5065 - معاون وزارت اطلاعات: شرایط امنیتی کشور در سطح عالی قرار دارد ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
روایت رضایی از جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس
معاون وزارت اطلاعات:
شرایط امنیتی کشور در سطح عالی قرار دارد
۱۴۰۳/۰۴/۳۰
به گزارش مهر، ابراهیم رضایی درباره نشست نوبت عصر جمعه (۲۹ تیر ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: در این نشست ابتدا معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات مهمان کمیسیون بود و گزارشی از وضعیت امنیتی کشور و دورنمای آینده آن ارائه کرد.
وی بیان کرد: در ادامه مدلهای دشمن و اپوزیسیون خارجی برای ناامنسازی و بیثباتسازی ایران از سوی معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات تشریح شد و وی اقدامات وزارت اطلاعات را در حوزه مدیریت مسائل امنیتی کشور برشمرد و به توطئههای احتمالی دشمن در سال جاری و آینده اشاره کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات تاکید کرد که شرایط امنیتی کشور عالی است و عمده مسائل تحت رصد و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار دارد. همچنین معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات به تشریح پشت صحنه اغتشاشات سال ۱۴۰۱ پرداخت و آن را نتیجه جنگ ادراکی و ترکیبی دشمن دانست و پشت صحنه بسیاری از توطئههای علیه کشور را رژیم صهیونیستی برشمرد.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین در این جلسه اعلام شد که قدرت تهاجمی ایران بالا است و دشمن به دنبال کاهش اقتدار نظام، تولید نارضایتی و جریان سازی در داخل کشور است، اما علت شکست پروژههای براندازی دشمن، همراه نشدن مردم با براندازان است.
رضایی تصریح کرد: همچنین در این نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دیدگاههای خود را در ارتباط با مسائل امنیتی کشور بیان و بر لزوم تقویت جامعه اطلاعاتی نیز تاکید کردند.
وی ادامه داد: بخش دوم نشست عصر روز جمعه کمیسیون با حضور اعضای شورای تأمین خراسان رضوی برگزار شد. ابتدا استاندار خراسان رضوی گزارشی از وضعیت امنیتی استان به اعضا ارائه داد و برخی از تهدیدات امنیتی در شرق کشور را برشمرد. در ادامه برخی از اعضای شورای تأمین از جمله فرمانده قرارگاه انصار، فرمانده قرارگاه ثامنالائمه(ع)، مدیرکل اطلاعات، فرمانده فراجا استان، فرمانده قرارگاه شمال شرق نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، جانشین سپاه استان، فرمانده مرزبانی استان و میثم ظهوریان نماینده مردم مشهد در مجلس، گزارشی از حوزه فعالیت خود، مشکلات، چالشها و فرصتها بیان کردند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تقدیر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از شورای تأمین برای حفظ امنیت استان به ویژه حرم رضوی، اظهار کرد: حجم تهدیدات نشاندهنده موفقیت شورای تأمین استان در مسئولیتهای محوله است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس آمادگی دارد برای رفع اشکالات در حوزه تقنینی و نظارتی و ارتقای امنیت و همچنین برای اصلاح برخی از قوانین با هدف بازدارنده شدن جرایم، همکاری لازم را انجام دهد.
وی بیان کرد: مطالبه جدی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، انسداد مرز در شرق کشور است. البته از تلاشهای انجام شده در این زمینه شده تقدیر میشود، اما انتظار میرود انسداد مرزها تکمیل شود.
رضایی با اشاره به موضوع اتباع بیگانه که در مجلس دوازدهم مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت، ادامه داد: در این نشست به این موضوع تاکید شد که زندانها در شهرهای مختلف باید به خارج از شهرها منتقل شوند و کمیسیون امنیت ملی کمیتهای برای بررسی مشکلات مرزی شرق کشور به جمع سایر کمیتههای خود اضافه خواهد کرد. همچنین هزینه نگهداری سلاح باید افزایش یابد و در این زمینه باید قوانین بازنگری شوند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: هوشمندسازی مرزها و تقویت بودجه دفاعی از موارد دیگری بود که در این جلسه مورد بررسی و تاکید قرار گرفت و با توجه به افزایش بودجه مورد نظر دفاعی و امنیتی، انتظار داریم شاخصهای امنیتی در کشور به ویژه در شرق کشور ارتقا پیدا کند.
وی گفت: مجلس یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو برای تقویت بودجه دفاعی علاوهبر آنچه در سالهای گذشته مصوب شده در بودجه سال ۱۴۰۳ تصویب کرده است و انتظار داریم در آینده، شاخصهای امنیتی در کشور به ویژه در شرق کشور بهبود یابد.
صفری در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس: FATF مانع کار ما نیست
رضایی همچنین در توضیح جلسه دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مشهد مقدس، گفت: کمیسیون امنیت ملی میزبان مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه بود که به ارائه گزارشی از حوزه کاری و مأموریتی خود و فعالیتهای انجام شده در این حوزه پرداخت.
وی بیان کرد: هدف کلی ترسیمی از اقدامات این معاونت در رسیدن به استقلال اقتصادی کشور، رفع نیازهای اقتصادی، ارزآوری و تحقق اقتصاد مقاومتی بود. وی گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزههای ترانزیت و حملونقل، صدور خدمات فنی و مهندسی، انتقال تکنولوژی، سوآپ گاز و برق، واردات و صادرات محصولات دانشبنیان و کریدورها و همچنین تسهیل مبادلات مالی و ارزی و توسعه زیرساختها برای حملونقل و تجارت ارائه کرد.
رضایی ادامه داد: طبق گزارش ارائه شده در حوزه ترانزیت و حملونقل، محورهای کریدور شمال- جنوب از طریق سرخس و اینچهبرون اعم از ریلی و جادهای فعال شده که حجم ترانزیت آن در سال ۱۴۰۱ به ۹.۲ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ به ۱۷.۵ میلیون تن رسیده است.
وی افزود: پل آستاراچای بعد از ۵۰ سال ساخته شده است و پیش از آن محدودیت عبور ۲۰۰ دستگاه کامیون وجود داشت که اکنون به ظرفیت عبور هزار دستگاه کامیون رسیده است. همچنین قرارداد خط آهن آستارا- رشت با روسها با وام ۱.۶ میلیارد یورویی منعقد شده که از تیر ماه امسال اجرائی شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق گزارش ارائه شده، مسیر ترانزیت آقبند به ایران و به نخجوان در حال ساخت است و کریدور شرق به اروپا یعنی از چین به قزاقستان، ترکمنستان، ایران و اروپا شکل گرفته و قرارداد با راهآهن و یکسان کردن تعرفه امضا شده است.
اولین قطار از ایران به سمت چین راه افتاد
وی افزود: قرارداد همکاری در منطقه چابهار با سرمایهگذاری ۱۳۰ میلیون دلاری هندیها و فاینانس ۲۵۰ میلیون دلاری به جمعبندی رسیده است. همچنین ۱۰ روز قبل اولین قطار چین به ایران راه افتاد و امروز اولین قطار از ایران به سمت چین راه میافتد.
رضایی با اشاره به گزارش معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی، گفت: طبق این گزارش در حال حاضر خدمات فنی و مهندسی به کشورهای عراق، ترکمنستان، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، ونزوئلا و برخی کشورهای آفریقایی صادر میکنیم که درآمد حاصل از صدور این خدمات در بخش انرژی، جاده و ساختمان مجموعاً به ۱۲ میلیارد دلار میر سد.
وی اظهار کرد: فقط در ونزوئلا ۵۰۰ میلیون دلار صدور خدمات فنی و مهندسی داریم که بخشهای پالایشگاهی، احداث ترمینال، شبکههای انتقال گاز، کارخانه آلومینیوم و تراکتور و خودرو را دربرمیگیرد. همچنین در کشورهای آفریقایی مانند نیجر،تانزانیا و زیمبابوه و سریلانکا ساخت مسکن، جاده و احداث سد در دست اجرا است که به ۵ میلیارد دلار میرسد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به گزارش مربوط به سوآپ گاز و برق گفت: برای اولین بار سوآپ گاز ترکمنستان، آذربایجان و عراق عملیاتی شده و شرایط انعقاد قرارداد سوآپ گاز با روسیه فراهم شده است تا ایران تبدیل به هاب گازی منطقه شود.
وی افزود: سوآپ برق به پاکستان، ترکیه، عراق، ارمنستان، ترکمنستان و اتصال به شبکه برق روسیه از طریق آذربایجان در دست کار است.
رضایی گفت: شاهد درآمدزایی از طریق شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۰ به حدود ۳۰۰ میلیون یورو بودیم که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۶۵۰ میلیون یورو و در سال ۱۴۰۲ به ۲و نیم میلیارد یورو رسیده است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: خانههای فناوری ایران در ارمنستان، کنیا، ازبکستان، ونزوئلا، قزاقستان، اوگاندا، آفریقای جنوبی، زیمبابوه و تاجیکستان راهاندازی شده که هدف آن صادرات محصولات دانشبنیان کشورمان به این کشورها و انتقال تکنولوژی است.
رضایی ادامه داد: در بحث واردات نیز تلاش شده نیازهای داخلی ما به واردات کالاهای اساسی از طریق کشورهای همسایه و با اولویت همسایگان صورت گیرد که باعث صرفهجویی ارزی شده که نمونه آن صرفهجویی ارزی ۹۰۰ میلیون دلاری درباره غلات است. همچنین همکاری و روابط تجاری ما با کشورهای همسایه و مشترکالمنافع در دولت شهید رئیسی بیش از ۲۵۰ درصد رشد داشته است. وی افزود: تلاش شده بقیه کالاهای اساسی مثل گوشت، غلات و کود شیمیایی با اولویت واردات از کشورهای همسایه باشد و به همین دلیل تاکنون صرفهجویی خوبی حاصل شده است. همچنین سال گذشته صادرات در بخش کشاورزی ۲۲.۵ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: صفری در این جلسه تاکید کرد که FATF مانع کار ما و کار اقتصادی کشور نیست. همچنین برجام اگر فعال شود، قیمت نفت پایین میآید.
رضایی بیان کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز تاکید کردند که همه توافقهای کشور و مأموریتهای وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی در دولت جدید پیگیری شود. کمیسیون نیز اولویتهای تقنینی و نظارتی خود را در تعامل با مسئولان وزارتخانههای اطلاعات، خارجه، دفاع و سایر دستگاهها جلو میبرد.