290 - پزشکیان در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی: ۱۴۰۴/۰۳/۰۹
پزشکیان در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی:
خبرهای خوبی در زمینه سلامت،
رفع ناترازیها و بهبود روابط خارجی داریم
۱۴۰۴/۰۳/۰۹
رئیسجمهور گفت: اقدامات مهمی توسط دولت در حال انجام است و خبرهای خوبی در زمینه بهداشت، درمان و سلامت، حل مشکلات داخلی، رفع ناترازیها از مسیر تولید برق خورشیدی و بهبود روابط خارجی داریم که گزارش آن را ارائه خواهیم کرد.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در صد و دوازدهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی که با حضور محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و سایر اعضای این فرهنگستان برگزار شد، درباره درخواست حاضرین جلسه، مبنی بر ترویج سواد سلامت از طریق مدارس، اظهار کرد: دولت با کمک مردم در حال ساخت و تجهیز مدارس کشور است تا کمبودهای این بخش را رفع و فناوریهای لازم را در اختیار همه مدارس قرار دهد.
وی ادامه داد: ما همچنین در دولت به دنبال اصلاح شیوههای آموزشی در مدارس هستیم و برای رسیدن به این هدف جلسات هفتگی مختلفی با وزارت علوم، آموزش و پرورش و سایر دستگاهها برگزار کردهایم تا شیوه آموزشی را در مدارس اصلاح کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به همکاری استانداریهای سراسر کشور با مردم در زمینه ساخت مدارس، افزود: استاندار خراسان رضوی پویشی به نام «با من» راهاندازی و 705 هیئت امنای محلی را برای ساخت 705 مدرسه در این استان سازماندهی کرده تا از این طریق مشارکت مردم را جذب کند.
دولت به دنبال پیشبرد برنامههای خود با مشارکت مردم است
پزشکیان همچنین خاطرنشان کرد: دولت به دنبال پیشبرد برنامههای خود با مشارکت مردم است. در این زمینه ما در حال اجرای طرح محلهمحوری برای حل مشکلات کشور از جمله مشکلات اشتغال، معیشتی، آموزشی، بهداشت، درمان و سایر مشکلات هستیم و نهادها و دستگاههای مختلفی از جمله بسیج، ائمه جمعه، استانداران و مردم برای اجرای این طرح به میدان آمدهاند. حتی این ظرفیت وجود دارد که مشکل ناترازی انرژی را با مشارکت مردم و اصلاح الگوی مصرف در طرح محلهمحوری حل کنیم.
وی درباره پیشنهادات و درخواستهای اعضای فرهنگستان علوم پزشکی گفت: حتما همه مسائلی را که در این جلسه مطرح شد پیگیری میکنیم. وزیر بهداشت هم در حال پیگیری مسائلی از جمله طرح اصلاح نظام پرداخت به کادر درمان، ایجاد و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و پزشک خانواده است. گزارش اقدامات انجام شده را هم ارائه خواهیم داد.
رئیسجمهور با بیان اینکه اقدامات مهمی توسط دولت در حال انجام است و خبرهای خوبی در زمینه بهداشت، درمان و سلامت، حل مشکلات داخلی، رفع ناترازیها از مسیر تولید برق خورشیدی و بهبود روابط خارجی داریم که گزارش آن را ارائه خواهیم کرد، گفت: دولت این آمادگی را دارد که بدون توجه به وابستگی جریانی افراد، از کمک همه آنها استفاده کند. اجرای سیاستهای کلی نظام و حرکت به سمت سند چشمانداز توسعه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، وظیفه همه بوده و هرکس در این زمینه میتواند کمک کند، به میدان بیاید. هدف همه باید خدمت به مردم باشد تا از این مسیر در جامعه آرامش ایجاد کنیم.
در این جلسه ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به اینکه پیشبرد اهداف نظام سلامت به سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی نیاز دارد، گفت: سطح سرمایه اجتماعی حوزه سلامت خوب است، اما باید این سرمایه را ارتقا داد. هر پیشرفتی در هر زمینهای از جمله حوزه سلامت نیازمند ایجاد محیطی با ثبات و آرامش است و حرکت اصلی دولت هم که تاکنون موفق بوده، ایجاد آرامش و ثبات است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: باید از طریق فضای مجازی به دنبال ارتقای سواد سلامت جامعه بوده و در این زمینه تولید محتوا کنیم. در حال حاضر 50 درصد مبتلایان به دیابت اطلاعی از بیماری خود ندارند، اما با آموزش به مردم و ارتقای سواد سلامت میتوان اطلاعات مردم را از این بیماری افزایش داد.
در این جلسه مسائلی از جمله «حل مشکلات بخش دارو»، «تحول در آموزش علوم پزشکی»، «همکاری بینبخشی دستگاههای اجرائی برای بهبود شاخصهای سلامت جامعه»، «توجه بیشتر به بیماریهای غیرواگیردار»، «افزایش همکاری صدا و سیما و آموزش و پرورش برای ارتقای سواد سلامت جامعه»، «اولویت پیشگیری بر درمان»، «تکمیل طرح پزشک خانواده»، «نظارت بر نحوه دریافت تعرفههای خدمات پزشکی از سوی پزشکان و جلوگیری از رواج دریافت زیرمیزی»، «توجه به موضوع سلامت روانی و اجتماعی»، «اصلاح و هوشمندسازی نظام سلامت»، «تامین تجهیزات پزشکی بیمارستانهای دولتی»، «توجه به سلامت اتباع خارجی»، «پیشگیری از بروز فساد در زمینه تامین ارز برای واردات تجهیزات حوزه بهداشت و درمان»، «ترمیم حقوق اساتید دانشگاههای علوم پزشکی»، «توجه به معیشت پرستاران و دستیاران»، «توجه جدی به بیماریهایی از جمله دیابت و فشار خون»، «تشویق مردم به انجام ورزشهای همگانی»، «پرداخت بموقع ارز برای بیماریهای صعبالعلاج»، «لزوم تجمیع منابع حوزه سلامت» و «توجه به فرزندآوری و جوانی جمعیت» از سوی رئیس و اعضای فرهنگستان علوم پزشکی مورد تاکید قرار گرفت.
کسانی که در منطقه غیرنظامیان را بمباران میکنند ما را متهم به تروریسم میکنند
همچنین مسعود پزشکیان در جریان سفر رسمی به عمان، در گفتوگویی با شبکه تلویزیون دولتی این کشور، به تشریح مسائل فیمابین دو کشور و نیز علائق منطقهای و بینالمللی ایران و عمان و مهمترین مسائل جاری در جهان پرداخت.
رئیسجمهور درخصوص سفر به عمان و قراردادهای بین دو کشور گفت: در این سفر، در زمینههای بسیار متنوعی از مسائل دوجانبه و موضوعات منطقهای با یکدیگر به گفتوگو نشستیم. طبیعتاً سیاست جمهوری اسلامی ایران، بر پایه ارتباط برادرانه، صمیمی و متقابل با کشورهای همسایه استوار است. روابط ما با عمان، سابقهای چند صد ساله دارد؛ چهبسا که از هزاره نیز فراتر رود. این رابطه، همواره صمیمی، برادرانه و مبتنی بر باورها و فرهنگهای مشترک بوده است. ما در مراحل مختلف تاریخی توانستهایم به یکدیگر کمک کنیم و یار و یاور هم باشیم.
پزشکیان افزود: بر این مبنا، در جلساتی که با سلطان محترم، برادرمان هیثم بن طارق و همچنین وزرای دو کشور برگزار شد، به توافقات بسیار خوبی در زمینههای صنعت، تجارت، آموزش، گردشگری، بهداشت و درمان، انرژی و انرژیهای پاک دست یافتیم. این توافقات بهصورت رسمی نیز به امضا رسید.
وی در پاسخ به اینکه به نظر شما برجستهترین فرصت مورد اعتماد برای توسعه روابط میان ایران و عمان در سطوح سیاسی و اقتصادی در مرحله آتی چیست، گفت: ما از نظر سیاسی در سطح بالایی از هماهنگی با یکدیگر قرار داریم و جلسات و نشستهای مشترکمان با دیدگاههایی همراستا برگزار شد. در همه مسائل منطقهای، از جمله نگاه به فلسطین، غزه و مسائل مربوط به صلح و آرامش در منطقه، بین دیدگاه سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران هماهنگی و اشتراک نظر بسیار زیادی وجود دارد. بنابراین، در سطح سیاسی، ما از انسجام خوبی برخورداریم.
رئیسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصادی، طبیعتاً بهواسطه تحریمها با برخی مشکلات روبهرو هستیم و همچنین در زمینههای ارتباطات دریایی، هوائی و زمینی نیز موانعی وجود دارد. در این رابطه توافق شد که تمامی این موانع، چه در گمرکات و چه در مسیرهای حملونقل دریایی و هوایی، برطرف شود و سرمایهگذاریهای مشترکی بین دو کشور شکل گیرد.
تعاملات اقتصادی میتواند حجم معاملات را تا سقف 10 یا 20 میلیارد دلار افزایش دهد
پزشکیان همچنین ادامه داد: این ارتباطات میتواند تعاملات اقتصادی ما را به سطحی برساند که حجم معاملات را تا سقف 10 یا 20 میلیارد دلار افزایش دهد؛ این امکان وجود دارد. کشور عمان میتواند به هاب انتقال کالا، تجهیزات و امکانات میان دو کشور و حتی فراتر از آن، میان منطقه تبدیل شود. عمان میتواند از طریق شمال ایران به روسیه، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان متصل شود و همچنین بهسمت جنوب، به کشورهای آفریقایی راه یابد. در نتیجه، این موقعیت میتواند بهعنوان نقطهای برای اشتراک در معاملات تجاری، اقتصادی، علمی، صنعتی و فرهنگی عمل کند که برای هر دو کشور مفید و مؤثر خواهد بود.
وی با اشاره به جنایات اسرائیل و صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران گفت: اسرائیل و کسانی که ادعای حقوق بشر دارند، دانشمندان ما را ترور کردند. کسانی که خودشان در منطقه زنان، کودکان، سالخوردگان و غیرنظامیان را بمباران میکنند و به قتل میرسانند، ما را متهم به تروریسم میکنند. آنها که واقعاً عامل ناامنی در منطقهاند، چه حقی دارند که ما را تهدید بدانند؟ واقعاً چه کسی تهدیدکننده امنیت است، اسرائیل یا کشورهای اسلامی؟ جمهوری اسلامی ایران؟ ما بهدنبال سربلندی خود و امت اسلامی هستیم. ما خواهان صلحیم؛ چه با کشورهای اسلامی و چه با دیگر کشورهای دنیا. اما هرگز زیر بار زور و ظلم نخواهیم رفت. این باور ماست؛ پیامبر خدا این را به ما آموخته، کتاب خدا ما را به آن راهنمایی کرده، و زندگی با عزت، برای مسلمانان وظیفهای است که آموختهایم و با آن زندگی میکنیم.
رئیسجمهور در بخشی دیگر و در مورد همکاری با کشورها یادآور شد: هر کشوری در دنیا که به ما احترام بگذارد، ما نیز برای او احترام قائل هستیم. میان جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها میتواند روابط و همکاریهایی بر پایه منافع متقابل و عادلانه شکل بگیرد. وقتی کشورهای منطقه، همچنین روسیه و چین، در وضعیت کنونی تعاملات مثبتی با ما دارند، طبیعی است که ما نیز روابط سازندهتری با آنان خواهیم داشت. سایر کشورها هم، اگر خواهان تعامل محترمانه و منطقی با ما باشند، بهجز رژیم صهیونیستی، ما آمادگی داریم که با آنها همکاری داشته باشیم.
وی ابراز کرد: ما با هیچ کشوری دشمنی نداریم. بهتر است برخی این تصور را کنار بگذارند که میتوانند به ایران یا دیگر کشورهای اسلامی، خواستههایی غیرمنطقی و خلاف قواعد بینالمللی تحمیل کنند. چنین چیزی نه پذیرفتنی است و نه امکانپذیر.