلابی ایران اسلامی فرض است که با همبستگی و حمایت از این جنبش، صدای دانشجویان آمریکایی باشند. ما میتوانیم از طریق شبکههای اجتماعی و سایر روشها، از اساتید و دانشجویان آمریکایی در مبارزه برای عدالت و آزادی فلسطین پشتیبانی کنیم.