به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,684
بازدید دیروز: 4,017
بازدید هفته: 1,684
بازدید ماه: 140,856
بازدید کل: 25,127,766
افراد آنلاین: 14
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۲ دی ۱٤۰۳
Saturday , 11 January 2025
السبت ، ۱۱ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
4841 - روزی نامه های غرب گدای ... ۱۴۰۳/۰۳/۲۸

روزی نامه های غرب گدای ...

۱۴۰۳/۰۳/۲۸

خبری که روزنامه‌های زنجیره‌ای سانسور کردند - مشرق نیوز

 

اگر انصاف داشتید می‌گفتید که رئیسی، دولت را ازکجا به کجا رساند
روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن بدون اشاره به موفقیت‌های چشمگیر دولت شهید رئیسی، مدعی نقد این دولت شد.
روزنامه وابسته به غلامحسین کرباسچی بی‌آنکه اذعان کند شهید رئیسی چه دولت ورشکسته‌ای را از آقای حسن روحانی تحویل گرفت و هنگام شهادت، چه موفقیت‌هایی را به ثبت رسانده بود، نوشت: «آقای رئیسی به دلیل سقوط بالگرد از میان ما رفته‌اند و چندان پسندیده نیست که درباره عملکرد ایشان چیزی بگوییم؛ زیرا این از ویژگی‌های فرهنگی جامعه است. با این ‌حال، چنین وضعیتی امری کوتاه‌مدت است و نقد درگذشتگان به‌سرعت احیا می‌شود. در این انتخابات مردم امیدی پیدا کرده‌اند که از مشکلات کنونی رهایی یابند؛ پس باید بدانند که به کدام سو می‌خواهند بروند و به چه کسی باید رای دهند؟ این انتخابات به شرطی معنادار می‌شود که نامزدها به‌ویژه ایشان رویکردهای خود را از خلال مقایسه و نقد سیاست‌های جاری دولت آقای رئیسی عرضه کنند. 
امروز این سؤال به‌درستی مطرح است که با آمدن رئیس‌جمهور جدید چه تفاوتی حاصل خواهد شد؟ اگر این پرسش را بخواهیم پاسخ دهیم؛ ناچار باید برنامه‌ها و ایده‌های خود را با دولت قبل مقایسه کنیم که طبعاً منجر به نقد آن نیز می‌شود. البته، ما مطلقاً موافق نیستیم که بدون پروا و مثل اصولگرایان حاکم، علیه قبلی‌ها لجن‌پراکنی کنیم و هر اطلاعات درست و غلطی را به هم ببافیم و نتایج نادرست بگیریم. ولی حق داریم که بدانیم وعده‌های آن دولت چه بود و کدام‌ها محقق شد و اگر نشد چرا و چه کسی پاسخگوست و فرق ما با دولت قبل در چیست؟ ما قصد لیست کردن همه وعده‌های آن دولت را نداریم؛ ولی اجمالاً باید به اهم وعده‌های داده‌شده درباره مبارزه با فساد، تک‌رقمی شدن تورم، ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی و ایجاد یک میلیون شغل، بهبود سرعت اینترنت، گشت ارشاد مدیران، به‌کارگیری نیروهای شایسته، کاهش فقر و... رسیدگی کرد و نشان داد که چرا و چگونه این وعده‌ها فقط وعده بوده و نه تعهد حرفه‌ای».
هم‌میهن در عین حال در تحلیل دیگری، به توجیه جمع شدن افرادی با دیدگاه‌های اقتصادی متناقض در ستاد مسعود پزشکیان پرداخت و نوشت: «آقای پزشکیان با دو نفر از مشاوران اقتصادی خود یعنی دکتر عبده‌تبریزی و دکتر میدری برای تبیین رویکردهای اقتصادی در برنامه تلویزیونی شرکت کردند. باعث تأسف است که برخی افراد، حضور دو مشاور از دو رویکرد متفاوت اقتصادی را نقطه ضعف دانسته‌اند. این ترکیب هم کاملاً آگاهانه انتخاب شده و الّا کاری نداشت که دو نفر مشابه استفاده شود. بدترین سیاست‌های اقتصادی در دوره احمدی‌نژاد و در سه سال اخیر بوده. علت اصلی بی‌توجهی به دانش اقتصادی و منزوی کردن اقتصاددانان است. در مقابل، بهترین دوران، دوره اجرای برنامه سوم توسعه است که مهم‌ترین ویژگی آن حضور و مشارکت اقتصاددانان با رویکردهای متفاوت در تدوین بود... آن دوره که سیاست‌گذاران یکدست انتخاب می‌شدند و همه از یک الگوی اقتصادی تبعیت می‌کردند، گذشته است.»
درباره دو یادداشت هم‌میهن گفتنی است که اولاً؛ مقایسه شاخص‌های مختلف اقتصادی و سیاسی و دیپلماتیک و فرهنگی، از موفقیت‌های دولت سیزدهم نسبت به دولت روحانی حکایت می‌کند. خارج کردن کشور از طلسم فلج‌کننده برجام و تنوع‌بخشی به دیپلماسی، چند برابر کردن صادرات نفتی و غیرنفتی با وجود تحریم‌های دو برابر شده، احیای بازدارندگی امنیتی و نظامی، حاکم کردن آرامش و اخلاق در فضای سیاسی کشور در مقایسه با دولتمردانی که ترویج بی‌ادبی و بی‌اخلاقی و دوقطبی‌سازی را سرلوحه رفتار خود داشتند، توقف مدیریت پشت‌میزی و رفتن به میان مردم و شنیدن مطالبات و گلایه‌های آنها، کاهش تورم از 60درصد به 40درصد، کاهش کسری بودجه کمرشکن و تورم‌زا، اهتمام به خودکفایی گندم، افزایش نسبی ساخت‌وساز مسکن به عنوان موضوعی کمرنگ شده و مورد تمسخر در دولت قبل، تسویه چند صدهزار میلیارد تومان از بدهی‌های انباشته‌شده در دولت روحانی، تامین بیش از 50هزار میلیارد تومان برای طرح‌هایی مانند رتبه‌بندی معلمان و تعهدات مالی به تعویق افتاده درباره بازنشستگان، خط قرمز دانستن فساد اقتصادی به جای حمایت از مجرمان، احیای چندهزار کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل، و...
هم‌میهن اگر نگاه صادقانه و کارشناسی داشته باشد، ابتدا باید بگوید روحانی اقتصاد و سیاست و دیپلماسی و امنیت و فرهنگ کشور را به کدام قهقرا فرستاد، سپس در مقام نقد، موفقیت‌های دولت رئیسی را بشمارد و پس از آن، ادعا کند که در فلان حوزه به دولت رئیسی انتقاد دارد. ثانیاً؛ محتوای نشست اعضای دولت قبل با آیت‌الله رئیسی در مرداد ۱۴۰۰- زمانی که هنوز کابینه جدید، از مجلس رای اعتماد نگرفته بود- به اندازه کافی گویاست که چه وضعیتی را تحویل شهید رئیسی داده‌اند:
- اسحاق جهانگیری: «واقعا شرایط کشور دشوار است. ما تقریبا کم‌سابقه‌‌ترین دوران ۴۰ساله را داشتیم. با اینکه جنگ تحمیلی را هم داشتیم. توی شرایطی که به ‌هر حال با فشار خارجی، آمریکایی‌ها و مسائل ما در منطقه، مسائل داخلی بسیار سخت شده بود. این شرایط کرونا، این شرایط خشکسالی، منابع کشور هم که ته کشیده، این هم شرایط دشوار بودجه، شرایط اقتصاد دشوار شده، بالاخره آقای رئیسی در چنین شرایطی مسئولیت اداره کشور را بر‌عهده گرفته‌اند.»
- وزیر وقت صمت: «در برق صنایع، ۶۰درصد شب‌ها و ۳۰درصد روزها برق هست. برق فولادمان هم ۵۰درصد بعضی مواقع وصل است و بعضی مواقع قطع و الان تولیدمان کاهش داشته است.»
- وزیر وقت نیرو: «جناب آقای رئیسی در جریان باشند که با توجه به کاهش نسبی دما، خوشبختانه فعلا امکان افزایش تولید برق فراهم شده؛ منتها این افزایش مرتب نیست؛ یعنی ما حتی ۷۰درصد تا ۸۰درصد هم در بعضی مواقع قطعی داشتیم...». [ظرفیت نیروگاهی در دولت‌ هفتم و هشتم ۶۰درصد، در دولت‌ نهم و دهم ۶۸درصد، اما در دولت‌ روحانی تنها ۲۳درصد رشد کرد] ثالثاً؛ تیم اقتصادی نامزدها باید هماهنگ و همدل باشد وگرنه دستگاه‌ها، رفتار جزیره‌ای خواهند داشت و دچار تعارض و تناقض می‌شوند؛ چنان که در دولت مدعی اصلاحات (خاتمی) رخ داد و نهایتا موجب شد مردم ناراضی، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1384، از دولت خاتمی و تمام نامزدهای منسوب به آن (شامل مصطفی معین، محسن مهرعلیزاده، مهدی کروبی و هاشمی رفسنجانی) یکجا عبور کنند. علت عدم موفقیت آن دولت در همین ناهماهنگی و رویکرد متناقضی است که روزنامه هم‌میهن به عنوان فضیلت(!؟) یاد می‌کند.
عملکرد ناهماهنگ دولت خاتمی چنان بحران‌ساز شد که بارها مورد نکوهش اعضا یا متحدانش قرار گرفت.
رسول منتجب‌نیا عضو مجمع روحانیون، تیرماه 1380 گفت: «مجموعه کابینه آقای خاتمی با طرح ساماندهی اقتصادی هماهنگ نبود. این مدیران به سیاست تعدیل اقتصادی معتقد بودند. دستگاه‌های زیرمجموعه، موجب نابسامانی اقتصادی شدند که امروز بر جامعه حاکم است».
عطریانفر عضو مرکزیت کارگزاران، 13 بهمن 1379: «قابل قبول نیست که بعد از سه سال و نیم، تازه شاهد بروز اختلاف میان دو نظریه اقتصادی یک کابینه مشترک باشیم. تیم اقتصادی خاتمی آلیاژی و شکننده است و آزمون و خطای زیادی داشته. به خاطر این ناهمگونی، نمی‌توان کاری کرد».
محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب هم 30 بهمن 1379: «تیم اقتصادی دولت، تیم متجانسی نبود که بتواند مسائل را به طور هماهنگ پیگیری کند. کسانی که در دولت سابق (سازندگی) تفکر سیاست تعدیل اقتصادی را تعقیب می‌کردند، با بن‌بست مواجه شدند و در دولت خاتمی هم قطعا ناموفق عمل کردند و برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد کردند».
ناهماهنگی و تعارض و ناکارآمدی، تا پایان دولت خاتمی ادامه یافت؛ چنان‌که او پس از هفت سال سردرگمی، در تاریخ 2 اردیبهشت 83، طهماسب مظاهری و محمد ستاری‌فر (وزیر اقتصاد، و رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی) را یک‌جا برکنار کرد و گفت: «هر دو كمك‌هاي شاياني را به خصوص در تدوين طرح ساماندهي اقتصادي انجام دادند. اما در تعامل با يكديگر جرقه‌هايي مي‌زدند كه باعث ناهماهنگي مي‌شد. ما با بررسي‌هايي كه انجام داديم، به منشوري مكتوب رسيديم كه باز هم اين دو دستگاه به هر دليل به يكديگر چفت نشدند و من توفيق ايجاد تفاهم و هماهنگي را ميان آنها نداشتم. يك‌سال و نيم از دولت باقی مانده. در اين مدت، كار تازه‌اي را نمي‌توانيم انجام دهيم، تنها در چارچوب برنامه سوم حركت مي‌كنيم و در اين مدت هماهنگي در ميان اعضاي دولت بسيار مهم است».


رادیو فردا: حزب‌الله لبنان اقتصاد اسرائیل را فلج کرده است
شدت حملات بی‌سابقه حزب‌الله لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی، رژیم صهیونیستی را به هراس انداخت.
وبسایت آمریکایی رادیو فردا به نقل از «رویترز، ‌هاآرتص، و شبکه صهیونیستی کان» نوشت: «ارتش اسرائیل هشدار داد که تجاوزات ناشی از حملات راکتی و پهپادهای انتحاری حزب‌الله در شمال اسرائیل می‌تواند تنش جاری در این منطقه را به‌طور جدی تشدید کرده و عواقبی ویرانگر داشته باشد. دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت تجاوزات فزاینده حزب‌الله ما را به آستانه تشدید تنش گسترده می‌رساند. گروه حزب‌الله، بزرگ‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه که از آغاز حمله حماس به اسرائیل به یاری این متحد دیگر تهران شتافته، در طول هفته گذشته بیشترین شمار راکت و پهپادهای حاوی بمب را به سوی شمال اسرائیل گسیل کرد.
در روزهای پیش از آن نیز اصابت راکت‌های حزب‌الله به مزارع و جنگل‌های شمال اسرائیل، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای را در بسیاری از شهرهای شمالی را در پی آورد و خانه‌هایی نیز در آتش سوخت. اکثر ساکنین بسیاری از شهرهای شمالی، این مناطق را تخلیه کرده‌اند. ده‌ها هزار اسرائیلی که از هشت ماه پیش از محل زندگی خود تخلیه شده و به شهرهای دیگر انتقال یافته‌اند، به دولت برای بازگشت به محل زندگی خود فشار می‌آورند.
با این حال، دولت نتانیاهو نظر به ادامه بحران، مجوز اقامت این اسرائیلی‌ها در مناطق دیگر را دست‌کم تا آخر سال میلادی ۲۰۲۴ تمدید کرده است. کار کشاورزی، دامداری و تهیه انواع محصولات دیگر از مناطق شمالی، سهم مهمی در اقتصاد اسرائیل دارد که اکنون بخش بزرگی از آن به دلایل امنیتی رها شده است.
فرمانده شاخه شمالی ارتش اسرائیل تأکید کرده که نیروهای او آماده عملیات ضربتی وسیع برای تأمین امنیت شمال هستند ولی دستور آن باید از کادر سیاسی برسد. تا پیش از تشدید درگیری‌ها، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفته بود طرح سیاسی برای حل این بحران در اولویت است اما در صورت عدم موفقیت، راهکار نظامی نیز یک گزینه خواهد بود.
مقامات آمریکا به اسرائیل گفته‌اند از گسترش جنگ در این منطقه خودداری کند. آموس هوکشتاین، نماینده ویژه جو بایدن در امور لبنان‌، دوشنبه وارد اورشلیم شده است. به نوشته روزنامه‌ هاآرتص، ورود این دیپلمات آمریکایی نشان نگرانی فزاینده کاخ سفید در مورد احتمال تبدیل درگیری‌های میان اسرائیل و حزب‌الله به یک جنگ تمام‌عیار است.
رئیس‌جمهور فرانسه نیز که از توافق بر سر تشکیل یک کمیته سه‌جانبه از کشورش، آمریکا و اسرائیل برای دستیابی به راه‌های کاهش تنش میان اسرائیل و حزب‌الله خبر داد. ژنرال گالانت سیاست‌های اخیر فرانسه در قبال اسرائیل را خصمانه نامید».
در همین حال، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: حزب‌الله لبنان از هفتم اکتبر بیش از ۵ هزار موشک ضد‌تانک و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده است.


اعتراض مردم به اظهارات موهن یکی از مدعیان اصلاحات علیه شهید رئیسی 
اظهارات موهن یکی از افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی درباره رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی(ره) با واکنش گسترده مردم در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.
معصومه ابتکار، معاون امور زنان دولت روحانی اخیراً در موضعی خباثت‌آمیز درباره شهدای خدمت مدعی شده بود: حادثه‌ سقوط هلی‌کوپتر، ایران را از انسداد سیاسی بعد از فوت مهسا امینی که گرفتارش بودیم نجات داد. این اتفاق [سقوط بالگرد] حالا تقدیر الهی بود یا آه و ناله‌ مردم، ایران را از این انسداد نجات داد.
به گزارش جهان نیوز این موضع‌گیری موهن با واکنش مردم و مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده و از جمله مخاطبان این وبسایت در واکنش به بی‌ادبی ابتکار نوشتند:
* عزیزی را که خداوند خریدارش و امام هشتم (ع) میزبانش باشد دیگر نیازی به قضاوت و اظهارنظر چون شماها ندارد.
* جریان اصلاحات و آدم‌هایی مثل ابتکار اگر این حرف‌ها رو نزنند جای تعجب دارد. ذات آدم‌ها در چهره، رفتار و حرف‌های آنها به وضوع قابل مشاهده است.
* خانم ابتکار! می‌دانیم از نظر شما وقتی انسداد نیست که هرچه آمریکا جانتان بگوید؛ همان است. انشایی بدهند دستتان و به عنوان تئوریسین آنها تبیین کنید. ضمناً از فرزندتان چه خبر. می‌گویند آمریکاست صحت دارد؟
*رئیسی مظلوم بود و مظلوم است چون خدا خریدارش بود. حقیرانی در حسرت عزت و حسادت عملکرد رئیسی، می‌سوزند.
* قطعاً خون شهدا دامن توهین کنندگان را خواهد گرفت.
*انسداد، امثال شما هستید خانم ابتکار. ان‌شاء‌الله به زودی  از سر راه مردم عزیز ایران برداشته شوید.
*از نظر لیبرال‌ها انقلابیون انسداد هستند! بله انقلابیون سد راه نامحرمان و تربیت شدگان غرب هستند.
*خانم ابتکار یاد زمانی افتادم که شما رئیس سازمان محیط‌زیست بودید و می‌گفتن شوهرتان واردات بنزین دودزا می‌کردند. 
*انسداد اون کسانی هستند که میگفتن بدون FATF نمی‌توانیم واکسن بخریم.
*مردم دیگه فریب دو قطبی‌سازی‌های کاذب افسادطلبان را نمی‌خورند.
*توهین ابتکار به شهید رئیسی ان‌شاءالله دامن خودش را می‌گیرد. شهید رئیسی در این سه سال چه کشید!
*خانم ابتکار آلزایمر نداریم که دولتی که جنابعالی در آن بودید چه بدبختی‌های را برای کشور به ارمغان آورد، ان‌شاءالله که خون شهید رئیسی خودش دامنگیرتان بشود. 
*انسداد رو شما و امثال شما غرب‌زده‌ها با تعظیم و تکریم و دست دراز کردن به سمت آمریکا ایجاد کردید.
* لعنت خدا بر توهین کنندگان به شهدای اسلام بالاخص شهید مظلوم و والامقام سید ابراهیم رئیسی رضوان الله تعالی علیه. ان‌شاء‌الله آه و ناله ما مردم داغدار، هرچه زودتر دامن این‌ها را بگیرد.
*از نظر این جماعت غربگرای بی‌درد، میلیون‌ها جمعیت عزادار در ایران و خارج از ایران، مردم به حساب نمیان.
*این خانم خیلی وقته به‌طور آشکار منافع غرب را به منافع ایران ترجیح می‌دهد.
* ایشان و دار و دسته حامی‌شان همان افراد جو گیری هستند که یک روز از دیوار سفارتخانه آمریکا بالا می‌روند و یک روز هم همصدا با گروهک جدایی‌طلب فریاد حمایت از زن- زندگی- آزادی را سر می‌دهند.
*خدارو شکر که ذاتتون رو به ملت نشان دادید. دیگه مگه تو خواب ببینید که شما و همفکراتون بر این کشور حکومت کنید.
* دادستان محترم باید به عنوان مدعی‌العموم نسبت به توهین نامبرده طبق قانون مجازات باید عمل شود.
*به چه قیمتی می‌خواید رأی جمع کنید با بی‌انصافی؟
*چند روز پیش که یک مجری-بازیگر در توئیتی به شهید رئیسی و شهید سلیمانی توهین کرد، قوه قضائیه بلافاصله او را احضار کرد. چرا خانم ابتکار به خاطر این توهین و دروغی که به شهید خدمت بسته است، تاکنون احضار و بازجویی نشده است؟
*شهید عزیز ما خودش جوابت رو بده بحق فاطمه زهرا (س). 
*شهیدجمهور با خدمت‌رسانی خالصانه خود فصلی نو در سپهر سیاسی کشور ایجاد کرد. قطعاً چنین رویکردی به زیان منفعت‌طلبانی خواهد شد که از این رویکرد انقلابی بیشترین ضربه را خوردن.
*رژیم اشغالگر قدس اعلام کرد که اصلاح‌طلبان امیدش هستند... خدا امیدشان را ناامید گرداند إن‌شاءالله.
*لعنت خدا و پیامبر خدا بر همه منافقین از صدر اسلام تا به امروز.
* میلیون‌ها نفر زیر تابوت شهید جمهور رو در شهرهای مختلف گرفتن. خیلی دوست دارم روزی رو ببینم که با مشیت الهی رفتی، ببینم که چند نفر از مردم میان زیر تابوت شما رو بگیرن؟
*خیالتان راحت باشد مردم عزیز ایران شما را شناخته‌اند.