4740 - امیرعبداللهیان در دیپلماسی برای کشور بازدارندگی ایجاد کرد ۱۴۰۳/۰۳/۰۵
در مراسم یادبود شهید امیرعبداللهیان در وزارت امور خارجه :
امیرعبداللهیان در دیپلماسی برای کشور بازدارندگی ایجاد کرد
۱۴۰۳/۰۳/۰۵
محمدرضا رئوف شیبانی سفیر پیشین ایران در تونس و سوریه در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان که در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهار داشت: عملگرایی، آرمانگرایی و واقعگرایی را در شخصیت شهید امیرعبداللهیان شاهد بودیم، ایشان شخصیتی عملگرا، پُرکار و اخلاق مدار بود و به همین دلیل برای این دوره از ریاست شهید آیتالله رئیسی انتخاب کاملا درستی بود.
وی گفت: شهید امیرعبداللهیان به معنای واقعی یکی از نمادها و تجلی دیپلماسی اخلاقمدار بود، این یکی از وجوه تمایز دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها بود که دیپلمات و نماینده نظام جمهوری اسلامی ایران باید اخلاقمدار باشد.
شیبانی افزود: ایشان به توان و قدرت ملی ایران باور قطعی داشت و رویکرد کاری خودش را بر این اساس پیش میبرد. همچنین، توجه به مطالبات رهبری را یکی از لازمههای کار خودش میدید.
سفیر پیشین ایران در تونس گفت: عملیات وعده صادق تجلی مدیریت حکیمانه رهبری بود که مستقیما با اشراف و مدیریت ایشان اجرائی شد.
سفیر سابق ایران در لبنان و سوریه گفت: مقاومت اکنون در مسیر اوج گیری است. این رویکردی که مقاومت دارد را طیف دانشگاهی باید تئوریزه کند. رویکرد شهید امیرعبداللهیان در این سالها میتواند مورد مطالعه قرار بگیرد. ویژگی دیپلمات خوب متعلق به مقاومت این است که در شرایط مناسب تحلیل مناسب بدهد.
شیبانی با اشاره به سخنان ظریف، وزیر خارجه سابق ایران درخصوص سقوط بالگرد رئیسجمهور گفت: دیپلماتی که بعد از این واقعه میگوید که اینها نتیجه تحریمهای آمریکاست، اثرگذار در جامعه خواهد بود. دیپلمات مقاومت نباید از واژگانی استفاده کند که شرایط روانی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
سفیر پیشین ایران در تونس و سوریه گفت: یکی از دستاوردهای شهید امیرعبداللهیان ایجاد بازدارندگی برای کشور در حوزه دیپلماسی است. اگر ذرهای تردید در بیان و کلام دیپلمات ایرانی باشد طرف مقابل روی آن حسابی نمیکند. شهید امیرعبداللهیان بارها گفت با صدای بلند میگویم که رژیم صهیونیستی را خواهیم زد و تردیدی در این نداشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهید امیرعبداللهیان صدای جبهه مقاومت بود و طرحها و توطئههای رژیم صهیونیستی را افشا میکرد در حالی که از سوی بسیاری کشورهای اسلامی در این رابطه اقدام خاصی را ندیدیم.
امیرعبداللهیان تراز خدمت
در وزارت امور خارجه را ارتقا داد
محمدرضا باقری معاون پیشین عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان که در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهارداشت: شهید امیرعبداللهیان دیپلماتی رشید، مردمی و بیادعا بود.
وی با ذکر یاد و نام مرحوم شیخالاسلام و شهید رکنآبادی گفت: وزیرِ شهید همواره مدافع فلسطین و حفظ سوریه بود و توجه خاصی هم به تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه داشت. امیرعبداللهیان تراز خدمت در وزارت امور خارجه را
ارتقا داد.
معاون پیشین عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: شهید امیرعبداللهیان به مشورت گرفتن از همکاران، کارشناسان و مسئولین سابق وزارت خارجه اهتمام داشت. دیدید که به سرعت سرپرست برای ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه تعیین شد چرا که مملکت ما تعطیلی ندارد و امام راحل(ره)گفتند که بدانید که پیروزی ما را خدا تضمین کرده است، البته به شرطی که کار و تلاش کنیم.
رئیس دانشکده وزارت امور خارجه: امیرعبداللهیان به دیپلماسی مکمل توجه داشت
دهشیری رئیس دانشکده وزارت امور خارجه در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان که در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهارداشت: آنچه شخصیت شهید امیرعبداللهیان را برجسته میکند رویکرد انسجام بخش وی بود که در درون وزارت خارجه هم مورد توجه قرار گرفت که شکافهایی اگر بود برطرف کرد، اگر تصور میشد که بین میدان و دیپلماسی شکافی هست آن را مرتفع کرد و اگر تصور میشد که میان ایران و کشورهای همسایه اختلافاتی هست آنها را حل و فصل کرد.
وی گفت: توجه ایشان به بحث آموزش یکی دیگر از ویژگیهای شهید بود، کتابهایی که به رشته تحریر آوردند و توجه وی به دانشکده وزارت امور خارجه از جمله مواردی است که این موضوع را تأیید میکند.
رئیس دانشکده وزارت امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: ایشان دائما پیگیری حل و فصل موضوعات و مشکلاتی که دانشکده وزارت امور خارجه با آنها مواجه بود را برعهده داشتند. شهید امیرعبداللهیان در کنار توجه به دیپلماسی رسمی به دیپلماسی مکمل در قالب دیپلماسی ورزشی، پارلمانی، شهری و انواع دیپلماسی هم توجه داشت.
شیخ الاسلامی:
مهمترین میراث شهید امیرعبداللهیان
سیاست همسایگی و دیپلماسی مقاومت است
حسن شیخ الاسلامی رئیس دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان اظهارداشت: سابقه آشنایی ما با شهید امیرعبداللهیان به دوران دانشکده وزارت امور خارجه برمیگردد و در دوره وزارت این شهید هم توفیق شد در خدمتشان باشم.
وی گفت: آقای امیرعبداللهیان چند ویژگی مهم داشت اول اینکه مسئولیتی را قبول کرد که دانش آن داشت و منظورم دانشکده آکادمیک هست. ایشان فارغالتحصیل دانشکده بود که بعد هم در دانشگاه تهران رشته روابط بینالملل خواند.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه نباید وقتی کسی دانش ندارد وارد کاری شود تصریح کرد: در تصمیمگیریهای شهید امیرعبداللهیان به وضوح دیدیم که چقدر دانش آکادمیک تاثیرگذار است.
شیخ الاسلامی بیان داشت: ایشان به معنای واقعی کلمه مدیر بود. شهید خیلی دریا دل بود و ظرفیت وجودی و شخصیت ایشان خیلی بارز بود.
وی ادامه داد: نقش بسیار خاصی در هماهنگی دستگاه دیپلماسی با سایر دستگاههای دیگر داشت. دستگاههای مختلفی در سیاست خارجی دخیل بوده و هستند. آنچه بیش از همه ذهن شهید را اشغال کرده بود موضوع سیاست همسایگی و توسعه تبادلات تجاری بود.
رئیس دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رویکرد شهید امیرعبداللهیان در سیاست خارجی رویکرد دیپلماسی مقاومت بود، گفت: شهید امیرعبداللهیان از ظرفیت همه جریانات تلاش کرد استفاده کند و مستقیما از مسئولین و کارشناسان سابق وزارت امور خارجه علیرغم تفکر متفاوت آنها مشورت میگرفت.
شیخ الاسلامی بیان کرد: شهید امیرعبداللهیان در حوزه خودش که منطقه بود کارشناسی برجسته بود و همه دیپلماتهای منطقه ایشان را میشناختند. اینکه شهید پله پله در وزارت امور خارجه بالا آمده بود خیلی تاثیرگذار بود و باعث شناخت عمیقش از منطقه شد.
وی افزود: آقای امیرعبداللهیان کلاس درس خوبی داشت و دانشجویان وی یکی از پر طرفدارانترین کلاسهای دانشکده بود.
معاون وزیر امور خارجه گفت: تواضع، احترام و رفتار بسیار مؤدبانه در کنار تدین عمیقی که داشت ترکیب بسیار جذابی از شخصیت وی ساخته بود. تا ثانیه آخر شهید امیرعبداللهیان اصرار بر رعایت حرمت افراد داشت و مثالهای فراوانی دارم که به دلیلی به یکی از مدیران یا معاونین کم توجهی اگر شده بود شخصا پیگیری میکرد که چطور دلجویی کنیم و چه کارهایی باید انجام دهیم.
شیخ الاسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیرعبداللهیان عنصری است که به این زودیها فراموش نخواهد شد.
مهمترین میراث وی سیاست همسایگی و دیپلماسی مقاومت است و میطلبد که در محافل علمی و دانشگاهی این موضوعات را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
مشاور فرهنگی وزیر امور خارجه:
ارتقای سطح جبهه مقاومت
دستاورد شهید امیرعبداللهیان است
حجتالاسلام امرودی مشاور فرهنگی وزیر امور خارجه در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان که در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهار داشت: در برخی سفرها به ایشان میگفتیم ممکن است هواپیما شما را بزنند ولی ایشان میگفت خب شاید یک وزیر شهید منفعتش برای ایران بیشتر از یک وزیر زنده باشد. ایشان تمام دغدغهاش این بود که چه کاری میتوان انجام داد که فایدهاش برای ایران بیشتر باشد. وی ادامه داد: اولویت دیگر برای شهید امیرعبداللهیان همسایگان بودند، دشمن به دنبال جنگ ایران با همسایگان بود، اما شما ببینید بعد از شهادت شهدای خدمت ما، هند، پاکستان و برخی دیگر کشورهای همسایه عزای عمومی اعلام کردند، اینها کم اتفاقی نیست. معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: تقویت و ارتقای سطح جبهه مقاومت در یمن، سوریه، عراق و لبنان جزو دستاوردهای شهید امیرعبداللهیان است و امروز فلسطین کلید رمز آلود فتح دنیا و امری جهانی شده است.
حجتالاسلام امرودی در پایان خاطرنشان کرد: شخصیت اجتماعی، دینی و فردی شهید امیرعبداللهیان مثبت، بارز، گسترده و قابل بیان است. یک دیپلمات لازم است گاهی با دل کار کند، پس دلبریها میکند و شما دیدید که شهید امیرعبداللهیان هم در این عرصه چه کرد.
سفیر یمن در ایران: امیرعبداللهیان
مکتب درس دیپلماسی جهادی بود
ابراهیم محمد الدیلمی سفیر یمن در جمهوری اسلامی ایران در مراسم بزرگداشت شهید حسین امیرعبداللهیان که در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهارداشت: شهید امیرعبداللهیان در میدان دیپلماسی به عنوان یک مجاهد کار کردند، ایشان دوست، برادر و استاد عزیزی برای ما محسوب میشدند. وی گفت: شهادت میدهم که آقای امیرعبداللهیان در رأس شهدایی هستند که در مقابله با جبهه کفر داشتیم. از زمانیکه ایشان وزیر خارجه ایران شدند، نه فقط وزیر خارجه ایران بلکه سفیر سایر کشورهای اسلامی در جامعه بینالمللی برای مبارزه با استکبار بود.
سفیر یمن در جمهوری اسلامی ایران افزود: آقای امیرعبداللهیان یک مکتب و مدرسه درس دیپلماسی جهادی بود. شخصا یک دوست و استاد عزیز را از دست دادم ولی اطمینان دارم که این راه جهاد ایران ادامه پیدا خواهد کرد. به گزارش ایرنا، الدیلمی در پایان خاطرنشان کرد: در آخر عرایضم سه شهید مقاومت را میخواهم نام ببرم، اولین شهید، سفیر ایران در یمن هست که وقتی با ایشان بعد از شهادت حاج قاسم صحبت میکردم اصلا ایشان به تعلقات دنیوی فکر نمیکرد، شخص دوم آقای شیخالاسلام بود که بر اثر کرونا فوت کرد و شهید سوم هم آقای امیرعبداللهیان است که راه را میدید و برایش روشن بود که انتهای مسیرش شهادت است.