5096 - نیکزاد در صحن مجلس: مجلس در جلسات رأی اعتماد «بیانات و شاخصهای رهبری» را لحاظ کند ۱۴۰۳/۰۵/۰۲
نیکزاد در صحن مجلس:
مجلس در جلسات رأی اعتماد «بیانات و شاخصهای رهبری» را لحاظ کند
۱۴۰۳/۰۵/۰۲
علی نیکزاد در جلسه علنی سهشنبه مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی، گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان با ایشان، مجلس را مکلف به حضور در صحنههای بینالمللی کردند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین ایشان شاخصهای معینی برای کابینه چهاردهم مشخص فرمودند که از این طریق عملاً تکلیف مجلس برای دادن رأی اعتماد به وزرا مشخص شد و باید این موارد لحاظ شود.
قالیباف: پایگاه رفاه ایرانیان اشکال دارد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و بعد از ارائه گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره نحوه عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشرفت و راهاندازی سامانه رفاه ایرانیان و سامانه بهرهمندی ایرانیان، اظهار کرد: این موارد در بودجه سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ آمده است تا شاهد ساماندهی و کارآمدسازی سیاستهای مرتبط با محرومیتزدایی و رفع تبعیض در توزیع هدفمند و عادلانه منابع دولت تحت عنوان ایجاد پایگاه اطلاعات بهرهمندی ایرانیان باشیم.
وی بیان کرد: متأسفانه این کار به کندی پیش میرود و اشکالات جدی وجود دارد و هنوز شاخصه مشخصی برای توجه به مناطق محروم و گروهها دیده نمیشود که کمیسیون اجتماعی مجلس باید به این موضوع ورود کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بین دستگاهها در موضوع محرومیتزدایی وحدت رویه وجود ندارد و تا زمان برخط نشدن سامانهها و نبود ارتباطات دوسویه و دقیق، با اشکالات اساسی مواجه خواهیم بود.
قالیباف درباره عملکرد پایگاه رفاه ایرانیان، گفت: این موضوع در برنامه ششم توسعه و برنامه هفتم توسعه آمده و هدف از ایجاد پایگاه رفاه ایرانیان، ارتقای عدالت اجتماعی، کاهش نابرابری و شناسایی دقیق گروههای هدف است، اما در این موضوع هم اشکال داریم و شاهد مراجعات متعدد مردم هستیم.
وی ادامه داد: اشکالاتی درباره ثبت اطلاعات افراد و حذف و اضافه کردن آنها وجود دارد و سازوکار مناسبی در حوزه راستیآزمایی نیست. با وجود تصویب قانون دادهها، همکاری بین دستگاهها وجود ندارد. اگر دادهها بین دستگاهها تبادل نشود و ارتباطات دوسویه وجود نداشته باشد، همه زحمات و پولها به گروههای هدف نمیرسد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اطلاعات افرادی هم که از کشور مهاجرت کردهاند اصلاح نشده است، گفت: یارانه کلان ارزی در ابتدای زنجیره به نهادهها داده میشود که این رقم حدود ۱۷ میلیارد دلار است و به همین گروهها در انتهای زنجیره هم ریال داده میشود که جمع این دو عدد رقم بسیار بزرگی است. همچنین شاهد گرانی هستیم و با آنکه ریال به انتهای زنجیره و دلار به ابتدای زنجیره میدهیم، اما باز هم نارضایتی وجود دارد. این موارد نشاندهنده آن است که پایگاههای داده دوطرفه، دقیق و بروز نیست و امکانات هدر میرود.
کوچکینژاد: چهار گزینه نهائی ریاست و دادستانی دیوان محاسبات مشخص شدند
جبار کوچکینژاد، عضو کمیته دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیته دیوان محاسبات مجلس برای بررسی متقاضیان ریاست و دادستانی دیوان محاسبات، گفت: این جلسه در کمیته دیوان محاسبات برگزار شد و طبق تصمیم این کمیته احمدرضا دستغیب، حمیدرضا تیموری، کیومرث داوودی و محمدعلی عبداللهزاده به عنوان چهار گزینه ریاست دیوان محاسبات به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس معرفی شدند.
وی ادامه داد: کمیسیون برنامه و بودجه در رابطه با این موضوع تشکیل جلسه داده و در نهایت نامزدهای نهائی یعنی دو نفر از این چهار نفر به صحن مجلس معرفی خواهند شد.
عضو کمیته دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره چهار گزینه نهائی این کمیته برای دادستانی دیوان محاسبات، گفت: طبق تصمیم کمیته دیوان محاسبات ابراهیم مولایی، فیاض شجاعی، داوود محمدی و فرهاد تجری به عنوان گزینههای نهائی این کمیته برای دادستانی دیوان محاسبات به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی معرفی خواهند شد.
گفتنی است، در نهایت باید کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی دو گزینه را برای ریاست و دو گزینه را برای دادستانی دیوان محاسبات معرفی کند و در صحن مجلس این موضوع تعیین تکلیف خواهد شد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان بهزودی اجرا میشود
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات جلسه این کمیسیون، اظهار کرد: جلسه مشترک کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی دیگر از مسئولان وزارت دفاع در محل این وزارتخانه برگزار شد.
وی بیان کرد: در این جلسه امیر آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای این وزارتخانه ارائه داد و به تنوع و گستردگی فعالیتها در وزارت دفاع از جمله در حوزههای دفاعی، صنایع دفاعی، حقوقی، مهندسی و دیپلماسی دفاعی اشاره کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کار اصلی و گام اساسی وزارت دفاع در دولت سیزدهم قرار گرفتن این وزارتخانه در مسیر راهبردهای کلان کشور بوده است.
رضایی افزود: همچنین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اشارهای به دستاوردهای این وزارتخانه کرد و از جمله از رشد ۴ برابری در صادرات خبر داد. همچنین یک نکته درباره ضعفهای رژیم صهیونیستی گفت و اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با این همه هزینه نتوانسته دفاع هوائی خودش را کامل کند.
وی اظهار کرد: دیگر مسئولان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در سه سال اخیر و در دولت شهید رئیسی از شهریور ۱۴۰۰ تا تیرماه امسال ارائه کردند
رضایی با اشاره به آمارهایی که از سوی مسئولان وزارت دفاع در این بازه زمانی محقق شده است، گفت: تولید نظامی در این دوره 2/5 برابر و صادرات تولیدات و محصولات نظامی رشد سه برابری داشته است. همکاری با شرکتهای بخش خصوصی ۴/۶ برابر شده است.
وی بیان کرد: حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح که متولی آن وزارت دفاع و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح است، دو برابر شده است و در عین حال در جلسه خبر دادند که متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح بهزودی اجرا میشود و حقوق آنان ترمیم و تکمیل میشود.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد؛ همچنین یک نکته دیگر در این جلسه مطرح شد مبنی بر اینکه فروش سازمان صنایع دفاعی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر افزایش داشته و برنامهریزی شده که امسال هم باز مجدداً افزایش داشته باشند.
وی گفت: همچنین گزارشی در زمینه توسعه محصولات، فناوریها و زیرساختها و همینطور بومیسازی قطعات در مجموعه وزارت دفاع ارائه شد.
رضایی گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم نظرات، نکات و سؤالات خودشان را در این زمینه مطرح کردند و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پشتیبانی خودش را از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد تا این نیروها انشاءالله به بالاترین سطح از بازدارندگی برسند و هرچه بیشتر تولید قدرت و اقتدار دفاعی برای کشور کنند. انتظار مجلس شورای اسلامی از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم اجرای کامل قانون برنامه هفتم توسعه است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: همچنین اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و دفاعی سازمان صنایع دفاع وابسته به وزارت دفاع بازدید کردند.
وی ادامه داد: بیش از ۴۰۰ محصول دفاعی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده بود و محصولاتی بودند که از طریق و از مسیر تحقیقات دفاعی و از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تولید شده بود و همه این محصولات نظامی و در حوزههای مختلف بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خودروهای تاکتیکی سبک و سنگین، انواع سلاحها و مهمات، سامانههای آفندی و پدافندی، توپ، جلیقه ضدگلوله، راکت، انواع موشک، سامانههای سلاح، گلوله، مین، بمبهای هدایتشونده، نارنجک، سرجنگی، فرستندهها و گیرندهها و پهپادها در ۶ گروه صنعتی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده بود.
رضایی تاکید کرد: این نمایشگاه تجلی پیشرفت کشور در حوزه صنایع دفاعی بود که مورد تجلیل نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
دستغیب و تیموری برای تصدی ریاست دیوان محاسبات به صحن معرفی شدند
وی در تشریح جلسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از معرفی دو گزینه نهائی این کمیسیون برای تصدی ریاست دیوان محاسبات به صحن مجلس خبر داد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس، تصمیم کمیسیون برنامه و بودجه، «سید احمدرضا دستغیب» با ۲۰ رأی و «حمیدرضا تیموری» با ۹ رأی به عنوان دو گزینه ریاست دیوان محاسبات به صحن علنی مجلس، جهت رأیگیری نهائی معرفی شدند.