به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 420
بازدید دیروز: 4,017
بازدید هفته: 420
بازدید ماه: 139,592
بازدید کل: 25,126,502
افراد آنلاین: 25
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۲ دی ۱٤۰۳
Saturday , 11 January 2025
السبت ، ۱۱ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
5124 - قالیباف: شاخص‌های رهبر انقلاب برای کابینه نظرات دولت و مجلس را به هم نزدیک می‌کند ۱۴۰۳/۰۵/۰۷
گفت‌وگوی تفصیلی KHAMENEI.IR با رئیس ‌مجلس شورای اسلامی
قالیباف: شاخص‌های رهبر انقلاب برای کابینه
نظرات دولت و مجلس را به هم نزدیک می‌کند
  ۱۴۰۳/۰۵/۰۷

‫قالیباف: شاخص‌های رهبر انقلاب برای کابینه نظرات دولت و مجلس را به هم نزدیک  می‌کند‬‎

محمد باقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که مجلس شورای اسلامی و جنابعالی به‌عنوان رئیس‌مجلس دوازدهم، برای همکاری و تعامل سازنده مجلس با دولت آینده و رئیس‌جمهور منتخب چه تدابیری و برنامه‌ای را در دستور کار دارد؟ گفت: یکی از موضوعات مهمّ امروز برای کشور و به‌ویژه برای مردم عزیزمان این است که دولت جدید ـ دولت چهاردهم ـ و مجلس جدید ـ مجلس دوازدهم ـ برای کار مردم و زندگی مردم چه برنامه‌ای دارند. به خاطر حادثه‌ تلخ شهادت شهید رئیسی و همراهان ایشان، تشکیل دولت و مجلس همزمان شد. در گذشته، بین دولت و مجلس دو سال فاصله بود ـ البتّه معایبی داشت و محاسنی که من نمی‌خواهم وارد این بحث بشوم ـ ولی الان مجلس دوازدهم در هفتم خرداد کار خودش را آغاز کرده و دولت هم در ابتدای مردادماه در این هفته، با مراسم  تنفیذ رهبر معظم انقلاب و نیز پس از مراحل قانونی، کار رسمی خودش را شروع خواهد کرد.
 برای همکاری و تعامل، مهم‌ترین بحث حرکت بر محور یک برنامه‌ مشخّص است که امروز برنامه‌ هفتم است
وی افزود: یک ویژگی منحصربه‌فردی که وجود دارد این است که تصویب برنامه‌ پنج‌ساله‌ هفتم که امسال سال اوّلش است، همزمان شده با سال اوّل مجلس و سال اوّل دولت چهاردهم؛ یعنی حاکی از یک انسجام در زمان و در محتوا است. به چه معنا؟ به معنایی که ما یک برنامه‌ پنج‌ساله‌ای در پیش داریم که این برنامه تصویب و ابلاغ شده و در تعاملات دولت و مجلس و همه‌ نهادهای دیگر، امروز مهم‌ترین سند و عالی‌ترین سندی که در اختیار است و باید انجام بشود، برنامه‌ هفتم است که منطبق با سیاست‌های کلان ابلاغی رهبر انقلاب است و در مجمع تشخیص مصلحت وضع و تصویب شده و توسّط حضرت‌آقا اصلاح صورت گرفته، ابلاغ شده و مبنای کار است؛ لذا اگر حرف از همکاری و تعامل می‌زنیم، طبیعتاً مهم‌ترین بحث این است که ما بر محور یک برنامه‌ مشخّص و مصوّبی حرکت کنیم که امروز برنامه‌ هفتم است.
سابقه‌ پزشکیان فرصت مناسبی است تا یک هماهنگی خوب بین دولت و مجلس ایجاد شود
رئیس‌مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار داشت: خب این ویژگی هم وجود دارد که رئیس‌جمهور منتخب، جناب آقای دکتر پزشکیان، چهار دوره در مجلس بودند و دوره‌ پنجم را هم داشتند آغاز می‌کردند، خود ایشان هم در تهیّه و تنظیم برنامه‌ هفتم دخیل بودند، مخصوصاً عضو کمیته‌ مربوط به بهداشت و درمان بودند؛ لذا، هم آشنایی نزدیک با مجلس دارند، هم سابقه‌ وزارت در دولت دارند، هم سابقه در تهیّه‌ برنامه. همه‌ این‌ها فرصت‌های مناسبی است که یک هماهنگی خوب بین دولت و مجلس ایجاد شود و برای این کار تعامل داشته باشند.
قالیباف در رابطه با بحث نظارت بر اجرای برنامه در دولت و مجلس نیز تصریح کرد: حالا این‌جا این سؤال پیش می‌آید که آیا واقعاً خود این به‌تنهائی کفایت می‌کند؟ من معتقدم این لازم است، ولی کافی نیست. لازم است ما اقدامات جدّی دیگری هم انجام بدهیم. نسبت به همین برنامه‌ای که مصوّب و مدوّن است، باید یک فهم مشترکی ایجاد بشود؛ باید اولویّت‌بندی‌های این برنامه هم مدّنظر قرار بگیرد؛ باید بر اساس مادّه‌ صدوهجدهم همین قانون که ابلاغ شده، بحث نظارت بر اجرای برنامه در دولت و مجلس، توأمان با هم انجام بشود.
وی اضافه کرد: بنابراین احتیاج به یک سری هماهنگی‌های دقیق بیشتر دیگری هم هست که با جلسات و نشست ‌و برخاست‌هایی که صورت می‌گیرد، این فراهم می‌شود. من فکر می‌کنم در این جلسه‌ای که محضر رهبر انقلاب بودیم و رئیس‌جمهور منتخب هم در آن جلسه حضور داشتند، بیانات بسیار مهمّی را حضرت آقا فرمودند. من فکر می‌کنم این بیانات در این جلسه و این نشست می‌تواند به‌درستی تسهیلگری کند برای یک انسجام و یک حرکت خوب، حول محور بیانات ایشان و برنامه‌ هفتم.
 دولت مکلّف است حدّاکثر ظرف دو هفته کابینه‌‌ خودش را به مجلس معرّفی کند
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با اشاره به دوازده معیار رهبر انقلاب برای تعیین اعضای کابینه عنوان کرد: حق این است که ما حتماً بین دقّت و سرعت یک تعادلی را برقرار کنیم. البتّه می‌دانید که این‌جا خود قانون مشخّص کرده؛ یعنی قانون آئین‌نامه‌ داخلی می‌گوید که درست بعد از روز سه‌شنبه نهم مردادماه که روز تحلیف است، از همان روز و تاریخ، دولت مکلّف است حدّاکثر ظرف دو هفته کابینه‌‌ خودش را به مجلس معرّفی کند. پس قانون مشخّص کرده که حدّاکثر دو هفته زمان داریم؛ یعنی اگر دولت آمادگی داشته باشد که همان روز تحلیف هم همزمان کابینه را معرّفی کند، از جهت قانونی می‌تواند، ولی نهایتاً باید بیش از پانزده روز زمان نبرد. طبیعتاً این بستگی به آمادگی دولت دارد که تا چه زمانی بتواند وزرای پیشنهادی را معرّفی کند. 
البتّه دولت مقدّماتی را از قبل فراهم کرده و دارد بررسی می‌کند ـ که جناب آقای دکتر پزشکیان این‌ها را توضیح دادند ـ جلساتی هم در این زمینه بوده.
قالیباف در ادامه مطرح کرد: نه، تا الان گفت‌وشنودی در این باره با مجلس نبوده، ولی ما در جلسات سرانی که داریم و مرتّب تشکیل می‌شود، آنجا نه درباره‌ مصداق‌ها ـ درباره‌ مصداق‌ها هنوز هیچ صحبتی نشده ـ بلکه بیشتر حول همان شاخص‌ها صحبت شده.
وی افزود: همان‌طور که اشاره کردید، رهبر انقلاب هشت موضوع را در آن نشست به مجلس گفتند که در بند هشتمش، ویژگی‌های مربوط به انتخاب و شاخص‌هایی را که برای کابینه بود مطرح کردند. در مجلس نیز در جلساتی که با رؤسای کمیسیون‌ها و هیئت‌رئیسه‌ مجلس داریم و بعد هم در فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس مورد بحث قرار خواهد گرفت و در  کمیسیون‌ها بررسی خواهد شد و همین دوازده نکته‌ای که اشاره کردید، بدون شک مبنا قرار خواهد گرفت. البتّه حضرت آقا در دولت‌های قبلی هم این مبانی را داشتند که آن‌ها شاخص‌های اصلی است. بنابر‌این، ما در آن جلسات با آقای دکتر پزشکیان درباره‌ چگونگی شاخص‌ها صحبت داشتیم، ولی توافق بر این است که همین قدر که آن‌ها به یک جمع‌بندی برسند و مصداق‌ها مورد بحث قرار بگیرد، حتماً یک تعاملی بین مجلس و دولت خواهد بود.
وزرای پیشنهادی فرصت دارند که در کمیسیون‌های تخصّصی حضور پیدا کنند
رئیس‌مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مبنای مجلس بر این است که ما در چهارچوب همین شاخص‌ها عمل کنیم. در همان فرمایشات، حضرت آقا هم تأکید کردند که هم دولت در پیشنهادهایش باید این شاخص‌ها را مورد توجّه قرار بدهد، هم مجلس در ارزیابی و رأی اعتماد به همین شاخص‌ها توجّه کند. طبیعتاً این خیلی کار را تسهیل می‌کند؛ این شاخص‌ها معنابخشی می‌کند و می‌تواند نظرات را به هم نزدیک کند. بر اساس قانون، وزرا و رئیس‌جمهور محترم حدود چهل ساعت در صحن مجلس صحبت می‌کنند و نمایندگان موافق و مخالف هم صحبت می‌کنند.
وی در رابطه با فرصت صحبت کردن وزرا گفت: همچنین، وزرای پیشنهادی فرصت دارند که در کمیسیون‌های تخصّصی حضور پیدا کنند. البتّه ما این فرصت را فراهم می‌کنیم که وزرا در همه‌ کمیسیون‌ها صحبت کنند، چون از همه‌ نمایندگان می‌خواهند رأی بگیرند؛ ولی طبیعتاً در کمیسیون‌های تخصّصی به طور ویژه باید مباحث و کارهای کارشناسی و برنامه‌ خودشان را ـ که طبیعتاً باید حول برنامه‌ هفتم پیشرفت کشور باشد که تصویب و ابلاغ شده ـ ارائه بدهند.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همه‌ آرزوی ما این است که ان‌شاءالله با گفت‌وگویی که بین دولت و مجلس برقرار خواهد شد، ما بتوانیم بر اساس این شاخص‌ها به گونه‌ای با دولت پیش برویم که همه‌ وزرای دولت از مجلس رأی اعتماد بگیرند تا بدون تأخیر، همه‌ وزارتخانه‌ها همپای هم ان‌شاءالله کارشان را شروع کنند؛ این توقّع و آرزوی ما است. امیدوارم که ان‌شاءالله با همکاری خوب مجلس و دولت، یک اتّفاق خوب بیفتد.