به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,474
بازدید دیروز: 4,017
بازدید هفته: 4,474
بازدید ماه: 143,646
بازدید کل: 25,130,556
افراد آنلاین: 31
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۲ دی ۱٤۰۳
Saturday , 11 January 2025
السبت ، ۱۱ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
4676 - امیرعبداللهیان: غربی‌ها قبل‌از عملیات وعده صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم نزنید! ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
امیرعبداللهیان: 
غربی‌ها قبل‌از عملیات وعده صادق به ما گفتند
اگر می‌زنید، محکم نزنید!
   ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

‫امیرعبداللهیان: غربی‌ها قبل‌از عملیات وعده صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم  نزنید-راهبرد معاصر‬‎

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: دو روز مانده به شروع عملیات وعده صادق، درخواست غربی‌ها این بود که اگر می‌خواهید بزنید محکم نزنید و سعی کنید شدت عملیات کاهش پیدا کند، ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران خود تصمیم گرفت که چگونه بزند و از چه نقطه‌ای عملیات را انجام دهد و اجاره ندادیم تحت تاثیر فشارهای دیگران تصمیم گرفته شود اما به طرف آمریکایی گفتیم ریشه در حل بحران غزه است و شما باید بر این موضوع تمرکز کنید.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیئت دولت در مورد آتش‌بس در غزه اظهار داشت: حماس در چهارچوب اصول خود در یک طرح واقع بینانه پاسخ ابتکار پیشنهادی مصر و قطر را ارائه کرده است و تصور می‌کنیم اگر آمریکایی‌ها و غربی‌ها به وعده خود عمل کنند و نسبت به آتش‌بس در این مرحله به معنای واقعی پایبند باشند، همه چیز برای یک آتش‌بس پایدار و حل مسئله فراهم است.
به گزارش ایرنا، وی تصریح کرد: به طور طبیعی نتانیاهو و اندک افراد افراطی در آن سوی این معادله همه تلاش خود را برای تداوم جنگ به کار می‌برند زیرا آتش‌بس و پایان جنگ می‌تواند به معنای بحران جدید در داخل سرزمین‌های اشغالی باشد.
وزیر امور خارجه عنوان کرد: در پی حمله گستاخانه و خلاف مقررات بین‌المللی که علیه سفارت ما در دمشق انجام شد هشدار دادیم اگر در هر مقطعی از اقدام ما، آمریکا وارد اقدام علیه منافع جمهوری اسلامی‌شود پاسخ ما روی پایگاه‌های آمریکا در منطقه فوری و قطعی خواهد بود.
امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه به دوستانمان در کشورهای منطقه که پایگاه‌های نظامی آمریکا در آنجا قرار دارد قبل از عملیات وعده صادق گفته بودیم روابط ما با شما مبتنی بر دوستی و برادری است، ادامه داد: دفاع مشروع ما در چهارچوب تقویت همکاری‌ها و امنیت منطقه‌ای است اما اگر آمریکا دست از پا خطا کند پایگاه‌هایش را هدف قرار می‌دهیم.
وی تصریح کرد: در گفت‌و‌گوها و پیام‌های بعدی سعی کردیم این پیام را به دوستان و کشورهای همسایه منتقل کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: عمدتا کشورهای همسایه قبل از آغاز عملیات به ما در مسیر دیپلماسی اعلام کردند که ما اجازه نخواهیم داد از مبدا کشورمان هیچ‌گونه تعرضی علیه ایران صورت گیرد.
امیرعبداللهیان یادآورشد: امید است پاسخی که ایران به گستاخی رژیم صهیونیستی داد کمک کند که هرچه زودتر بحران در منطقه فروکش کند و حقوق فلسطینیان در این چهارچوب تامین شود و به طور قطع ما در مسیر دوستی و همکاری هرچه بیشتر با همسایگان و همه کشورهای منطقه و جهان حرکت می‌کنیم.
وی با مثبت ارزیابی کردن سفر رافائل گروسی به ایران گفت: هر وقت گروسی در مسیر قانونی عمل کرده است، مسائل خوب پیش رفته اما هر زمان که تحت تاثیر فشارهای بیرونی قرار گرفته، حواشی ایجاد شده است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: موضوعات مهمی برای همکاری‌های نیرومندتر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران در این سفر مطرح شد و ما تلاش می‌کنیم تا مسائل باقی مانده در مسیر همکاری‌های فنی و نه فشارهای سیاسی حل و فصل شود.
امیر عبداللهیان در مورد آتش‌بس در غزه اظهار داشت: زمانی که قرار شد عملیات وعده صادق انجام شود، غربی‌ها و به ویژه متحدین آمریکا در حوزه اروپا تماس‌های خیلی فشرده با ما داشتند و درخواست اول آنها این بود که خویشتنداری کنید و به اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در سوریه پاسخ ندهید که ما گفتیم حتما به اسرائیل پاسخ داده خواهد شد.
وی اضافه کرد: دو روز مانده به شروع عملیات وعده صادق، درخواست غربی‌ها این بود که اگر می‌خواهید بزنید محکم نزنید و سعی کنید شدت عملیات کاهش پیدا کند، ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران خود تصمیم گرفت که چگونه بزند و از چه نقطه‌ای عملیات را انجام دهد و اجاره ندادیم تحت تاثیر فشارهای دیگران تصمیم گرفته شود اما به طرف آمریکایی گفتیم ریشه در حل بحران غزه است و شما باید بر این موضوع تمرکز کنید.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: ما طبق یک توافق نانوشته با طرف‌های غربی، بر آتش‌بس در غزه تمرکز داشتیم و غربی‌ها به ما گفتند ما در این مسیر حرکت خواهیم کرد و امروز آثار مثبتی در این رابطه ظاهر شده است.
امیرعبداللهیان درباره میدان مشترک گازی آرش گفت: این موضوع فنی است از اینکه به رسانه‌ها کشیده شود، اجتناب خواهیم کرد به طرف کویتی هم گفتیم کشیده شدن این موضوع به رسانه‌ها به مصلحت دو طرف نیست، در این رابطه باید مذاکرات فنی و حقوقی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: گفت وگوی خوبی با سامح شکری وزیر خارجه مصر داشتیم و در مسیر تدوین یک نقشه راه برای روابط دوکشور هستیم.
امیرعبداللهیان: جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
خبر دیگر اینکه، «کایهان ترکمن اوغلو»، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران که در رأس هیئتی پارلمانی به کشورمان سفر کرده است، با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و درخصوص روابط و همکاری‌های فی مابین دو کشور گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان در این ملاقات با ابراز خرسندی از دیدار با نمایندگان مردم شریف و مسلمان ترکیه اظهار داشت: ملت ترکیه جایگاه و سهم شایسته‌ای در گسترش تمدن و فرهنگ اسلامی و اشاعه اخلاق و ارزش‌های انسانی داشته‌اند و امروز هم در حمایت از ملت مظلوم فلسطین نقش مؤثر دارند.
به گزارش مهر، وی جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران را ویژه دانست و نقش‌آفرینی ایران و ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند در ایجاد ثبات پایدار در منطقه غرب آسیا را کلیدی ارزیابی کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با تمجید از نقش گروه‌های دوستی پارلمانی دو کشور در ارتقای مناسبات دوجانبه، تقویت دیپلماسی پارلمانی و تعاملات مستمر نمایندگان مجالس دو کشور را در پیشبرد دیپلماسی رسمی حائز اهمیت توصیف کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور اسلامی ایران به ترکیه و توافقات صورت گرفته در هشتمین نشست شورای عالی همکاری‌های دو کشور، روند مناسبات در حوزه‌های مختلف را رو به رشد ارزیابی نمود و اظهار داشت: اراده رؤسای جمهور دو کشور گسترش مناسبات به‌ویژه در بعد اقتصادی در راستای منافع مشترک دو ملت است.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به همکاری‌های نزدیک جمهوری اسلامی ایران با ترکیه در بحران غزه، تصمیم رئیس‌جمهور ترکیه در قطع مناسبات تجاری با رژیم صهیونیستی را اقدامی مؤثر و ارزشمند عنوان نمود.
کایهان ترکمن اوغلو، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران و تقدیر از حسن میزبانی کشورمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره یاور مظلومان بوده و در تحولات اخیر غزه و فلسطین شاهد حمایت مؤثر دولت و ملت ایران از مردم مظلوم فلسطین هستیم و این رویکرد از نظر ما درخور تقدیر و تشکر است.
وی در ادامه حمله تروریستی رژیم اسرائیل به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را قویاً محکوم نمود و تاکید کرد: برای کاهش تنش در منطقه توقف نسل‌کشی در غزه ضروری است.
کایهان در ادامه با اشاره به روند رو به رشد مناسبات اقتصادی و تجاری دوجانبه و توافقات انجام شده در نشست اخیر رؤسای جمهور دو کشور در آنکارا، بر حمایت پارلمان ترکیه از ارتقای مناسبات دو کشور، رفع موانع موجود و تسریع در اجرای توافقات مشترک تاکید کرد.
در این دیدار متین ارگون، دوغان بکین، بنیامین بزگیک و خانم زحل کاراکوچ دورا اعضای گروه دوستی پارلمانی ترکیه و آقای عادل نجف زاده، رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه نیز حضور داشتند.
 
 
در نامه‌ای به شورای امنیت تأکید شد
نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل

‫سفیر و نماینده دائم ایران: ایران بی‌طرفی فعال خود را در جنگ اوکراین حفظ  کرده است‬‎

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه ایران را رد کرد.
به گزارش مهر، در این نامه در پاسخ به نامه مورخ ۱۹‌آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد که در آن، نماینده رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ و با توسل به اطلاعات نادرست اقدام به ایراد اتهامات بی‌اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران نمود، خاطرنشان شده است:
۱. جمهوری اسلامی ایران تمامی اتهامات بی‌اساس مندرج در نامه مزبور را صریحاً و قاطعانه رد می‌کند. برخلاف چنین ادعاهای بی‌اساسی، جمهوری اسلامی ایران پیوسته حقوق بین‌الملل را رعایت کرده، به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند بوده و از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تبعیت نموده است. علاوه‌بر این، جمهوری اسلامی ایران از طریق مشارکت سازنده خود در حوزه‌های مختلف، نقش فعالی در ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی ایفا کرده است.
۲. جمهوری اسلامی ایران در مکاتبه‌های پیشین خود در تاریخ ۱۳ و ۳۰‌آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵-S/۲۰۲۴/۳۴۹)، صراحتاً اعلام داشت که اقدام ۱۳‌آوریل ۲۰۲۴ مستقیماً و به‌طور رسمی توسط ایران و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به‌ویژه حمله نظامی این رژیم در تاریخ اول آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک کشورم در دمشق، پایتخت جمهوری عربی سوریه، صورت پذیرفته است. اقدام جمهوری اسلامی ایران ضروری، مشروع و کاملاً در راستای حق ذاتی آن برای دفاع از خود ذیل منشور سازمان ملل متحد بود. این اقدام تنها اهداف نظامی را هدف قرار داد و با دقت و با اطلاع قبلی برای جلوگیری از آسیب غیرنظامیان انجام شد. مایلم تاکید کنم که هیچ‌یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع جمهوری اسلامی ایران دخیل نبوده و هرگونه ادعا در این خصوص، مردود است.
۳. برخلاف ادعای رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیروهای نیابتی ندارد؛ هیچ فرد، گروه یا ملتی تحت دستور ایران فعالیت نمی‌کند. علاوه‌بر این، گروه‌های مقاومت نیابتی نیستند. این گروه‌ها، گروه‌های مشروع و قانونی هستند و تنها به مبارزه با اشغالگری و تجاوز رژیم اسرائیل در غزه، دیگر سرزمین‌های اشغالی فلسطین و همچنین علیه نیروهای اشغالگر در دیگر کشورهای منطقه می‌پردازند. بنابراین، تلاش رژیم اسرائیل برای برچسب‌زنی به آنها به‌عنوان گروه‌های «نیابتی»، تنها برای پنهان کردن و توجیه اقدامات تجاوزکارانه و بی‌ثبات‌کننده خود در منطقه است.
۴. نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که رژیم اسرائیل با چنین ید و سابقه طولانی در نقض آشکار قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، کماکان به ‌عنوان مهم‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود. هرگونه تلاش مذبوحانه این رژیم برای پوشاندن این واقعیت از طریق اطلاعات نادرست، جریان‌سازی یا ایراد اتهامات بی‌اساس علیه دیگران، بیهوده و بی‌اساس است. رژیم اسرائیل نمی‌تواند مسئولیت مستقیم و کامل خود را در قبال کشتار و فاجعه انسانی جاری در غزه که جملگی خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، انکار نماید. نمونه بارز بی‌اعتنایی مداوم رژیم اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت (۲۰۲۴) است که خواستار آتش‌بس فوری در نوار غزه است.
علی‌رغم درخواست‌های صریح شورای امنیت، این رژیم اشغالگر به جنگ بی‌رحمانه خود علیه مردم فلسطین و حملات نظامی خود در رفح ادامه می‌دهد و آشکارا و به‌صورت تحقیرآمیزی خواسته‌های شورای امنیت را نادیده می‌انگارد.
۵. رژیم اشغالگر باید در نهایت مسئولیت کامل عواقب اقدامات خود را برعهده بگیرد. شورای امنیت می‌بایست به اقدامات بی‌ثبات‌کننده و غیرمسئولانه رژیم اسرائیل و همچنین جنایات این رژیم علیه مردم فلسطین و سایر ملت‌های منطقه رسیدگی نماید؛ این اقدامات تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و توجه فوری و اقدام قاطع شورای امنیت را می‌طلبد.
۶. مایلم از فرصت استفاده کرده و اتهامات بی‌اساس و لفاظی‌های تحریک‌آمیز نماینده رژیم اسرائیل علیه کشورم و مقامات عالی‌رتبه ایران در جریان نشست مورخ اول مه ۲۰۲۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون بررسی تصمیم ایالات متحده آمریکا در خصوص وتوی پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت درباره عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل، را قویاً محکوم و رد کنم.
هدف از این‌گونه ادعاهای بی‌اساس، سخنان نفرت‌انگیز و نیز مقصر دانستن سازمان ملل و مقامات آن، صرفاً منحرف نمودن توجه بین‌المللی از جنایات شنیع و نسل‌کشی مداوم این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه است.